Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Chec cu dovleac si ciocolata
Postat de: Veronica22 in DulciuriDovleacul copt se curata de coaja si partile prea uscate in timpul coacerii. Se paseaza pana devine un piure fin. Daca doriti sa folositi dovleac fiert, se poate si asa. Ciocolata se topeste pe...Citeste continuarea
Chec cu vin, ciocolata si visine
Postat de: Veronica22 in DulciuriOuale, zaharul si untul se freaca spuma. Adaugam cacaua, vinul, praful de copt si faina si se mixeaza pana cand compozitia este omogena. Se scot visinele din dulceata si se pun in...Citeste continuarea
Musaca de cartofi cu carne si cascaval
Postat de: flori24 in PorcSe curata cartofii si se spala. Se pun la fiert, taiat cublete, cu sare. Se lasa 10-15 minute (sa fie prefierti ), se scurg si se lasa la racit. Se curata ceapa, se spala,se toaca marunt la fel si...Citeste continuarea
Tostada cu cascaval si jambon
Postat de: flori24 in Aperitive / GarnituriTaiem bagheta in 3 si dupa aceea, pe jumatate. Se pun in sendvishmaker pana se rumenesc. Se spala rosiile si se dau pe razatoare. Se pune uleiul si condimentele dupa gust. Se ung feliile de paine...Citeste continuarea
Chec cu fructe confiate si glazura...
Postat de: RuxyRux in DulciuriEu am ales sa fac checul la tava, intr-o forma rotunda. Se cerne faina si praful de copt intr-un vas larg, se incorporeaza si fulgii de cocos, se adauga untul rece, dar moale si se amesteca cu...Citeste continuarea
Cheesecake Oreo
Postat de: sufletista in DulciuriBlat Untul se mixeaza cu zaharul pana se obtine o crema, adaugam oul, sucul, esenta, ciocolata topita, ingredientele uscate amestecate, la final smantana, cu apa fierbinte. Amestecam bine...Citeste continuarea
Mini-choux cu crema de vanilie...
Postat de: ctlina in DulciuriPraline: Produs de cofetarie casant, facut din migdale, alune si zahar caramelizat. Punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem un caramel frumos, oprim...Citeste continuarea
Friptura de porc la cuptor
Postat de: sufletista in PorcIntr-o tava, adaugam uleiul de masline, adaugam carnea taiata felii. Amestecam sare, piper, coriandu, boia de ardei, ghimbirul ras prin razatoarea mica (1 feliuta am foloist) si presam peste...Citeste continuarea
Clatita coreeana - Haemul Pajeon
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriCuratati si spalati ceapa verde. Taiati partea verde, in bucati de 3-4 cm lungime. Partea alba o tocati marunt impreuna cu ghimbirul. Taiati ardeiul rosu in lamele subtiri. Fructele de...Citeste continuarea
Chec cu mac si gutui
Postat de: sufletista in DulciuriMixam galbenusurile cu 50 g zahar, pana isi dubleza volumul, adaugam uleiul si laptele, amestecam bine, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt, scortisoara. Amestecam cu o paleta...Citeste continuarea
Pizza cu salam frantuzesc si sunca...
Postat de: gabrielasfechis in PizzaAm pregatit aluatul de pizza asa : https://www.bucataras.ro/retete/pizza-quattro-formaggi-reteta-lui-george-vicecampion-european-la-pizza-79038.html Este o reteta superba si blatul e...Citeste continuarea
Chec cu pere caramelizate
Postat de: oanapl in PrajituriPui zaharul impreuna cu apa, pe foc mediu spre mare. Tai perele in bucati potrivit de mici si le stropesti cu suc de lamaie. Cand zaharul e lichid si caramelizat, adaugi perele si amesteci cu...Citeste continuarea
Mini checuri cu portocala si ghimbir
Postat de: oanapl in PrajituriUntul moale la temperatura camerei il mixezi bine cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale pe rand si mixezi bine dupa fiecare adaugare. Faina o amesteci cu praful de copt, sarea...Citeste continuarea
Pui la cuptor
Postat de: gabrielasfechis in PuiSe spala bine puiul. Condimentele se amesteca cu uleiul intr-un bol si cu ajutorul unei pensule de bucatarie sau cu mainile, se maseaza/unge puiul foarte bine, atat pe exterior cat si pe...Citeste continuarea
Chec Valentine's Day
Postat de: oanapl in PrajituriInimioare roz: Spargi ouale intr-un vas, adaugi sarea, zaharul si zaharul vanilat si mixezi pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Adaugi iaurtul si uleiul si amesteci, cu o...Citeste continuarea
Pastrav prajit
