Coffee cheesecake

de oanapl in Prajituri, 12 Feb 2017 | 5355 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta, am avut ca sursa de inspiratie, o reteta de-a Andreei Chinesefood.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat (diametrul de 24 cm):
  • 100 g unt
  • 120 g zahar brun
  • 1 ou
  • 30 g cafea boabe
  • 125 g miez nuca
  • 175 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf sare
  • Pentru mini briose:
  • 100 g ciocolata neagra 70% cacao
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 50 g cacao pudra
  • 2 lingurite cafea granule
  • 130 g zahar
  • 140 g faina
  • 50 ml lapte batut
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf sare
  • Pentru crema de branza:
  • 800 g crema de branza
  • 500 g mascarpone
  • 150 g zahar
  • 200 ml smantana lichida
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 175 g apa
  • 150 g frisca vegetala
  • 225 g zahar
  • 75 cacao
  • 10 g gelatina
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coffee cheesecake:

Incingi cuptorul la 190 grade Celsius. Pui nucile intr-o tava si le dai la cuptor pentru 7 minute. Le scoti din cuptor si le lasi sa se raceasca.

Intr-un castron, amesteci faina cu sarea si praful de copt.

Pui in blender boabele de cafea si le maruntesti, dar nu le transformi in pudra (lasi bucatele de boabe de cafea). In acelasi blender, maruntesti si nucile.

Intr-un castron mai mare, mixezi untul pana obtii o crema pufoasa. Adaugi zaharul, mixezi din nou, dupa care incorporezi oul, adaugi cafeaua macinata, nucile si faina amestecata cu praful de copt si sarea.

Framanti aluatul si-l strangi intr-o bila. Tapetezi o tava (cu diametrul de 24 cm) cu hartie de copt si pui in interior bila de aluat, apoi o aplatizezi cu mana, astfel incat aluatul sa se distribuie uniform si sa acopere tot interiorul tavii. Introduci tava in cuptorul incins, pentru 15-20 de minute, pana ce observi ca pe margini blatul se rumeneste. Lasi blatul la racit pe un gratar de copt.

Pentru briose, topesti, pe baie de aburi, ciocolata si untul. Lasi sa se incorporeze bine, dupa care adaugi si cafeaua granule. Lasi amestecul sa se raceasca.

Intr-un castron, amesteci faina, cacaua, praful de copt si sarea. 

In alt castron, bati ouale impreuna cu zaharul, adaugi esenta de vanilie, dupa care laptele batut. Torni in fir subtire amestecul de ciocolata si omogenizezi. La sfarsit, incorporezi faina amestecata cu cacaua, praful de copt si sarea si amesteci pana se omogenizeaza. Torni compozitia in 7 forme de briose mici (cu diametrul de 5 cm) si o forma de briose mai mare avand grija sa le umpli doar pana la jumatate. Dai tava la cuptor pentru 20 de minute, la 200 de grade C. Scoti briosele din cuptor si le lasi sa se raceasca complet.

Intr-un castron, amesteci crema de branza, mascarpone si zaharul macinat pana obtii o crema fina.

Bati smantana pana obtii o crema pufoasa, si o adaugi peste crema de branza si omogenizezi compozitia.

Pe platoul de servit pui blatul, in jurul caruia montezi un inel reglabil de tort.

Peste blat, torni jumatate din compozitia de branza. In crema de branza, infigi 7 mini briose, iar in mijloc 1 briosa mare. Torni si restul din crema de branza. Nivelezi totul bine si dai la frigider pentru 3-4 ore, sau cel mai bine peste noapte.

 Pentru glazura, amesteci apa cu frisca lichida, zaharul si cacaua, intr-un vas pe care il pui apoi la foc, pana s-a topit zaharul, avand grija sa nu dea in clocot. Pui la inmuiat in 50 ml apa rece 10 g gelatina pe care apoi il incalzesti usor, pe baie de aburi, avand grija sa nu fiarba. Gelatina dizolvata o torni peste compozitia cu cacao si amesteci pana se omogenizeaza. Strecori compozitia pentru a elimina eventualele granule de cacao care nu s-au amestecat bine si o dai la rece pentru circa 30-40 minute, pana consistenta ei devine ca o smantana mai groasa, dar totusi curge. Aceasta glazura de ciocolata astfel preparata o torni peste prajitura si o lasi la rece pana se incheaga glazura (preferabil de pe o zi pe alta). Scoti prajitura din frigider si indepartezi inelul reglabil de tort. Inainte de a desface inelul, treci cu grija de jur imprejur, cu un cutit pentru a dezlipi marginile. Torni glazura in centrul prajiturii, avand grija sa se prelinga usor pe margini, dar nu complet, astfel incat sa obtii "dare" de glazura. Ornezi cu boabele de cafea, apoi dai prajitura din nou la frigider pentru inca o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coffee cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

oanapl 1

13.02.2017, 22:56

Va multumesc de aprecieri!

mihaelar63 1

14.02.2017, 07:48

Chiar acum de dimineata , m-as sacrifica sa gust )

simona72 1

14.02.2017, 09:41

Foarte reusit si grozav de bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mini cheesecake cu jeleu de rosii si portocale