A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Salata de conopida

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Conopida se spala si se desface buchetele. Fierbeti conopida 10 minute in apa cu bicarbonat. Folosirea bicarbonatului va ajuta la o mai buna digestie. Lasati...Citeste continuarea

Reteta Ciorba de crap, gust...

Postat de: vasimur in Ciorbe

Cum se prepara Reteta Ciorba de crap, gust autentic ca la mama acasa: Curățarea peștelui:  Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine...Citeste continuarea

Chiftelute marinate in sos de rosii

Postat de: mihaelar63 in Porc

Se curata si se spala legumele si verdeturile. Carnea se feliaza cuburi si se da toaca cu ajutorul robotului de bucatarie. Taiati mai grosier verdeata, ceapa, cartofii,...Citeste continuarea

Desert tarta cu branza si prune

Postat de: oanapl in Prajituri

Speli prunele, le tai in doua si scoti samburii si le calesti cu o lingura cu zahar, pana se inmoaie putin si scade zeama. Lasi sa dezghete aluatul la temperatura camerei, apoi il intinzi putin...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Curatam merele de coaja si le taiem felii. Ungem cu unt un vas termorezistent, asezam feliile de mere si presaram peste ele zaharul si scortisoara. Peste mere asezam o bucata de foietaj si...Citeste continuarea

Ciorba de praz cu piept de pui in...

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam pieptul de pui si il taiem  cubulete. In uleiul incins punem pieptul de pui si amestecam usor pana se albeste pe toate partile. Adaugam morcovul ras pe razatoarea mare. Il lasam 2-3...Citeste continuarea

Desert tarta cu dovleac

Postat de: katty in Dulciuri

Pregatim aluatul. Cernem intr-un castron faina si o amestecam cu zaharul, cacaua si un praf de sare. Adaugam untul rece taiat bucatele si framantam cu varful degetelor un aluat nisipos. Adaugam...Citeste continuarea

Aperitiv tarta rustica cu...

Postat de: Reli_B in Aperitive / Garnituri

Mai intai preparam maiaua. Incalzim putin lapte si amestecam cu 1 lgt de zahar cu 2 lg de faina. Punem drojdia zdrobita intre degete, amestecam si lasam sa se activeze. Intre timp cernem faina...Citeste continuarea

Placinta cu ficat de pui si legume

Postat de: katty in Ficat

Spalam ficatul si il taiem cubulete mici. Il punem in uleiul incins si amestecam pana incepe sa se rumeneasca usor. Adaugam legumele congelate, le lasam putin sa se inmoaie, apoi stingem cu...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu dulceata de ceapa...

Postat de: Anett in Aperitive / Garnituri

In primul rand pregatim aluatul, amestecam faina, untul, sarea si oule. Nu trebuie sa framantam mult, trebuie sa formam o biluta. Introducem in frigider pe o ora sau de preferat peste o noapte....Citeste continuarea

Aperitiv tarta rapida

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Mixam ouale, apoi adaugam pe rand uleiul si laptele. Amestecam faina cu praful de copt si le adaugam in compozitia de oua. Adaugam sunca taiata cuburi, mozzarella rasa si spanacul crud...Citeste continuarea

Desert placinte poale-n brau

Postat de: oanapl in Prajituri

Pui faina intr-un vas si faci un locas in mijloc in care pui cubul de drojdie faramitat si paharul cu apa calduta. Amesteci pana se dizolva drojdia apoi adaugi paharul cu ulei, 100 g zahar,...Citeste continuarea

Aluat de foietaj

Postat de: CofetariiBucatari in Dulciuri

Amestecam faina cu sarea, apoi turnam apa si margarina in compozitie. Framantam aluatul si apoi il punem la frigider pentru 15 minute. Intindem margarina pe o foaie de copt, apoi o invelim in...Citeste continuarea

Desert tort Coroana de Frankfurt

Postat de: oanapl in Torturi

Pentru aluat, freci untul spuma cu zaharul vanilat, zaharul si ouale, adaugate unul cate unul. Faina o amesteci cu amidonul si praful de copt si o cerni peste crema de unt. Torni aluatul intr-o...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci

Postat de: CofetariiBucatari in Mancaruri de post

Turnam uleiul intr-o tigaie, o punem pe foc, adaugam ceapa si o calim 5 minute. Apoi adaugam pe rand ardeii, ciupercile, bulionul, sarea, piperul si usturoiul (amestecam dupa fiecare ingredient)....Citeste continuarea

Desert tarta cu dovleac si miere

Postat de: oanapl in Prajituri

Cerni făina cu zahărul pudră și sarea. Adaugi untul tăiat bucațele, oul, amesteci și frămânți un aluat neted, pe care îl învelești în folie alimentară și...Citeste continuarea

Desert tarta cu ciocolata

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru aluat amesteci bine gălbenușurile cu zahărul și untul și vei obține un fel de cremă pe care o frămânți, apoi cu făină și vei obține un aluat moale, pe care îl lași...Citeste continuarea

Desert eclere cu crema de fructe de...

