A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert rulada din albusuri cu crema...

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Blat : Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Faina se amesteca cu grisul si se amesteca in albusuri...Citeste continuarea

Spaghette integrale cu sos iute si...

Postat de: Constelatialeu in Spaghete

Mai intai am taiat carnea cubulete mici am condimentat-o cu sare de mare si ierburi de Provance si am lasat-o la frigider 1 ora.  Tigaia wok am asezat-o pe aragaz, am lasat sa se incinga si...Citeste continuarea

Guguluf pufos pentru copii

Postat de: ianculubita in Prajituri

Galbenusurile frecate cu zahar apoi ulei cate putin, se adauga iaurtul, coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, iar la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare si...Citeste continuarea

Placinta taraneasca cu branza de...

Postat de: simona72 in Piine

Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordimea scrisa mai sus la ingrediente. Punem aluatul intr-un castron uns cu putin ulei, acoperim cu...Citeste continuarea

Crema de zahar ars cu nuca si stafide

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai ne pregatim ingredientele, sa le avem la indemana. Intr-o craticioara punem 8 linguri d ezar si il punem pe foc sa se caramelizeze, grija mare sa nu-l ardem ca devine amar. Eu am folosit...Citeste continuarea

Prajitura cu ananas si nuci

Postat de: andaoana in Prajituri

Pe o tava de 20x30 cm tapetata cu hartie presaram nucile si fulgi de migdale iar peste ele asezam bucati de ananas (eu am folosit compot de ananas cuburi ) . Separam albusurile de galbenus ....Citeste continuarea

Paste cu pui si brocoli la cuptor

Postat de: andaoana in Pui

Pregatim mai intai carnea pentru ca trebuie sa stea putin cu condimente. Pieptul de pui il spalam bine in apa rece si il taiem bucati mici . Intr-un castron asezam carnea, peste ea punem sosul de...Citeste continuarea

Cozonac evantai cu mere

Postat de: momo121 in Dulciuri

       Prima data facem alautul: Drojdia o dizolvam intr-o lingurita de zahar si cand a devenit o pasta o rasturnam in bolul in care am pus faina, lasam 10 minute...Citeste continuarea

Coaste de porc la cuptor

Postat de: momo121 in Porc

         Spalam coastele cu apa rece si le stergem cu servetele de bucatarie, apoi le asezam intr-o tava unsa cu putin ulei....Citeste continuarea

Mini-Melc cu cacao

Postat de: momo121 in Dulciuri

Intindem aluatul de cozonac intr-o forma de dreptunghi, ne ajutam de putin ulei si presaram deasupra cacaoa amestecata cu zaharul. Rulam aluatul, apoi il rasucim dandu-i forma unui melc. Il asezam...Citeste continuarea

Tarta de post

Postat de: Moni_alex in Dulciuri

Se amesteca apa fierbinte si uleiul intr-un vas mai mare. Intr-o farfurie se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se adauga faina peste apa cu ulei si se amesteca bine cu o lingura de...Citeste continuarea

Tort Ecler

Postat de: deyutzky in Torturi

Crema: Intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste. Adaugam treptat amidonul si putin lapte si amestecam bine pana la incorporare. Adaugam restul de...Citeste continuarea

Rulada elvetiana de ciocolata cu...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

  Crema:  Ouale, vanilia, zaharul, se amesteca cu un tel, se adauga faina, amidonul si 100 ml lapte rece din total, se omogenizeaza bine. Restul de lapte se infierbanta si in el se...Citeste continuarea

Biscuiti cu chipsuri de ciocolata

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Frecam untul moale cu zaharul pudra. Adaugam oul, praful de sare, apoi faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine. La final adaugam vanilia si chipsurile de ciocolata. Coca nu trebuie sa...Citeste continuarea

Tarta cu kiwi

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai pregatim aluatul pentru tarta. Amestecam untul moale cu zaharul, adaugam apoi oul si faina si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Intindem o foaie rotunda, o punem in tava de...Citeste continuarea

Carne de porc in vasul roman cu...

Postat de: sebirizescu in Porc

Feliile de carne se condimenteaza pe ambele parti,se pun in vasul roman se stropesc cu ulei de masline si se acopera cu apa. Se pune capacul peste vasul roman si se da la cuptor pentru 30...Citeste continuarea

Gnocchi cu ficatei de pui

Postat de: sebirizescu in Porc

Ficatul de pui se curata de pielite si se spala bine, se pune intr-o tigaie cu ulei de masline si se lasa cateva minute sa se prajeasca pe ambele parti. Ceapa se toaca marunt, iar ardeiul kapia...Citeste continuarea

Varza acra calita cu carnati,...

