Un pranz usor si delicios!
Pt. sufleu:
Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja. Se dau pe razatoarea mare. Smantana se amesteca cu galbenusurile, apoi se toarna peste cartofi. Se potriveste de sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza. Se adauga si cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mici. Albusurile se bat separat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza usor in compozitia de cartofi.
Se iau formele de ramekin si se ung bine cu unt. Se umplu cu aceasta compozitie si se lasa deoparte.
In tot acest timp, ne ocupam si de carne.
Pieptul de pui se taie fasii potrivite ca pentru snitele, 4 bucati. Se bat usor, apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se presara putina boia. Cascavalul se taie felii subtiri. Pe o parte a bucatii de carne, se pune felia de sunca, cascavalul si maslinele. Se acopera cu cealalta parte, eventual se prind cu scobitori pentru a nu se desface in timpul coacerii. Intr-o tava de yena, se pune uleiul si se asaza bucatile de carne, se presara deasupra verdeturi de provence.
Se incalzeste cuptorul la 190-200 de grade C. Se introduc, atat carnea cat si cartofii deodata. Carnea se mai intoarce si pe partea cealalta, eventual, se poate adauga putina supa de legume sau apa.
Cand sunt rumenite frumos, atat carnea cat si cartofii, se scot din cuptor si se servesc
Pofta buna!
1
Cartofii se pot pune si intr-un vas de yena mai mare.
2
Pentru pieptul de pui, se poate folosi orice umplutura preferati.