Paine cu ou, unt si lapte

de Andra_Constantinescu in Piine, 23 Feb 2017 | 7805 vizualizari

 

Reteta acestui aluat am "furat-o" de la Merisor si o folosesc des la sandvisuri si chiar si la pizza. M-am gandit sa fac si o paine de data aceasta si a iesit foarte gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • un plic de drojdie uscata (7 g)
  • un ou
  • o lingurita sare
  • o lingurita zahar
  • o lingurita otet
  • 75 g unt
  • 250 ml lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu ou, unt si lapte:

Se cerne faina si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute. Se formeaza o adancitura in mijlocul fainii si se pun oul, sarea, zaharul si otetul. Untul si laptele se pun intr-o craticioara si se incalzesc pana cand se topeste untul, apoi se toarna peste faina. Se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios (eu am mai adaugat 20-30 g de faina pentru a desprinde coca de pe maini sau puteti sa va ungeti mainile cu ulei). Se unge o tava detasabila cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune aluatul in forma de bila in tava si se taie deasupra in cruce. Se lasa sa creasca la loc cald, acoperit cu o folie si cu un prosop. Cand aluatul a crescut suficient, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. 

Se introduce tava la cuptor pana cand painea se rumeneste frumos, apoi se scoate din cuptor, se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu ou, unt si lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Andra_Constantinescu 1

26.02.2017, 14:10

Miki, este o forma detasabila de tort, rotunda.

miki_a 1

26.02.2017, 16:56

Mulțumesc pentru răspuns!

Andra_Constantinescu 1

26.02.2017, 18:09

N-ai pentru ce!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine neagra