A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Dulceata de smochine

Postat de: dantes in Dulceata / Gem

Se spala smochinele si le taiem in doua daca sunt mari in patru. Se pune zaharul la fiert impreuna cu apa si cand incepe sa clocoteasca adaugam smochinee si le lasam sa fiarba la foc mic cam 40...Citeste continuarea

Desert budinca de vanilie cu clatitie

Postat de: eumimi in Prajituri

Punem ouale intr-un bol, adaugam un praf de sare si le batem putin cu telul. Adaugam apa si batem in continuare, iar apoi faina treptat. Compozitia trebuie sa fie moale, sa curga. Daca vi se pare...Citeste continuarea

Supa de legume cu carne de pui

Postat de: eumimi in Supe

Taiem ceapa si ardeiul cubulete.  Punem ceapa cu ardeiul si carne de pui la fiert. Cand incepe sa fiarba, la suprafata supei se va aduna spuma de la carne. O luam usor cu o paleta....Citeste continuarea

Desert mini Pavlova, cu crema de...

Postat de: panacris in Dulciuri

Albușurile reci se bat energic cu un praf de sare, cca. 10 minute, cu ajutorul din casă, mixerul din dotare sau manual, apoi se adaugă zahărul, oțetul, și se mai amestecă energic cca. 10...Citeste continuarea

Desert prajitura Budapesta

Postat de: abetina in Dulciuri

Mod de preparare pentru foile negre:   -Intr-o craticioara se pune untul,zaharul,laptele si se topesc pe bain marie,asa cam cat sa ajunga la temperatura camerei,apoi se toarna intr-un vas...Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă usoara

Postat de: iri_love in Dulciuri

 Salam de biscuiţi, reţetă usoara Biscuiții se vor macina cât mai mărunt ( dar se pot lăsa și bucăți mai mari). Rahatul se taie cubulețe. Foaia de napolitan, se rupe...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu cartofi

Postat de: katty in Mancaruri de post

Se scot cotoarele de la ardei , se spala ardeii  si se pun la scurs cu gura in jos. Cartofii se spala si se fierb in coaja in apa cu sare 15-20 de minute.Se curata de coaja si se sfarama cu...Citeste continuarea

Vinete umplute cu piept de pui si orez

Postat de: katty in Pui

 Vinetele se spala,se taie pe jumatate si cu ajutorul unui cutit se scoate miezul,pastrand o margine de un centimetru.Se taie miezul scos cubulete,se presara sare si se lasa intr-o sita la...Citeste continuarea

Desert Prajitura cu branza

Postat de: CofetariiBucatari in Prajituri

Blat: Turnam laptele intr-un bol, adaugam ouale si amestecam cu un tel aceste ingrediente. Adaugam pe rand zaharul si uleiul. Amestecam foarte bine dupa fiecare ingredient, apoi punem treptat...Citeste continuarea

Supa de rosii cu galuste

Postat de: rocsi_1612 in Supe

Intr-o cratita puneti apa, o transferati pe foc. Spalati rosiile si cand apa da in clocot, dati drumul rosiilor in apa, le lasati 1-2 minute acolo. Luati cratita de pe foc, scoateti rosiile cu...Citeste continuarea

Dulceata din sfecla rosie si ananas

Postat de: panacris in Conserve

Într-un vas încăpător se pune zahărul și apa la fiert, la foc mic, cca. 30 de minute, ca să se obțină un sirop puțin legat. Între timp se curăță sfecla și...Citeste continuarea

Dulceata de catina

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Mai intai se aduna catina, se stie ca nu-i un lucru usor, avand in vedere ca e tare tepoasa domna catina. Dupa ce am adunat bobita cu bobita o spalam sub jet de apa sa inlaturam impuritatile....Citeste continuarea

Tocanita de ardei cu aripioare de pui

Postat de: Ksenya in Pui

   Pornim cuptorul  .Asezam aripioarele intr-o tava si dam la cuptor pentru 35 minute la 180 grade.    Cat se pregatesc aripioarele ,preparam tocanita....Citeste continuarea

Cartofi prajiti cu oua in stil grecesc

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se curata cartofii de coaja si se taie in bucati de marime potrivita. Se fierb in apa cu sare 8 minute, apoi se scurg de apa.  Se topeste untul intr-o tigaie mare, la foc mediu. ...Citeste continuarea

Pui la cuptor cu cartofi dulci si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.  Se toaca Chorizo, se decojeste usturoiul si se adauga in vasul unui blender, impreuna cu frunzele de rozmarin, cubul concentrat, otetul...Citeste continuarea

Salata de legume la grill cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Se prajesc condimentele pentru Dukkah intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu pana incep sa elibereze aromele. Se transfera intr-un mojar si se transforma intr-o pulbere nu foarte fina.  Se...Citeste continuarea

