Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pui coquelet cu cartofi la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in PuiPuii ii parliti de flacara aragazului de puf. Ii spalati si ii stergeti cu niste servetele. Intr-un bol pregatiti amestecul de condimente. Mai intai amestecati sosul de soia, cu uleiul si...Citeste continuarea
Desert muffins cu fructe
Postat de: mitinita in PrajituriSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade C. Fructele se spala, se scurg bine de apa si se taie in bucatele de marime egala. Intr-un bol adanc se pun ingredientele uscate: faina,...Citeste continuarea
Budinca de chia cu portocale
Postat de: robert_badica in DulciuriSeminţele de chia, laptele şi mierea se pun într-un borcan. Se amestecă bine cu o lingură şi se înfiletează capacul. Borcanul se pune la frigider pentru 4 ore sau cel mai bine...Citeste continuarea
Chifle pufoase
Postat de: mitinita in PiineSe prepara maia. Se pune intr-un bol apa calduta, drojdia, o lingura de zahar si 50 de gr de faina. Se lasa deoparte 5 minute sau pana cand incep sa se formeze bule. Se adauga untul,...Citeste continuarea
Cartofi noi in stil grecesc
Postat de: mitinita in Mancaruri de legumeSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade C. Se spala cartofii si feliaza. Se pun in tava impreuna cu uleiul de masline. Se adauga supa de pui, sucul de lamaie proaspat stors, usturoiul,...Citeste continuarea
Desert budinca cu lapte si tapioca
Postat de: mitinita in DulciuriSe pune laptele la fiert, apoi se adauga zaharul si tapioca. Se fierbe la foc mic, amestecand des, ca sa nu se lipeasca si sa nu se formeze cocoloase. Se fierbe pana cand se ingroasa,...Citeste continuarea
Desert negresa cu dovleac si migdale
Postat de: oanapl in PrajituriTai dovleacul în 2, îndepărtezi semințele apoi îl tai felii și îl pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl introduci în cuptorul...Citeste continuarea
Desert Kurtos Kalacs la tava
Postat de: madi_marin in DulciuriÎntr-un castron se freacă drojdia cu zahărul, apoi se adaugă laptele călduț, se amestecă , apoi se presară deasupra o linguriță de făină cernută din cantitatea măsurată ....Citeste continuarea
Clatite de post
Postat de: robert_badica in Mancaruri de postÎntr-un vas se cerne făina. Se adaugă sarea, zahărul vanilat şi zahărul tos. Se pune şi amidonul. Se amestecă bine cu un tel. Apa carbogazoasă se adaugă uşor-uşor, astfel...Citeste continuarea
Ciorba de naut cu afumatura
Postat de: eumimi in CiorbeMai intai calim ceapa tocata cubulete impreuna cu morcovul razuit pe razatoarea cu ochiuri mici si cu costita afumata. Le lasam la calit pentru 8-10 minute. Adaugam apa, pasta de tomate si...Citeste continuarea
Desert rulada din albusuri umpluta...
Postat de: momo121 in PrajituriSeparam oul. Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat, lingura cu lingura si mixam continuu pana obtinem o bezea lucioasa, adaugam si galbenusul, mixam...Citeste continuarea
Salata de naut cu telemea
Postat de: robert_badica in SalateMai întâi, se pregătesc toate ingredientele. Năutul se scurge de zeamă şi se pune într-un bol. Ceapa se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Ardeiul se curăţă de...Citeste continuarea
Budinca de paste cu branza
Postat de: cristina1985 in FusilliStafidele se pun in apa cu esenta rom.Nu am scris ce cantitate, pentru ca fiecare pune dupa cum doreste. Daca branza este prea sarata, atunci se tine cateva...Citeste continuarea
Desert prajitura Lady Di
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai am facut crema de vanilie si siropul. Crema de vanilie : Intr-un castron am pus galbenusurile,, amidonul si am diluat cu 100 ml lapte. Restul de lapte impreuna cu zaharul si...Citeste continuarea
Desert prajitura Teodora si George
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoaie de bezea cu nuca si cacao : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am...Citeste continuarea
Desert tort Egiptean, varianta Miha
Postat de: Constelatialeu in TorturiFoi de bezea, dimensiune 24 cm : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, am adaugat esenta de vanile, apoi am incorporat...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne de curcan,...
