Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Prajitura cu mere
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai pregatim umplutura. Curatam merele, le dam prin razatoarea mare, le stoarcem si le punem la calit cu zaharul, cand sunt gata calite adaugam scortisoara si le lasam sa se raceasca....Citeste continuarea
Fursecuri cu ness
Postat de: licurici_lra in DulciuriFaina se cerne si se amesteca cu zaharul, sarea, ness-ul si esenta de rom. Se adauga oul si se amesteca pana se obtine un aluat. Daca este nevoie, se mai adauga faina....Citeste continuarea
Cheesecake cu lapte condensat
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriMacinam biscuitii apoi ii amestecam cu untul topit.Intr-o tava rotunda de tort, detasabila, asezam folie alimentara apoi distribuim amestecul de biscuiti presand usor. Introducem tava la rece....Citeste continuarea
Salata de fasole pastai
Postat de: Zamfira in SalateFasolea verde se alege, se spală bine în mai multe ape reci, se scurge și se rup capetele. Punem fasolea la fiert în apă cu sare.După ce fasolea a fiert o strecurăm şi lăsăm...Citeste continuarea
Sandwich cu Ou Posat si Guacamole
Postat de: BakeUpArtist in SandvisuriGuacamole - Rețeta originală este și cu roșie, însă am preferat să folosesc roșia întreagă la sandwich, așa că în guacamole nu am mai folosit; -...Citeste continuarea
Paste cu creveti
Postat de: Zamfira in PasteTopim untul şi adăugăm usturoiul pisat şi ceapa verde feliată. Călim totul câteva minute. Creveţii îi trecem printr-un jet de apă rece şi absorbim surplusul de apă....Citeste continuarea
Orez cu Haddock afumat - Kedgeree
Postat de: ctlina in PesteFierbeti orezul al dente in apa cu cubul de pui. Consistenta orezului trebuie sa fie usor cremoasa. Dacă ați fiert orezul cu 1 zi înainte cu un cub de pui este deasemenea...Citeste continuarea
Creveti pane
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriCuratam creveții. Intr-un castron puneti crevetii si toate ingredientele de la marinada. Amestecati si rezervati la rece cel putin 30 de minute. Dupa acest timp adaugati galbenusul de ou...Citeste continuarea
Aperitiv de fite cu branza Camembert
Postat de: Mutulica in Aperitive / GarnituriPana si specialistii lasa la latitudinea consumatorilor mancatul cojii groase de deasupra(cea mai puturoasa, ba chiar o interzic in anumite cazuri, ca la branza luata de mine. Nu va faceti griji,...Citeste continuarea
Supa de praz gratinata
Postat de: ctlina in SupeSpalati si taiati prazul marunt. Reveniti-l in untul topit timp de 10 minute, amestecand la foc potrivit. Se presara deasupra faina si se amesteca pana incepe sa se coloreze. Puneti...Citeste continuarea
Fursecuri cu scortisoara si rodie
Postat de: amalia01 in PrajituriAprinzi focul la cuptor. ( ha-ha!). Ouale, praful de sare si zaharul le mixezi pana cand devin spuma ( cca 1 minut la viteza 2). Adaugi uleiul si mai mixezi putin. Adaugi faina amestecata...Citeste continuarea
Draniki cu pui
Postat de: cristina1985 in PuiVa recomand sa faceti draniki intr-o tigaie de ceramica. Altfel vi se vor lipi. Ceapa se taie si se caleste. Peiptul de pui se taie fasii si se prajeste in putin ulei, cu capac 1 ora sau 1...Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu ciolan afumat
Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carneFasolea se lasa o noapte la inmuiat. A doua zi se fierbe. Eu am fiert-o in oala sub presiune, 45 min. Ciolanul l-am fiert separat, 30 min si am aruncat apa. Am desfacut carnea dupa os si am...Citeste continuarea
Tochitura cu mamaliga
Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carneSe pune apa cu sare pentru mamaliga. Cand fierbe, se adauga malaiul si se amesteca sa nu se formeze cocoloase, apoi se lasa cateva minute pana fierbe. La sfarsit, se adauga branza rasa de...Citeste continuarea
Biscuiti cu nutella
Postat de: CameliaComan in DulciuriPrima data trebuie sa formam bilute din nutella. Formam cu ajutorul unei lingurite, gramajoare din nutella si le punem pe hartie de copt. Le punem la congelator pentru 15 minute. Le scoatem si cu...Citeste continuarea
Musaca de cartofi si vinete cu carne
Postat de: Nadyne in Mancaruri cu carnePentru inceput, pregatim carnea. Ceapa tocata marunt se caleste cu o lingura, doua cu ulei. Adaugam carnea si omogenizam. Lasam pe foc, amestecand din cand in...Citeste continuarea
Mini Pancakes cu Miere si Fructe
Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri- Amestecăm întâi ingredientele uscate: făina, praful de copt, zahărul, bicarbonatul și le trecem prin sită, pentru o textură mai fină; - Separăm albusurule de...Citeste continuarea
Baba au rum
Postat de: Criss in PrajituriModul de preparare, precum si reteta in sine, nu difera prea mult de cea a savarinelor. Intr-un bol se pune faina, drojdia uscata si zaharul. Se adauga laptele caldut si se amesteca totul cu o...Citeste continuarea
