A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Portofele cu varza calita

Postat de: vasimur in Mancaruri de post

Prepararea aluatului: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, două linguri de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la...Citeste continuarea

Ciorba cu mugur de vitel

Postat de: Ksenya in Ciorbe

    Carnea o portionati si o spalati in mai multe ape Puneti la foc si completati cu apa Cand a dat in clocot, mai lasati 2-3 minute, apoi varsati apa si spalati carnea de...Citeste continuarea

Aperitiv chec sarat

Postat de: Studenta_la_cratita in Aperitive / Garnituri

Cascavalul, sunca, gogosarul si castravetii murati se taie cuburi. Separat se amesteca galbenusurile, smantana, faina, praful de copt pana se omogenizeaza. Se adauga ingredientele taiate cuburi...Citeste continuarea

Supa crema de legume coapte dupa...

Postat de: Studenta_la_cratita in Supe

Dovlecelul, cartofii, morcovii, pastarnacul, ceapa se curata de coaja si se taie cuburi/rondele. Rosiile si ardeii sa spala si se taie la randul lor.  Se tranfera in tigaie si se adauga...Citeste continuarea

Desert fursecuri Anca Lungu

Postat de: Studenta_la_cratita in Dulciuri

Se amesteca untul, faina, nuca de cocos, zaharul si vanilia. Se framanta si se lasa la congelator. Se intinde foaie si se taie diverse forme. Eu nu am avut rabdare sa las prea mult la...Citeste continuarea

Desert negresa

Postat de: Studenta_la_cratita in Prajituri

Untul, laptele, zaharul si cacaua se pun la foc pana cand se leaga compozitia. Dupa ce s-a racit, se pun galbenusurile unul cate unul, faina, amoniacul stins cu putina lamaie, aronele, nucile,...Citeste continuarea

Aperitive pachetele cu ciuperci / mere

Postat de: Studenta_la_cratita in Aperitive / Garnituri

Se lasa aluatul la decongelat. Ciupercile se toaca marunt (la cutit sau la blender). Intr-o tigaie se pune putin ulei, se adauga ceapa taiata marunt. Cand s-a inmuiat, se adauga ciupercile....Citeste continuarea

Crema de avocado

Postat de: Studenta_la_cratita in Clasice

Se taie avocado in doua, se scoate samburele si se desprinde de pe coaja cu o lingura. Se pune in blender. Se adauga cateii de usturoi curatati si sucul de lamaie. Se blenduieste pana se obtine o...Citeste continuarea

Desert mini boccelute cu branza si...

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Se cerne faina intr-un bol. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia uscata. Se presara putin zahar apoi se toarna cca 100 ml lapte caldut in acea gropita. Se lasa sa se umfle putin drojdia....Citeste continuarea

Tort de ciocolata cu crema de vanilie

Postat de: Bucataras in

Blat: S e amesteca la robot ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat, pana isi tripleaza volumul si sunt cremoase. Se toarna apoi in fir subtire uleiul si apa. Faina se amesteca cu cacao si...Citeste continuarea

Tocana banateana cu carne de porc...

Postat de: katty in Porc

In uleiul/ untura incinsa punem carnea de porc. Acoperim cu un capac. Amestecam ocazional pana carnea se albeste bine pe toate partile si nu mai lasa apa. Adaugam ceapa tocata fin si morcovul....Citeste continuarea

Supa de pui cu coltunasi

Postat de: katty in Supe

Punem la fiert pieptul de pui spalat, intr-o oala cu apa rece. Spumam de cate ori este nevoie, pana obtinem o zeama limpede. Adaugam sare, piper boabe, ceapa  curatata, intreaga, o bucata de...Citeste continuarea

Cartofi in straturi cu spanac si...

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Spalam cartofii, ii curatam de coaja, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu un praf de sare. In timp ce cartofii fierb, pregatim sosul. Intr-o craticioara cu fund dublu punem untul....Citeste continuarea

Ciorba din piept de gaina cu orez...

