A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Chec cu dovleac si ciocolata

Postat de: Veronica22 in Dulciuri

Dovleacul copt se curata de coaja si partile prea uscate in timpul coacerii. Se paseaza pana devine un piure fin. Daca doriti sa folositi dovleac fiert, se poate si asa. Ciocolata se topeste pe...Citeste continuarea

Chec cu vin, ciocolata si visine

Postat de: Veronica22 in Dulciuri

 Ouale, zaharul si untul se freaca spuma. Adaugam cacaua, vinul, praful de copt si faina si se mixeaza pana cand compozitia este omogena. Se scot visinele din dulceata si se pun in...Citeste continuarea

Musaca de cartofi cu carne si cascaval

Postat de: flori24 in Porc

Se curata cartofii si se spala. Se pun la fiert, taiat cublete, cu sare. Se lasa 10-15 minute (sa fie prefierti ), se scurg si se lasa la racit. Se curata ceapa, se spala,se toaca marunt la fel si...Citeste continuarea

Tostada cu cascaval si jambon

Postat de: flori24 in Aperitive / Garnituri

Taiem bagheta in 3 si dupa aceea, pe jumatate. Se pun in sendvishmaker pana se rumenesc. Se spala rosiile si se dau pe razatoare. Se pune uleiul si condimentele dupa gust. Se ung feliile de paine...Citeste continuarea

Chec cu fructe confiate si glazura...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Eu am ales sa fac checul la tava, intr-o forma rotunda. Se cerne faina si praful de copt intr-un vas larg, se incorporeaza si fulgii de cocos, se adauga untul rece, dar moale si se amesteca cu...Citeste continuarea

Cheesecake Oreo

Postat de: sufletista in Dulciuri

Blat Untul se mixeaza cu zaharul pana se obtine o crema, adaugam oul, sucul, esenta, ciocolata topita, ingredientele uscate amestecate, la final smantana, cu apa fierbinte. Amestecam bine...Citeste continuarea

Mini-choux cu crema de vanilie...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Praline: Produs de cofetarie casant, facut din migdale, alune si zahar caramelizat. Punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem un caramel frumos, oprim...Citeste continuarea

Friptura de porc la cuptor

Postat de: sufletista in Porc

Intr-o tava, adaugam uleiul de masline, adaugam carnea taiata felii. Amestecam sare, piper, coriandu, boia de ardei, ghimbirul ras prin razatoarea mica (1 feliuta am foloist) si presam peste...Citeste continuarea

Clatita coreeana - Haemul Pajeon

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Curatati si spalati ceapa verde. Taiati partea verde, in bucati de 3-4 cm lungime. Partea alba o tocati marunt impreuna cu ghimbirul. Taiati ardeiul rosu in lamele subtiri. Fructele de...Citeste continuarea

Chec cu mac si gutui

Postat de: sufletista in Dulciuri

Mixam galbenusurile cu 50 g zahar, pana isi dubleza volumul, adaugam uleiul si laptele, amestecam bine, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt, scortisoara. Amestecam cu o paleta...Citeste continuarea

Pizza cu salam frantuzesc si sunca...

Postat de: gabrielasfechis in Pizza

Am pregatit aluatul de pizza asa : https://www.bucataras.ro/retete/pizza-quattro-formaggi-reteta-lui-george-vicecampion-european-la-pizza-79038.html Este o reteta superba si blatul e...Citeste continuarea

Chec cu pere caramelizate

Postat de: oanapl in Prajituri

Pui zaharul impreuna cu apa, pe foc mediu spre mare. Tai perele in bucati potrivit de mici si le stropesti cu suc de lamaie. Cand zaharul e lichid si caramelizat, adaugi perele si amesteci cu...Citeste continuarea

Mini checuri cu portocala si ghimbir

Postat de: oanapl in Prajituri

Untul moale la temperatura camerei il mixezi bine cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale pe rand si mixezi bine dupa fiecare adaugare.  Faina o amesteci cu praful de copt, sarea...Citeste continuarea

Pui la cuptor

Postat de: gabrielasfechis in Pui

Se spala  bine puiul. Condimentele se amesteca cu uleiul intr-un bol si cu ajutorul unei pensule de bucatarie sau cu mainile, se maseaza/unge puiul foarte bine, atat pe exterior cat si pe...Citeste continuarea

Chec Valentine's Day

Postat de: oanapl in Prajituri

Inimioare roz: Spargi ouale intr-un vas, adaugi sarea, zaharul si zaharul vanilat si mixezi pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Adaugi iaurtul si uleiul si amesteci, cu o...Citeste continuarea

