Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Ceafa de porc cu sos, la cuptor
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai luam feliile de ceafa le dam sare, presaram piper si le lasam acoperite cca 30 min, apoi le asezam intr-un vas de lut presaram cimbru si acoperim cu hartie de copt, dam vasul la cuptor...Citeste continuarea
Prajitura Ole
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriBlat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o...Citeste continuarea
Tort Eva (cu zmeura, portocala si...
Postat de: Dya in DulciuriPentru blat procedam astfel: Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana ce se obtine o compozitie cremoasa. Se incorporeaza apoi, rand pe rand, uleiul, laptele si faina...Citeste continuarea
Prajitura Minunata
Postat de: Constelatialeu in DulciuriFoi: Margarina la temperatura camerei, impreuna cu zaharul o amestecam bine, apoi adaugam galbenusurile, omogenizam. Adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina, iar la final...Citeste continuarea
Prajitura cu afine
Postat de: NaomiR in DulciuriIntr-un bol, amestecam galbenusul cu zaharul pana devine cremos, adaugam uleiul, iaurtul, cele doua linguri cu gem si amestecam. Adaugam cele 2 linguri de bicarbonat, dupa care amestecam totul....Citeste continuarea
Supa de morcov si papaya
Postat de: ianculubita in SupeCeapa si morcovul curatate, spalate, taiate rondele, se calesc in unt incins iar dupa ce s-au inmuiat se adauga 500ml apa si se lasa pe foc sa fiarba cu capac; in acest timp fructul se taie in...Citeste continuarea
Crenvursti in sos de rosii cu legume
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri cu carneCrenvurstii se taie rondele groase si se calesc putin intr-o tigaie cu untura, dupa care se pun deoparte. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne. Morcovul se curata de coaja,...Citeste continuarea
Cina boiereasca
Postat de: mihaelar63 in PorcCartofii curatati, spalati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare. Varza rosie si cea alba se taie fideluta, morcovul se razuieste. Se prepara din acestea o salata in care...Citeste continuarea
Pavlova cu orange curd, frisca,...
Postat de: simona72 in TorturiPentru mereng: De cele mai multe ori ne pune in dificultate la acest tort prepararea mereng-ului. Eu l-am facut de fiecare data folosindu-ma de un mixer planetar sau de un tel, am reusit si cu...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu vin si usturoi la...
Postat de: gicuta69 in PuiCuratam, spalam si taiem pulpele in jumatati. Le lasam la scurs si le condimentam cu sare, boia, cimbru si piper. Luam o tava care merge la cuptor, asezam pulpele in ea, turnam vinul si...Citeste continuarea
Sandwich-uri aperitiv, preparate la...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriEu am facut doar 5 sandwich-uri, pentru ca atatea au incaput intr-o tava, mai mica si pentru ca aveam ingrediente ramase prin frigider si au fost fix pentru 5 sandwich-uri. Mai intai ungem tava...Citeste continuarea
Pachetele cu carne tocata
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul, amestecam facem o gaura in mijloc adaugam untura, ouale batute, drojdia dizolvata cu putina apa calduta. Incepem sa framantam adaugand treptat apa...Citeste continuarea
Spate de curcan copt
Postat de: mihaelar63 in CurcanLegumele se curata si se spala. Spatele se curata se spala si se taie in jumatate. Se pune la fiert in multa apa cu sare carnea si legumele. Eu am fiert 20 minute in...Citeste continuarea
Salata de creveti, rucola si mango
Postat de: mihaelar63 in SalateCrevetii se amesteca cu sos, sare si uleiul de oregano. Se lasa sa stea minimum 15 minute la marinat. Legumele se curata si se spala. Rucola se spala si se...Citeste continuarea
Tocanita de pui si ciuperci in sos...
