A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Prajitura cu mere

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai pregatim umplutura. Curatam merele, le dam prin razatoarea mare, le stoarcem si le punem la calit cu zaharul, cand sunt gata calite adaugam scortisoara si le lasam sa se raceasca....Citeste continuarea

Fursecuri cu ness

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Faina se cerne si se amesteca cu zaharul, sarea, ness-ul si esenta de rom. Se adauga oul si se amesteca pana se obtine un aluat.  Daca este nevoie, se mai adauga faina....Citeste continuarea

Cheesecake cu lapte condensat

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Macinam biscuitii apoi ii amestecam cu untul topit.Intr-o tava rotunda de tort, detasabila, asezam folie alimentara apoi distribuim amestecul de biscuiti presand usor. Introducem tava la rece....Citeste continuarea

Salata de fasole pastai

Postat de: Zamfira in Salate

Fasolea verde se alege, se spală bine în mai multe ape reci, se scurge și se rup capetele. Punem fasolea la fiert în apă cu sare.După ce fasolea a fiert o strecurăm şi lăsăm...Citeste continuarea

Sandwich cu Ou Posat si Guacamole

Postat de: BakeUpArtist in Sandvisuri

Guacamole   - Rețeta originală este și cu roșie, însă am preferat să folosesc roșia întreagă la sandwich, așa că în guacamole nu am mai folosit; -...Citeste continuarea

Paste cu creveti

Postat de: Zamfira in Paste

Topim untul şi adăugăm usturoiul pisat şi ceapa verde feliată. Călim totul câteva minute. Creveţii îi trecem printr-un  jet de apă rece şi absorbim surplusul de apă....Citeste continuarea

Orez cu Haddock afumat - Kedgeree

Postat de: ctlina in Peste

Fierbeti orezul  al dente in apa cu cubul de pui. Consistenta orezului trebuie sa fie usor cremoasa. Dacă ați fiert orezul cu 1 zi înainte cu un cub de pui este deasemenea...Citeste continuarea

Creveti pane

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Curatam creveții. Intr-un castron puneti crevetii si toate ingredientele de la marinada. Amestecati si rezervati la rece cel putin 30 de minute. Dupa acest timp adaugati galbenusul de ou...Citeste continuarea

Aperitiv de fite cu branza Camembert

Postat de: Mutulica in Aperitive / Garnituri

Pana si specialistii lasa la latitudinea consumatorilor mancatul cojii groase de deasupra(cea mai puturoasa, ba chiar o interzic in anumite cazuri, ca la branza luata de mine. Nu va faceti griji,...Citeste continuarea

Supa de praz gratinata

Postat de: ctlina in Supe

Spalati si taiati prazul marunt. Reveniti-l in untul topit timp de 10 minute, amestecand la foc potrivit. Se presara deasupra faina si se amesteca pana incepe sa se coloreze. Puneti...Citeste continuarea

Fursecuri cu scortisoara si rodie

Postat de: amalia01 in Prajituri

Aprinzi focul la cuptor. ( ha-ha!). Ouale, praful de sare si zaharul le mixezi pana cand devin spuma ( cca 1 minut la viteza 2). Adaugi uleiul si mai mixezi putin. Adaugi faina amestecata...Citeste continuarea

Draniki cu pui

Postat de: cristina1985 in Pui

Va recomand sa faceti draniki intr-o tigaie de ceramica. Altfel vi se vor lipi. Ceapa se taie si se caleste. Peiptul de pui se taie fasii si se prajeste in putin ulei, cu capac 1 ora sau 1...Citeste continuarea

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carne

Fasolea se lasa o noapte la inmuiat. A doua zi se fierbe. Eu am fiert-o in oala sub presiune, 45 min. Ciolanul l-am fiert separat, 30 min si am aruncat apa. Am desfacut carnea dupa os si am...Citeste continuarea

Tochitura cu mamaliga

Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carne

Se pune apa cu sare pentru mamaliga. Cand fierbe, se adauga malaiul si se amesteca sa nu se formeze cocoloase, apoi se lasa cateva minute pana fierbe. La sfarsit, se adauga branza rasa de...Citeste continuarea

Biscuiti cu nutella

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Prima data trebuie sa formam bilute din nutella. Formam cu ajutorul unei lingurite, gramajoare din nutella si le punem pe hartie de copt. Le punem la congelator pentru 15 minute. Le scoatem si cu...Citeste continuarea

Musaca de cartofi si vinete cu carne

Postat de: Nadyne in Mancaruri cu carne

      Pentru inceput, pregatim carnea.    Ceapa tocata marunt se caleste cu o lingura, doua cu ulei. Adaugam carnea si omogenizam. Lasam pe foc, amestecand din cand in...Citeste continuarea

