A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Ceafa de porc cu sos, la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai luam feliile de ceafa le dam sare, presaram piper si le lasam acoperite cca 30 min, apoi le asezam intr-un vas de lut presaram cimbru si acoperim cu hartie de copt, dam vasul la cuptor...Citeste continuarea

Prajitura Ole

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o...Citeste continuarea

Tort Eva (cu zmeura, portocala si...

Postat de: Dya in Dulciuri

 Pentru blat procedam astfel:  Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana ce se obtine o compozitie cremoasa.  Se incorporeaza apoi, rand pe rand, uleiul, laptele si faina...Citeste continuarea

Prajitura Minunata

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Foi: Margarina la temperatura camerei, impreuna cu zaharul o amestecam bine, apoi adaugam galbenusurile, omogenizam. Adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina, iar la final...Citeste continuarea

Prajitura cu afine

Postat de: NaomiR in Dulciuri

Intr-un bol, amestecam galbenusul cu zaharul pana devine cremos, adaugam uleiul, iaurtul, cele doua linguri cu gem si amestecam. Adaugam cele 2 linguri de bicarbonat, dupa care amestecam totul....Citeste continuarea

Supa de morcov si papaya

Postat de: ianculubita in Supe

Ceapa si morcovul curatate, spalate, taiate rondele, se calesc in unt incins iar dupa ce s-au inmuiat se adauga 500ml apa si se lasa pe foc sa fiarba cu capac; in acest timp fructul se taie in...Citeste continuarea

Crenvursti in sos de rosii cu legume

Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri cu carne

Crenvurstii se taie rondele groase si se calesc putin intr-o tigaie cu untura, dupa care se pun deoparte. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne. Morcovul se curata de coaja,...Citeste continuarea

Cina boiereasca

Postat de: mihaelar63 in Porc

Cartofii curatati, spalati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare. Varza rosie si cea alba se taie fideluta, morcovul se razuieste. Se prepara din acestea o salata in care...Citeste continuarea

Pavlova cu orange curd, frisca,...

Postat de: simona72 in Torturi

Pentru mereng: De cele mai multe ori ne pune in dificultate la acest tort prepararea mereng-ului. Eu l-am facut de fiecare data folosindu-ma de un mixer planetar sau de un tel, am reusit si cu...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu vin si usturoi la...

Postat de: gicuta69 in Pui

Curatam, spalam si taiem pulpele in jumatati. Le lasam la scurs si le condimentam cu sare, boia, cimbru si piper. Luam o tava care merge la cuptor, asezam pulpele in ea, turnam vinul si...Citeste continuarea

Sandwich-uri aperitiv, preparate la...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Eu am facut doar 5 sandwich-uri, pentru ca atatea au incaput intr-o tava, mai mica si pentru ca aveam ingrediente ramase prin frigider si au fost fix pentru 5 sandwich-uri. Mai intai ungem tava...Citeste continuarea

Pachetele cu carne tocata

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul, amestecam facem o gaura in mijloc adaugam untura, ouale batute, drojdia dizolvata cu putina apa calduta. Incepem sa framantam adaugand treptat apa...Citeste continuarea

Spate de curcan copt

Postat de: mihaelar63 in Curcan

Legumele se curata si se spala. Spatele se curata se spala si se taie in jumatate. Se pune la fiert in multa apa cu sare carnea si legumele. Eu am fiert 20 minute in...Citeste continuarea

Salata de creveti, rucola si mango

Postat de: mihaelar63 in Salate

Crevetii se amesteca cu sos, sare  si  uleiul de oregano. Se lasa sa stea  minimum 15 minute la marinat. Legumele se curata si se spala. Rucola se spala si se...Citeste continuarea

Tocanita de pui si ciuperci in sos...

Postat de: mirela0911 in Pui

Se spala pieptul de pui, se sterge cu un prosop de hartie si se taie cubulete potrivite. Ciupercile se spala bine si se taie felii subtiri.  Intr-o cratitioara se pune uleiul la incins si...Citeste continuarea

Fajitas cu piept de pui

Postat de: raluca95 in Pui

Incepem prin a taia pieptul de puii fasii subtiri dupa care il punem la marinat cu uleiul de masline, sare, piper si cumin.  Intre timp spalam ardeii, ii curatam si ii taiem fasii subtiri si...Citeste continuarea

Gogosi umplute cu crema de ciocolata

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Incepem cu crema: Intr-un bol punem ciocolata amaruie si cea cu lapte, rupta bucatele. Adaugam frisca lichida, trasferam totul pe baie de aburi. Amestecam continuu pana ciocolata este...Citeste continuarea

