Varza alba si rosie la cuptor cu muschi afumat

de Constelatialeu in Porc, 9 Feb 2016 | 7587 vizualizari

 

Pentru ca am afumat muschiulet pentru bengosi, mi-am oprit si eu o bucatica...asa ca  am pus de-o varza la cuptor

 

INGREDIENTE

  • 1,200 g varza alba ( foarte buna si dulce)
  • 300 g varza rosie
  • 1 ardei rosu capia
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 400 g rosii cubulete conservate
  • 390 g muschi afumat, productie proprie
  • sare
  • 1 legatura de marar
  • 100 ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza alba si rosie la cuptor cu muschi afumat:

Mai intai am taiat varza alba si pe cea rosie si le-am frecat cu putina sare.

Separat am taiat ceapa verde, apoi ardeiul capia, cubulete marunte. Am pus wok-ul pe foc sa se inchinga, am adaugat uleiul si apoi ceapa cu ardeiul, am pus un pic de sare si am lasat la calit cca 5-6 min, apoi am adaugat varza rosie, am lasat 3 - 4 min sa se caleasca, dupa care am adaugat varza a lba si am lasat 4-5 min sa se caleasca.

La final am adaugat rosiile cubulete, am mai lasat vreo 5 min pe foc si apoi am transferat totul intr-o tava de lut, deasupra am asezat muschiuletul taiat bucatele, am invelit tava cu hartie de copt si am dat la cuptor , la foc mediu spre mic timp de 1 si 1/2, apoi am scos hartia de copt, am scos bucatele de muschiulet sa nu se arda, am adaugat mararul si am mai lasat cca 1/2 de ora la cuptor, sa se rumeneasca. Se serveste cu mamaliga calda.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza alba si rosie la cuptor cu muschi afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

anca_rm 1

10.02.2016, 08:43

un deliciu ai facut Cleme, imi place varza facuta la cuptor de fapt imi place varza oricum si cu muschiuletul ala ......hmmm mie pofta

Gherca Daniela 1

10.02.2016, 10:04

mihaelar63 1

16.02.2016, 16:48

Cam buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpă de porc cu ceapă preparată în vasul Zepter