Mini Pancakes cu Miere si Fructe

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

- Amestecăm întâi ingredientele uscate: făina, praful de copt, zahărul, bicarbonatul și le trecem prin sită, pentru o textură mai fină; - Separăm albusurule de...Citeste continuarea

Baba au rum

Postat de: Criss in Prajituri

Modul de preparare, precum si reteta in sine, nu difera prea mult de cea a savarinelor. Intr-un bol se pune faina, drojdia uscata si zaharul. Se adauga laptele caldut si se amesteca totul cu o...Citeste continuarea

Prajitura cu jeleu si crema de lamaie

Postat de: diaconta in Prajituri

Lemon curdul l-am pregatit cu o zi înainte, astfel nu a mai trebuit sa astept sa se raceasca. Blatul l-am pregatit în tava dreptunghiulara de 36x25 cm, l-am taiat apoi...Citeste continuarea

Hamburger

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Mai intai amestecam carnea de porc cu carnea de vita, adaugam sarea, piperul, mustarul si ketchup si omogenizam. Formam hamburgerul il asezam pe o tava si il dam ca frigider pentru aproximativ 2...Citeste continuarea

Fursecuri cu unt de arahide

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Intr-un bol punem untul moale, untul de arahide si zaharul. Mixam foarte bine. Adaugam oul si mixam pana la omogenizare. Adaugam toata faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Mixam la...Citeste continuarea

Fursecuri ''priconuci''

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Scoatem albusurile d ela congelator si le lasam sa se dezghete, apoi le punem intr-un castron, adaugam un praf de sare si mixam bine pana obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul, treptat, mixam bine...Citeste continuarea

Mancare cu aripioare si cu cartofi

Postat de: eumimi in Pui

Mai intai taiem varful aripioarelor. Calim ceapa tocata marunt in uleiul incins, adaugam aripioarele si le lasam la calit pentru aprox.10-13 min. Adaugam 1 cana de apa, cartofii taiati cuburi...Citeste continuarea

Fursecuri cu lamaie

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Untul se lasa cateva ore la temperatura camerei,dupa care se taie cuburi si se pune intr-un castron inalt. Adaugam zaharul si mixam bine,adaugam pe rand cate un ou si mixam in continuare....Citeste continuarea

Cornulete fragede

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Se pune, untura, galbenusurile si zeama de lamaie. SE amesteca. Se adauga smantana, faina, sarea si se framanta. Aluatul rezultat se imparte in 3 parti. Fiecare parte se intinde cat de subtire...Citeste continuarea

Chifle pentru hamburger

Postat de: Constelatialeu in Piine

Ingredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol mai inalt am pus apa calduta impreuna cu drojdia uscata, zaharul si 4 linguri de faina, am amestecat bine si am lasat cca 15 min sa se...Citeste continuarea

Tarta din orez cu lapte de cocos si...

Postat de: simona72 in Dulciuri

Spalam orezul in 2-3 ape. Punem orezul intr-o craticioara cu fund dublu si 1 cana apa. Punem pe foc mic craticioara si lasam sa dea in clocot. Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn sau...Citeste continuarea

Chiftelute din paine

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Painea se rupe in bucati si peste bucatile de paine se toarna laptele. Se lasa cateva minute pana cand painea va absorbi laptele, apoi se da prin masina de tocat carne. Peste paine se adauga...Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu gem si bezea...

Postat de: Criss in Prajituri

Preparare Reteta de prajitura cu gem si bezea simpla si delicioasa Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat si uleiul, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga apoi...Citeste continuarea

Paste cu sos aromat de rosii si...

Postat de: Nadyne in Paste

Spalam bucatile de carne, le condimentam cu sare, piper si cimbru. Le asezam intr-o tava in care am pus cateva linguri cu ulei, turnam 200 ml apa si introducem in cuptorul preincalzit....Citeste continuarea

Prajitura cu frisca si nutella

Postat de: nadea68 in Dulciuri

Incepem cu frisca, mixam smantana pana ce devine frisca :) Intr-un bol, sfaramam biscuitii in bucati mai mari, adaugam 4 linguri de nutella si 4 linguri de frisca. Amestecam pana se...Citeste continuarea

Prajitura cu mere caramelizate,...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Merele caramelizate: Spalam merele, le decojim si le taiem cuburi potrivite. Le transferam intr-o cratita, adaugam zaharul, scortisoara si untul. Punem cratita pe foc, amestecam bine pana...Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu sos de soia...

