Empanadas cu carne amestec si ciuperci

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 17 Ian 2018 | 3793 vizualizari

 

De cum am vazut reteta la Laurici tare mult mi-a placut si am zis ca, intr-o buna zi, am sa le pregatec si eu. Si uite ca a sosit aceasta zi! Ce bunatate de placintele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 250 gr unt
    • 2 oua
    • 350 gr faina
    • sare
    Pentru umplutura:
    • 2 cepe verzi
    • 1 morcov
    • 1 borcan mic de ciuperci intregi
    • 450 gr carne tocata amestec (vita+porc)
    • 2 linguri ulei
    • sare
    • piper
    • boia de ardei dulce
    • 1 lingurita rasa praf de usturoi
    • 3 crengute patrunjel verde
    • 1 ou pentru uns + mac
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanadas cu carne amestec si ciuperci:

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cubulete. Adaugati ouale, sarea, apoi faina, treptat si framantati cu mana. Cand aluatul devine omogen si nelipicios, il inveliti in folie si il dati la frigider cat pregatiti umplutura. Umplutura: Ceapa verde curatata, o taiati rondele. Morcovul curatat il dati pe razatoarea mica. Ciupercile le spalati bine, le scurgeti de apa si le tocati. Intr-o tigaie incingeti uleiul, adaugati ceapa, morcovul si le innabusiti 2 minute. Adaugati carnea tocata, amestecati, apoi puneti si ciupercile. Presarati sare, piper si boia dulce. Picurati si putina apa, apoi lasati sa scada lichidul la foc potrivit. Cand este gata umplutura, trageti tigaia de pe foc, adaugati praful de usturoi si patrunjelul verde tocat. Lasati sa se racoreasca 10 minute. Scoateti aluatul de la frigider, intindeti o foaie potrivit de groasa, apoi cu ajutorul unui bol mai micut, decupati cercuri. Puneti pe o parte a cercului umplutura, iar cu cealalta parte veniti peste umplutura, apasati bine capetele cu furculita. La fel procedati cu toate. Asezati placintelele pe o tava tapetata cu hartie de copt. Bateti un ou spuma si cu un penson ungeti placintelele si le presarati cu mac. Le introduceti incuptorul incins, la 180 de grade, pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, se scot din cuptor, le lasati 5 minute la racorit, apoi puteti servi. Se servesc simple, cu o salata, cu un sos de iaurt si ce va mai place. Din aceasta cantitate mi-au iesit 9 bucati. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas cu carne amestec si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Rocsi 1

23.01.2018, 21:15

Geanina

mihaelar63 1

23.01.2018, 21:44

Doua la pachetel te rog !!!

Rocsi 1

24.01.2018, 19:30

Cu drag Mihaela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe din albușuri și fructe confiate

de RODIMUR 8

ieri la 23:29

Lahmacun

de Rocsi 9

ieri la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

ieri la 17:03

Negresă cu ciocolată și mascarpone - Irezistibil de gustoasă

ieri la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

937 puncte

Rocsi

654 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu jumari