Prajitura cu jeleu si crema de lamaie
Postat de: diaconta in PrajituriLemon curdul l-am pregatit cu o zi înainte, astfel nu a mai trebuit sa astept sa se raceasca. Blatul l-am pregatit în tava dreptunghiulara de 36x25 cm, l-am taiat apoi...Citeste continuarea
Hamburger
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneMai intai amestecam carnea de porc cu carnea de vita, adaugam sarea, piperul, mustarul si ketchup si omogenizam. Formam hamburgerul il asezam pe o tava si il dam ca frigider pentru aproximativ 2...Citeste continuarea
Fursecuri cu unt de arahide
Postat de: CameliaComan in DulciuriIntr-un bol punem untul moale, untul de arahide si zaharul. Mixam foarte bine. Adaugam oul si mixam pana la omogenizare. Adaugam toata faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Mixam la...Citeste continuarea
Fursecuri ''priconuci''
Postat de: Constelatialeu in DulciuriScoatem albusurile d ela congelator si le lasam sa se dezghete, apoi le punem intr-un castron, adaugam un praf de sare si mixam bine pana obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul, treptat, mixam bine...Citeste continuarea
Mancare cu aripioare si cu cartofi
Postat de: eumimi in PuiMai intai taiem varful aripioarelor. Calim ceapa tocata marunt in uleiul incins, adaugam aripioarele si le lasam la calit pentru aprox.10-13 min. Adaugam 1 cana de apa, cartofii taiati cuburi...Citeste continuarea
Fursecuri cu lamaie
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriUntul se lasa cateva ore la temperatura camerei,dupa care se taie cuburi si se pune intr-un castron inalt. Adaugam zaharul si mixam bine,adaugam pe rand cate un ou si mixam in continuare....Citeste continuarea
Cornulete fragede
Postat de: trifadalia in DulciuriSe pune, untura, galbenusurile si zeama de lamaie. SE amesteca. Se adauga smantana, faina, sarea si se framanta. Aluatul rezultat se imparte in 3 parti. Fiecare parte se intinde cat de subtire...Citeste continuarea
Chifle pentru hamburger
Postat de: Constelatialeu in PiineIngredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol mai inalt am pus apa calduta impreuna cu drojdia uscata, zaharul si 4 linguri de faina, am amestecat bine si am lasat cca 15 min sa se...Citeste continuarea
Tarta din orez cu lapte de cocos si...
Postat de: simona72 in DulciuriSpalam orezul in 2-3 ape. Punem orezul intr-o craticioara cu fund dublu si 1 cana apa. Punem pe foc mic craticioara si lasam sa dea in clocot. Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn sau...Citeste continuarea
Chiftelute din paine
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriPainea se rupe in bucati si peste bucatile de paine se toarna laptele. Se lasa cateva minute pana cand painea va absorbi laptele, apoi se da prin masina de tocat carne. Peste paine se adauga...Citeste continuarea
Reteta de prajitura cu gem si bezea...
Postat de: Criss in PrajituriPreparare Reteta de prajitura cu gem si bezea simpla si delicioasa Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat si uleiul, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga apoi...Citeste continuarea
Paste cu sos aromat de rosii si...
Postat de: Nadyne in PasteSpalam bucatile de carne, le condimentam cu sare, piper si cimbru. Le asezam intr-o tava in care am pus cateva linguri cu ulei, turnam 200 ml apa si introducem in cuptorul preincalzit....Citeste continuarea
Prajitura cu frisca si nutella
Postat de: nadea68 in DulciuriIncepem cu frisca, mixam smantana pana ce devine frisca :) Intr-un bol, sfaramam biscuitii in bucati mai mari, adaugam 4 linguri de nutella si 4 linguri de frisca. Amestecam pana se...Citeste continuarea
Prajitura cu mere caramelizate,...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriMerele caramelizate: Spalam merele, le decojim si le taiem cuburi potrivite. Le transferam intr-o cratita, adaugam zaharul, scortisoara si untul. Punem cratita pe foc, amestecam bine pana...Citeste continuarea
Muschiulet de porc cu sos de soia...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcMuschiuletul de porc se curata de pielite, se taie in doua, se stropeste cu ulei pe ambele parti, se condimenteaza si se pune sos de soia deasupra. Catelul de usturoi se curata si se taie...Citeste continuarea
Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta
Postat de: BakeUpArtist in DulciuriBlat: - Mărunțiți biscuiții digestivi și amestecați cu zahărul; - Topiți untul și adăugați peste biscuiți, amestecând bine; - Pregătiți tava în care doriți să...Citeste continuarea
Placinta turnata cu mere si nuca de...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriPregatirea umpluturii: Merele, curatate de coaja si seminte, se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama lasata de acestea....Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală, cu...
