Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert rulada din albusuri cu crema...
Postat de: MotanLaOale in PrajituriBlat : Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Faina se amesteca cu grisul si se amesteca in albusuri...Citeste continuarea
Spaghette integrale cu sos iute si...
Postat de: Constelatialeu in SpagheteMai intai am taiat carnea cubulete mici am condimentat-o cu sare de mare si ierburi de Provance si am lasat-o la frigider 1 ora. Tigaia wok am asezat-o pe aragaz, am lasat sa se incinga si...Citeste continuarea
Guguluf pufos pentru copii
Postat de: ianculubita in PrajituriGalbenusurile frecate cu zahar apoi ulei cate putin, se adauga iaurtul, coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, iar la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare si...Citeste continuarea
Placinta taraneasca cu branza de...
Postat de: simona72 in PiinePentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordimea scrisa mai sus la ingrediente. Punem aluatul intr-un castron uns cu putin ulei, acoperim cu...Citeste continuarea
Crema de zahar ars cu nuca si stafide
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai ne pregatim ingredientele, sa le avem la indemana. Intr-o craticioara punem 8 linguri d ezar si il punem pe foc sa se caramelizeze, grija mare sa nu-l ardem ca devine amar. Eu am folosit...Citeste continuarea
Prajitura cu ananas si nuci
Postat de: andaoana in PrajituriPe o tava de 20x30 cm tapetata cu hartie presaram nucile si fulgi de migdale iar peste ele asezam bucati de ananas (eu am folosit compot de ananas cuburi ) . Separam albusurile de galbenus ....Citeste continuarea
Paste cu pui si brocoli la cuptor
Postat de: andaoana in PuiPregatim mai intai carnea pentru ca trebuie sa stea putin cu condimente. Pieptul de pui il spalam bine in apa rece si il taiem bucati mici . Intr-un castron asezam carnea, peste ea punem sosul de...Citeste continuarea
Cozonac evantai cu mere
Postat de: momo121 in DulciuriPrima data facem alautul: Drojdia o dizolvam intr-o lingurita de zahar si cand a devenit o pasta o rasturnam in bolul in care am pus faina, lasam 10 minute...Citeste continuarea
Coaste de porc la cuptor
Postat de: momo121 in PorcSpalam coastele cu apa rece si le stergem cu servetele de bucatarie, apoi le asezam intr-o tava unsa cu putin ulei....Citeste continuarea
Mini-Melc cu cacao
Postat de: momo121 in DulciuriIntindem aluatul de cozonac intr-o forma de dreptunghi, ne ajutam de putin ulei si presaram deasupra cacaoa amestecata cu zaharul. Rulam aluatul, apoi il rasucim dandu-i forma unui melc. Il asezam...Citeste continuarea
Tarta de post
Postat de: Moni_alex in DulciuriSe amesteca apa fierbinte si uleiul intr-un vas mai mare. Intr-o farfurie se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se adauga faina peste apa cu ulei si se amesteca bine cu o lingura de...Citeste continuarea
Tort Ecler
Postat de: deyutzky in TorturiCrema: Intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste. Adaugam treptat amidonul si putin lapte si amestecam bine pana la incorporare. Adaugam restul de...Citeste continuarea
Rulada elvetiana de ciocolata cu...
Postat de: RuxyRux in DulciuriCrema: Ouale, vanilia, zaharul, se amesteca cu un tel, se adauga faina, amidonul si 100 ml lapte rece din total, se omogenizeaza bine. Restul de lapte se infierbanta si in el se...Citeste continuarea
Biscuiti cu chipsuri de ciocolata
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriFrecam untul moale cu zaharul pudra. Adaugam oul, praful de sare, apoi faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine. La final adaugam vanilia si chipsurile de ciocolata. Coca nu trebuie sa...Citeste continuarea
Tarta cu kiwi
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai pregatim aluatul pentru tarta. Amestecam untul moale cu zaharul, adaugam apoi oul si faina si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Intindem o foaie rotunda, o punem in tava de...Citeste continuarea
Carne de porc in vasul roman cu...
Postat de: sebirizescu in PorcFeliile de carne se condimenteaza pe ambele parti,se pun in vasul roman se stropesc cu ulei de masline si se acopera cu apa. Se pune capacul peste vasul roman si se da la cuptor pentru 30...Citeste continuarea
Gnocchi cu ficatei de pui
Postat de: sebirizescu in PorcFicatul de pui se curata de pielite si se spala bine, se pune intr-o tigaie cu ulei de masline si se lasa cateva minute sa se prajeasca pe ambele parti. Ceapa se toaca marunt, iar ardeiul kapia...Citeste continuarea
Varza acra calita cu carnati,...
