A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Adjika - sos rusesc picant din...

Postat de: Ksenya in Conserve

Pregatim borcanele si capacele sterilizate. Pregatim o oala unde o sa fierbem adjika. Dam gogonele la blender pana obtinem o pasta si adaugam in oala. Dam restul ingredientelor: ceapa,...Citeste continuarea

Salata de gogonele verzi la borcan

Postat de: Ksenya in Conserve

Intr-o oala incapatoare, adaugati toate legumele taiate, adaugati zaharul si sarea si lasati 2-3 ore, amestecand de cateva ori. Inainte de a o pune pe flacara, adaugati uleiul, amestecati si,...Citeste continuarea

Desert tort cu pere, nuci si crema...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana nu se mai simt cristalele si bezeaua este ferma. Intr-un bol amestecati...Citeste continuarea

Tocanita cu cartofi la slow cooker...

Postat de: Bunica in Slow Cooker

Pregatim slow cookerul Crock-Pot : vasul sa fie curat si aparatul conectat la curent electric. Pune in vas uleiul. Curata ceapa ,spal-o si o tai julien. Morcovul curatat,spalat se taie...Citeste continuarea

Dulceata de gutui

Postat de: dantes in Dulceata / Gem

Se curata gutuile de puf si se spala foarte bine,le lasam la uscat si ne ocupam de sirop. Intr-un vas mai mare punem la fiert in apa zaharul si zaharul vanilat. Cand incepe sa se inchege...Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa cu iaurt...

Postat de: momo121 in Prajituri

Separam ouale, galbenusurile le amestecam cu un tel impreuna cu uleiul, iaurtul grecesc si vanilia, iar albusurile le mixam bine cu putina sare, pana devin spuma, apoi turnam zaharul putin cate...Citeste continuarea

Paste (penne) cu bacon, mazare si...

Postat de: momo121 in Penne

Pentru inceput punem la incins uleiul, adaugam ceapa taiata marunt, iar cand s-a inmuiat punem baconul taiat fasii mici, boiaua si lasam sa scada toata apa, amestecand din cand in cand.  ...Citeste continuarea

Mancare de fasole verde cu afumatura

Postat de: momo121 in Mancaruri cu carne

 Intr-o oala incapatoare ( a mea arata "varza" din cauza ca am vopsit oua rosii in ea... :)) si am colorat-o ), dar sa trecem peste :))...deci, punem uleiul, iar cand s-a incins...Citeste continuarea

Ciolan de porc la Multicooker

Postat de: panacris in Porc

În primul rând ne ocupăm de marinadă. Se amestecă într-un vas uleiul de măsline, sarea, piperul, boiaua, dulceața picante de prune, semințele de chimen, boabele de...Citeste continuarea

Aperitiv placinte din cartofi,...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Speli cartofii și îi pui la fiert cu tot cu coajă, într-o oală cu apă și puțină sare. Când sunt gata,  scurgi apa, îi lași să se răcească, apoi îi...Citeste continuarea

Desert negresa de post cu gem

Postat de: robert_badica in Prajituri

Într-un bol punem ingredientele umede, respectiv laptele, uleiul, gemul şi esenţa de rom. Amestecăm bine cu un tel, apoi adăugăm făina cernută împreună cu bicarbonatul de...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu smantana

Postat de: eumimi in Ciorbe

Mai intai fierbem carnea de pui, apoi o taiem sau o rupem in fasii.  Calim morcovii dati pe razatoarea cu ochiuri mici impreuna cu carnea in ulei incins pentru 10-12 minute. Adaugam 1-2...Citeste continuarea

Dulceata picanta din prune, ardei...

Postat de: panacris in Slow Cooker

Prunele se spală și se curăță de sâmburi. Ardeii se spală, curăță și taie mărunt. Ceapa se curăță și toacă mărunt. Ardeiul se pune la fiert la foc mic...Citeste continuarea

Sangria alba

Postat de: cristina1985 in Bauturi

     Se pune vinul intr-o oala. Se curata mango si para de coaja si se taie cubulete . Se pun fructele in vasul cu vin ,alaturi de  3-4 rondele de ananas (taiate) si struguri....Citeste continuarea

Ceafa de porc ca la Cluj

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Ceafa de porc se feliaza in bucati grosute . Condimentati carnea cu boiadulce , cea afumata , cimbrisor , piper , pasta de ardei si sare . Masati carnea si o lasati la...Citeste continuarea

Desert tort aniversar, cu nasturei...

