Pui Kievskaia

de Merisor in Pui, 12 Feb 2017 | 12338 vizualizari

 

Îmi place mult de tot untul aromatizat cu diverse condimente sau verdeturi, il folosesc deseori in preparate.
Se poate aromatiza cu tot ce este verde: ceapă, usturoi, pătrunjel, mărar, etc, dar eu am ales să-l prepar de data aceasta, puțin mai simplu, să vad ce reacție au băieții mei, însă a fost peste așteptări de apreciat.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui dezosat
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 lămâie
  • 200 g unt (65%)
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • 5 căței de usturoi
  • 3 ouă
  • 150 g făină
  • 250 g pesmet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Kievskaia:

Preparăm mai întâi untul aromatizat care trebuie să stea la congelator o perioadă.

Tocăm verdețurile mărunt, pisăm usturoiul, radem puțină coajă de lămâie și le adăugăm peste untul moale, ținut la temperatura camerei.

Adăugăm și puțină sare și zeama de la 1/2 lămâie și amestecăm bine totul, până se omogenizează.

Punem untul aromatizat într-o folie alimentară, îi dăm formă de rulou și îl dăm la congelator până când se întărește bine.

Între timp ne ocupăm de pieptul de pui pe care îl filetăm, dar nu foarte subțite, apoi presăm fileurile cu podul palmei, le masăm cu zeamă de lămâie și le condimentăm cu sare, piper și cimbru.

Le lăsăm la odihnit, la rece și acoperite, până se întărește untul aromatizat.

Când este gata untul, îl tăiem în rondele.

La capetele fileurilor din piept de pui, așezăm 2-3 rondele, apoi rulăm fileurile, le prindem, eventual, cu scobitori, să strângem bine untul în interior, le dăm prin făină, apoi prin ou bătut cu sare, piper și o lingură de făină, iar prin făină, iar prin ou, iar la final, le trecem prin pesmet și le așezăm în tava tapetată cu hărtie de copt.

Le dăm la cuptor pentru 35-40 de minute, până se rumenesc frumos la exterior și sunt bine pătrunse la interior.

Eu am preparat și un piure de cartofi în care am adăugat și puțin din untul aromatizat și a iesit tare gustos.

Sper să vă placă varianta mea de pui kievskaia și să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Kievskaia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la punga