A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Pui coquelet cu cartofi la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Puii ii parliti de flacara aragazului de puf. Ii spalati si ii stergeti cu niste servetele. Intr-un bol pregatiti amestecul de condimente. Mai intai amestecati sosul de soia, cu uleiul si...Citeste continuarea

Desert muffins cu fructe

Postat de: mitinita in Prajituri

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C. Fructele se spala, se scurg bine de apa si se taie in bucatele de marime egala. Intr-un bol adanc se pun ingredientele uscate: faina,...Citeste continuarea

Budinca de chia cu portocale

Postat de: robert_badica in Dulciuri

Seminţele de chia, laptele şi mierea se pun într-un borcan. Se amestecă bine cu o lingură şi se înfiletează capacul. Borcanul se pune la frigider pentru 4 ore sau cel mai bine...Citeste continuarea

Chifle pufoase

Postat de: mitinita in Piine

Se prepara maia. Se pune intr-un bol apa calduta, drojdia, o lingura de zahar si 50 de gr de faina. Se lasa deoparte 5 minute sau pana cand incep sa se formeze bule. Se adauga untul,...Citeste continuarea

Cartofi noi in stil grecesc

Postat de: mitinita in Mancaruri de legume

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C. Se spala cartofii si feliaza. Se pun in tava impreuna cu uleiul de masline. Se adauga supa de pui, sucul de lamaie proaspat stors, usturoiul,...Citeste continuarea

Desert budinca cu lapte si tapioca

Postat de: mitinita in Dulciuri

Se pune laptele la fiert, apoi se adauga zaharul si tapioca. Se fierbe la foc mic, amestecand des, ca sa nu se lipeasca si sa nu se formeze cocoloase. Se fierbe pana cand se ingroasa,...Citeste continuarea

Desert negresa cu dovleac si migdale

Postat de: oanapl in Prajituri

Tai dovleacul în 2, îndepărtezi semințele apoi îl tai felii și îl pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl introduci în cuptorul...Citeste continuarea

Desert Kurtos Kalacs la tava

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Într-un castron se freacă drojdia cu zahărul, apoi se adaugă laptele călduț, se amestecă , apoi se presară deasupra o linguriță de făină cernută din cantitatea măsurată ....Citeste continuarea

Clatite de post

Postat de: robert_badica in Mancaruri de post

Într-un vas se cerne făina. Se adaugă sarea, zahărul vanilat şi zahărul tos. Se pune şi amidonul. Se amestecă bine cu un tel. Apa carbogazoasă se adaugă uşor-uşor, astfel...Citeste continuarea

Ciorba de naut cu afumatura

Postat de: eumimi in Ciorbe

Mai intai calim ceapa tocata cubulete impreuna cu morcovul razuit pe razatoarea cu ochiuri mici si cu costita afumata. Le lasam la calit pentru 8-10 minute. Adaugam apa, pasta de tomate si...Citeste continuarea

Desert rulada din albusuri umpluta...

Postat de: momo121 in Prajituri

Separam oul. Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat, lingura cu lingura si mixam continuu pana obtinem o bezea lucioasa, adaugam si galbenusul, mixam...Citeste continuarea

Salata de naut cu telemea

Postat de: robert_badica in Salate

Mai întâi, se pregătesc toate ingredientele. Năutul se scurge de zeamă şi se pune într-un bol. Ceapa se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Ardeiul se curăţă de...Citeste continuarea

Budinca de paste cu branza

Postat de: cristina1985 in Fusilli

      Stafidele se pun in apa cu esenta rom.Nu am scris ce cantitate, pentru ca fiecare pune dupa cum doreste.     Daca branza este prea sarata, atunci se tine cateva...Citeste continuarea

Desert prajitura Lady Di

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Mai intai am facut crema de vanilie si siropul. Crema de vanilie :  Intr-un castron am pus galbenusurile,, amidonul si am diluat cu 100 ml lapte. Restul de lapte impreuna cu zaharul si...Citeste continuarea

Desert prajitura Teodora si George

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foaie de bezea cu nuca si cacao : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am...Citeste continuarea

Desert tort Egiptean, varianta Miha

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Foi de bezea, dimensiune 24 cm : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, am adaugat esenta de vanile, apoi am incorporat...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de curcan,...

