Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Salata de conopida
Postat de: mihaelar63 in SalateConopida se spala si se desface buchetele. Fierbeti conopida 10 minute in apa cu bicarbonat. Folosirea bicarbonatului va ajuta la o mai buna digestie. Lasati...Citeste continuarea
Reteta Ciorba de crap, gust...
Postat de: vasimur in CiorbeCum se prepara Reteta Ciorba de crap, gust autentic ca la mama acasa: Curățarea peștelui: Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine...Citeste continuarea
Chiftelute marinate in sos de rosii
Postat de: mihaelar63 in PorcSe curata si se spala legumele si verdeturile. Carnea se feliaza cuburi si se da toaca cu ajutorul robotului de bucatarie. Taiati mai grosier verdeata, ceapa, cartofii,...Citeste continuarea
Desert tarta cu branza si prune
Postat de: oanapl in PrajituriSpeli prunele, le tai in doua si scoti samburii si le calesti cu o lingura cu zahar, pana se inmoaie putin si scade zeama. Lasi sa dezghete aluatul la temperatura camerei, apoi il intinzi putin...Citeste continuarea
Desert tarta cu mere
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriCuratam merele de coaja si le taiem felii. Ungem cu unt un vas termorezistent, asezam feliile de mere si presaram peste ele zaharul si scortisoara. Peste mere asezam o bucata de foietaj si...Citeste continuarea
Ciorba de praz cu piept de pui in...
Postat de: katty in CiorbeSpalam pieptul de pui si il taiem cubulete. In uleiul incins punem pieptul de pui si amestecam usor pana se albeste pe toate partile. Adaugam morcovul ras pe razatoarea mare. Il lasam 2-3...Citeste continuarea
Desert tarta cu dovleac
Postat de: katty in DulciuriPregatim aluatul. Cernem intr-un castron faina si o amestecam cu zaharul, cacaua si un praf de sare. Adaugam untul rece taiat bucatele si framantam cu varful degetelor un aluat nisipos. Adaugam...Citeste continuarea
Aperitiv tarta rustica cu...
Postat de: Reli_B in Aperitive / GarnituriMai intai preparam maiaua. Incalzim putin lapte si amestecam cu 1 lgt de zahar cu 2 lg de faina. Punem drojdia zdrobita intre degete, amestecam si lasam sa se activeze. Intre timp cernem faina...Citeste continuarea
Placinta cu ficat de pui si legume
Postat de: katty in FicatSpalam ficatul si il taiem cubulete mici. Il punem in uleiul incins si amestecam pana incepe sa se rumeneasca usor. Adaugam legumele congelate, le lasam putin sa se inmoaie, apoi stingem cu...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu dulceata de ceapa...
Postat de: Anett in Aperitive / GarnituriIn primul rand pregatim aluatul, amestecam faina, untul, sarea si oule. Nu trebuie sa framantam mult, trebuie sa formam o biluta. Introducem in frigider pe o ora sau de preferat peste o noapte....Citeste continuarea
Aperitiv tarta rapida
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriMixam ouale, apoi adaugam pe rand uleiul si laptele. Amestecam faina cu praful de copt si le adaugam in compozitia de oua. Adaugam sunca taiata cuburi, mozzarella rasa si spanacul crud...Citeste continuarea
Desert placinte poale-n brau
Postat de: oanapl in PrajituriPui faina intr-un vas si faci un locas in mijloc in care pui cubul de drojdie faramitat si paharul cu apa calduta. Amesteci pana se dizolva drojdia apoi adaugi paharul cu ulei, 100 g zahar,...Citeste continuarea
Aluat de foietaj
Postat de: CofetariiBucatari in DulciuriAmestecam faina cu sarea, apoi turnam apa si margarina in compozitie. Framantam aluatul si apoi il punem la frigider pentru 15 minute. Intindem margarina pe o foaie de copt, apoi o invelim in...Citeste continuarea
Desert tort Coroana de Frankfurt
Postat de: oanapl in TorturiPentru aluat, freci untul spuma cu zaharul vanilat, zaharul si ouale, adaugate unul cate unul. Faina o amesteci cu amidonul si praful de copt si o cerni peste crema de unt. Torni aluatul intr-o...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci
Postat de: CofetariiBucatari in Mancaruri de postTurnam uleiul intr-o tigaie, o punem pe foc, adaugam ceapa si o calim 5 minute. Apoi adaugam pe rand ardeii, ciupercile, bulionul, sarea, piperul si usturoiul (amestecam dupa fiecare ingredient)....Citeste continuarea
Desert tarta cu dovleac si miere
Postat de: oanapl in PrajituriCerni făina cu zahărul pudră și sarea. Adaugi untul tăiat bucațele, oul, amesteci și frămânți un aluat neted, pe care îl învelești în folie alimentară și...Citeste continuarea
Desert tarta cu ciocolata
Postat de: oanapl in PrajituriPentru aluat amesteci bine gălbenușurile cu zahărul și untul și vei obține un fel de cremă pe care o frămânți, apoi cu făină și vei obține un aluat moale, pe care îl lași...Citeste continuarea
Desert eclere cu crema de fructe de...