Postat de: oanapl in CurcanCureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un vas cu fundul gros și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovul apoi îi dai pe...Citeste continuarea
Desert macarons cu ganache de zmeura
Postat de: momo121 in DulciuriPentru bezea: Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin, apoi vanilia si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem...Citeste continuarea
Mancarica taraneasca cu carne de vita
Postat de: oanapl in VitaSpeli carnea, o fasonezi, o tai cubulețe și o pui la fiert în apă cu sare. Speli bine cartofii și îi pui la fiert în coajă, în apă cu puțină sare. Toci ceapa...Citeste continuarea
Desert briose cu smochine si ciocolata
Postat de: ladydi in DulciuriCantarim ouale si aceeasi greutate o vom folosi pentru restul ingredientelor: zahar, unt, faina. Mixam oualele cu un varf cutit de sare in jur de 2 minute, apoi adaugam zaharul si continuam...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu afumatura
Postat de: eumimi in CiorbeMai intai calim ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul razuit si cu afumatura in ulei incins. Adaugam 2-3 cani de apa, cartofii si varza, acoperim oala cu un capac si lasam la fiert 20-25 de...Citeste continuarea
Ciorba de vara, de rosii cu galuste
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala . Ceapa , morcovul , patrunjelul si coditele de verdeata se maruntesc cu ajutorul robotului . Acestea se soteaza in ulei . Sarati . Adugati...Citeste continuarea
Piept de pui marinat cu rozmarin,...
Postat de: mihaelar63 in PuiPieptul de pui se sareaza si se maseaza bine cu zeama de la o lamaie . Se condimenteaza in continuare cu roszmarin si usturoi granulat . La urma se unge cu pasta iute de ardei...Citeste continuarea
Dulceata de smochine
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemAm spalat smochinele, le-am taiat codita apoi le-am tinut in apa rece cca 30 min, sa iasa sucul acela laptos. Intr-o cratita cu fund dublu am pus zaharul si apa, am lasat sa fiarba pana a atins...Citeste continuarea
Crap prajit, marinat in lapte
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasBucatile proaspete de crap se sareaza si se pun la marinat in lapte. Le puteti lasa la rece chiar si peste noapte. Se scot bucatile de peste din lapte si se tamponeaza de...Citeste continuarea
Piure de piersici galbene (pentru...
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemMai intai am cules piersicile, le-am spalat si curatat de coaja. Apoi le-am taiat si le-am bagat in robot, le-am mixat pana am obtinut un piure. Am pus piureul obtinut in tuci, am adaugat zaharul,...Citeste continuarea
Tagliatele cu carne, ciuperci de...
Postat de: mihaelar63 in PasteCarnea de vitel se taie cubulete si se pune la prajit in ulei . Ceapa si usturoiul se feliaza si se pune la sotat alaturi de carne .Sarati . Pentru ca am am observat ca...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu sunca afumata,...
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă, la foc iute. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Cât timp fierb...Citeste continuarea
Pastai galbene, cu smantana si usturoi
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe îndepărtează capetele păstăilor, se rup în 2-3 bucăți, dacă sunt prea mari și apoi se spală bine în câteva ape, după care se pun la fiert, la foc iute, pentru...Citeste continuarea
Mancare de ardei copti cu rosii si...
Postat de: gaby_d in Mancaruri de postCum se prepara Mancare de ardei copti cu rosii si usturoi Ardeii kapia ii coci, la foc sau la cuptor. Ii cureti si le detasezi cotoarele. Ii desfaci in fasii subtiri, pe care le tai...Citeste continuarea
Pancakes cu lamaie si sos de mure
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriMixati ouale spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul, praful de copt si mixati bine. Puneti uleiul si sana, le incorporati. La final adaugati mixul pentru gofre, coaja rasa de lamaie si...Citeste continuarea
Tocanita de vita cu rosii si morcovi
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneSpalati si curatati legumele. Tocati marunt prazul, ceapa, usturoiul si taiati morcovii rondele. Intr-o cocota (sau oala sub presiune) sotati carnea in uleiul incins. Presarati ierburi de...Citeste continuarea
Musaca de dovlecei
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneCuratati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Sotati-le intr-o tigaie in care ati incalzit 2 linguri de ulei. Puneti carnea tocata, gatiti impreuna cateva minute si amestecati. Adaugati sosul...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu carnat si linte...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCuratati si spalati legumele . Ceapa se toaca marunt . Morcovul se feliaza rondele sau mai marunt . Carnatul se taie rondele . Varza se taie fideluta . Caliti...Citeste continuarea
Smoothie cu avocado si banana
Postat de: katty in Love SmoothiesTaiem avocado pe jumatate si scoatem samburele. Cu o lingura scoatem miezul si il punem intr-un vas inalt. Adaugam banana, cacaua si semintele de chia si incepem sa blenduim turnamd lichid...Citeste continuarea
Smoothie de ananas cu spanac
Postat de: katty in Love SmoothiesTaiem capetele fructului de ananas si il taiem pe jumatate. Scoatem cotorul, apoi il taiem din nou pe lungime, obtinand 4 felii lungi. Feliem fiecare bucata si cu ajutorul unui cutit bine...Citeste continuarea
Salata de avocado si castraveti
Postat de: katty in SalateTaiem avocado in jumatate si scoatem samburele. Cu un cutit taiem in cubulete si scoatem miezul intr-un castron. Presaram zeama de lamaie dupa gust, piper, uleiul de masline si amestecam usor....Citeste continuarea
Tocanita de vara cu vinete si piept...
