Cheesecake cu jeleu de fructe de padure

de Rocsi in Dulciuri, 16 Dec 2016 | 8540 vizualizari

 

Cu siguranta, am mai zis, ador cheesecake-urile la rece. Mi se par atat de simplu de facut, atat de versatile si delicioase. De cate ori am facut un astfel de cheesecake, mereu am avut succes cu el, la cei dragi. Acesta a fost facut pentru o aniversare, plimbat putin pe drum, dar am ajuns cu el intact si ne-am infruptat din el, pana la ultima firimitura.
Asta ca sa nu spuneti ca nu aduc nimic de ziua mea! Nu e chiar tort din ala adevarat, dar e pe undeva pe acolo :)))))

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta:
  • 300 gr biscuiti
  • 100 gr unt
  • 5 linguri lapte

Pentru crema:

  • 300 gr crema de branza (eu am folosit crema de branza pufoasa Delaco)
  • 300 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 2 lingurite vanilie
  • 1 lingura gelatina
  • 4 linguri apa

Pentru jeleu:

  • 350 gr fructe de padure
  • 150 gr visine fara samburi
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura si 1/2 amidon

Pentru decor:

  • cateva fructe de padure
  • ciocolata alba taiata bucatele
  • ciocolata cu lapte taiata bucatele
  • topping de caramel
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu jeleu de fructe de padure:

Crusta:
Topim untul, il lasam sa se racoreasca.
Biscuitii ii maruntim in robot.
Amestecam untul cu biscuitii, iar la final punem si laptele.

Asezam un inel detasabil, cu diametrul de 20-22 cm, pe un platou.
Rasturnam compozitia de crusta, o presam bine cu mainile de baza platoului. Il bagam in frigider.
Jeleul:
Oprim cateva fructe pentru decor, nu foarte multe.
Intr-o cratita, punem restul de fructe cu zaharul, le transferam pe foc.
Lasam sa clocoteasca 2-3 minute, dizolvam amidonul cu 2-3 linguri de apa rece, il adaugam peste fructe si amestecam repede sa nu faca cocoloase.
Cand s-a ingrosat, tragem cratita de pe foc, lasam 10 minute sa se racoreasca jeleul.
Scoatem custa de la frigider, punem jeleul, il nivelam, apoi bagam iar la frigider.
Crema:
Galbenusurile le frecam bine cu zaharul, adaugam laptele treptat.
Punem amidonul si invartim bine pana este complet dizolvat.
Rasturnam tot amestecul intr-o cratita cu frundul mai gros, il punem pe foc.
Amestecam continuu cu un tel si cand s-a ingrosat crema, o luam de pe foc.
O acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.
Mixam usor crema de branza, adaugam crema fiarta rece, le incorporam bine.
Adaugam si vanilia.
Gelatina o punem la hidratat in cele 4 linguri de apa rece pentru 5-6 minute, apoi o topim pe baie de aburi.
O incorporam in crema obtinuta.

Scoatem platoul din frigider, iar peste jeleu turnam crema.

Dam cheesecake-ul la rece, 4-5 ore sau chiar peste noapte.
Il scoatem, il decoram cu fructe, bucati de ciocolata alba si ciocolata cu lapte, apoi il stropim cu putin topping de caramel.
Il portionam si servim.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu jeleu de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu Ceva fin Delaco, iaurt si mure