Postat de: mirela0911 in PuiSe spala pieptul de pui, se sterge cu un prosop de hartie si se taie cubulete potrivite. Ciupercile se spala bine si se taie felii subtiri. Intr-o cratitioara se pune uleiul la incins si...Citeste continuarea
Fajitas cu piept de pui
Postat de: raluca95 in PuiIncepem prin a taia pieptul de puii fasii subtiri dupa care il punem la marinat cu uleiul de masline, sare, piper si cumin. Intre timp spalam ardeii, ii curatam si ii taiem fasii subtiri si...Citeste continuarea
Gogosi umplute cu crema de ciocolata
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIncepem cu crema: Intr-un bol punem ciocolata amaruie si cea cu lapte, rupta bucatele. Adaugam frisca lichida, trasferam totul pe baie de aburi. Amestecam continuu pana ciocolata este...Citeste continuarea
Prajitura cu banane si nuca de cocos
Postat de: ctlina in DulciuriSe incalzeste cuptorul la 180 ° C. Ungem cu unt o forma in silicon sau cu pereti detasabili (24 cm pentru mine). Într-un castron, se amestecă făina, praful de copt,...Citeste continuarea
Prune umplute cu nuci
Postat de: Ksenya in DulciuriSpalam prunele in 2-3 ape. Le lasam pentru 15 minute in apa calda ca sa se inmoiae. Scoatem prunele si le punem intr-o strecuratoare ca sa scurga toata apa, le intindem pe un prosop de hartie....Citeste continuarea
Salată
Postat de: ela2015 in SalatePentru început, spălăm frunzele de salată (în mai multe ape, pentru a îndepărta nisipul), după care le lăsăm la scurs pe prosoape absorbante. Spălăm și curățăm...Citeste continuarea
Briose cu visine
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriOuăle le mixam cu un praf de sare și zaharul pana își dubleaza volumul. Adăugăm uleiul treptat, iaurtul, faina, praful de copt și coaja de portocala. Punem hârtia pt...Citeste continuarea
Oua boieresti
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol amestecam faina cu sarea,praful de copt dupa care adaugam untura, amestecam pana rezulta un aluat sfaramicios, adaugam apa rece pana rezulta un aluat omogen. Invelim coca intr-o...Citeste continuarea
Tarta frangipane cu smochine
Postat de: mihasara in DulciuriLasam aluatul sa se dezghete in frigider. Pregatim frangipane-ul, punanad migdalele intr-o tava si o dam la cuptor pana se rumenesc usor. Din pacate eu am avut migdale fara...Citeste continuarea
Reteta de varza murata cu carne de...
Postat de: elucubratiiculinare in PorcPreparare Reteta de varza murata cu carne de porc, cimbru si suc de rosii Se toacă varza fideluță. Eu o las întotdeauna peste noapte în apă rece, pentru a se desăra....Citeste continuarea
Prajitura Metrou
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriSe face blatul galben: Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga pe rand apa calda, uleiul si faina cernuta. Se adauga si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Separat se bat...Citeste continuarea
Coaste de porc la cuptor
Postat de: mihasara in PorcSpalam foarte bine bucata de coasta si decupam grasimea daca este foarte multa. Stergem foarte bine carnea sa fie uscata. Curatam si zdrogim cateii de usturoi. Punem...Citeste continuarea
Rulouri cu cirese
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un vas se amesteca faina cu sarea, zaharul, coaja, drojdia, facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute, untul, esenta de rom si framantam adaugand treptat laptele caldut. Acoperim si...Citeste continuarea
Cartofi cu rozmarin
Postat de: mihasara in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem felii groase. Ii punem intr-o oala cu apa si ii fierbem atat cat sa ramana un pic nefierti. Ii scurgem de apa, ii condimentam...Citeste continuarea
Ciorba de afumatura cu zeama de varza
Postat de: mihasara in CiorbeCarnea se spala, se taie cubulete si se pune la fiert in apa rece. Cand oala de foc incepe sa clocoteasca, se indeparteaza cu grija spuma, de cateva ori. Cand nu se mai formeaza...Citeste continuarea
Fursecuri fragede cu dulceata de...
Postat de: andaoana in DulciuriUntul moale, cu un praf de sare, zahar si dulceata de portocale se mixeaza, adaugam galbenusul si omogenizam. Se adauga faina si se omogenizeaza. Aluatul trebuie sa fie destul de moale si...Citeste continuarea
Chec provensal
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriSe bat bine ouale cu un praf de sare si piper, se adauga faina cu praful de copt, untul topit, laptele, se amesteca bine, apoi dovlecelul si cascavalul rase, maslinele, rosiile si rozmarin taiate...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de branza si foi...