Postat de: MotanLaOale in Porc

Cum se prepara Varza acra calita cu carnati, reteta gustoasa si perfecta pentru mese in familie Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se scot cotoarele,...Citeste continuarea

Zucchini tondi ripieni di tonno...

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Dovleceii se spala bine si se pun in apa cu sare la fiert pentru circa 2-3 minute. Se scot pe o farfurie, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se taie capacul cu grija si cu o lingura se...Citeste continuarea

Chiftele din carne de pui

Postat de: MotanLaOale in Pui

Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine, bine. Ceapa se curata si se da pe razatoarea cu ochiurile cele mai mici. Mararul se toaca marunt. Usturoiul se piseaza. Intr-un castron se...Citeste continuarea

Varza de bruxelles pane

Postat de: andaoana in Mancaruri de legume

Incepem cu varza pe care o curatam de frunzele vestejite sau maroni . Eu pun legume verzi, cumparate, in apa rece (cat mai rece) cu o lingurita de bicarbonat de sodiu sa stea cateva minute. Pe...Citeste continuarea

Supa crema de legume cu nuci si...

Postat de: andaoana in Supe/Ciorbe

Pregatim legumele : -broccoli il desfacem in buchetele si il punem in apa rece . -morcovul, cartoful, ceapa si usturoiul le curatam ,spalam si taiem in bucati (cu cat vor fi bucatile mai...Citeste continuarea

Ciorba de post cu cartofi si vegetale

Postat de: simona72 in Ciorbe

Se pune uleiul la incins intr-o oala, adaugam ceapa verde taiata rondele si morcovul taiat si el de asemenea tot rondele. Lasam la calit 2-3 minute. Adaugam apa fierbinte si lasam sa fiarba 10...Citeste continuarea

Fasole soia batuta

Postat de: ianculubita in Mancaruri de post

Fasolea curatata, spalata, se pune intr-un vas, se acopera cu apa clocotita, se pune un capac si se lasa 30min; dupa acest timp se pune la fiert cu aceeasi apa iar dupa alte 30 min. se scurge, se...Citeste continuarea

Supa cu rosii, galuste si leurda

Postat de: mihaelar63 in Supe

Curatati si spalati legumele. Taiati muschiuletul de porc cuburi. Taiati cubulete patrunjelul radacina si telina. Morcovii si ceapa se taie rondele. Caliti aceste...Citeste continuarea

Chiftelute de cartofi si avocado

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Ne iese papa bun pentru 5 persoane! Se curata avocado si se amesteca cu cartofii, se zdrobesc cu telul de piure, se adauga pe rand, laptele, branzeturile, ouale, pesmetul, turmericul, sare dupa...Citeste continuarea

Pate de somon afumat cu ceapa rosie...

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Sa zicem ca din cantitatea asta mananca 3 persoane....sa zicem :)))))))  Somonul se verifica de oase, se pune in blender impreuna cu uleiul de masline, maioneza, ceapa rosie sare si piper...Citeste continuarea

Fursecuri cu gem de caise

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Din aceasta cantitate mie mi-a iesit o tava de fursecuri. Se cerne faina intr-un vas, se adauga restul ingredientelor si se framanta aluatul, apoi se infaineaza usor, se pune in folie si se da...Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata, branza...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Blatul se prepara simplu: amestecam toate ingredientele si framantam un aluat pe care il infainam usor , il infoliem si-l dam la rece 30 de minute. Crema de branza: Se pun ingredientele intr-un...Citeste continuarea

Snitele la cuptor

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Pui

Am portionat pieptul de pui in fasii mai late si mai subtirele.Am condimentat pieptul cu sare, boia dulce si maghiran. Intr-un vas am amestecat 2 linguri de faina cu 2 linguri de pesmet.In alt...Citeste continuarea

Iepure cu vegetale si smantana

Postat de: panacris in Iepure

Iepurele se spală, apoi se porționează. Recunosc, că m-a folosit tot de noul ajutor din familia Zmeilor, Crock-Pot-ul botezat Alin;), Dar voi vă puteți folosi de cuptorul din dotare ;) Se...Citeste continuarea

Pulpe dezosate la cuptor, cu vin si...

Postat de: Monica1997 in Pui

Pasul1: Spalam pulpele si le lasam la scurs. Pasul2: Ungem o tava cu ulei. Pasul3: Intr-un bol adaugam 4 linguri de ulei de floare soarelui,busuioc,cimbru,sare,piper. Pasul4: Ungem...Citeste continuarea

Biscuiti de post, cu nuca si coaja...

