Am plecat de la prajitura Diei ''Pacatul dulce'' si am ajuns la Pacatoasa asta a mea, ca eu nu pot sa tin drumul drept, o mai iau si pe carari, prin luminisuri, pare mai interesant asa......
Dezghetam albusurile, le scoatem de seara, din congelator. Albusurile impreuna cu praful de sare le mixam bine de tot pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste si obtinem o bezea ferma. Adaugam amidonul cernut si incorporam cu miscari lente de jos in sus, apoi adaugam biscuitele macinat si cernut si procedam la fel, incorporam cu miscari lente de jos in sus. La final, adaugam si nuca si incorporam de jos in sus cu miscari lente. tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, impartim compozitia in doua parti egale cu aproximatie, intindem in tava compozitia si o nivelam bine, apoi dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, reducem la mediu temperatura si lasam sa se coaca, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem din tava si lasam la racit, la fel procedam si cu restul de compozitie.
Cat blaturile se racesc, ne apucam de crema. Intr-un castron de inox, punem amidonul cernut si zaharul, apoi incepem sa diluam cu laptele, amestecam bine sa nu se formeze cocoloase, asezam castronul deasupra unei oale cu apa ce clocoteste, lasam focul mic, incepem sa amestecam usurel, dar continuu, pana incepe sa se ingroase, adaugam si zaharul vanilat si picaturile de colorant galben. Cand s-a ingrosat, tragem de pe foc si, ca sa scurtam timpul de racire, asezam castronul in chiuveta unde am pus apa rece, amestecam pana incepe sa se racoareasca. Apoi adaugam untul la temperatuta camerei, putin cate putin si mixam, vom obtine o crema catifelata.
In tava in care am copt blaturile, asezam folie alimentara, apoi asezam primul blat si intindem jumatate din crema, dam tava la frigider si ne apucam de jeleu. Scoatem zmeura din congelator cu vreo ora inainte, o punem intr-un castron de inox, adugam siropul de zmeura si pasam zmeura, asezam castronul pe baie de abur si la lasam sa inceapa sa fiarba, tragem de pe foc, adaugam amidonul cu grija sa nu formam cocoloase, punem din nou pe foc si amestecam pana se ingroasa. Separat, hidratam gelatina in apa rece. Cand s-a ingrosat bine, asezam vasul in chiuveta cu apa rece si amestecam sa inceapa sa se racoreasca, adaugam si gelatina scursa si omogenizam, cand s-a racorit suficient cat sa putem sa intindem jeleul peste crema, sa nu curga prea rau pe margini, scoatem tava din frigider, intindem jeleul si bagam din nou la frigider pana se ingheaga bine. Cand jeleu s-a inchegat intindem si restul de crema, asezam al doilea blat, apasam usor sa se faca priza intre crema si blat. Topim ciocolata si o intindem peste blat deasupra si presaram ciocolata alba si neagra. Lasam sa se intareasca, apoi portionam cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.
1
foarte multa rabdare