Placinta frageda cu dovleac

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 12 Mar 2016 | 3493 vizualizari

 

Mi-a placut foarte mult cum arata placinta lui Panacris, asa ca am facut si eu ceva asemanator. Aici este si reteta ei.
Si, desi am cumparat dovleci placintari in toamna, am ajuns sa ii pregatesc abia acum, din pacate. 

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1,4 kg dovleac placintar curatat de coaja si seminte;
  • 500 g zahar;
  • o lingurita de scortisoara macinata;
  • esenta de lamaie.
  • Aluat:
  • un ou;
  • 9 linguri zahar;
  • 9 linguri lapte;
  • 7 linguri ulei;
  • esenta de lamaie;
  • 500 g faina;
  • un plic de praf de copt (10 g).
  • Optional: o lingura de zahar pudra.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta frageda cu dovleac:

Preagatirea umpluturii:

Dovleacul placintar, curatat de coaja si seminte, se da pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se caleste impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama lasata de acesta. La final, se adauga scortisoara si esenta de lamaie si se amesteca.

Pregatirea placintei:

Se bate oul impreuna cu zaharul. Se adauga restul ingredientelor in ordinea prezentata si se framanta un aluat omogen si elastic, care se pune la rece pentru 15 minute. 

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. 

Se scoate aluatul de la frigider, se imparte in doua si se intind foile cu ajutorul sucitorului pe masa de lucru unsa cu ulei.

Intr-o tava unsa cu ulei se pune prima foaie (se poate infasura pe sucitor pentru o manevrare mai usoara), se inteapa cu o furculita, se adauga umplutura, apoi se aseaza cealalta foaie si se inteapa si aceasta cu o furculita. Se introduce tava la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos.

Se poate pudra cu zahar dupa ce se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta frageda cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta frageda cu dovleac