Placinta-melc cu sunca si mozarella

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 14 Feb 2017 | 4307 vizualizari

 

Dupa cum deja ma stiti, ador retetele rapide si cu ingrediente putine :)) Asa ca v-am mai adus una, cat de buna este, depinde de gusturile fiecaruia. La noi s-a votat in unanimitate ca e buna si o sa mai facem!

 

INGREDIENTE

  • 2 foi aluat de foietaj
  • 6 felii mari de sunca
  • 2 bulgari de mozarella
  • 1 ou
  • sare
  • piper macinat
  • oregano uscat
  • seminte susan
  • chimen sau mac
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta-melc cu sunca si mozarella:

Se scoate din frigider aluatul si se intinde pe masa. Se taie in doua pe lungime.

Tot in doua, se taie si feliile de sunca. Bulgarii de mozarella, dupa ce se storc bine, se taie felii subtiri.

Oul se bate bine cu un praf de sare.

Pe mijlocul foilor, pe lungime, incepem sa asezam feliile de sunca de la un capat la altul. Lasam cam 2 cm liberi la fiecare capat. 

Peste sunca, asezam un rand de mozarella. Condimentam branza cu sare, piper si putin oregano uscat.

Cu ajutorul unei pensule, ungem cu ou 3 laturi ale aluatului, apoi incepem sa rulam, tot pe lungime, incepand cu latura pe care nu am uns-o cu ou.

Dupa ce am rulat o parte, o asezam rulata ca un melc, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Procedam la fel cu celelalte 3 foi, rulandu-le in continuare pe langa melcul format.

Cu restul de ou, ungem placinta pe deasupra si presaram seminte dupa preferinta fiecaruia - eu am pus sare mare deasupra.

Dam placinta la cuptor la 180 de grade C, ptr circa 40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra. 

Pofta mare!

TIPS-URI

1

peste feliile de mozarella mai puteti aseza rosii cherry taiate in doua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta-melc cu sunca si mozarella" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciupercute umplute la cuptor