Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Cartofi la cuptor
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam de coaja , ii taiem in cuburi si ii fierbem in apa rece cu sare pentru 15 minute. Cand cartofii au fiert, ii scurgem bine de apa. Separat punem ulei intr-o tigaie si...Citeste continuarea
Salata cu spanac si ton
Postat de: aliliana in SalateSpanacul se curata, se spala, se pune la scurs. Rosia de curata de seminte si se taie fasii. Painea prajita se taie cubulete. Tonul se scurge. La baza farfuriei se aseaza paine prajita,...Citeste continuarea
Ochiuri dulci
Postat de: eduard_09 in DulciuriIntr-un bol mixam ouale cu un praf de sare,adaugam zaharul uleiul,laptele,apa si amestecam bine dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt,pana rezulta o compozitie mai groasa, Dam la...Citeste continuarea
Clatite rupte
Postat de: eduard_09 in DulciuriGalbenusurile,laptele,esenta,zaharul le amestecam bine dupa care adaugam faina treptat amestecand continuu. Dupa ce s-a incorporat faina adaugam albusurile mixate spuma cu un praf de...Citeste continuarea
Legume gratinate
Postat de: Moni_alex in Aperitive / GarnituriSpalam conopida si varza de Bruxelles, taiam conopida in buchetele si indepartam frunzele exterioare ale verzei. Fierbem legumele separat in apa sarata pana cand se patrund usor cu un cutit....Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati si spalati bine bucatile de burta. Se pot opari cu apa fierbinte. La mine nu a fost necesar, burta fiind foarte bine curatata si proaspata. Spalati osul cu maduva....Citeste continuarea
Omleta cu muschi file si rosii uscate
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriMuschiuletul file de porc se taie cuburi. Rosiile uscate se feliaza. Ouale se sparg pe rand separat pentru a le verifica prospetimea. Daca galbenusul se imprastie sau...Citeste continuarea
CHEC APERITIV CU PUI, ȘUNCĂ,...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimentează cu 2 linguri de vin, sosul de soia, mălaiul și mirodeniile, apoi se lasă la...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu rosii cherry la...
Postat de: Constelatialeu in PorcFeliem cotletul, am taiat 9 felii de cotlet le-am condimentat ( am primit doua rajnite cu condimente si m-am dat si eu in barci)pe o parte si pe alta si le-am lasat cca 20 min sa se...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: e_Delicios100 in Dulciuri1. In bolul unui mixer se bat albusurile spuma cu un pic de sare. 2. Intr-un alt vas se mesteca faina cu praful de de copt. 3. Peste cacao se toarna 1-2 linurite de ulei si se mesteca pina...Citeste continuarea
Clatite umplute cu pui si ciuperci,...
Postat de: mirela0911 in PuiAluatul: Se pregateste aluatul pentru clatite. Se bat bine ouale cu sarea, apoi se toarna putina apa minerala si uleiul. Se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, se amesteca si se...Citeste continuarea
Ciuperci sotate cu ghimbir si usturoi
Postat de: TAB1TA in Mancaruri de legumeAm curatat ceapa, usturoiul, ghimbirul si le-am tocat/taiat pe fiecare in parte. Am pus ulei de masline in wok si dupa ce s-a incins am adaugat ceapa, usturoiul, ghimbirul si ciupercile. Am...Citeste continuarea
Legume cu oua la cuptor
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeSe taie ceapa si ardeiul marunt si se pun la calit in ulei incins pentru 5-6 minute. Se adauga bulionul , o cana de apa si restul de legume. Se mai lasa pe foc pentru inca 10-15 minute, apoi...Citeste continuarea
Shaorma
Postat de: CameliaComan in Aperitive / GarnituriSpalam carnea de pui iar apoi o taiem in fasii lungi. Fasiile de carne nu trebuie sa fie nici prea subtiri, nici prea groase. Punem o lingura de condimente peste carnea de pui. Amestecam. Prajim...Citeste continuarea
Clatite a' la Nicoletta
Postat de: NicolettaPopa11 in DulciuriSe bat foarte bine toate ingredientele. După ce aţi terminat de pregătit aluatul, lăsaţi 1/2 ora să se odihnească. Inainte de a pune compozitia in tigaie, aceasta se se...Citeste continuarea
Peste libian
Postat de: ctlina in PesteSe incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu. Se adauga usturoiul tocat si condimentele si se amesteca bine. Se varsa bulionul amestecat cu sucul de lamaie si cu un pahar de vin cu...Citeste continuarea
Budinca de gris cu lapte si afine
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriSe pune laptele la fiert,se adauga zaharul si se lasa sa dea in clocot. Se adauga grisul in ploaie si se amesteca cu un tel pentru a nu forma cocoloase. Cand e gata se lasa sa se...Citeste continuarea
Supa de galuste cu aripi de pui
Postat de: roxana_simona in SupeAripiile se rup in doua,se clatesc bine si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Morcovii se taie rondele,ceapa se toaca marunt,pastarnacul se taie feliute iar telina se da pe razatoare.Legumele...Citeste continuarea
Paste cu sos de rosii si ceapa...