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Muschiuletul de porc se curata de pielite, se taie in doua, se stropeste cu ulei pe ambele parti, se condimenteaza si se pune sos de soia deasupra. Catelul de usturoi se curata si se taie...Citeste continuarea

Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

Blat: - Mărunțiți biscuiții digestivi și amestecați cu zahărul; - Topiți untul și adăugați peste biscuiți, amestecând bine; - Pregătiți tava în care doriți să...Citeste continuarea

Placinta turnata cu mere si nuca de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Pregatirea umpluturii: Merele, curatate de coaja si seminte, se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama lasata de acestea....Citeste continuarea

Tiramisu reţetă originală, cu...

Postat de: aromearomate1 in Dulciuri

Tiramisu reţetă originală Separam ouale, galbenusurile de albusuri. Se freaca bine galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana cand devine o crema  albicioasa, cu aspect de crema....Citeste continuarea

Ciocanele dulci-picante la slow...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Pulpitele se curata, se spala si se usuca. In vasul slow cooker Crock-Pot  punem uleiul si ciocanelele. Se pun toate condimentele, afara de unt, si amestecam bine sa fie toate pulpitele...Citeste continuarea

Rulada leopard cu crema de ciocolata

Postat de: Oana in Prajituri

Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se umfla si se albesc. Adauga faina si amesteca usor. Mixeaza cele 6 albusuri de ou cu un praf de sare...Citeste continuarea

Melcisori cu nuca

Postat de: andaoana in Prajituri

Aluatul Laptele il incalzim putin , si  dizolvam in el drojdia impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute. Inr-un castron mai mare punem faina (eu am cernut-o ). In mijlocul ei...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde si fasole boabe

Postat de: andaoana in Ciorbe

Fasolea uscata am ales-o si am pus-o in apa cu bicarbonat de sodiu la hidratat peste noapte. Soricii i-am pus in apa calduta sa se inmoaie peste noapte si sa iasa sarea din ei . A doua zi...Citeste continuarea

Tort de biscuiti

Postat de: MotanLaOale in Torturi

Miezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste. Biscuitii se maruntesc. Stafidele se hidrateaza in apa calduta. Rahatul se taie patratele potrivite. Dulceata se pune intr-o sita...Citeste continuarea

Bulete de branza

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Branza se amesteca cu ouale, pesmetul, parmezanul razuit, mustarul, turmericul si bicarbonatul. Intr-o farfurie se pune pesmetul si faina. Se formeaza buletele si se tavalesc prin faina si...Citeste continuarea

Prajitura cu branza dulce

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Untul rece taiat felii, il amestecam cu restul ingredientelor, faina cernuta, oul, zaharul, praful de sare, cel de copt, vanilia, turmericul si laptele rece. Se framanta aluatul, se infaineaza...Citeste continuarea

Biscuiti cu nutella

Postat de: eumimi in Prajituri

Punem nutella intr-un bol. Adaugam oul si faina si amestecam bine cu o spatula pana devine o pasta moale. Formam bilute pe care le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le aplatizam cu...Citeste continuarea

Oua in chifla

Postat de: ladydi in Sandvisuri

Tapetam o tava cu hartie de copt. Decupam un capac chiflelor, le scoatem miezul si le asezam in tava. Punem 2 felii de bacon in scobitura si le apasam un pic, apoi punem o felie de cascaval....Citeste continuarea

Budinca de cartofi cu sunca si...

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Pieptul de pui il taiem bucati potrivite. Intr-un vas punem sare, piper, boia de ardei dulce, busuioc uscat, uleiul si sosul teriyaki. Amestecam toate aceste condimente, punem puiul si il...Citeste continuarea

Conopida gratinata

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

 Spalam conopida, o rupem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie. Cand este gata o scoatem si o punem intr-o strecuratoare sa se scurga. Cat se scurge conopida pregatim...Citeste continuarea

Varza dulce cu cotlet si sunca la...

Postat de: Constelatialeu in Slow Cooker

Mai intai pregatim toate ingredientele. Tocam varza si o punem intr-un castron, o frecam cu putina sare. taiem ceapa verde, apoi gogosarul in cubulete mai mici si le adaugam peste varza. Adaugam...Citeste continuarea

Piept de pui cu mozzarella si rosii...

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Pieptul de pui se unge cu ulei de masline,se condimenteaza,se acopera si se lasa la marinat pentru cateva ore la frigider. Se scot bucatiile de pui,se taie in doua,se cresteaza pe toata...Citeste continuarea

Chiftele de pui ca la mama acasa

Postat de: RuxyRux in Pui

Carnea se toaca impreuna cu ceapa, ceapa verde, usturoiul, painea si apoi se amesteca cu restul ingredientelor, se framanta compozitia, se formeaza chiftelele, se trec prin faina si se prajesc in...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]