Am incercat crema de unt postata de bucataras Ligia, delicioasa crema...
Blat: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le frecam pana ce zaharul se topeste, adaugam nuca macinata si faina si omogenizam, apoi adaugam albusurile. Le incorporam cu miscari lente de jos in sus. Tapetam forma de tort ( 28 cm) cu hartie de copt, turnam compozitia si dam forma la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Blatul se face cu o zi inainte deoarece se taie mult mai bine a doua zi. A doua zi il taiem in trei parti.
Sirop: Apa cu zaharul le punem la fiert, cand a dat in clocot tragem de pe foc si adaugam esenta de rom. Lasam la racit.
Crema de unt cu sirop de zahar: Apa cu zaharul le punem la fiert, cand incepe sa faca bule tragem de pe foc ( 120 grade daca aveti termometru).galbenusurile le punem intr-un bol si incepem sa mixam, turnand putin cate putin siropul de zahar. Mixam pana compozitia devine spumoasa si se raceste foarte bine. Untul la temperatura camerei il mixam si apoi adaugam crema de galbenusuri, putin cate putin, pana obtinem o crema spumoasa si foarte fina.
Crema cu Creme Ole si mascarpone : Intr-un castron punem praful din plic, adaugam zaharul pudra , smantana si laptele si mixam bine, apoi incorporam mascarponele pana obtinem o crema spumoasa.
Am topit ciocolata si am format un cosulet din ciocolata.
Crema de unt am impartit-o in doua, intr-o parte am adaugat colorant rosu si am folosit-o la ornat.
Asamblare: Dupa ce am taiat blatul in 3, asezam prima parte pe platou, insiropam bine si punem jumatatate din crema cu Crme Ole presaram bombonele colorate, asezam partea a doua de blat, o insiropam, intindem crema de unt si am format un cerc din crema maro, asezam ultimul blat, insiropam si imbracam tortul cu crema maro ramasa. Ornam cu crema de unt colorata, asezam in mijloc cosuletul de ciocolata si formam ''oua'' din crema, presaram bombonele colorate.