Postat de: oanapl in Curcan

Cureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un vas cu fundul gros și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovul apoi îi dai pe...Citeste continuarea

Desert macarons cu ganache de zmeura

Postat de: momo121 in Dulciuri

Pentru bezea:   Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin, apoi vanilia si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem...Citeste continuarea

Mancarica taraneasca cu carne de vita

Postat de: oanapl in Vita

Speli carnea, o fasonezi, o tai cubulețe și o pui la fiert în apă cu sare. Speli bine cartofii și îi pui la fiert în coajă, în apă cu puțină sare. Toci ceapa...Citeste continuarea

Desert briose cu smochine si ciocolata

Postat de: ladydi in Dulciuri

Cantarim ouale si aceeasi greutate o vom folosi pentru restul ingredientelor: zahar, unt, faina. Mixam oualele cu un varf cutit de sare in jur de 2 minute, apoi adaugam zaharul si continuam...Citeste continuarea

Ciorba de varza cu afumatura

Postat de: eumimi in Ciorbe

Mai intai calim ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul razuit si cu afumatura in ulei incins. Adaugam 2-3 cani de apa, cartofii si varza, acoperim oala cu un capac si lasam la fiert 20-25 de...Citeste continuarea

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata si se spala . Ceapa , morcovul , patrunjelul si coditele de verdeata se maruntesc cu ajutorul robotului . Acestea se soteaza in ulei . Sarati . Adugati...Citeste continuarea

Piept de pui marinat cu rozmarin,...

Postat de: mihaelar63 in Pui

Pieptul de pui se sareaza si se maseaza bine cu zeama de la o lamaie . Se condimenteaza in continuare cu roszmarin si usturoi granulat . La urma se unge cu pasta iute de ardei...Citeste continuarea

Dulceata de smochine

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Am spalat smochinele, le-am taiat codita apoi le-am tinut in apa rece cca 30 min, sa iasa sucul acela laptos. Intr-o cratita cu fund dublu am pus zaharul si apa, am lasat sa fiarba pana a atins...Citeste continuarea

Crap prajit, marinat in lapte

Postat de: mihaelar63 in Crap / Caras

Bucatile proaspete de crap se sareaza si se pun la marinat in lapte. Le puteti lasa la rece chiar si peste noapte. Se scot bucatile de peste din lapte si se tamponeaza de...Citeste continuarea

Piure de piersici galbene (pentru...

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Mai intai am cules piersicile, le-am spalat si curatat de coaja. Apoi le-am taiat si le-am bagat in robot, le-am mixat pana am obtinut un piure. Am pus piureul obtinut in tuci, am adaugat zaharul,...Citeste continuarea

Tagliatele cu carne, ciuperci de...

Postat de: mihaelar63 in Paste

 Carnea de vitel se taie cubulete si se pune la prajit in ulei . Ceapa si usturoiul se feliaza si se pune la sotat alaturi de carne  .Sarati .  Pentru ca am am observat ca...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu sunca afumata,...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă, la foc iute. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Cât timp fierb...Citeste continuarea

Pastai galbene, cu smantana si usturoi

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se îndepărtează capetele păstăilor, se rup în 2-3 bucăți, dacă sunt prea mari și apoi se spală bine în câteva ape, după care se pun la fiert, la foc iute, pentru...Citeste continuarea

Mancare de ardei copti cu rosii si...

Postat de: gaby_d in Mancaruri de post

Cum se prepara Mancare de ardei copti cu rosii si usturoi Ardeii kapia ii coci, la foc sau la cuptor. Ii cureti si le detasezi cotoarele. Ii desfaci in fasii subtiri, pe care le tai...Citeste continuarea

Pancakes cu lamaie si sos de mure

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Mixati ouale spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul, praful de copt si mixati bine. Puneti uleiul si sana, le incorporati. La final adaugati mixul pentru gofre, coaja rasa de lamaie si...Citeste continuarea

Tocanita de vita cu rosii si morcovi

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Spalati si curatati legumele. Tocati marunt prazul, ceapa, usturoiul si taiati morcovii rondele. Intr-o cocota (sau oala sub presiune) sotati carnea in uleiul incins. Presarati ierburi de...Citeste continuarea

Musaca de dovlecei

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Sotati-le intr-o tigaie in care ati incalzit 2 linguri de ulei. Puneti carnea tocata, gatiti impreuna cateva minute si amestecati. Adaugati sosul...Citeste continuarea

Ciorba de varza cu carnat si linte...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

 Curatati si spalati  legumele . Ceapa se toaca marunt . Morcovul se feliaza rondele sau  mai marunt . Carnatul se taie rondele . Varza se taie  fideluta . Caliti...Citeste continuarea