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru aluat, frecam ouale cu putina sare si zaharul pana se spumeaza. Incalzim laptele si diluam in el cacaua si ciocolata, apoi se lasa sa se raceasca. Peste ouale spumate, adaugam uleiul,...Citeste continuarea
Ciuperci aperitiv la tigaie
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriAm limpezit prin jet de apa ciupercile si le-am lasat sa se scurga. Am taiat felii rosiile uscate. Am portionat cascavalul. Se pun ciupercile intr-o tigaie ne-aderenta,...Citeste continuarea
Pere in vin
Postat de: mihasara in DulciuriCuratam perele de coaja si le punem oala cu vin in care am pus scortisoara, zaharul, cuisoarele si jumatate de lamaie. Punem oala pe foc mic, acoperita cu un capac....Citeste continuarea
Ciocolatele cu chips de banana
Postat de: ctlina in DulciuriTopiți ciocolata neagra în bain marie sau in cuptorul cu microunde. Punem compozitia calda pe foaia de napolitana, intindem bine pe toata suprafata (am acoperit numai 2/3 din foaie)....Citeste continuarea
Tocana de cartofi cu iepure
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carnePregatim aluatul-intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul, drojdia, amestecam, adaugam untura si continuam sa amestecam pana ce rezulta un aluat sfaramicios,adaugam treptat apa calduta si...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriSe freaca untul la temperatura camerei pana se elimina apa.Se adauga zaharul si galbenusurile mixand pana se obtine o crema,apoi nuca macinata amestecand usor. Separat se amesteca...Citeste continuarea
Prajitura frageda cu mere si...
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe cerne faina intr-un vas larg, untul rece se da pe razatoare, se pune cu oul si galbenusul, smantana, zaharul, vanilia, coaja si zeama de portocala, praful de copt si faina si se framanta...Citeste continuarea
Chiftelute la cuptor
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PorcAm pus cartofii la fiert. Intre timp am tocat carnea. Am amestecat carnea tocata cu cartofii piure, oul si condimentele. Am format bilute, le-am asezat in tava in care am pus hartie de copt si...Citeste continuarea
Piept de curcan cu sos curry -...
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneRumenti un pic piepturile de curcan pe fiecare parte. Scoateti-le si taiati-le cubulete. Puneti carnea taiata din nou in tigaie, sare, piper si reveniti bine cubuletele pe toate partile....Citeste continuarea
Chifle umplute
Postat de: cristinutanicolita in PiineFaina se cerne si se amesteca cu sarea si drojdia. Se adauga apa calduta treptat si se framanta pana se obtine un aluat nelipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa la loc caldut pana isi...Citeste continuarea
Lenticche con zampone
Postat de: gurita_ta2005 in PorcLintea se tine in apa rece pentru cateva ore, dupa care se pune intr-o craticioara la fiert pentru circa 40-60 minute, se strecoara de apa si se da deoparte. Intr-o alta oala punem ceapa tocata...Citeste continuarea
Tort de piscoturi cu ciocolata
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriCrema: Intr-un vas pe care il punem pe foc, punem frisca lichida cu cele 8 linguri de zahar si punem vasul pe foc pana da in clocot.Se ia de pe foc,se pun bucatiile rupte de ciocolata si se...Citeste continuarea
Biscuiti cu cacao
Postat de: andaoana in PrajituriIntr-un castron frecam untul impreuna cu praful de sare si cu zaharul pana cand obtinem o crema pufoasa si nu se simte zaharul. Adaugam ouale unul cate unul omogenizand dupa fiecare. Punem cacao,...Citeste continuarea
Orange curd
Postat de: simona72 in DulciuriPortocalele se spala foarte bine cu apa calda. Se rade fin coaja de la o portocala si se pune intr-un vas de inox. Se adauga ouale intregi si galbenusurile, zaharul si se amesteca usor. La prima...Citeste continuarea
Cartofi prăjiți (cu carne...
Postat de: ela2015 in Aperitive / GarnituriCarnea pregatită anterior (fiartă sau prăjită) se taie în bucăți mici. Eu am avut carne rămasă pregatită după această rețetă...Citeste continuarea
Mancarica din carne de curcan cu...
Postat de: ela2015 in CurcanCarnea de curcan se taie în bucăți potrivite (mai mici, ca să se înăbușe repede). Într-o tigaie largă se încinge uleiul și se adaugă carnea. Se lasă să se...Citeste continuarea
MIC-DEJUN "REGAL"
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriFelia de paine o decupezi in mijloc si o asezi pe 6 felii de bacon usor suprapuse. Spargi oul in decupaj si invelesti totul in feliile de bacon. Prajesti "sendvisul" astfel format...Citeste continuarea
Ficat de porc cu praz la wok
Postat de: Constelatialeu in FicatMai intai taiem ficatul in bucatele mici, apoi prazul in rondele. Punem wok-ul pe foc lasam sa se incinga, adaugam uleiul si prazul taiat rondele, presaram sare si piper, lasam sa se caleasca,...Citeste continuarea
Cartofi razuiti cu ceapa
Postat de: timea in Aperitive / GarnituriCartofii in coaja ii spalam bine si ii punem la fiert intr-un vas cu apa cu putina sare. Dupa ce s-au fiert cartofii scurgem apa din vas si ii lasam sa se raceasca putin, pentru...Citeste continuarea