Mâncare de fasole păstăi cu iaurt si usturoi

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 17 Oct 2015 | 3095 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole pastai
  • 2 cepe(rosie si galbena)
  • 2 ardei kapia
  • 1 rosie mare
  • 1 ardei gras
  • 2 foi dafin
  • ulei
  • sare, piper
  • 3 lingurite boia dulce
  • 100 ml bulion
  • 1 iaurt mic(chiar si degresat sau smantana)
  • 2 linguri faina
  • 5 catei de usturoi
  • patrunjel verde sau uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare de fasole păstăi cu iaurt si usturoi:

Curatam fasolea pastai si o spalam in mai multe ape(eu, am folosit fasole inghetata).

Curatam, spalam si tocam marunt cepele.Calim cepele in ulei(100 ml), adaugam spre final 3 lingurite de boia dulce. Adaugam ardeii kapia, ardeiul gras, rosiile, tocate marunt. Adaugam fasolea(rupta in 2-3 bucati) si cele 2 foi de dafin. Saram, piperam dupa gust, completam cu apa doar cat sa acopere cu un deget mancarea.

Dupa o fierbere de 30 minute, adaugam printr-o sita urmatoarea compozitie.

Omogenizam foarte bine: un iaurt, 2 linguri de faina si bulionul. Adaugam cantitatea de 1-2 polonic de zeama fierbinte in momentul omogenizarii. Trecem prin sita compozitia. Adaugam cateii de usturoi pisat si mai dam in clocot mancarea pentru 3 minute. In final, dupa ce am oprit fierberea, patrunjel verde sau uscat.


Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de fasole păstăi cu iaurt si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Zamfira 1

17.10.2015, 16:04

E foarte bun si cu iaurt.

Rocsi 1

17.10.2015, 21:03

N-am mancat niciodata combinatia asta, dar suna bine!

Zamfira 1

17.10.2015, 21:38

E buna tare

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv 2(reteta cu numarul 300)