Postat de: diaconta in Prajituri

Am pregatit cojile pentru eclere. Pentru acestea se face un aluat oparit. Intr-o cratita am pus laptele, apa si untul, le-am pus pe foc, iar cand a inceput sa fiarba, am luat vasul deoparte...Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu chorizo

Postat de: sisterskitchen in Mancaruri cu carne

Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in ulei. Se curata cartofii de coaja si se taie cuburi potrivite. Chorizo se taie rondele. Puneti cartofii, morcovii si chorizo peste ceapa calita....Citeste continuarea

Mancare de mazare cu coasta...

Postat de: sisterskitchen in Porc

 Cum se prepara Mancare de mazare cu coasta afumata, reteta gustoasa si satioasa, ideala pentru sezonul rece Bucatile de coasta afumata se fierb timp de 1 ora, dupa care se scot pe o...Citeste continuarea

Aperitive rulouri cu ciuperci si ardei

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Ciupercile curățate și spălate, le tai felii și le pui la fiert în apă cu puțină sare, pentru 5 minute. Le scurgi bine de apă și le mărunțești cu ajutorul blenderului....Citeste continuarea

Fasole batuta

Postat de: oanapl in Mancaruri de post

Pui fasolea la înmuiat în apă rece, cu o zi înainte de preparare.  A doua zi o scurgi de apă și o pui la fiert. Îi schimbi apa de 2 ori, apoi o pui la fiert cu...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mure

Postat de: xana in Prajituri

Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc. Adaugam apoi praful de sare, smantana, uleiul si coaja de lamaie si mai mixam cateva secunde. Separat se amesteca faina si praful de...Citeste continuarea

Placinta cu branza cu foi de casa...

Postat de: eumimi in Prajituri

Preparare Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea Se framanta aluatul: punem intr-un bol apa si untura si apoi adaugam faina. Aluatul rezultat nu este prea...Citeste continuarea

Varza calita cu carne de porc

Postat de: mihaelar63 in Porc

Bucata de carne se pune la fiert in apa cu sare. Varza se taie fasii. Ceapa se curata. Rosiile se spala si se taie jumatati. Caliti usor ceapa tocata marunt impreuna cu varza....Citeste continuarea

Tarta cu branza, broccoli si spanac

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Desfaci buchețelele de broccoli și le fierbi în apă cu sare pentru 3 minute. Mixezi brânza împreună cu spanacul (dezghetat si scurs de apă) și ouăle bătute cu...Citeste continuarea

Tarta cu carne tocata

Postat de: MotanLaOale in Porc

Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branza si ciuperci

Postat de: Xandrinne in Aperitive / Garnituri

Pregatim aluatul: cernem faina intr-un castron, presaram sarea. Adaugam untul taiat bucatele si incepem sa amestecam bucatile de unt cu faina, pana obtinem niste firimituri. Adaugam si oul si...Citeste continuarea

Placinta cu carne

Postat de: Xandrinne in Mancaruri cu carne

Tocam ceapa (verde) si o calim usor in ulei incins, cam 1 minut; adaugam si carnea tocata, amestecam si lasam pe foc pana carnea isi schimba culoarea. Maruntim carnea cu lingura de lemn. Potrivim...Citeste continuarea

Ciorba rosie de gaina cu razalai

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

 Carnea de gaina se fierbe bine in apa cu sare. Zeama se foloseste la prepararea ciorbei, carnea se consuma calda in loc de gustare. Legumele se curata si se spala....Citeste continuarea

Desert tort Steliana

Postat de: ancutsa in Torturi

  Blatul: Se bat cu mixerul albuşurile împreună cu un praf de sare şi, când începe să se formeze spuma, se adaugă zahărul, amestecând bine. Se adaugă...Citeste continuarea

Piept de curcan Katsu si orez cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Curcan

Se taie ceapa julienne, se piseaza usturoiul, se taie morcovul longitudinal in jumatate, apoi fiecare jumatate in felii.  Se aseaza bucatile de curcan intre doua bucati de hartie de copt...Citeste continuarea

Sabich (Sandvis israelian cu vinete...

Postat de: Satisfyyourcravings in Sandvisuri

Se decojeste vanata din loc in loc, longitudinal, cu ajutorul unui peeler, apoi se taie in felii nu foarte subtiri.  Se aseaza prosoape de hartie pe o suprafata curata si se presara cu...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de branza si...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Dupa ce am obtinut o spuma tare, se pun cele doua linguri de apa,...Citeste continuarea

Desert prajitura de ciocolata...