Prajitura cu banane si nuca de cocos

Postat de: ctlina in Dulciuri

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. Ungem cu unt o forma in silicon sau cu pereti detasabili (24 cm pentru mine).  Într-un castron, se amestecă făina, praful de copt,...Citeste continuarea

Prune umplute cu nuci

Postat de: Ksenya in Dulciuri

Spalam prunele in 2-3 ape. Le lasam pentru 15 minute in apa calda ca sa se inmoiae. Scoatem prunele si le punem intr-o strecuratoare ca sa scurga toata apa, le intindem pe un prosop de hartie....Citeste continuarea

Salată

Postat de: ela2015 in Salate

Pentru început, spălăm frunzele de salată (în mai multe ape, pentru a îndepărta nisipul), după care le lăsăm la scurs pe prosoape absorbante. Spălăm și curățăm...Citeste continuarea

Briose cu visine

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Ouăle le mixam cu un praf de sare și zaharul pana își dubleaza volumul. Adăugăm uleiul treptat, iaurtul, faina, praful de copt și coaja de portocala.  Punem hârtia pt...Citeste continuarea

Oua boieresti

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol amestecam faina cu sarea,praful de copt dupa care adaugam untura, amestecam pana rezulta un aluat sfaramicios, adaugam apa rece pana rezulta un aluat omogen. Invelim coca intr-o...Citeste continuarea

Tarta frangipane cu smochine

Postat de: mihasara in Dulciuri

Lasam aluatul sa se dezghete in frigider. Pregatim frangipane-ul, punanad  migdalele intr-o tava si o dam la cuptor pana se rumenesc usor. Din pacate eu am avut migdale fara...Citeste continuarea

Reteta de varza murata cu carne de...

Postat de: elucubratiiculinare in Porc

Preparare Reteta de varza murata cu carne de porc, cimbru si suc de rosii Se toacă varza fideluță. Eu o las întotdeauna peste noapte în apă rece, pentru a se desăra....Citeste continuarea

Prajitura Metrou

Postat de: elucubratiiculinare in Dulciuri

Se face blatul galben: Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga pe rand apa calda, uleiul si faina cernuta. Se adauga si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Separat se bat...Citeste continuarea

Coaste de porc la cuptor

Postat de: mihasara in Porc

Spalam foarte bine bucata de coasta si decupam grasimea daca este foarte multa. Stergem foarte bine carnea sa fie uscata. Curatam si zdrogim cateii de usturoi. Punem...Citeste continuarea

Rulouri cu cirese

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un vas se amesteca faina cu sarea, zaharul, coaja, drojdia, facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute, untul, esenta de rom si framantam adaugand treptat laptele caldut. Acoperim si...Citeste continuarea

Cartofi cu rozmarin

Postat de: mihasara in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem felii groase. Ii punem intr-o oala cu apa si ii fierbem atat cat sa ramana un pic nefierti. Ii scurgem de apa, ii condimentam...Citeste continuarea

Ciorba de afumatura cu zeama de varza

Postat de: mihasara in Ciorbe

Carnea se spala, se taie cubulete si se pune la fiert in apa rece. Cand oala de foc incepe sa clocoteasca, se indeparteaza cu grija spuma, de cateva ori. Cand nu se mai formeaza...Citeste continuarea

Fursecuri fragede cu dulceata de...

Postat de: andaoana in Dulciuri

Untul moale, cu un praf de sare, zahar si dulceata de portocale se mixeaza, adaugam galbenusul si omogenizam. Se adauga faina si se omogenizeaza. Aluatul trebuie sa fie destul de moale si...Citeste continuarea

Chec provensal

Postat de: ianculubita in Aperitive / Garnituri

Se bat bine ouale cu un praf de sare si piper, se adauga faina cu praful de copt, untul topit, laptele, se amesteca bine, apoi dovlecelul si cascavalul rase, maslinele, rosiile si rozmarin taiate...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de branza si foi...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pentru aluat, frecam ouale cu putina sare si zaharul pana se spumeaza. Incalzim laptele si diluam in el cacaua si ciocolata, apoi se lasa sa se raceasca. Peste ouale spumate, adaugam uleiul,...Citeste continuarea

Ciuperci aperitiv la tigaie

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Am limpezit prin jet de apa ciupercile si le-am lasat sa se scurga. Am taiat felii rosiile uscate. Am portionat cascavalul. Se pun ciupercile intr-o tigaie ne-aderenta,...Citeste continuarea

Pere in vin

Postat de: mihasara in Dulciuri

Curatam perele de coaja si le punem oala cu vin in care am pus scortisoara, zaharul, cuisoarele  si jumatate de lamaie. Punem oala pe foc mic, acoperita cu un capac....Citeste continuarea

