Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Placinta cu iaurt grecesc si portocale
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe prepara destul de usor. Foile congelate se dezgheata la temperatura camerei. Untul se topeste intr-un vas la foc mic, se trage vasul deoparte si se lasa sa se racoreasca putin si se...Citeste continuarea
Langosi
Postat de: mirela0911 in DulciuriIntr-o craticioara, se pun 100 ml lapte caldut si se amesteca cu zaharul si 1 lg faina, apoi se adauga drojdia. Se lasa 10-15 minute sa dospeasca. Intr-un vas larg, se cerne faina, se adauga...Citeste continuarea
Langosi la minut, cu branza sarata
Postat de: RuxyRux in DulciuriIn mai putin de 30 de minute, va veti bucura de zece langosi incredibili...asa ca la treaba! Se pune branza cremoasa intr-un vas, apoi ouale, iaurtul, si la final, faina si praful de copt si se...Citeste continuarea
Muschiulet impletit cu bacon si...
Postat de: rocsi_1612 in PorcSpalam muschiuletul si il stergem cu servetele de bucatarie. Il asezam pe tocator, taiem 3 fasii pe lung de grosimi aproximativ egale, insa un capat il lasam intreg. Intr-un bol, amestecam...Citeste continuarea
Paine prajita la cuptor
Postat de: aliliana in PiineTava de la aragaz se tapeteaza cu hartie de copt. Fiecare felie de paine se unge cu ulei de masline pe o parte, boia de ardei dulce, piper si cimbru. Se pun feliile la copt, cate 5 minute pe...Citeste continuarea
Gogosele cu mere
Postat de: katty in DulciuriPunem intr-un castron merele rase si le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, scortisoara, faina si praful de copt. Incingem intr-o craticioara, ulei. Cu o lingurita, luam din amestec si...Citeste continuarea
Banana bread cu arahide - chec cu...
Postat de: panacris in DulciuriÎntr-un vas înalt, se mărunțesc bananele, de preferat, foarte coapteee. Apoi, se adaugă untul la temperatura camerei, ouăle, zahărul, zahărul vanilinat și se...Citeste continuarea
Pulpa de porc cu ciuperci in sos de...
Postat de: katty in PorcPulpa de porc o taiem cubulete de marime potrivita si o punem la prajit in uleiul incins. Dupa ce s-a rumenit usor, o stingem cu apa cat sa o acopere si o lasam sa fiarba pana scade la jumatate....Citeste continuarea
Salata de iarna cu gust de vara
Postat de: aliliana in SalateToate ingredientele se curata, se spala si se pun la scurs. Ouale se pun la fiert. Intr-un bol, se toaca salata ( am avut o salata rotunda, am taiat-o ca pe varza, putin mai mare),...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu legume
Postat de: katty in PuiCuratam pulpele, le crestam de 2-3 ori si le presaram cu sare, piper, boia iute si rozmarin. Le lasam 15 minute, apoi le punem intr-o cratita in uleiul incins, acoperite cu un capac. Le...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu alune,...
Postat de: panacris in DulciuriAlbușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă. Se adaugă uleiul, esența de vanilie...Citeste continuarea
Gogosi inimioara
Postat de: Adrian2016 in DulciuriDrojdia se pune la dospit cu zaharul vanilat si putin lapte. Ouale si galbenusul le mixam bine si adaugam treptat zaharul. Intr-un castron, punem faina, praful...Citeste continuarea
Desert cu ananas
Postat de: sufletista in DulciuriCiocolata rupta bucatele se amesteca cu frisca si se pune pe foc, pana ce se topeste ciocolata, se adauga esenta de rom dupa gust si se acopera cu folie alimentra si se da la rece cateva ore....Citeste continuarea
Desert la pahar
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-o cratita, adaugam ciocolata rupta bucatele, laptele, frisca lichida, zaharul si punem pe foc pana ce se topeste ciocolata, amestecand continuu, avand grija sa nu fiarba. Luam de pe foc si...Citeste continuarea
Piftie (Racituri de porc)
Postat de: Adrian2016 in PorcPentru inceput am curatat bine piciorusele de porc si le-am parlit. Intr-o oala sub presiune, am asezat piciorusele si bucata de rasol, am adaugat apa cat sa le...Citeste continuarea
Chec cu dovleac si nuci
Postat de: oanapl in PrajituriTai dovleacul felii si le coci in cuptor, pentru 40 de minute, apoi le lasi sa se raceasca. Cureti dovleacul de coaja, il storci bine de apa si il mixezi pana obtii o crema. Separi ouale si...Citeste continuarea
Coronita cu spanac si broccoli
Postat de: oanapl in Mancaruri cu carneDin apa, unt, faina, ou si sare, framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara si il dai la frigider, pentru cel putin jumatate de ora. Cureti si speli spanacul bine, apoi il tai fasii...Citeste continuarea
Chec cu kiwi
Postat de: dantes in DulciuriSeparam albusul de galbenusuri, mixam bine albusurile impreuna cu zaharul pana devine o bezea tare. Amestecam treptat cu galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Turnam...Citeste continuarea
Gogosi la cuptor glazurate cu...