Postat de: gabrielasfechis in PastravCuratam pastravul daca l-ati cumparat viu, il spalam bine in apa rece. Se condimenteaza cu sare si se prajeste in uleiul incins, mai intai pe o parte pana capata o culoare aramie apoi pe partea...Citeste continuarea
Gogosi turnate cu lingura
Postat de: nico_nico in DulciuriIntr-un castron, amestecam laptele putin cald cu zaharul si untul pana se topeste untul. Apoi adaugam faina, aromele si praful de copt. Trebuie sa fie o coca mai subtire. Se ia cu lingura si se...Citeste continuarea
Gogosi a la bunica
Postat de: alinapaven in DulciuriGogosi simple si pufoase de post, sunt super delicioase. Se pregatesc simplu, se pune apa si faina, 1 cub mic de drojdie cu un strop de sare, la dospit. Se lasa cam aproximativ 1 ora la caldura sa...Citeste continuarea
Chec pufos si briose cu ciocolata
Postat de: nico_nico in DulciuriIntr-un castron, batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi treptat adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt si laptele. Toate se mixeaza pana devine ca o...Citeste continuarea
Chec pufos
Postat de: nico_nico in DulciuriPentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare (cele de rata sunt mai albe ca cele de gaina si au o consistenta mai fluida putin) si cand incep sa creasca putin sa...Citeste continuarea
Tigaie calda cu oua, ardei si cabanos
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCabanosul il taiem bucatele potrivite. Ardeiul rosu il spalam, indepartam cotorul si semintele, il taiem fasii lunguiete. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem cabanosul. Il rumenim 1-2...Citeste continuarea
Chec cu mac
Postat de: eumimi in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul, pana cand devine o bezea tare. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si le incorporam cu o lingura de lemn....Citeste continuarea
Mamaliga aperitiv
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriIn tuci, se pune apa pe foc la fiert, cu un praf de sare. Cand da in clocot, se toarna malaiul in ploaie si se amesteca bine. Cand mamaliga capata consistenta si malaiul a fiert, se pune unt...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata, cafea si...
Postat de: stefy_a in PrajituriSe amesteca faina cu cacao si praful de copt. Se amesteca cafeaua cu smantana. Fructele de padure se pudreaza cu faina. Se freaca bine zaharul cu untul (la temperatura camerei) si se adauga...Citeste continuarea
Scoici delicioase cu cascaval Delaco
Postat de: Adrian2016 in PasteScoicile le punem intr-o oala cu apa la fiert cu un praf de sare, pentru 10 minute de cand clocoteste apa. Ceapa, ardeiul kapia si sunca le tocam marunt....Citeste continuarea
Gogosi cu crema de vanilie
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe pregateste maiaua: drojdia se lichefiaza cu 6 linguri lapte caldut din total, se pune deasupra o lingurita zahar pudra si o lingurita faina, se amesteca si se lasa 10 minute la loc cald, pana...Citeste continuarea
Chec pufos si delicios numai din...
Postat de: Cristina_N in DulciuriCum se prepara Chec pufos si delicios numai din albusuri 1. Amestecați făina cernută în prealabil, cu coaja de lămâie și praful de copt. (Menționez că pentru...Citeste continuarea
Varza cu sorici si pastrama de porc...
Postat de: Pungasa_Rogue in PorcSoriciul curatat de grasime si pastrama de porc afumata se taie in bucati mari si se clatesc cu apa. Se pun apoi intr-o cratita cu ulei si o lingurita de sare. Se pune cratita la foc, acoperind-o...Citeste continuarea
Budinca de paste cu legume coapte...
Postat de: ladydi in PasteFierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet. Cat timp fierb pastele, pregatim ingredientele: tocam cubulete mezelurile, radem branza si amestecam zacusca (reteta de zacusca o gasiti...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu iaurt grecesc
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala. Ceapa, usturoiul si ardeiul se toaca marunt si se pun la calit in ulei. Feliati cubulete morcovul si telina. Adaugati la calit. Dupa...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu iaurt si oreo
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriMixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam si uleiul, apoi iaurtul, mixand in continuare. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu piure si sos de...