Postat de: roxana_simona in PenneCum se prepara Paste cu sos de rosii si ceapa reteta gustoasa de post Se pune o oala cu apa si sare la fiert,cand incepe sa clocoteasca se adauga pastele si un strop de ulei. Intr-o tigaie...Citeste continuarea
Clatite festive si indragostite:)
Postat de: simona72 in DulciuriPentru pancakes: oul, zaharul, extractul de vanilie, sarea si chefirul le amestecam bine intr-un castronel cu un tel tip para. Adaugam laptele de cocos si laptele dulce si amestecam din nou...Citeste continuarea
Budinca cu caramel
Postat de: Georgiana_Miti in DulciuriSe prepara budinca dupa reteta ei, ca sa fie mai pufoasa bateti un galbenus de ou in amestecul de zahar, budinca si 6 linguri de lapte. Laptele rarmas se pune la fiert,cand fierbe se ia de pe...Citeste continuarea
Clatite umplute cu pui
Postat de: Georgiana_Miti in Aperitive / GarnituriSe razuieste cartoful si se scurge de zeama in exces.Ouale se bat cu un praf de sare,se adauga apa,si faina dupa cum spuneam cat este nevoie. Se adauga piperul si condimentele pe care le...Citeste continuarea
Snitele de porc in crusta de cartofi
Postat de: merisor67 in PorcDe la inceput vreau sa mentionez ca am incercat doua variante de preparare a acestor snitele. Adica o parte din snitele le-am preparat la cuptor si o parte le-am prajit. Ce-i drept, sunt mai...Citeste continuarea
Rulada din piept de porc la slow...
Postat de: simona72 in Slow CookerCarnea se spala, iar cu lama unui cutit se curata soricul de eventualele reziduri dupa parilirea porcului. (a fost parlit in mod traditional) Se lasa carnea sa se zvante, eventual se tamponeaza cu...Citeste continuarea
Brioșe de ovăz cu scorțișoară
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriSe încălzește cuptorul la 180 grade C. Amestecăm bine până la omogenizare toate ingredientele într-un bol. Lăsăm compoziția să se odihnească pentru minim 10 minute....Citeste continuarea
Aperitive cu somon
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se pune somonul (o feliuta o pastram pentru decor), crema de branza si iaurtul si se mixeaza cu blenderul vertical pana rezulta o crema fina si omogena. Eu am preferat sa folosesc...Citeste continuarea
SALATA CU RUCOLA , TON SI OUA
Postat de: mihaelar63 in SalateRucolla si salata verde se spala si se zvanta de apa cu ajutorului unui servet de panza sau cu centrifuga speciala . Salata verde se taie fasii . Ardeiul se curata se spala si...Citeste continuarea
Tagliatelle cu sos alb și ciuperci
Postat de: CameliaComan in PastePunem o oala cu apa la fiert si fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Spalam ciupercile si apoi le taiem feliute. Curatam ceapa si o taiem pestisori. Strivim catelul de usturoiul...Citeste continuarea
Prajitura cu foi cu nuca si crema...
Postat de: Moni_alex in PrajituriPentru foi: Se separa albusurile de galbenusuri, se bat spuma albusurile cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, apoi se adauga 250 g de zahar si se bat in continuare pana iese o...Citeste continuarea
Ied cu legume- la tuci
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carnePulpa de ied se spala bine si se curata de grasimi . Legumele se curata si se spala . Ceapa se taie pestisori , prazul rondele ,telina se feliaza . Morcovii se taie...Citeste continuarea
Orez aromat cu dovleac
Postat de: Ela68 in Mancaruri de legume1. Curatam dovleacul de coaja, apoi il taiem cubulete de 1 cm. 2. Zdrobim usturoiul si il punem la calit in ulei doua, trei minute, apoi adaugam dovleacul si continuam sa amestecam....Citeste continuarea
Chiftele in sos de branzeturi
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri cu carneChiftelele: Curatam ceapa o tocam marunt, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea mica. Cartoful il curatam, il trecem prin razatoarea mica, painea o inmuiem in apa, apoi o stoarcem foarte...Citeste continuarea
Pulpe la rotisor
Postat de: Moni_alex in PuiSe parlesc pulpele de pui, se spala si se usuca bine. Se condimenteaza cu sare, vegeta, piper, boia si se ung cu 2 linguri de ulei. Se curata un morcov si o ceapa si se taie rondele apoi se...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: ctlina in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Scurgeti brânza de vaci. Se amestecă toate ingredientele pentru a face o pastă groasă. Se încălzește o tigaie cu un pic de...Citeste continuarea
Rulada din albusuri cu crema de...
