Ceva cu ce mai aveam prin zona crepusculara bucatarie.......uneori si eu ma uimesc ce gasesc pe acolo....:)))))))))
Blat: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam bana obtinem o bezea tare. Separat punem la topit ciocolata cu margarina, lasam 5 min sa se racoreasca si adaugam galbenusurile amestecand foarte repede. Transferam ciocolata cu galbenusuri intr-un castron si adaugam nuca macinata amestecata cu nuca taiata grosier, faina si praful de copt, amestecam bine. Apoi incorporam albusurile avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Tapetam tava ( 25/35 cm) cu hartie de copt si turnam compozitia in tava, dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Sirop: Apa cu zaharul le punem la fiert sa dea in clocot, tragem de pe foc si adaugam esenta de rom. Lasam sa se raceasca.
Crema : Ciocolata cu frisca lichida pe foc poana se topeste ciocolata, avem grija sa nu atinga punctul de fierbere. Tragem de pe foc lasam cca 20 min apoi bagam cratita la congelator cca 40 min. Apoi scoatem din congelator si mixam bine pana obtinem o crema spumoasa.
Frisca : Smantana dulce cu laptele si zaharul vanilat le mixam bine pana obtinem o frisca ferma. Impartim in doua frisca obtinuta, intr-o parte punem pliculete de ness.
Asamblare: Dupa ce blatul s-a racit bine il asezam pe o tava si-l insiropam bine, intindem crema de ciocolata, peste crema intindem un strat de frisca. Portionam prajitura, pe fiecare bucatica asezam o bucatica de banana. Frisca cu ness o punem intr-un posh si ornam fiecare bucata de prajitura. Ornam cu floricele de martipan.