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriPentru inceput, intr-un castron, facem maiaua din drojdiuta, lapte cald si zaharul vanilat. O lasam deoparte cateva minute. Separat, intr-un castron, punem...Citeste continuarea
Chec pufos glazurat cu ciocolata
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriSe separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu sarea pana se intaresc. Se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat. Separat galbenusurile le...Citeste continuarea
Tarta cu crema de mure, mascarpone...
Postat de: aliliana in DulciuriBaza/aluatul: faina, zaharul, un praf de sare, se faramiteaza cu mana ( sau blender), pana ce untul este cuprins de faina. Se adauga praf de copt, ou, apa si se omogenizeaza. Se adauga coaja...Citeste continuarea
Budinca de paine cu branza sarata
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriO tava de yenna se unge cu unt. Painea veche se rupe bucati si se asaza in tava cat mai compact. Peste paine, se pune sunca taiata bucati mici, branza rasa, feliile de salata, salota taiata...Citeste continuarea
Coquelet cu legume in vas tajine
Postat de: Nadyne in PuiAm ales sa pregătesc cocoseii intr-un vas tajine, primit de la Mosul. I-am decongelat, i-am spălat si i-am uns bine cu ulei, amestecat cu condimente. Legumele curățate si spălate,...Citeste continuarea
Salata de iarna cu avocado
Postat de: RuxyRux in SalateHreanul, morcovul, sfecla se dau pe razatoare, asa cum doriti, eu combin si pe cea mare, dar si pe cea mica. Avocado se taie in cubulete mici si totul se amesteca intr-un bol, se pune praful de...Citeste continuarea
Tocanita cu ficatei de pui
Postat de: Constelatialeu in FicatAm curatat si taiat ceapa marunt. Am pus tuciul pe foc sa se incinga, am adaugat uleiul, apoi ceapa si am lasat-o sa se caleasca la foc mic, am adaugat si lingurita de legume deshidratate, am...Citeste continuarea
Tocanita cu carne la garnita
Postat de: eumimi in PorcMai intai, curatam si taiem ceapa marunt. O calim in ulei incins. Carnea de la garnita, o punem in tigaie sa topim untura de pe ea. Peste ceapa calita, adaugam 2 cani de apa, carnea si...Citeste continuarea
Guguluf cu dovleac
Postat de: oanapl in PrajituriCureti dovleacul de coaja si de seminte si il tai bucati mici, apoi il pui la fiert intr-o oala, cu o cantitate mica de apa, acoperit cu capac. Cand dovleacul este moale, scurgi apa si faci un...Citeste continuarea
Tocanita de iepure la cuptor
Postat de: oanapl in IepureSpeli iepurele transat si il asezi intr-un vas yena (sau de lut) uns cu putin ulei. Stropesti carnea cu ulei si adaugi ceapa tocata pestisor, usturoiul taiat feliute, patrunjelul tocat marunt,...Citeste continuarea
Gogosi pufoase - Reteta la cuptor
Postat de: deyutzky in DulciuriCum se prepara Gogosi pufoase - Reteta la cuptor Intr-un bol, punem faina, iar in mijloc facem o gropita, in care adaugam 1/2 din cantitatea de lapte caldut, drojdia si 1 lingurita zahar....Citeste continuarea
Lasagna rapida
Postat de: RuxyRux in LasagnaEu am tocat ceapa impreuna cu carnea, am pus compozitia intr-o cratita maricica, in uleiul incins si am tinut-o pana s-a albit complet...desigur am amestecat permanent, am intors carnea, apoi am...Citeste continuarea
Drob de pui pentru copii
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PuiSpalam si curatam bine ficateii, pipotelele si inimile. Punem la fiert separat ficateii si separat pipotelele si inimile. Spalam si pieptul de pui si-l punem separat la fiert. Tocam marunt...Citeste continuarea
Muschi de porc cu miere si portocala
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PorcSpalam putin muschiul de porc, il condimentam cu sare, piper, rozmarin, boia dulce, foi de dafin. Asezam muschiul intr-un vas termorezistent, adaugam 100 ml vin rosu si 100 ml apa, acoperim vasul...Citeste continuarea
Tort Tiramisu reţetă originală-...