Orez in stil spaniol cu Chorizo si pui

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se taie usturoiul felii, iar ceapa si morcovul in bucati mari.  Se toaca tulpinile patrunjelului, iar chorizo si carnea de pui, in bucati mari.  Se incalzeste o tigaie mare, la foc...Citeste continuarea

Salada dietetica cu branza de capra

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Fasolea verde sa fierbe 4 minute in apa cu sare, apoi se clateste sub jet de apa rece si se taie in jumatati.  Celelate legume se toaca marunt, iar ingredientele pentru dressing se...Citeste continuarea

Cheesecake cu mure si iaurt

Postat de: oanapl in Prajituri

Topești untul într-o cratiță, la foc mic. Mărunțești biscuiții, îi pui într-un vas și apoi torni untul și amesteci până când obții o compoziție omogenă....Citeste continuarea

Aperitiv ciuperci umplute cu pui si...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se curata de pelite si se scot coditele. Legumele se ccurata si se spala. Taiati legumele grosier. Maruntiti legumele [ ceapa , usturoi , morcov , gogosar ,...Citeste continuarea

Muschi de vita marinat la gratar

Postat de: mihaelar63 in Vita

Carnea de vita se feliaza in felii de 2 cm grosime. Curatati si tocati marunt usturoiul. Se  sacondimenteaza carnea cu sare si piper. Se pun feliile de vita intr-un bol si se...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu ficatei de pui

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Cernem  faina intr-un castron.Punem untul taiat cubulete, sare si amestecam. Punem oul batut, smantana si framantam pana obtinem un aluat potrivit de tare, nelipicios. Daca este nevoie...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu dovlecei

Postat de: katty in Pui

Spalam pulpele, le scurgem bine si le dam cu sare si piper. Le punem la prajit in uleiul  de masline pe ambele parti, pana se rumenesc frumos. Le scoatem  pe o farfurie... In uleiul...Citeste continuarea

Friptura aromata de curcan la slow...

Postat de: andaoana in Slow Cooker

Lamaia o stoarcem intr-un castronel mic si amestecam cu ea sarea si piperul. Ungem carnea cu acest amestec si o asezam in vasul de la slow cooker Crock-Pot. Taiem ceapa in bucati mai mari,...Citeste continuarea

Desert prajitura cocosana

Postat de: CofetariiBucatari in Dulciuri

Blat: Separam galbenusurile de albusuri si punem galbenusurile intr-o farfurie iar albusurile intr-un bol. Mixam albusurile pana devin o spuma, apoi adaugam zaharul si le mixam pana cand devin o...Citeste continuarea

Vita in stil oriental

Postat de: mihaelar63 in Vita

Carnea de vita se feliaza si se condimenteaza cu sare si piper . Legumele se curata si se spala . Feliati legumele de preferinta putin mai mari , ceapa pestisori , ardeiul...Citeste continuarea

Linguini siciliene cu fructe de mare

Postat de: mihaelar63 in Fructe de mare

Spaghetele se fierb in apa clocotinda  cu sare. Eu le fierb reducand cu o treime timpul indicat pe pachet. Imi plac a la dente si oricum vor absorbi din sosul fructelor...Citeste continuarea

Desert cozonacul lui Sidy

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

 Drojdia sfaramata impreuna cu doua linguri de zahar si doua de faina se omogenizeaza  in lapte caldut .si se lasa pana incepe sa dospeasca frumos . Stafidele se pun la...Citeste continuarea

Gem de prune (2)

Postat de: RODIMUR in Conserve

Se curăță fructele de codițe, se spală bine, se scot sâmburii, iar jumătățile de prune se pun într-un vas cu pereți largi și groși. Se adaugă 1 kg de zahăr tos. Se...Citeste continuarea

Apertiv ardei umpluti cu branza

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Ardei coptii ii curatam de coaja si de seminte,ii desfacem pe o parte (ca o carte) Amestecam branza de vaci cu branza de burduf,sare,piper,marar. Adaugam cate o lingura de umplutura unim...Citeste continuarea

Desert prajitura Carpati

Postat de: sufletista in Dulciuri

Aluat- mixam ouale cu zaharul pana devin spumoase,adaugam uleiul,sarea,laptele,coaja si zeama de portocala,amestecam adaugam 1 kg faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt, Framantam...Citeste continuarea

Supa crema din legume coapte la cuptor

Postat de: gurita_ta2005 in Supe

Rosiile se taie bucati mai mari,la fel si ceapa. Usturoiul il taiem feliute,iar buchetelele de broccoli le taie mai mici. Stropi cu ulei de masline,presaram sare,piper,punem apa si acoperim...Citeste continuarea

Zucchini cu mozzarella la cuptor

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Dovleceii zucchini se spala bine si se dau pe razatoarea mare,se lasa putin si se storc de zeama. Deasupra punem cele 2 oua,parmezanul ras,usturoiul pisat,sare,piper si jumatate de mozzarella...Citeste continuarea

Desert gogosi – Inimioarele Oanei

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga zaharul, se amesteca sa se dizolve zaharul. Se adauga apoi ouale, laptele, faina, sarea, se amesteca bine si se framanta cu ulei (ca la...Citeste continuarea

Desert fursecuri fragede umplute cu...