Ciocolatele cu chips de banana

Postat de: ctlina in Dulciuri

Topiți ciocolata neagra în bain marie sau in cuptorul cu microunde. Punem compozitia calda pe foaia de napolitana, intindem bine pe toata suprafata (am acoperit numai 2/3 din foaie)....Citeste continuarea

Tocana de cartofi cu iepure

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Pregatim aluatul-intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul, drojdia, amestecam, adaugam untura si continuam sa amestecam pana ce rezulta un aluat sfaramicios,adaugam treptat apa calduta si...Citeste continuarea

Fursecuri cu ciocolata

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Se freaca untul la temperatura camerei pana se elimina apa.Se adauga zaharul si galbenusurile mixand pana se obtine o crema,apoi nuca macinata amestecand usor. Separat se amesteca...Citeste continuarea

Prajitura frageda cu mere si...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se cerne faina intr-un vas larg, untul rece se da pe razatoare, se pune cu oul si galbenusul, smantana, zaharul, vanilia, coaja si zeama de portocala, praful de copt si faina si se framanta...Citeste continuarea

Chiftelute la cuptor

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Porc

Am pus cartofii la fiert. Intre timp am tocat carnea. Am amestecat carnea tocata cu cartofii piure, oul si condimentele. Am format bilute, le-am asezat in tava in care am pus hartie de copt si...Citeste continuarea

Piept de curcan cu sos curry -...

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Rumenti un pic piepturile de curcan pe fiecare parte. Scoateti-le si taiati-le cubulete. Puneti carnea taiata din nou in tigaie, sare, piper si reveniti bine cubuletele pe toate partile....Citeste continuarea

Chifle umplute

Postat de: cristinutanicolita in Piine

Faina se cerne si se amesteca cu sarea si drojdia. Se adauga apa calduta treptat si se framanta pana se obtine un aluat nelipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa la loc caldut pana isi...Citeste continuarea

Lenticche con zampone

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Lintea se tine in apa rece pentru cateva ore, dupa care se pune intr-o craticioara la fiert pentru circa 40-60 minute, se strecoara de apa si se da deoparte. Intr-o alta oala punem ceapa tocata...Citeste continuarea

Tort de piscoturi cu ciocolata

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Crema: Intr-un vas pe care il punem pe foc, punem frisca lichida cu cele 8 linguri de zahar si punem vasul pe foc pana da in clocot.Se ia de pe foc,se pun bucatiile rupte de ciocolata si se...Citeste continuarea

Biscuiti cu cacao

Postat de: andaoana in Prajituri

Intr-un castron frecam untul impreuna cu praful de sare si cu zaharul pana cand obtinem o crema pufoasa si nu se simte zaharul. Adaugam ouale unul cate unul omogenizand dupa fiecare. Punem cacao,...Citeste continuarea

Orange curd

Postat de: simona72 in Dulciuri

Portocalele se spala foarte bine cu apa calda. Se rade fin coaja de la o portocala si se pune intr-un vas de inox. Se adauga ouale intregi si galbenusurile, zaharul si se amesteca usor. La prima...Citeste continuarea

Cartofi prăjiți (cu carne...

Postat de: ela2015 in Aperitive / Garnituri

Carnea pregatită anterior (fiartă sau prăjită) se taie în bucăți mici. Eu am avut carne rămasă pregatită după această rețetă...Citeste continuarea

Mancarica din carne de curcan cu...

Postat de: ela2015 in Curcan

Carnea de curcan se taie în bucăți potrivite (mai mici, ca să se înăbușe repede). Într-o tigaie largă se încinge uleiul și se adaugă carnea. Se lasă să se...Citeste continuarea

MIC-DEJUN "REGAL"

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

Felia de paine o decupezi in mijloc si o asezi pe 6 felii de bacon usor suprapuse. Spargi oul in decupaj si invelesti totul in feliile de bacon. Prajesti "sendvisul" astfel format...Citeste continuarea

Ficat de porc cu praz la wok

Postat de: Constelatialeu in Ficat

Mai intai taiem ficatul in bucatele mici, apoi prazul in rondele. Punem wok-ul pe foc lasam sa se incinga, adaugam uleiul si prazul taiat rondele, presaram sare si piper, lasam sa se caleasca,...Citeste continuarea

Cartofi razuiti cu ceapa

Postat de: timea in Aperitive / Garnituri

Cartofii in coaja ii spalam bine si ii punem la fiert intr-un vas cu apa cu putina sare. Dupa ce s-au fiert cartofii scurgem apa din vas  si ii lasam sa se raceasca putin, pentru...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]