Postat de: licurici_lra in TorturiTiramisu reţetă originală Galbenusurile se freaca bine cu zaharul tos si zaharul vanilinat, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga cate o lingura de mascarpone si se mixeaza...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: GeorgianaGrigorescu in CiorbeTocam cubulete telina, pastarnacul, morcovii si 2 cepe. Eu am avut ardei tocat congelat. Intr-o oala mai mare, punem legumele tocate, putin ulei si 2.5-3 l apa. Punem oala pe foc si fierbem 30-40...Citeste continuarea
Chec cu banane
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai mixam albusurile spuma. Mixam apoi untul moale impreuna cu zaharul. Adaugam peste unt si galbenusurile, esenta si cacao si incorporam bine. Rezulta o crema foarte vascoasa. Adaugam...Citeste continuarea
Prajitura Katty cu marshmallow
Postat de: Valclaudia in PrajituriPreparam aluatul pentru foi astfel: Untul la temperatura camerei, se pune impreuna cu iaurtul, praful de sare si cel de copt, zaharul si galbenusurile intr-un castron din plastic incapator....Citeste continuarea
Chec cu portocala si ciocolata
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriMixam spuma ouale cu zaharul, pana acesta se topeste si ouale devin spumoase. Adaugam uleiul mixand in continuare, apoi coaja si sucul de portocala. Adaugam si faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Varza a la Cluj
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Mancaruri cu carneMai intai tocam varza marunt. Frecam cu putina sare varza dulce. Daca varza murata este prea acra sau sarata, o tinem putin in apa rece. Intr-un vas incapator, amestecam varza dulce cu cea...Citeste continuarea
Saratele cu telemea si seminte de...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCuptorul se preincalzeste la 200 grade C. Tavile cuptorului se tapeteaza cu hartie de copt. Punem intr-un castron incapator, branza de oaie, adaugam margarina trecuta un minut prin cuptorul...Citeste continuarea
Negresa de post cu seminte de rodie
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postPreincalzim cuptorul la 180 grade C. Curatam cele doua rodii, scotind cu grija semintele. Punem apa mineralka si uleiul intr-un castron, adaugam praful de copt, zaharul si pasta de...Citeste continuarea
Mutabal
Postat de: BakeUpArtist in SalateAm pus vinetele la copt, timp în care am făcut o maioneză din cele două ouă fierte, cu uleiul și cele 2 linguri de muștar. Am tocat și ceapa și am curățat rodia. Când...Citeste continuarea
Guguluf cu mure si iaurt
Postat de: oanapl in PrajituriAmesteci faina cu praful de copt si cu sarea. Speli murele bine si le lasi la scurs. Untul moale la temperatura camerei il mixezi cu zaharul macinat pana devine cremos. Adaugi ouale pe rand si...Citeste continuarea
Paste cu carne sub capac de aluat
Postat de: oanapl in PorcPentru aluat, pui faina intr-un castron si faci in mijloc o adancitura in care pui galbenusul, sarea, uleiul de masline si laptele. Framanti pana cand aluatul are o consistenta elastica si...Citeste continuarea
Ciocanele invelite in bacon cu...
Postat de: gabrielasfechis in PuiSpalam bine ciocanelele si le curatam de piele. Apoi, le condimentam si le invelim in fasii de bacon. Le asezam in tava in care punem ulei de masline. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata, nuci si banane -...
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiBlat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o...Citeste continuarea
Tocanita alba de vitel cu penne rigate
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea se spala, se scurge si se taie cuburi de marime potrivita 3/3cm. Legumele se curata si se spala. Tocati marunt ceapa ardeiul si morcovul. Carnea se condimenteaza...Citeste continuarea
Chec cu branza de vaci si samburi...
Postat de: ladydi in DulciuriTocam prunele marunt si curatam rodia. Mixam ouale cu zaharul pana se topeste cel din urma. Adaugam esenta de vanilie, untul topit si apoi branza de vaci. Faina...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: AndreeaDea in PrajituriTiramisu reţetă originală Separam cele 4 oua și batem albușurile pana devin spuma, după aceea adăugăm jumătate din zahar și batem pana devine foarte tare asemănătoare unei bezea....Citeste continuarea
Ciorba cu gulie, smantana si sorici...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeAm pus pentru inceput la fiert, soricul. Se curata si se spala legumele. Morcovii se feliaza si se pun la fiert primii. Sarati putin, soricul de porc...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata si mango
Postat de: katty in DulciuriMixam untul la temperatura camerei, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare, pana capata o consistenta cremoasa. Adaugam pe rand, cate un ou, mixand in continuare. Adaugam zaharul vanilat,...Citeste continuarea