Ador cornuletele, mai ales cu nuca si dulceata, cea de prune le intrece pe toate.
Macinam nuca, se amesteca intr-un bol impreuna cu lingura de apa, zaharul si dulceata de prune. Untul se topeste si se amesteca cu smantana si sarea. Se adauga faina.
Framantam bine un aluat moale si elastic. Impartim aluatul in doua - trei bucati, intindem o foaie si taiem triunghiuri, se umple fiecare triunghi cu amestecul format din zahar, nuca si dulceata de prune.
Tapetam tava cuptorului cu hartie de copt, asezam cornuletele si le dam la cuptor, la 200 grade C, timp de 30 de minute. Cand sunt gata, presaram zahar pudra peste cornulete. Pofta buna!
1
Cornuletele se pastreaza intr-o cutie, cu cat stau mai mult, cu atat sunt mai fragede.
2
Puteti folosi ce dulceata doriti sau puteti face umplutura numai cu nuca.