Postat de: aromearomate1 in DulciuriTiramisu reţetă originală Separam ouale, galbenusurile de albusuri. Se freaca bine galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana cand devine o crema albicioasa, cu aspect de crema....Citeste continuarea
Ciocanele dulci-picante la slow...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerPulpitele se curata, se spala si se usuca. In vasul slow cooker Crock-Pot punem uleiul si ciocanelele. Se pun toate condimentele, afara de unt, si amestecam bine sa fie toate pulpitele...Citeste continuarea
Rulada leopard cu crema de ciocolata
Postat de: Oana in PrajituriMixeaza galbenusurile cu zaharul pana se umfla si se albesc. Adauga faina si amesteca usor. Mixeaza cele 6 albusuri de ou cu un praf de sare...Citeste continuarea
Melcisori cu nuca
Postat de: andaoana in PrajituriAluatul Laptele il incalzim putin , si dizolvam in el drojdia impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute. Inr-un castron mai mare punem faina (eu am cernut-o ). In mijlocul ei...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde si fasole boabe
Postat de: andaoana in CiorbeFasolea uscata am ales-o si am pus-o in apa cu bicarbonat de sodiu la hidratat peste noapte. Soricii i-am pus in apa calduta sa se inmoaie peste noapte si sa iasa sarea din ei . A doua zi...Citeste continuarea
Tort de biscuiti
Postat de: MotanLaOale in TorturiMiezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste. Biscuitii se maruntesc. Stafidele se hidrateaza in apa calduta. Rahatul se taie patratele potrivite. Dulceata se pune intr-o sita...Citeste continuarea
Bulete de branza
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriBranza se amesteca cu ouale, pesmetul, parmezanul razuit, mustarul, turmericul si bicarbonatul. Intr-o farfurie se pune pesmetul si faina. Se formeaza buletele si se tavalesc prin faina si...Citeste continuarea
Prajitura cu branza dulce
Postat de: RuxyRux in DulciuriUntul rece taiat felii, il amestecam cu restul ingredientelor, faina cernuta, oul, zaharul, praful de sare, cel de copt, vanilia, turmericul si laptele rece. Se framanta aluatul, se infaineaza...Citeste continuarea
Biscuiti cu nutella
Postat de: eumimi in PrajituriPunem nutella intr-un bol. Adaugam oul si faina si amestecam bine cu o spatula pana devine o pasta moale. Formam bilute pe care le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le aplatizam cu...Citeste continuarea
Oua in chifla
Postat de: ladydi in SandvisuriTapetam o tava cu hartie de copt. Decupam un capac chiflelor, le scoatem miezul si le asezam in tava. Punem 2 felii de bacon in scobitura si le apasam un pic, apoi punem o felie de cascaval....Citeste continuarea
Budinca de cartofi cu sunca si...
Postat de: rocsi_1612 in PuiPieptul de pui il taiem bucati potrivite. Intr-un vas punem sare, piper, boia de ardei dulce, busuioc uscat, uleiul si sosul teriyaki. Amestecam toate aceste condimente, punem puiul si il...Citeste continuarea
Conopida gratinata
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriSpalam conopida, o rupem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie. Cand este gata o scoatem si o punem intr-o strecuratoare sa se scurga. Cat se scurge conopida pregatim...Citeste continuarea
Varza dulce cu cotlet si sunca la...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerMai intai pregatim toate ingredientele. Tocam varza si o punem intr-un castron, o frecam cu putina sare. taiem ceapa verde, apoi gogosarul in cubulete mai mici si le adaugam peste varza. Adaugam...Citeste continuarea
Piept de pui cu mozzarella si rosii...
Postat de: gurita_ta2005 in PuiPieptul de pui se unge cu ulei de masline,se condimenteaza,se acopera si se lasa la marinat pentru cateva ore la frigider. Se scot bucatiile de pui,se taie in doua,se cresteaza pe toata...Citeste continuarea
Chiftele de pui ca la mama acasa
Postat de: RuxyRux in PuiCarnea se toaca impreuna cu ceapa, ceapa verde, usturoiul, painea si apoi se amesteca cu restul ingredientelor, se framanta compozitia, se formeaza chiftelele, se trec prin faina si se prajesc in...Citeste continuarea