Postat de: oanapl in Prajituri

Mixezi untul moale împreună cu zahărul măcinat, adaugi oul, zahărul vanilat și esența de lămâie, apoi adaugi făina cernută cu praful de copt și amesteci cu mâna...Citeste continuarea

Prajitura cu foi si gem de prune

Postat de: sufletista in Dulciuri

Prunele le scoatem samburi,adaugam zaharul si batonul de scortisoara,punem la fiert pana ce se ingroasa(cca 1 ora la foc mic spre mediu)lasam sa se raceasca foarte bine,scoatem batonul de...Citeste continuarea

Desert rasturnata cu prune

Postat de: sufletista in Dulciuri

Ungem o tava (35/25)cu unt,tapetam cu faina, adaugam prunele spalate,despicate in 2,le asezam cu pielita in sus,una langa alta,adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat si scortisoara, Dam...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere cu aluat de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Prima data se pregateste umplutura: merele curatate de coaja, cotor si seminte se clatesc cu apa si se dau prin razatoarea mare de la robotul de bucatarie. Se pun intr-un vas impreuna cu zaharul...Citeste continuarea

Aperitiv rulada de cascaval

Postat de: sufletista in Dulciuri

Punem la fiert intr-o oala apa si cand incepe sa fiarba adaugam cascavalul cu tot cu ambalaj (pentru siguranta l-am pus intr-o punga care am legat-o bine)cca 20 min sau pana ce cascavalul este...Citeste continuarea

Reteta tort Maria

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Mai intai pregatim blatul .  Dam drumul la cuptor.  Separam ouale. Albusul il batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste. Adaugam si...Citeste continuarea

Aperitiv rosii umplute

Postat de: sufletista in Dulciuri

Rosiile le spalam si le stergem cu servetele de bucatarie. Cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit, decupam interiorul, lasand totusi pe margini pulpa de rosie. Branza telemea o dam prin...Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu pate si cascaval

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Clatite -intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare,adaugam laptele,uleiul,apa minerala,amestecam adaugand treptat faina,praful de copt,piper. Amestecam bine cu mixerul(sau cu telul)acoperim...Citeste continuarea

Cannelloni

Postat de: caroline in Cannelloni

Preparam umplutura:   1.  Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt. Morcovii ii curatam, ii spalam si ii taiem cuburi mici. 2.  Punem o tigaie la foc...Citeste continuarea

Clatite de dovlecel

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Dam dovlecelul pe razatoarea mica. Stoarcem bine dovlecelul ras. Adaugam ouale,laptele, sare, piper, patrunjel tocat marunt si la final faina. Ungem tigaia cu ulei, o lasam sa se incinga si...Citeste continuarea

Friptura de curcan

Postat de: eumimi in Curcan

Mai intai dam carnea de curcan in fiert. Ceapa taiata julienne o calim in unt. Punem carnea fiarta intr-o tava, adaugam ceapa calita, vinul, 2 cani de apa, legumele, sarea, piperul si ghimbirul...Citeste continuarea

Ostropel de pui cu mamaliguta...

Postat de: Dya in Pui

Am dezosat pulpele si le-am taiat in bucati potrivite, le-am rumenit usor si am adaugat ceapa, usturoiul si ardeiul taiate in cuburi mici. Le-am calit pentru aproximativ 10 minute, dupa care am...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere, afine si...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se freacă untul moale cu zahărul pudră, se adaugă smântâna și oul, iar când compoziția s-a omogenizat se adaugă făina. Rezultă un aluat moale, fraged care se va ține...Citeste continuarea

Desert negresa cu crema de branza...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru blat pui cacaoa într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne...Citeste continuarea

Desert tort ''Mama 75''

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Tortul l-am facut dreptunghiular, am copt blaturile si am asamblat tortul intr-o tava cu dimendiunile de 36/24 cm. Blatul 1 : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul...Citeste continuarea

Desert prajitura cu cirese amare si...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Blat. Am folosit o tava cu dimensiunule de 36/25 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile, 8 la numar le-am mixat bine cu un praf de sare. Separat 5 galbenusuri le-am mixat cu zaharul pana ce...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]