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Intr-un bol amestecam laptele de soia cu indulcitorul si uleiul. Miezul de nuca il punem la robot impreuna cu coaja de portocala confiata si le maruntim. Le incorporam in bol, impreuna cu...Citeste continuarea

Chifle graham

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Piine

Mai intai pregatim maiaua din drojdie, o ligurita de zahar, doua linguri de faina si putina apa calduta. Amestecam bine si lasam sa creasca. Intr-un vas punem faina graham si faina alba, le...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu orez, ciuperci si...

Postat de: panacris in Slow Cooker

Ceapa, morcovii, ciupercile se curăță, apoi se mărunțesc și se pun la călit împreună cu orezul,  uleiul de măsline și puțină apă, cca. 10 minute la foc mic, la final se...Citeste continuarea

Salata cu oua si cartofi

Postat de: mihaelar63 in Salate

Cartofii se curata si se taie rondele . ouale se curata si se taie sferturi . Se sareaza . Se curata si se spala legumele . Taiati jumatati rosiile cherry . sarati-le...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Capul de miel; se spala bine si se pune la fiert  3apa [ sa-l acopere bine ] . Se aduga ,otet , foi dafin si boabe de piper . Fierbeti bine capul de miel tim de o ora .Din cand...Citeste continuarea

Penne cu bacon si pesto la cuptor

Postat de: caroline in Paste

Incepem prin a pune apa la fiert .Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si apoi pastele.Le lasam sa fiarba 8 minute ( sau in functie de tipul de paste folosit, fierbeti conform timpului...Citeste continuarea

Pui umplut cu spanac si feta

Postat de: Irina in Pui

Pieptul de pui l-am taiat in doua, dupa care l-am crestat din loc in loc si l-am condimentat. Intr-o tigaie am incins o lingura de ulei si am adaugat spanacul si branza feta sfaramata. Am...Citeste continuarea

Tort cu doua creme ganache si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Torturi

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea....Citeste continuarea

Blat de tort vanilat

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga...Citeste continuarea

Sandvis cu Somon afumat si Fructul...

Postat de: Satisfyyourcravings in Sandvisuri

Se unge felia de paine cu crema de branza. Se aseaza somonul afumat deasupra, apoi ceapa rosie, pulpa de fructul pasiunii si se decoreaza cu creson.  Citeste continuarea

Tamago kake gohan (Orez cu ou crud...

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Se amesteca orezul cu Furikake si se imparte intre doua boluri. Se sparg cate 2 oua in fiecare bol si se adauga cate 1/2 lingura sos de soia in fiecare.  Se serveste ca atare sau se toarna...Citeste continuarea

Aperitiv bile asiatice din orez-...

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Se amestca orezul cu Furikake.  Se zdrobeste avocado cu o furculita si se amesteca cu sare.  Se taie foia nori in fasii de 4 cm lungime. Se adauga orez intr-un disc pentru ornat...Citeste continuarea

Sunomono (Salata asiatica de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Se amesteca otetul cu zaharul, sare si sosul de soia pana se dizolva zaharul.  Se feliaza castravetele foarte subtire, folosing o mandolina. Se presara generos cu sare. Se lada 5 minute,...Citeste continuarea

Supa Miso (reteta netraditionala)

Postat de: Satisfyyourcravings in Supe

Se incalzeste apa intr-o cratita. Se adauga cubul concentrat si sosul de peste si se lasa pana cand cubul este complet dizolvat.  Separat, se amesteca miso cu 2 linguri din supa obtinuta...Citeste continuarea

Tamagoyaki (Omleta asiatica)

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Se bat ouale impreuna cu sarea si laptele. Se strecoara printr-o sita fina, apoi se amesteca cu restul ingredientelor. Se unge o tigaie antiaderenta cu foarte putin ulei si se incalzeste la foc...Citeste continuarea

Noodles cu legume si sos de soia -...

Postat de: Bucataras in Mancaruri de post

Taiteii de orez cu legume si sos de soia sunt printre cele mai populare preparate asiatice.  Nu este nevoie sa adaugi sare la aceasta reteta intrucat sosul de soia este suficient de...Citeste continuarea

Supa crema de linte rosie - Reteta...

Postat de: Bucataras in Mancaruri de post

Mai intai trebuie sa prepari o supa de legume. Curata morcovul, pastarnacul si telina, spala-le si taie-le rondele, apoi pune-le la fiert in 3 litri de apa.  Pune peste linte sarea...Citeste continuarea

Chec cu citrice

Postat de: AndrutzaP in Prajituri

Preincalzitit cuptorul la 180 grade celsius. Cele 2 tavi de chec tapetati-le cu hartie de copt.    Untul la temperatura camerei, se mixeaza cu 200 grame zahar si cu zaharul vanilat....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]