Medalion de crap cu salsa de rosii si sparanghel

de elucubratiiculinare in Crap / Caras, 24 Feb 2017 | 3168 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 buc medalion crap
  • Pentru salsa:
  • 6 fire sparanghel
  • 6 roșii cherry
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură pătrunjel verde tocat mărunt
  • 1 ceapă roșie mică
  • sare
  • piper
  • opțional ardei iute
  • Pentru sos:
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 linguri iaurt natur
  • 1 linguriță muștar
  • 1 linguriță ulei
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Medalion de crap cu salsa de rosii si sparanghel:

Medalioanele de crap se spală, se condimentează cu sare și piper.
Se pun pe grilul/grătarul încins și se lasă 3-5 minute pe fiecare parte.

SALSA:
Sparanghelul se spală, se curăță de partea mai groasă, se stropește cu puțin ulei de măsline și se pune pe grătarul/grilul încins pentru 2 minute pe fiecare parte.
Se pune pe un platou să se răcească.

Se spală roșiile, pătrunjelul, se curăță și spală ceapa.
Roșiile se taie în patru, roșia se taie julienne, pătrunjelul se toacă mărunt și sparanghelul se taie în trei.

Se amestecă toate într-un castron.
Adăugăm ulei de măsline și condimentăm cu sare și piper.
Dacă optați pentru ardei iute, acesta se taie feliuțe subțiri, după eliminarea semințelor și a cotorului.

SOS:
Pentru că deja a devenit obișnuință (nici un pește fără usturoi și lămâie), acest sos nu avea cum să lipsească!
Usturoiul se zdrobește în mojar sau se toacă mărunt.
Se amestecă cu iaurtul, muștarul, uleiul de măsline, pătrunjelul verde tocat mărunt și zeama de lămâie.
De cele mai multe ori adaug și coajă rasă de lămâie.
Condimentăm cu sare și piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Medalion de crap cu salsa de rosii si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plachie de crap, cea mai simpla si delicioasa reteta cu peste