Pastrav prajit

Postat de: gabrielasfechis in Pastrav

Curatam pastravul daca l-ati cumparat viu, il spalam bine in apa rece. Se condimenteaza cu sare si se prajeste in uleiul incins, mai intai pe o parte pana capata o culoare aramie apoi pe partea...Citeste continuarea

Gogosi turnate cu lingura

Postat de: nico_nico in Dulciuri

Intr-un castron, amestecam laptele putin cald cu zaharul si untul pana se topeste untul. Apoi adaugam faina, aromele si praful de copt. Trebuie sa fie o coca mai subtire. Se ia cu lingura si se...Citeste continuarea

Gogosi a la bunica

Postat de: alinapaven in Dulciuri

Gogosi simple si pufoase de post, sunt super delicioase. Se pregatesc simplu, se pune apa si faina, 1 cub mic de drojdie cu un strop de sare, la dospit. Se lasa cam aproximativ 1 ora la caldura sa...Citeste continuarea

Chec pufos si briose cu ciocolata

Postat de: nico_nico in Dulciuri

  Intr-un castron, batem ouale cu  zaharul si zaharul vanilat, apoi treptat adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt  si laptele. Toate se mixeaza pana devine ca o...Citeste continuarea

Chec pufos

Postat de: nico_nico in Dulciuri

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare (cele de rata sunt mai albe ca cele de gaina si au o consistenta mai fluida putin) si cand incep sa creasca putin sa...Citeste continuarea

Tigaie calda cu oua, ardei si cabanos

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Cabanosul il taiem bucatele potrivite. Ardeiul rosu il spalam, indepartam cotorul si semintele, il taiem fasii lunguiete. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem cabanosul. Il rumenim 1-2...Citeste continuarea

Chec cu mac

Postat de: eumimi in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul, pana cand devine o bezea tare. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si le incorporam cu o lingura de lemn....Citeste continuarea

Mamaliga aperitiv

Postat de: aliliana in Aperitive / Garnituri

In tuci, se pune apa pe foc la fiert, cu un  praf de sare. Cand da in clocot, se toarna malaiul in ploaie si se amesteca bine. Cand mamaliga capata consistenta si malaiul a fiert, se pune unt...Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata, cafea si...

Postat de: stefy_a in Prajituri

Se amesteca faina cu cacao si praful de copt. Se amesteca cafeaua cu smantana. Fructele de padure se pudreaza cu faina. Se freaca bine zaharul cu untul (la temperatura camerei) si se adauga...Citeste continuarea

Scoici delicioase cu cascaval Delaco

Postat de: Adrian2016 in Paste

       Scoicile le punem intr-o oala cu apa la fiert cu un praf de sare, pentru 10 minute de cand clocoteste apa. Ceapa, ardeiul kapia si sunca le tocam marunt....Citeste continuarea

Gogosi cu crema de vanilie

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se pregateste maiaua: drojdia se lichefiaza cu 6 linguri lapte caldut din total, se pune deasupra o lingurita zahar pudra si o lingurita faina, se amesteca si se lasa 10 minute la loc cald, pana...Citeste continuarea

Chec pufos si delicios numai din...

Postat de: Cristina_N in Dulciuri

 Cum se prepara Chec pufos si delicios numai din albusuri 1. Amestecați făina cernută în prealabil, cu coaja de lămâie și praful de copt. (Menționez că pentru...Citeste continuarea

Varza cu sorici si pastrama de porc...

Postat de: Pungasa_Rogue in Porc

Soriciul curatat de grasime si pastrama de porc afumata se taie in bucati mari si se clatesc cu apa. Se pun apoi intr-o cratita cu ulei si o lingurita de sare. Se pune cratita la foc, acoperind-o...Citeste continuarea

Budinca de paste cu legume coapte...

Postat de: ladydi in Paste

 Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet. Cat timp fierb pastele, pregatim ingredientele: tocam cubulete mezelurile, radem branza si amestecam zacusca (reteta de zacusca o gasiti...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu iaurt grecesc

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata si se spala. Ceapa, usturoiul si ardeiul se toaca marunt si se pun la calit in ulei. Feliati cubulete morcovul si telina. Adaugati la calit. Dupa...Citeste continuarea

Chec din albusuri cu iaurt si oreo

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam si uleiul, apoi iaurtul, mixand in continuare. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu piure si sos de...