Postat de: violeta30 in FicatPregatim mai intai piureul, pentru ca ficatul se face repede. Spalam ficatul si il curatam de pielite si de resturi de fiere. Pregatim o tigaie in care punem o lingura de ulei si apoi...Citeste continuarea
Friptura de muschiulet la cuptor
Postat de: eumimi in PorcMai intai, transam carnea si o punem in tava. Adaugam pasta de tomate, diluata cu o cana de apa. Presaram deasupra sare, piper, ardei boia si delikat ( optional). Usturoiul il curatam, il taiem...Citeste continuarea
Pancakes
Postat de: ela in DulciuriIntr-un blender (sau mixam cu un mixer), punem sana si 100 ml lapte, ouale, zaharul, zaharul vanilat, uleiul si mixam cateva clipe, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, dar nu toata...Citeste continuarea
Chec cu sticksuri din dovleac
Postat de: abetina in DulciuriSe curata un dovleac placintar si se taie sub forma de sticksuri care se vor folosi la chec. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun la mixat cu un praf de sare si se mixeaza...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: ryta in DulciuriIntr-un lighean, se pune faina, peste care se pune oul batut se adauga drojdia, sarea, zaharul si apa si se framanta bine pana se obtine o coca moale. Se lasa la dospit cca. 30 min. Cand...Citeste continuarea
Salata cu ton - la borcan
Postat de: mihaelar63 in SalateSpalati si curatati legumele. Lasati salata verde sa zvante. Scurgeti de lichidul din conserva boabele de porumb si le clatiti cu apa rece. Scurgeti din nou. Taiati...Citeste continuarea
Gogosi pufoase
Postat de: trifadalia in DulciuriIntr-un castron se pune faina. Se face o gaura la mijloc, in care se pune drojdia dospita cu o lingurita de zahar tos, putin lapte caldut si se amesteca. Se adauga ouale batute bine, restul de...Citeste continuarea
Saratele cu branza si cascaval
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriIntr-un castron, se pun oul, sarea, untul, untura si smantana. Se adauga branza si cascavalul date pe razatoarea mare si putina faina. Se amesteca totul, adaugand faina treptat, pana cand se...Citeste continuarea
Waffle cu lapte de cocos si biscuiti
Postat de: Meea in DulciuriMixam oul impreuna cu zaharul, pana cand acesta se deschide la culoare. Adaugam apoi si laptele de cocos si untul topit. Punem faina, praful de...Citeste continuarea
Drob din ficat si piept de pasare
Postat de: iri_love in FicatPentru început pregătim ficatul. Îl spălăm și apoi îl punem la fiert . Spuma ce se formează o dăm deoparte și lăsăm să fiarbă bine ( ficatul...Citeste continuarea
Chifle aurii cu dovleac, cu...
Postat de: simona72 in PiinePentru aluat: pentru framantat aluatul, eu folosesc o masina de paine. Pentru asta, am pus ingredientele in masina de paine in ordinea scrisa mai sus. Am setat masina pe programul de framantare...Citeste continuarea
Gogosele din aluat pripit
Postat de: trifadalia in DulciuriSe pune apa pe foc sa se infierbante, se adauga untura si zaharul cu un praf de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se trage oala de pe foc si se adauga faina bine cernuta. Se freaca repede ca sa...Citeste continuarea
Maccheroni cu varza
Postat de: mihaelar63 in PastePastele fainoase se fierb in apa clocotinda cu sare, respectand indicatiile de pe ambalaj. Se scurg pastele de apa cu ajutorul unei site . Pentru ca-mi plac pastele al dente eu reduc timpul...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: trifadalia in DulciuriDrojdia se freaca cu zaharul intr-un castron pana se lichefiaza, se adauga untul moale, galbenusurile pe rand amestecand mereu, romul, coaja de lamaie, sarea, laptele nu prea rece ( sa fie la...Citeste continuarea
Salata rucola cu somon si mango
Postat de: katty in SalateSpalam somonul si il taiem cubulete. Il condimentam cu sare, piper, paprika afumata si rozmarin si il lasam 10 minute. Intr-o tigaie incingem 1 lingura de ulei de masline si punem somonul....Citeste continuarea
Prajitura cu malai si branza
Postat de: merisor67 in PrajituriMai întâi pregătim toate ingredientele. Amestecăm brânza proaspătă cu telemeaua dată pe răzătoarea mare, sau sfărâmată cu furculița. Este bine să mai...Citeste continuarea
Cheesecake cu clementine
Postat de: nico_nico in TorturiBiscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine. Intr-o forma rotunda, cu pereti detasabili, se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza...Citeste continuarea
Ciorba din maruntaie de pui cu...
Postat de: katty in CiorbeSpalam bine carnea de pui, apoi o punem intr-o oala si o acoperim cu apa. Spumam bine. Curatam ceapa, morcovul, telina si sfecla si le taiem cubulete marunte. Le punem peste carne si...Citeste continuarea
Pulpe de pui in sos de mustar si...
Postat de: katty in PuiCuratam bine pulpele, le spalam si le crestam din loc in loc. Le condimentam cu sare, piper negru si boia si le lasam la rece 15 minute. Le punem la prajit in uleiul incins intr-o tigaie,...Citeste continuarea