Craciun Fericit !
Va prezint Reteta de tort cu crema de lamaie si foi coapte.
Ingredientele pentru aceasta reteta sunt: oua, lapte, ulei, zahar, faina, unt.
Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de lamaie si foi coapte
Foi 18 cm : Intr-un castron am mixat cele 3 oua cu zaharul, am adaugat laptele amestecat cu uleiul si am continuat sa mixez cca 2-3 min. Am adaugat bicarbonatul de sodiu si zeama de lamaie si am amestecat bine, la final am incorporat faina si am framantat un aluat nelipicios dar nu foarte tare. Aluatul obtinut l-am impartit in 6 bile egale, fiecare bila am intins-o intr-o foaie subtire. Am intepat foaia cu furculita si am copt cca 10 min in cuptorul preincalzit la 180 grade, Am procedat la fel pentru fiecare foaie. Imediat ce am scos fiecare foaie din cuptor am decupat un cerc cu diametrul de cca 18 cm, cu ajutorul unei farfurii si a unui cutit bine ascutit.
Crema : Intr-un castron de inox am pus galebenusurile, amidonul si zaharul, am omogenizat bine apoi am diluat cu lapte. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce crema a inceput sa se ingroase. Am luat castronul de pe baia de abur, am acoperit cu folie alimentara si am lasat sa se raceasca. Apoi am incorporat untul moale in crema racita, la final am adaugat zeama de lamaie.
Asamblare : Pe un platou am asezat prima foaie am intins o parte din crema, am continuat pana am terminat foile si crema, deasupra trebuie sa avem crema. Am decorat cu drajeuri colorate.
Vezi si reteta de Tort Dobos.