Placinta cu foietaj simplu de casa si umplutura de mere

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 22 Feb 2017 | 5783 vizualizari

 

Am incercat reteta lui Merisor si vreau sa va spun ca iese foarte bun acest aluat de foietaj facut din ingrediente simple.
Am folosit mere la borcan pe care le-am conservat in urma cu doi ani, dar care au fost foarte bune. Voi puteti, in schimb, sa caliti unele proaspete.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 ml apa rece
  • 50 ml ulei
  • o lingura otet
  • o lingurita zahar
  • o lingurita sare
  • faina cat cuprinde (500 g + 50 g)
  • 100 g unt moale (82% grasime) sau cat cuprinde
  • Umplutura:
  • un borcan de 800 g de mere conservate
  • o lingurita de scortisoara
  • Dimensiune tava:
  • 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu foietaj simplu de casa si umplutura de mere:

Intr-o cana gradata, se pun apa, uleiul, otetul, zaharul si sarea si se amesteca.

Se cerne circa jumatate din faina intr-un castron si se adauga amestecul din cana. Se framanta totul, adaugand treptat faina, pana cand nu se mai lipeste de mana. Trebuie sa rezulte un aluat moale si usor manevrabil.

Se unge masa de lucru cu ulei si, cu ajutorul unui sucitor, se intinde aluatul intr-o foaie cat mai subtire. Se unge cu untul moale, se presara o lingura cu varf de faina peste ea, se ruleaza, apoi se unge cu unt si se rasuceste intr-o forma rotunda. Se pune inapoi in castron, se acopera cu o folie si se da la frigider pentru doua ore.

Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Aluatul se imparte in doua, se intinde pe masa de lucru unsa cu ulei o foaie, care se pune intr-o tava unsa cu unt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se adauga merele si se presara o lingurita de scortisoara pe deasupra lor. Se intinde cea de-a doua foaie pe masa de lucru unsa cu ulei si se intinde peste umplutura. Se inteapa si aceasta cu o furculita din loc in loc, dupa care se introduce tava la cuptor, pana cand foaia de deasupra se rumeneste frumos. Se poate pudra cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu foietaj simplu de casa si umplutura de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Palarioare cu mere