Imi ramasese niste smantana pentru frisca si trebuia sa ii fac ceva sa nu se strice, asa ca mi-am amintit ca am salvat reteta lui Madi ''Mousse au chocolat'' . M-am pus pe treaba, nu e nimic complicat, doar delicios. N-am respectat eu reteta pas cu pas, ca asa sunt eu trebuie sa fac si ca mine, dar mi-a placut ce mi-a iesit. Cu ocazia asta mi-am testat si cadoul de Craciun, niste cupe de inghetata, budinci si alte nastrusnice dulciuri pe care le poti servi la cupa.
Pentru Reteta de mousse au chocolat cu Irish cream liqueur sunt necesare urmatoarele ingrediente: ciocolata, oua, smantana, lichior.
Iata cum se prepara Reteta de mousse au chocolat cu Irish cream liqueur
Smantana pentru frisca - 250 ml-, rece de la frigider am mixat-o cu o lingurita de zahar vanilat pana am obtinut o frisca ferma. Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile le-am mixat cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat o lingura de zahar si am continuat sa mixez 2 min. Galbenusurile impreuna cu esenta de vanilie si lichiorul le-am mixat 2 min. Intr-un castron de inox am pus ciocolata impreuna cu 50 ml smantana pentru frisca, am adaugat si galbenusurile mixate si am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Asamblare: Peste albusurile batute spuma am adaugat 150 g frisca si cate o lingura din crema de ciocolata si am mixat 1 min, am procedat asa pana am terminat de incorporat toata crema de ciocolata.Am avut ramas niste blat de bezea cu cacao si nuca, am faramitat cateva bucatele si le-am asezat ca baza in cupe, apoi am adaugat mousse-ul obtinut. Cu frisca ramasa am ornat cupele si am dat la frigider pentru 2-3 ore.Gata mi-am facut damblaua si-am salvat si smantana pentru frisca, nimci nu se risipeste totul se transforma.