Smoothie cu avocado si banana

Postat de: katty in Love Smoothies

Taiem avocado pe jumatate si scoatem samburele. Cu o lingura scoatem miezul si il punem intr-un vas inalt. Adaugam banana, cacaua si semintele de chia si incepem sa blenduim turnamd lichid...Citeste continuarea

Smoothie de ananas cu spanac

Postat de: katty in Love Smoothies

Taiem capetele fructului de ananas si il taiem pe jumatate. Scoatem cotorul, apoi il taiem din nou pe lungime, obtinand 4 felii lungi. Feliem fiecare bucata si cu ajutorul unui cutit bine...Citeste continuarea

Salata de avocado si castraveti

Postat de: katty in Salate

Taiem avocado in jumatate si scoatem samburele. Cu un cutit taiem in cubulete si scoatem miezul intr-un castron. Presaram zeama de lamaie dupa gust, piper, uleiul de masline si amestecam usor....Citeste continuarea

Tocanita de vara cu vinete si piept...

Postat de: katty in Pui

Curatam ceapa si ardeii si ii taiem cubulete mici. Curatam vanata, o descojim si o taiem cuburi pe care presaram sare si le asezam intr-o sita la scurs. Pieptul de pui  il taiem in...Citeste continuarea

Ciorba de miel cu dovlecei

Postat de: katty in Ciorbe

Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine. Punem carnea intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2 degete si fierbem pana carnea este moale, spumand bine pentru a...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si branza

Postat de: oanapl in Prajituri

Mixezi untul moale cu zahărul măcinat și un praf de sare, apoi adaugi ouăle pe rând mixând bine după fiecare. Adaugi esența de vanilie și scorțișoara și omogenizezi....Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu prune

Postat de: robert_badica in Prajituri

Mai întâi, pregătim toate ingredientele. Tava se tapetează cu foaie de copt, apoi se aşază în tavă jumătăţile de prune. Peste acestea se presară trei linguri cu...Citeste continuarea

Tartar de ton

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Bucata de ton se pune pe prosop de hartie pentru a absoarbe zeama in exces. Cu un cutit mare se toaca cat mai marunt, se apune intr-un bol, adaugam si ceapa rosie taiata marunt. Castravetii...Citeste continuarea

Desert tort Cifra

Postat de: gurita_ta2005 in Torturi

Pentru cifra 3 pregatim blatul. Se pun ouale intr-un castron mai inalt,i mpreuna cu zaharul si mixam bine.Se adauga iaurtul, esenta si uleiul si mixam foarte bine. Faina se amesteca cu...Citeste continuarea

Compot de mere si pere cu menta

Postat de: cristinutanicolita in Sirop / Compot

Se pune apa la fiert împreună cu menta.  Merele și perele se curata de cotor și stricăciuni. Se taie în 4. Când clocotește apa se pun fructele și se lasă sa...Citeste continuarea

Costita de Praid - reteta nr.1850

Postat de: mihaelar63 in Porc

In prima faza am sarat costitele si le-am condimentat cu cimbrisor , piper cu lamaie si fulgi de chilli . Am turanat pe deasupra  o9 bere neagra irlandeza . Am lasat sa...Citeste continuarea

Salata de fasole verde frantuzeasca...

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Fasolea verde curatata si rupta mai marunt se fierbe in apa cu sare 20 minute . Daca doriti sa pastreze o culoare de verde , nu exagerati cu fiertul . Se scurge apa de...Citeste continuarea

Creier de porc pane

Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carne

Spălăm creierul prin scufundare într-o sită şi îl lăsăm la scurs, apoi presărăm sare după gust. Batem ouăle cu sare şi adăugăm făină până devine ca un aluat de...Citeste continuarea

Pastrav la gratar

Postat de: mihaelar63 in Pastrav

Pastravul mare l-am curatat si spalat. Usturoiul se piseaza si se amesteca cu sare, zeama de la o lamaie si cu putin ulei de masline. Cu acest amestec se ung bucatile de peste...Citeste continuarea

Desert prajitura din albusuri

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Se pune esenta de vanilie si uleiul. Se amesteca cu o spatula. Se adauga...Citeste continuarea

Gulyas de curcan cu ciuperci de...

Postat de: panacris in Curcan

Carnea se curăță și se pune la fiert în vasul multicooker-ului l programul Boil cca. 30 de minute. Apoi  se scoate și se curăță de oase. Aparatul Multicooker Phillips se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]