Postat de: RODIMUR in Torturi

Mai întâi se face blatul, cu o zi înainte. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce încep să ia volum. Atunci...Citeste continuarea

Piure de smochine

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Am spalat smochinele, le-am curatat de coaja, le-am bagat la robot si am obtinut un piure fin. Piureul obtinut l-am pus intr-o cratita cu fund dublu, am adaugat zaharul , am amestecat bine. Am...Citeste continuarea

Omleta 3 in 1

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

 Bagheta se taie pe jumatate si apoi se feliaza . Carnatul se taie rondele Ceapa si ardeii se maruntesc . Oule se bat cu putina sare . Puneti la...Citeste continuarea

Inele de calamar cu creveti, peste...

Postat de: mihaelar63 in Fructe de mare

 Am spalat bine fructele de mare si am decorticat crevetii. Prea uratei imi pareau crevetii acestia care suitau reprobator la tine cu ochisorii lor :D . Stiu ca carcasa...Citeste continuarea

Desert chec cu ciocolata Kinder

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai topim untul impreuna cu ciocolata alba. Eu le-am topit in cuptorul cu microunde timp de 20-25 de secunde. Adaugam faina si zaharul peste untul topit si incorporam cu o spatula....Citeste continuarea

Felii de vinete cu branza, la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Vinetele se spala si se curata de coaja din loc in loc cu ajutorul curatitorului de legume . Taiati vinetele in felii mai grosute , cam de 1.5-2 cm . Feliile de vinete se...Citeste continuarea

Desert rulada din albusuri cu gem...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Am folosit tava cuptorului, tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu sarea si zeala de lamaie le-am mixat, la inceput la viteza mica apoi la viteza mare. Am adaugat zaharul, in...Citeste continuarea

Ciorba de octombrie cu bunatatile...

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Dupa ce mi-am adunat legumele din gradina si din camara, m-am apucat sa fac ciorba. Am curatat , spalat si taiat in cubulete, morcovul, pastranacul, ardeiul, fasolica am curatat-o la capete, am...Citeste continuarea

Lichior smochine

Postat de: Constelatialeu in Bauturi

Mai intai am spalat smochinele, le-am taiat coditele, apoi le-am taiat in sferturi, le-am asezat intr-un borcan incapator si am turnat tuica peste ele. Aceasta este prima etapa, se lasa la macerat...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu costita...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Costita afumata de casa se portioneaza si se spala bine cu apa calda . Infierbantati apa in fierbator si puneti costita la fiert . Intre timp curatati legumele si cartofii ....Citeste continuarea

Desert prajitura invizibila cu mere

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Topiti untul. Intr-un vas puneti ouale si le mixati cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana compozitia devine spumoasa. Incorporati untul topit, laptele si vanilia. Cerneti...Citeste continuarea

Compot din piersici rosii de gradina

Postat de: Constelatialeu in Sirop / Compot

Mai intai am cules piersicile, le-am spalat apoi le-am curatat de coaja. Am spalat bine borcanele, apoi am umplut borcanele cu felii de piersici, peste care am pus o lingura de zahar, am umplut cu...Citeste continuarea

Limonada de mango

Postat de: cristina1985 in Bauturi

     Daca folositi mango congelat, atunci trebuie sa-l lasati sa se dezghete, apoi il scurgeti. In cazul in ca folositi fructul proaspat (copt neaparat, alfel nu are aroma) , atunci...Citeste continuarea

Mere la borcan pentru placinta

Postat de: Bunica in Dulciuri

Merele se spala si se lasa sa se usuce putin. Se curata de cotoare,se taie in bucati si se rad sau se dau la robot. Se amesteca merele cu zaharul vanilat si scortisoara. Merele rase se...Citeste continuarea

Pulpe de rata cu varza rosie la...

Postat de: Bunica in Rata

Pentru inceput spala pulpele, tamponeaza cu servetele de bucatarie si apoi parleste-le. Varza rosie spalata se toaca fideluta si se freaca putin cu sare. Ia vasul de la slow cooker Crock...Citeste continuarea

File de merlucius si legume en...

Postat de: panacris in Peste

Într-o tavă temorezistentă se pune o folie de pergament pe care se pune fileul de pește dezghețat, asezonat cu mirodeniile și uleiul de măsline. Se împachetează și se dă la...Citeste continuarea

Fasole galbena cu perisoare

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Păstăile se curăță, taie/rupe în bucăți. Ceapa și ardeiul se curăță, toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc mediu. Apoi se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu banane

Postat de: eumimi in Prajituri

Pasam cu ajutorul unei furculite bananele intr-un bol. Adaugam laptele si untul topit si amestecam bine cu un tel. Adaugam si zaharul, faina, praful de copt si bicarbonatul. La final...Citeste continuarea

Orez prajit

Postat de: robert_badica in Porc

Mai întâi, încingem uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă. Tocăm cepele mărunt şi le punem la călit pentru câteva minute. Apoi, tăiem şunca presată...Citeste continuarea

Desert prajitura cu pere si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Mixezi ouăle întregi cu un praf de sare până când își dublează volumul. Adaugi zahărul măcinat și mixezi până se topește zahărul și adaugi apoi laptele și...Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata, nuca...