Postat de: MotanLaOale in PorcCum se prepara Varza acra calita cu carnati, reteta gustoasa si perfecta pentru mese in familie Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se scot cotoarele,...Citeste continuarea
Zucchini tondi ripieni di tonno...
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriDovleceii se spala bine si se pun in apa cu sare la fiert pentru circa 2-3 minute. Se scot pe o farfurie, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se taie capacul cu grija si cu o lingura se...Citeste continuarea
Chiftele din carne de pui
Postat de: MotanLaOale in PuiPainea se inmoaie in apa si se stoarce bine, bine. Ceapa se curata si se da pe razatoarea cu ochiurile cele mai mici. Mararul se toaca marunt. Usturoiul se piseaza. Intr-un castron se...Citeste continuarea
Varza de bruxelles pane
Postat de: andaoana in Mancaruri de legumeIncepem cu varza pe care o curatam de frunzele vestejite sau maroni . Eu pun legume verzi, cumparate, in apa rece (cat mai rece) cu o lingurita de bicarbonat de sodiu sa stea cateva minute. Pe...Citeste continuarea
Supa crema de legume cu nuci si...
Postat de: andaoana in Supe/CiorbePregatim legumele : -broccoli il desfacem in buchetele si il punem in apa rece . -morcovul, cartoful, ceapa si usturoiul le curatam ,spalam si taiem in bucati (cu cat vor fi bucatile mai...Citeste continuarea
Ciorba de post cu cartofi si vegetale
Postat de: simona72 in CiorbeSe pune uleiul la incins intr-o oala, adaugam ceapa verde taiata rondele si morcovul taiat si el de asemenea tot rondele. Lasam la calit 2-3 minute. Adaugam apa fierbinte si lasam sa fiarba 10...Citeste continuarea
Fasole soia batuta
Postat de: ianculubita in Mancaruri de postFasolea curatata, spalata, se pune intr-un vas, se acopera cu apa clocotita, se pune un capac si se lasa 30min; dupa acest timp se pune la fiert cu aceeasi apa iar dupa alte 30 min. se scurge, se...Citeste continuarea
Supa cu rosii, galuste si leurda
Postat de: mihaelar63 in SupeCuratati si spalati legumele. Taiati muschiuletul de porc cuburi. Taiati cubulete patrunjelul radacina si telina. Morcovii si ceapa se taie rondele. Caliti aceste...Citeste continuarea
Chiftelute de cartofi si avocado
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriNe iese papa bun pentru 5 persoane! Se curata avocado si se amesteca cu cartofii, se zdrobesc cu telul de piure, se adauga pe rand, laptele, branzeturile, ouale, pesmetul, turmericul, sare dupa...Citeste continuarea
Pate de somon afumat cu ceapa rosie...
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriSa zicem ca din cantitatea asta mananca 3 persoane....sa zicem :))))))) Somonul se verifica de oase, se pune in blender impreuna cu uleiul de masline, maioneza, ceapa rosie sare si piper...Citeste continuarea
Fursecuri cu gem de caise
Postat de: RuxyRux in DulciuriDin aceasta cantitate mie mi-a iesit o tava de fursecuri. Se cerne faina intr-un vas, se adauga restul ingredientelor si se framanta aluatul, apoi se infaineaza usor, se pune in folie si se da...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata, branza...
Postat de: RuxyRux in DulciuriBlatul se prepara simplu: amestecam toate ingredientele si framantam un aluat pe care il infainam usor , il infoliem si-l dam la rece 30 de minute. Crema de branza: Se pun ingredientele intr-un...Citeste continuarea
Snitele la cuptor
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PuiAm portionat pieptul de pui in fasii mai late si mai subtirele.Am condimentat pieptul cu sare, boia dulce si maghiran. Intr-un vas am amestecat 2 linguri de faina cu 2 linguri de pesmet.In alt...Citeste continuarea
Iepure cu vegetale si smantana
Postat de: panacris in IepureIepurele se spală, apoi se porționează. Recunosc, că m-a folosit tot de noul ajutor din familia Zmeilor, Crock-Pot-ul botezat Alin;), Dar voi vă puteți folosi de cuptorul din dotare ;) Se...Citeste continuarea
Pulpe dezosate la cuptor, cu vin si...
Postat de: Monica1997 in PuiPasul1: Spalam pulpele si le lasam la scurs. Pasul2: Ungem o tava cu ulei. Pasul3: Intr-un bol adaugam 4 linguri de ulei de floare soarelui,busuioc,cimbru,sare,piper. Pasul4: Ungem...Citeste continuarea
Biscuiti de post, cu nuca si coaja...
