Piept de pui in crusta de alune

de anuta in Pui, 12 Mar 2016 | 2705 vizualizari

 

Pieptul de pui este preparatul pe care mama il pregtea cu drag cand eram copii, mai tarziu am reinventat eteta pentru familia mea si am adaugat crusta delicioasa din alune de padure. Ce a iesit?? Un deliciu care merita incercat!

 

INGREDIENTE

  • un piept mare de pui,
  • un ardei kapia rosu,
  • 200 g alune de padure,
  • 150 g branza topita sau cascaval,
  • o lingurita cimbru uscat,
  • o lingura Maggi secretul gustului cu gust intensavor de legume ,
  • un praf de sare,
  • un praf de piper,
  • 50 ml ulei de masline ,
  • 200 ml vin alb,
  • cateva boabe de piper negru,
  • 2-3 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in crusta de alune:

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se pipereaza si condimenteaza cu Maggi secretul gustului cu gust intensavor de legume, apoi se cresteaza usor pe lung si in crestaturi asezam felii de ardei rosu.

Se strange cu grija, dinspre margimi spre interior si se prinde cu 2 scobitori.Se aseaza cu scobitorile in tavita apoi se cresteaza in 4-5 locuri, pe lungime, crestaturi usoare, fara a ajunge la ardeiul din interior.Se stropeste cu uleiul de masline apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust.

Se adauga in tavita si paharelul de vin alb,boabele de piper,foile de dafin,un pic de sare apoi se acoper cu o folie de aluminiu si se da la cuptor 20 de minute dupa care se scoate folia de aluminiu si se lasa sa se rumeneasca pieptul usor,udandul cu zeama din tava din cand in cand.

Dupa ce s-a rumenit se imbraca pieptul cu felii de branza topita sau cascaval, se da din nou 2-3 minute in cuptor, se scoate si se presara deasupra miezul de alune prajit un pic inante si maruntit. Se lasa sa se raceasca un pic, se indeparteaza scobitorile cu care a fost prins apoi se taie in felii si se servesc stropite cu sos din tavita.                                                          

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in crusta de alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

-Licurici- 1

22.03.2016, 14:22

Interesanta reteta! Imi place mult!

Bya Ralu 1

28.03.2016, 16:54

anuta 1

31.03.2016, 21:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui Shanghai