Postat de: ctlina in Retete diabetici

Preîncălziți cuptorul la 180 ° C.  Curățați dovleceii și dati-i pe razatoare.  Dacă sunt mari, presati-i într-o strecurătoare pentru a îndepărta o parte...Citeste continuarea

Dorada la cuptor cu ardei si rozmarin

Postat de: ctlina in Peste

Spălați dorada în apă rece și uscați-o cu un prosop de hârtie.  Se condimentează cu sare și piper și se unge peste tot cu sosul pătrunjel-usturoi.  Spălați...Citeste continuarea

Gratin de vinete provensal

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Spălați legumele. Curățați și tocați usturoiul  Tăiați vanata cubulețe sau in jumătăți de felii. Sarati-le si rumeniti-le cu usturoiul in uleiul de masline incins....Citeste continuarea

Varza dulce cu costita afumata,...

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Cum se prepara Varza dulce cu costita afumata, bucurie culinara pentru intreaga familie: Mai intai tocam varza, o punem intr-o cratita si o amestecam cu 1 lingura de sare grunjoasa. Adaugam...Citeste continuarea

Gnocchi cu piept de pui

Postat de: eumimi in Pui

Mai intai fierbem pieptul de pui si apoi il taiem in cubulete. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Le calim in ulei incins pentru 5-7 minute. Adaugam carnea de pui si rosiile...Citeste continuarea

Cartofi gratinati cu doua tipuri de...

Postat de: MonicaGR in Porc

Cartofii se curata, se spala si se taie rondele. Se fierb in apa fierbinte timp de 7 minute. Nu trebuie sa fie fierti complet. Se unge o tava cu unt, apoi se asaza feliile de cartofi una langa...Citeste continuarea

Desert rulou fara coacere

Postat de: MonicaGR in Bucataras in oras

Se pun mierea si zaharul pe aragaz la foc mic si amestecam pana cand se topeste zaharul. Adaugam untul si mai fierbem 4 minute. Toate nuciferele se pun intr-o tavita si se coc la cuptor 5...Citeste continuarea

Mancare de conopida

Postat de: MonicaGR in Mancaruri de post

Conopida se taie in buchetele si se opareste 5 minute in apa fierbinte cu un praf de sare. Cepele se taie solzisori si se calesc in uleiul incins. Adaugam ardeiul kapia tocat marunt si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere, la tigaie

Postat de: robert_badica in Prajituri

Tigaia se unge cu unt şi se tapetează cu 1 lingură zahăr. Mărul se taie în felii şi cu ajutorul unui dop de plastic se scoate căsuţa cu seminţe. Feliile de măr se aşază în...Citeste continuarea

Papricas de curcan

Postat de: oanapl in Curcan

Tai carnea cubuleţe și le călești în ulei, până se albesc. Separat, călești ceapa tocată peștișor și o adaugi peste carne, apoi adaugi condimentele, ardeiul tăiat...Citeste continuarea

Terci de ovaz cu banane si merisoare

Postat de: robert_badica in Mancare copii

Mai întâi, pregătim toate ingredientele. Într-o cratiţă sau ibric punem fulgii de ovăz, laptele, apa şi praful de sare. Punem cratiţa pe foc şi amestecăm, la foc mediu,...Citeste continuarea

Pui coquelet cu cartofi la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Puii ii parliti de flacara aragazului de puf. Ii spalati si ii stergeti cu niste servetele. Intr-un bol pregatiti amestecul de condimente. Mai intai amestecati sosul de soia, cu uleiul si...Citeste continuarea

Desert muffins cu fructe

Postat de: mitinita in Prajituri

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C. Fructele se spala, se scurg bine de apa si se taie in bucatele de marime egala. Intr-un bol adanc se pun ingredientele uscate: faina,...Citeste continuarea

Budinca de chia cu portocale

Postat de: robert_badica in Dulciuri

Seminţele de chia, laptele şi mierea se pun într-un borcan. Se amestecă bine cu o lingură şi se înfiletează capacul. Borcanul se pune la frigider pentru 4 ore sau cel mai bine...Citeste continuarea

Chifle pufoase

Postat de: mitinita in Piine

Se prepara maia. Se pune intr-un bol apa calduta, drojdia, o lingura de zahar si 50 de gr de faina. Se lasa deoparte 5 minute sau pana cand incep sa se formeze bule. Se adauga untul,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semilună - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba - Delicioasă și ușor de preparat

pe 14.02 la 11:13

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]