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postIntr-un bol amestecam laptele de soia cu indulcitorul si uleiul. Miezul de nuca il punem la robot impreuna cu coaja de portocala confiata si le maruntim. Le incorporam in bol, impreuna cu...Citeste continuarea
Chifle graham
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PiineMai intai pregatim maiaua din drojdie, o ligurita de zahar, doua linguri de faina si putina apa calduta. Amestecam bine si lasam sa creasca. Intr-un vas punem faina graham si faina alba, le...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu orez, ciuperci si...
Postat de: panacris in Slow CookerCeapa, morcovii, ciupercile se curăță, apoi se mărunțesc și se pun la călit împreună cu orezul, uleiul de măsline și puțină apă, cca. 10 minute la foc mic, la final se...Citeste continuarea
Salata cu oua si cartofi
Postat de: mihaelar63 in SalateCartofii se curata si se taie rondele . ouale se curata si se taie sferturi . Se sareaza . Se curata si se spala legumele . Taiati jumatati rosiile cherry . sarati-le...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCapul de miel; se spala bine si se pune la fiert 3apa [ sa-l acopere bine ] . Se aduga ,otet , foi dafin si boabe de piper . Fierbeti bine capul de miel tim de o ora .Din cand...Citeste continuarea
Penne cu bacon si pesto la cuptor
Postat de: caroline in PasteIncepem prin a pune apa la fiert .Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si apoi pastele.Le lasam sa fiarba 8 minute ( sau in functie de tipul de paste folosit, fierbeti conform timpului...Citeste continuarea
Pui umplut cu spanac si feta
Postat de: Irina in PuiPieptul de pui l-am taiat in doua, dupa care l-am crestat din loc in loc si l-am condimentat. Intr-o tigaie am incins o lingura de ulei si am adaugat spanacul si branza feta sfaramata. Am...Citeste continuarea
Tort cu doua creme ganache si...
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiBlat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea....Citeste continuarea
Blat de tort vanilat
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga...Citeste continuarea
Sandvis cu Somon afumat si Fructul...
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriSe unge felia de paine cu crema de branza. Se aseaza somonul afumat deasupra, apoi ceapa rosie, pulpa de fructul pasiunii si se decoreaza cu creson. Citeste continuarea
Tamago kake gohan (Orez cu ou crud...
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe amesteca orezul cu Furikake si se imparte intre doua boluri. Se sparg cate 2 oua in fiecare bol si se adauga cate 1/2 lingura sos de soia in fiecare. Se serveste ca atare sau se toarna...Citeste continuarea
Aperitiv bile asiatice din orez-...
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe amestca orezul cu Furikake. Se zdrobeste avocado cu o furculita si se amesteca cu sare. Se taie foia nori in fasii de 4 cm lungime. Se adauga orez intr-un disc pentru ornat...Citeste continuarea
Sunomono (Salata asiatica de...
Postat de: Satisfyyourcravings in SalateSe amesteca otetul cu zaharul, sare si sosul de soia pana se dizolva zaharul. Se feliaza castravetele foarte subtire, folosing o mandolina. Se presara generos cu sare. Se lada 5 minute,...Citeste continuarea
Supa Miso (reteta netraditionala)
Postat de: Satisfyyourcravings in SupeSe incalzeste apa intr-o cratita. Se adauga cubul concentrat si sosul de peste si se lasa pana cand cubul este complet dizolvat. Separat, se amesteca miso cu 2 linguri din supa obtinuta...Citeste continuarea
Tamagoyaki (Omleta asiatica)
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe bat ouale impreuna cu sarea si laptele. Se strecoara printr-o sita fina, apoi se amesteca cu restul ingredientelor. Se unge o tigaie antiaderenta cu foarte putin ulei si se incalzeste la foc...Citeste continuarea
Noodles cu legume si sos de soia -...
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postTaiteii de orez cu legume si sos de soia sunt printre cele mai populare preparate asiatice. Nu este nevoie sa adaugi sare la aceasta reteta intrucat sosul de soia este suficient de...Citeste continuarea
Supa crema de linte rosie - Reteta...
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postMai intai trebuie sa prepari o supa de legume. Curata morcovul, pastarnacul si telina, spala-le si taie-le rondele, apoi pune-le la fiert in 3 litri de apa. Pune peste linte sarea...Citeste continuarea
Chec cu citrice
Postat de: AndrutzaP in PrajituriPreincalzitit cuptorul la 180 grade celsius. Cele 2 tavi de chec tapetati-le cu hartie de copt. Untul la temperatura camerei, se mixeaza cu 200 grame zahar si cu zaharul vanilat....Citeste continuarea