Postat de: diaconta in PrajituriAm pregatit cojile pentru eclere. Pentru acestea se face un aluat oparit. Intr-o cratita am pus laptele, apa si untul, le-am pus pe foc, iar cand a inceput sa fiarba, am luat vasul deoparte...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu chorizo
Postat de: sisterskitchen in Mancaruri cu carneSe toaca ceapa si usturoiul si se calesc in ulei. Se curata cartofii de coaja si se taie cuburi potrivite. Chorizo se taie rondele. Puneti cartofii, morcovii si chorizo peste ceapa calita....Citeste continuarea
Mancare de mazare cu coasta...
Postat de: sisterskitchen in PorcCum se prepara Mancare de mazare cu coasta afumata, reteta gustoasa si satioasa, ideala pentru sezonul rece Bucatile de coasta afumata se fierb timp de 1 ora, dupa care se scot pe o...Citeste continuarea
Aperitive rulouri cu ciuperci si ardei
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriCiupercile curățate și spălate, le tai felii și le pui la fiert în apă cu puțină sare, pentru 5 minute. Le scurgi bine de apă și le mărunțești cu ajutorul blenderului....Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: oanapl in Mancaruri de postPui fasolea la înmuiat în apă rece, cu o zi înainte de preparare. A doua zi o scurgi de apă și o pui la fiert. Îi schimbi apa de 2 ori, apoi o pui la fiert cu...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mure
Postat de: xana in PrajituriMixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc. Adaugam apoi praful de sare, smantana, uleiul si coaja de lamaie si mai mixam cateva secunde. Separat se amesteca faina si praful de...Citeste continuarea
Placinta cu branza cu foi de casa...
Postat de: eumimi in PrajituriPreparare Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea Se framanta aluatul: punem intr-un bol apa si untura si apoi adaugam faina. Aluatul rezultat nu este prea...Citeste continuarea
Varza calita cu carne de porc
Postat de: mihaelar63 in PorcBucata de carne se pune la fiert in apa cu sare. Varza se taie fasii. Ceapa se curata. Rosiile se spala si se taie jumatati. Caliti usor ceapa tocata marunt impreuna cu varza....Citeste continuarea
Tarta cu branza, broccoli si spanac
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeDesfaci buchețelele de broccoli și le fierbi în apă cu sare pentru 3 minute. Mixezi brânza împreună cu spanacul (dezghetat si scurs de apă) și ouăle bătute cu...Citeste continuarea
Tarta cu carne tocata
Postat de: MotanLaOale in PorcIntr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu branza si ciuperci
Postat de: Xandrinne in Aperitive / GarnituriPregatim aluatul: cernem faina intr-un castron, presaram sarea. Adaugam untul taiat bucatele si incepem sa amestecam bucatile de unt cu faina, pana obtinem niste firimituri. Adaugam si oul si...Citeste continuarea
Placinta cu carne
Postat de: Xandrinne in Mancaruri cu carneTocam ceapa (verde) si o calim usor in ulei incins, cam 1 minut; adaugam si carnea tocata, amestecam si lasam pe foc pana carnea isi schimba culoarea. Maruntim carnea cu lingura de lemn. Potrivim...Citeste continuarea
Ciorba rosie de gaina cu razalai
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCarnea de gaina se fierbe bine in apa cu sare. Zeama se foloseste la prepararea ciorbei, carnea se consuma calda in loc de gustare. Legumele se curata si se spala....Citeste continuarea
Desert tort Steliana
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: Se bat cu mixerul albuşurile împreună cu un praf de sare şi, când începe să se formeze spuma, se adaugă zahărul, amestecând bine. Se adaugă...Citeste continuarea
Piept de curcan Katsu si orez cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in CurcanSe taie ceapa julienne, se piseaza usturoiul, se taie morcovul longitudinal in jumatate, apoi fiecare jumatate in felii. Se aseaza bucatile de curcan intre doua bucati de hartie de copt...Citeste continuarea
Sabich (Sandvis israelian cu vinete...
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriSe decojeste vanata din loc in loc, longitudinal, cu ajutorul unui peeler, apoi se taie in felii nu foarte subtiri. Se aseaza prosoape de hartie pe o suprafata curata si se presara cu...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de branza si...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Dupa ce am obtinut o spuma tare, se pun cele doua linguri de apa,...Citeste continuarea
Desert prajitura de ciocolata...
