Piticului meu ii place foarte mult ketchup-ul si, din acest motiv, am decis sa fac ketchup de casa. Am cautat pe net si evident am gasit multe retete. M-am oprit la 3 retete: ketchup dulce, ketchup iute si ketchup cu mere.Daca ar fi sa fac un top, pe primul loc este ketchup-ul cu mere, pe 2 cel iute si pe 3 cel dulce. A iesit atat de bun, incat am mai repetat cate o tura din cel cu mere si cel iute. Am mai facut si o tura de ketchup dulce, dar am folosit reteta pentru cel iute, fara sa pun ardei iute. :) Azi va prezint reteta de ketchup cu mere. Este delicios, merita incercat. Cand ma refer la portii, ma refer la sticle de 750 ml.
Taiem rosiile si le blenduim. Ceapa o curatam si o taiem julien, merele cubulete, iar usturoiul il zdrobim. Intr-o oala incapatoare, incingem uleiul, punem ceapa, un praf de sare si calim circa 20 de minute la foc mediu, apoi adaugam sucul de rosii, merele, usturoiul, condimentele si lasam la fiert la foc mediu pana scade la jumatate. Oprim focul si blenduim. Dupa ce blenduim, potrivim gustul de sare si zahar si punem iar pe foc, circa 10 minute. Oprim focul, lasam sa se racoreasca 5 minute si punem in sticle. Le sterilizam si lasam sa se raceasca incet sub paturi.
1
se foloseste sare neiodata.