Postat de: Anett in Jamie Oliver

Preincalzim cuptorul. In primul rand topim ciocolata intr-un bol peste baie de aburi.  Curatam sfecla si razuim pe gaura mare a razatoarei. Separam oule, adaugam galbenusurile la sfecla...Citeste continuarea

Spata de porc la cuptor cu fasole alba

Postat de: ctlina in Porc

Incalziți cuptorul la 180 ° C. Puneți spata într-o tava mare un pic adanca, ungeti-o bine cu ulei, sare groasa, cimbru si impanati-o cu usturoi. Adăugați în tava ceapa...Citeste continuarea

Paste cu varza calita

Postat de: Anett in Paste

In primul rand, razuim varza pe gaura mare a razatoarei. Presaram cu sare si lasam 15 minute sa stea. Stoarcem varza de apa lasata. Incingem ulei intr-o tigaie, introducem varza si calim pentru...Citeste continuarea

Desert briosa cu ciocolata si...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina,...Citeste continuarea

Pulpa de porc coapta in bere, cu...

Postat de: katty in Porc

Taiem pulpa de porc in bucati mai maricele si le punem intr-un castron. Adaugam, piper, cimbru, foile de dafin, boiaua si berea, acoperim vasul si il lasam la rece pentru cateva ore (de preferat...Citeste continuarea

Rulouri din piept de pui invelite...

Postat de: katty in Pui

Dam bucatile de piept de pui cu sare si piper si le lasam la rece. Curatam spanacul, il spalam bine si il fierbem 2-3 minute in apa clocotita cu sare. Il scurgem bine si il amestecam cu parmezanul...Citeste continuarea

Orez cu mazare si piept de pui

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Taiem pieptul de pui in fasii subtiri. In uleiul incins punem pieptul de pui si amestecam ocazional pana carnea incepe sa se rumeneasca usor. Adaugam mazarea, o lasam cateva minute, amestecand...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere

Postat de: eumimi in Prajituri

Lasam aluatul de foietaj la dezghetat. Merele le dam pe razatoare, le amestecam cu zaharul si le punem pe foc pana cand zeama lasata de ele se evapora. Cand sunt gata, le adaugam si...Citeste continuarea

Placinte cu varza si carne tocata

Postat de: eumimi in Mancaruri cu carne

Dizolvam drojdia in lapte incalzit cu 1 lingurita de zahar. Adaugam amestecul peste faina, adaugam si sarea si framantam aluatul. Daca este inca lipicios aluatul, mai adaugati 1 lingura de...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu branza de oaie...

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Se bat bine ouăle, apoi se adaugă brânza sfărâmată, ceapa verde şi mărarul tocate. Se încinge bine o tigaie antiaderentă şi se toarnă compoziţia. Se rumeneşte pe...Citeste continuarea

Desert briose cu crema de ciocolata...

Postat de: katty in Dulciuri

Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, cacaua, praful de copt si bicarbonatul. Separat mixam iaurtul cu uleiul, oul si un praf de sare. Amestecam ingredientele solide cu cele...Citeste continuarea

Desert placinta cu dovleac, de post

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Mai întâi se face aluatul. Pentru aceasta, se dizolvă drojdia, zahărul și sarea în apa minerală, după care se încorporează, puțin câte puțin, făina....Citeste continuarea

Mancarica din varza dulce, de post

Postat de: vasimur in Mancaruri de post

  Se spală bine legumele. Se curăță ceapa și usturoiul și se spală. Se taie ceapa mărunt, la fel și usturoiul. Se toarnă ulei într-o cratiță, se pune ceapa la...Citeste continuarea

Desert prajitura cu alune si ciocolata

Postat de: AndreeaLiță in Prajituri

Amestecam faina cu sarea și praful de copt. Mixam uleiul cu zaharul, apoi adaugam gălbenușurile, laptele, ciocolata razuita si amestecul de faina. Punem in tava tapetata cu hârtie de copt...Citeste continuarea

Desert prajitura cu lapte condensat

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Aluat: Se amesteca toate ingredientele si se pune aluatul in frigider 30 minute. Se imparte in 3 bucati, din care se intind foi. Se tin la cuptor 10 minute sau pana sunt gata. Crema: untul, la...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere si scortisoara

Postat de: eumimi in Prajituri

Punem faina intr-un bol si presaram un praf de sare. Drojdia o dizolvam in apa calduta, adaugam zaharul si  apoi adaugam acest amestec peste faina. Adaugam si untura si framantam un aluat...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]