Postat de: Anett in Jamie OliverPreincalzim cuptorul. In primul rand topim ciocolata intr-un bol peste baie de aburi. Curatam sfecla si razuim pe gaura mare a razatoarei. Separam oule, adaugam galbenusurile la sfecla...Citeste continuarea
Spata de porc la cuptor cu fasole alba
Postat de: ctlina in PorcIncalziți cuptorul la 180 ° C. Puneți spata într-o tava mare un pic adanca, ungeti-o bine cu ulei, sare groasa, cimbru si impanati-o cu usturoi. Adăugați în tava ceapa...Citeste continuarea
Paste cu varza calita
Postat de: Anett in PasteIn primul rand, razuim varza pe gaura mare a razatoarei. Presaram cu sare si lasam 15 minute sa stea. Stoarcem varza de apa lasata. Incingem ulei intr-o tigaie, introducem varza si calim pentru...Citeste continuarea
Desert briosa cu ciocolata si...
Postat de: ctlina in DulciuriPregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina,...Citeste continuarea
Pulpa de porc coapta in bere, cu...
Postat de: katty in PorcTaiem pulpa de porc in bucati mai maricele si le punem intr-un castron. Adaugam, piper, cimbru, foile de dafin, boiaua si berea, acoperim vasul si il lasam la rece pentru cateva ore (de preferat...Citeste continuarea
Rulouri din piept de pui invelite...
Postat de: katty in PuiDam bucatile de piept de pui cu sare si piper si le lasam la rece. Curatam spanacul, il spalam bine si il fierbem 2-3 minute in apa clocotita cu sare. Il scurgem bine si il amestecam cu parmezanul...Citeste continuarea
Orez cu mazare si piept de pui
Postat de: katty in Mancaruri de legumeTaiem pieptul de pui in fasii subtiri. In uleiul incins punem pieptul de pui si amestecam ocazional pana carnea incepe sa se rumeneasca usor. Adaugam mazarea, o lasam cateva minute, amestecand...Citeste continuarea
Desert placinta cu mere
Postat de: eumimi in PrajituriLasam aluatul de foietaj la dezghetat. Merele le dam pe razatoare, le amestecam cu zaharul si le punem pe foc pana cand zeama lasata de ele se evapora. Cand sunt gata, le adaugam si...Citeste continuarea
Placinte cu varza si carne tocata
Postat de: eumimi in Mancaruri cu carneDizolvam drojdia in lapte incalzit cu 1 lingurita de zahar. Adaugam amestecul peste faina, adaugam si sarea si framantam aluatul. Daca este inca lipicios aluatul, mai adaugati 1 lingura de...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu branza de oaie...
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriSe bat bine ouăle, apoi se adaugă brânza sfărâmată, ceapa verde şi mărarul tocate. Se încinge bine o tigaie antiaderentă şi se toarnă compoziţia. Se rumeneşte pe...Citeste continuarea
Desert briose cu crema de ciocolata...
Postat de: katty in DulciuriCernem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, cacaua, praful de copt si bicarbonatul. Separat mixam iaurtul cu uleiul, oul si un praf de sare. Amestecam ingredientele solide cu cele...Citeste continuarea
Desert placinta cu dovleac, de post
Postat de: RODIMUR in PrajituriMai întâi se face aluatul. Pentru aceasta, se dizolvă drojdia, zahărul și sarea în apa minerală, după care se încorporează, puțin câte puțin, făina....Citeste continuarea
Mancarica din varza dulce, de post
Postat de: vasimur in Mancaruri de postSe spală bine legumele. Se curăță ceapa și usturoiul și se spală. Se taie ceapa mărunt, la fel și usturoiul. Se toarnă ulei într-o cratiță, se pune ceapa la...Citeste continuarea
Desert prajitura cu alune si ciocolata
Postat de: AndreeaLiță in PrajituriAmestecam faina cu sarea și praful de copt. Mixam uleiul cu zaharul, apoi adaugam gălbenușurile, laptele, ciocolata razuita si amestecul de faina. Punem in tava tapetata cu hârtie de copt...Citeste continuarea
Desert prajitura cu lapte condensat
Postat de: cristina1985 in PrajituriAluat: Se amesteca toate ingredientele si se pune aluatul in frigider 30 minute. Se imparte in 3 bucati, din care se intind foi. Se tin la cuptor 10 minute sau pana sunt gata. Crema: untul, la...Citeste continuarea
Desert placinta cu mere si scortisoara
Postat de: eumimi in PrajituriPunem faina intr-un bol si presaram un praf de sare. Drojdia o dizolvam in apa calduta, adaugam zaharul si apoi adaugam acest amestec peste faina. Adaugam si untura si framantam un aluat...Citeste continuarea