Prajitura cu ciocolata

de Constelatialeu in Dulciuri, 12 Mar 2016 | 3338 vizualizari

 

Ceva cu ce mai aveam prin zona crepusculara bucatarie.......uneori si eu ma uimesc ce gasesc pe acolo....:)))))))))

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 100 g ciocolata aerata
  • 70 g nuca prajita si macinata
  • 50 g nuca prajita si taiata grosier
  • 50 g margarina rama
  • 100 g faina
  • 5 linguri zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 praf de copt cu sofran
  • Crema
  • 250 g ciocolata Trilogia Schogetten
  • 200 ml frisca lichida
  • Sirop
  • 150 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Frisca
  • 450 g smantana dulce pentru frisca
  • 50 ml lapte dulce
  • 7 pliculete de zahar vanilat
  • 2 pliculete de ness
  • Decor
  • floricele de martipan
  • 1 banana
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Blat: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam bana obtinem o bezea tare. Separat punem la topit ciocolata cu margarina, lasam 5 min sa se racoreasca si adaugam galbenusurile amestecand foarte repede. Transferam ciocolata cu galbenusuri intr-un castron si adaugam nuca macinata amestecata cu nuca taiata grosier, faina si praful de copt, amestecam bine. Apoi incorporam albusurile avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Tapetam tava ( 25/35 cm) cu hartie de copt si turnam compozitia in tava, dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Sirop: Apa cu zaharul le punem la fiert sa dea in clocot, tragem de pe foc si adaugam esenta de rom. Lasam sa se raceasca.

Crema : Ciocolata cu frisca lichida pe foc poana se topeste ciocolata, avem grija sa nu atinga punctul de fierbere. Tragem de pe foc lasam cca 20 min apoi bagam cratita la congelator cca 40 min. Apoi scoatem din congelator si mixam bine pana obtinem o crema spumoasa.

Frisca : Smantana dulce cu laptele si zaharul vanilat le mixam bine pana obtinem o frisca ferma. Impartim in doua frisca obtinuta, intr-o parte punem pliculete de ness.

Asamblare: Dupa ce blatul s-a racit bine il asezam pe o tava si-l insiropam bine, intindem crema de ciocolata, peste crema intindem un strat de frisca. Portionam prajitura, pe fiecare bucatica asezam o bucatica de banana. Frisca cu ness o punem intr-un posh si ornam fiecare bucata de prajitura. Ornam cu floricele de martipan.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Caciuli rusesti