Postat de: katty in PuiCuratam ceapa si ardeii si ii taiem cubulete mici. Curatam vanata, o descojim si o taiem cuburi pe care presaram sare si le asezam intr-o sita la scurs. Pieptul de pui il taiem in...Citeste continuarea
Ciorba de miel cu dovlecei
Postat de: katty in CiorbeTaiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine. Punem carnea intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2 degete si fierbem pana carnea este moale, spumand bine pentru a...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si branza
Postat de: oanapl in PrajituriMixezi untul moale cu zahărul măcinat și un praf de sare, apoi adaugi ouăle pe rând mixând bine după fiecare. Adaugi esența de vanilie și scorțișoara și omogenizezi....Citeste continuarea
Desert prajitura rasturnata cu prune
Postat de: robert_badica in PrajituriMai întâi, pregătim toate ingredientele. Tava se tapetează cu foaie de copt, apoi se aşază în tavă jumătăţile de prune. Peste acestea se presară trei linguri cu...Citeste continuarea
Tartar de ton
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriBucata de ton se pune pe prosop de hartie pentru a absoarbe zeama in exces. Cu un cutit mare se toaca cat mai marunt, se apune intr-un bol, adaugam si ceapa rosie taiata marunt. Castravetii...Citeste continuarea
Desert tort Cifra
Postat de: gurita_ta2005 in TorturiPentru cifra 3 pregatim blatul. Se pun ouale intr-un castron mai inalt,i mpreuna cu zaharul si mixam bine.Se adauga iaurtul, esenta si uleiul si mixam foarte bine. Faina se amesteca cu...Citeste continuarea
Compot de mere si pere cu menta
Postat de: cristinutanicolita in Sirop / CompotSe pune apa la fiert împreună cu menta. Merele și perele se curata de cotor și stricăciuni. Se taie în 4. Când clocotește apa se pun fructele și se lasă sa...Citeste continuarea
Costita de Praid - reteta nr.1850
Postat de: mihaelar63 in PorcIn prima faza am sarat costitele si le-am condimentat cu cimbrisor , piper cu lamaie si fulgi de chilli . Am turanat pe deasupra o9 bere neagra irlandeza . Am lasat sa...Citeste continuarea
Salata de fasole verde frantuzeasca...
Postat de: mihaelar63 in SalateFasolea verde curatata si rupta mai marunt se fierbe in apa cu sare 20 minute . Daca doriti sa pastreze o culoare de verde , nu exagerati cu fiertul . Se scurge apa de...Citeste continuarea
Creier de porc pane
Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carneSpălăm creierul prin scufundare într-o sită şi îl lăsăm la scurs, apoi presărăm sare după gust. Batem ouăle cu sare şi adăugăm făină până devine ca un aluat de...Citeste continuarea
Pastrav la gratar
Postat de: mihaelar63 in PastravPastravul mare l-am curatat si spalat. Usturoiul se piseaza si se amesteca cu sare, zeama de la o lamaie si cu putin ulei de masline. Cu acest amestec se ung bucatile de peste...Citeste continuarea
Desert prajitura din albusuri
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Se pune esenta de vanilie si uleiul. Se amesteca cu o spatula. Se adauga...Citeste continuarea
Gulyas de curcan cu ciuperci de...
Postat de: panacris in CurcanCarnea se curăță și se pune la fiert în vasul multicooker-ului l programul Boil cca. 30 de minute. Apoi se scoate și se curăță de oase. Aparatul Multicooker Phillips se...Citeste continuarea