Postat de: violeta30 in Ficat

Pregatim mai intai piureul, pentru ca ficatul se face repede. Spalam ficatul si il curatam de pielite si de resturi de fiere.  Pregatim o tigaie in care punem o lingura de ulei si apoi...Citeste continuarea

Friptura de muschiulet la cuptor

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai, transam carnea si o punem in tava. Adaugam pasta de tomate, diluata cu o cana de apa. Presaram deasupra sare, piper, ardei boia si delikat ( optional). Usturoiul il curatam, il taiem...Citeste continuarea

Pancakes

Postat de: ela in Dulciuri

Intr-un blender (sau mixam cu un mixer), punem sana si 100 ml lapte, ouale, zaharul, zaharul vanilat, uleiul si mixam cateva clipe, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, dar nu toata...Citeste continuarea

Chec cu sticksuri din dovleac

Postat de: abetina in Dulciuri

Se curata un dovleac placintar si se taie sub forma de sticksuri care se vor folosi la chec. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun la mixat cu un praf de sare si se mixeaza...Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: ryta in Dulciuri

Intr-un lighean, se pune faina, peste care se pune oul batut  se adauga drojdia, sarea, zaharul si apa si se framanta bine pana se obtine o coca moale. Se lasa la dospit cca. 30 min. Cand...Citeste continuarea

Salata cu ton - la borcan

Postat de: mihaelar63 in Salate

Spalati si curatati legumele. Lasati salata verde sa zvante. Scurgeti de lichidul din conserva boabele de porumb si le clatiti cu apa rece. Scurgeti din nou. Taiati...Citeste continuarea

Gogosi pufoase

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Intr-un castron se pune faina. Se face o gaura la mijloc, in care se pune drojdia dospita cu o lingurita de zahar tos, putin lapte caldut si se amesteca. Se adauga ouale batute bine, restul de...Citeste continuarea

Saratele cu branza si cascaval

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron, se pun oul, sarea, untul, untura si smantana. Se adauga branza si cascavalul date pe razatoarea mare si putina faina. Se amesteca totul, adaugand faina treptat, pana cand se...Citeste continuarea

Waffle cu lapte de cocos si biscuiti

Postat de: Meea in Dulciuri

           Mixam oul impreuna cu zaharul, pana cand acesta se deschide la culoare. Adaugam apoi si laptele de cocos si untul topit. Punem faina, praful de...Citeste continuarea

Drob din ficat si piept de pasare

Postat de: iri_love in Ficat

      Pentru început pregătim ficatul. Îl spălăm și apoi îl punem la fiert . Spuma ce se formează o dăm deoparte și lăsăm să fiarbă bine ( ficatul...Citeste continuarea

Chifle aurii cu dovleac, cu...

Postat de: simona72 in Piine

Pentru aluat: pentru framantat aluatul, eu folosesc o masina de paine. Pentru asta, am pus ingredientele in masina de paine in ordinea scrisa mai sus. Am setat masina pe programul de framantare...Citeste continuarea

Gogosele din aluat pripit

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Se pune apa pe foc sa se infierbante, se adauga untura si zaharul cu un praf de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se trage oala de pe foc si se adauga faina bine cernuta. Se freaca repede ca sa...Citeste continuarea

Maccheroni cu varza

Postat de: mihaelar63 in Paste

Pastele fainoase se fierb in apa clocotinda cu sare, respectand indicatiile de pe ambalaj. Se scurg pastele de apa cu ajutorul unei site . Pentru ca-mi plac pastele al dente eu reduc timpul...Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Drojdia se freaca cu zaharul intr-un castron pana se lichefiaza, se adauga untul moale, galbenusurile pe rand amestecand mereu, romul, coaja de lamaie, sarea, laptele nu prea rece ( sa fie la...Citeste continuarea

Salata rucola cu somon si mango

Postat de: katty in Salate

 Spalam somonul si il taiem cubulete. Il condimentam cu sare, piper, paprika afumata si rozmarin si il lasam 10 minute. Intr-o tigaie incingem 1 lingura de ulei de masline si punem somonul....Citeste continuarea

Prajitura cu malai si branza

Postat de: merisor67 in Prajituri

 Mai întâi pregătim toate ingredientele. Amestecăm brânza proaspătă cu telemeaua dată pe răzătoarea mare, sau sfărâmată cu furculița. Este bine să mai...Citeste continuarea

Cheesecake cu clementine

Postat de: nico_nico in Torturi

Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine. Intr-o forma rotunda, cu pereti detasabili, se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza...Citeste continuarea

Ciorba din maruntaie de pui cu...

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam bine carnea de pui, apoi o punem intr-o oala si o acoperim cu apa.  Spumam bine. Curatam ceapa, morcovul, telina si sfecla si le taiem cubulete marunte. Le punem  peste carne si...Citeste continuarea

Pulpe de pui in sos de mustar si...

Postat de: katty in Pui

  Curatam bine pulpele, le spalam si le crestam din loc in loc. Le condimentam cu sare, piper negru si boia si le lasam la rece 15 minute. Le punem la prajit in uleiul incins intr-o tigaie,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]