Postat de: mirela0911 in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-au facut spuma se adauga zaharul pe rand, apoi zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Separat se amesteca...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata de cirese
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriIntr-un vas inalt punem ouale,un praf de sare,zaharul,esenta,apa , laptele si mixam. Adaugam faina pana obtinem un aluat de consistenta unei inghetate topite. Lasam aluatul sa...Citeste continuarea
Ciorba din oase de porc cu spanac
Postat de: cristinutanicolita in CiorbeOasele de porc se spala si se pun la fiert. Se indeparteaza spuma formata si se lasa sa fiarba la foc mic. Legumele se curata si se spala. Ceapa se taie,morcovul se da pe razatoare (sau se taie...Citeste continuarea
Savarine - 3 ani de Bucataras
Postat de: TAB1TA in DulciuriPentru aluat: Intr-un castron am pus faina, laptele caldut amestecat cu drojdia si zaharul, ouale, uleiul, sarea si am amestecat pana a rezultat un aluat moale. Am acoperit castronul cu...Citeste continuarea
Chiftele din sfecla rosie cu salata...
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe gateste lintea conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurge, pastrand o parte din apa in care a fost gatita. Se taie ceapa in fasii foarte subtiri, folosind o mandolina. Se...Citeste continuarea
Clatite cu nesquik si cocos
Postat de: caroline in DulciuriIncepem prin a prepara aluatul pentru clatite . Punem intr-un bol oul,un varf de sare si zaharul si amestecam bine . Adaugam apoi faina,nesquik si laptele putin cate putin si amestecam...Citeste continuarea
Piept de rata cu ananas
Postat de: andaoana in RataPieptul de rata il uscam bine cu prosoape de hartie. Il crestam usor pe partea cu pielea,fara sa taiem carnea. Condimentam cu sare si piper. Pornim cuptorul la 180 grade si pregatim un vas...Citeste continuarea
Eclere cu crema de ananas
Postat de: andaoana in PrajituriCoji: Intr-o craticioara de 1 litru se pun la fiert apa , grasimea si sarea. Cand da primul clocot se da deoparte craticioara si se adauga toata faina amestecand energic . Amestecam pana cand...Citeste continuarea
Salata cu tofu
Postat de: andaoana in SalateVerdeturile le spalam bine . Salata romana o rupem cu mana , iar de la varza kalettes rupem frunzele ofilite. Apio il taiem in bucati mai mici . Intr-un wok sau o tigaie punem 2 linguri ulei...Citeste continuarea
Pariziene cu visine (fara zahar)
Postat de: Criss in DulciuriEu am apelat din nou la masina mea de paine, care isi face treaba perfect in locul meu asa ca mi-e mai mare dragul sa o pun la treaba si eu doar sa modelez aluatul pufos, gata crescut fara sa mai...Citeste continuarea
Clatite cu frisca
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un vas mixam ouale cu zaharul,sarea,adaugam smantana,uleiul,amestecam dupa care adaugam laptele si faina alternativ,esenta de vanilie. Amestecam bine si daca este nevoie adaugam apa...Citeste continuarea
Hummus cu cartof dulce
Postat de: Criss in Mancaruri de postCartoful dulce se curata de coaja, se taie cublete si se fierbe. Fierbe foarte repede, in cateva minute e gata. In vasul blenderului se pun toate ingredientele enumerate mai sus, se mixeaza...Citeste continuarea
Prajitura "Ora 12"
Postat de: stefy_a in DulciuriBlat: - laptele, untul, zaharul si cacao se pun intr-un vas, la foc mic - se amesteca pana se topeste untul si zaharul si compozitia devine omogena - amestecul obtinut se lasa la racit -...Citeste continuarea
Clatite invelite in ciocolata alba...
Postat de: CameliaComan in DulciuriMod de preparare clatite: Prima data trebuie sa topim untul. Intr-un bol amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, cele 2-3 linguri de cacao si praful de sare). Cernem compozitia...Citeste continuarea
Tocanita cu carnati de casa
Postat de: mihaelar63 in PorcSpalati si curatati legumele . Carnatul se opareste in apa clocotita . Se arunca apa . Ceapa si prazul se toaca marunt . Caliti legumele taiate pana devin sticloase . Sarati ....Citeste continuarea
Clatite cu cacao, crema mascarpone,...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriClatitele: Ouale le mixam cu un praf de sare si zaharul. Adaugam uleiul, apoi laptele treptat. Incorporam cacaoa, apoi faina si praful de copt. La final punem vanilia si coaja rasa de...Citeste continuarea