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam pieptul de pui si il punem intr-o oala cu apa cat sa il depaseasca cu cateva degete, la foc. Spumam de cate ori este nevoie, pana  zeama este limpede. Adaugam putina sare, piper boabe,...Citeste continuarea

Desert chec in doua culori

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Mod de preparare Chec in doua culori Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un ibric. Lasa sa se...Citeste continuarea

Sarmale de post cu crupe (pasat) de...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Mai întâi se pregătesc crupele. Se spală în 4-5 ape, pentru a elimina cojițele, pleava și impuritățile, după care se pun în apă caldă, ca să se înmoaie...Citeste continuarea

Cornulete fragede - Reteta...

Postat de: diaconta in Dulciuri

Cum se prepara Cornulete fragede - Reteta delicioasa de post Am pus o parte din faina (cam 6 linguri), margarina cubulete, apa minerala, otetul, sarea, vanilia si coaja de lamâie. Am...Citeste continuarea

Budinca de paste cu broccoli

Postat de: mirela0911 in Fusilli

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara, se clatesc sub un jet de apa rece, apoi se pun deoparte. Broccoli se rupe in...Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu aluat de casa...

Postat de: privatelaura in Aperitive / Garnituri

Drojdia proaspătă se faramiteaza într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se activeze. Separat, într-un castron mare, se cerne...Citeste continuarea

Desert strudel cu mar si nuca

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Pentru inceput, se pregătește amestecul de ulei cu făină pentru uns foaia de aluat. Într-un vas, se amestecă făina cu uleiul până la omogenizare, apoi se transferă pe foc. Se...Citeste continuarea

Desert rulouri cu capsuni si crema...

Postat de: momo121 in Dulciuri

           Intr-un bol amestecam branza ricotta cu zaharul, pe rand punem uleiul, laptele, praful de copt, iar la sfarsit adaugam faina putin cate putin pana formam...Citeste continuarea

Telina cu sos de mustar

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Se curata telina de coaja, se spala si se taie feliute subtiri, dupa care se prajeste in ulei incins. Se scoate si se pastreaza la cald. Calim ceapa taiata fideluta, adaugam telina si turnam...Citeste continuarea

Bob verde cu sos de rosii

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Punem apă la fiert cu un praf de sare. Când începe să clocotească, adăugăm bobul congelat și fierbem aprox. 20 minute. Verificăm dacă este fiert și îl scurgem. Călim...Citeste continuarea

Desert bilute nastrusnice din...

Postat de: costi7hector in Dulciuri

Se pune apa la fiert si cand clocoteste, se adauga hrisca si se lasa pana se inmoaie. Intre timp se curata si se feliaza morcovii si se pun la fiert intr-un alt vas. Se pastreaza supa rezultata...Citeste continuarea

Salata de fasole verde cu maioneza,...

Postat de: Ina in Mancaruri de post

Scurgem apa din c onserva de  fasole verde   si tocam marunt pastaile. Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mica, apoi scurgem  sucul prin presarea morcovului ras, in...Citeste continuarea

Coaste lipicioase la cuptor

Postat de: eumimi in Porc

Pregatim amestecul cu bulion, sare, piper, ardei boia si ghimbir cu care vom unge coastele de porc. Le punem in tava si adaugam 1 cana de supa de pui sau de apa. Usturoiul il curatam de coaja...Citeste continuarea

Aperitiv chiroste cu branza

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Intr-un bol bateti ouale spuma cu sarea. Adaugati faina treptat, amestecati cu lingura, iar cand se intareste, framantati cu mana. Puneti 3-4 inguri de apa, ca sa se lege mai bine...Citeste continuarea

Desert strudel de post, cu mere,...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se spală bine lămâia și portocala în apă călduță cu bicarbonat, se clătesc cu apă rece, se șterg cu hârtie absorbantă și se lasă în așteptare, până ce...Citeste continuarea

Aperitiv oua cu maioneza si marar

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Se scot din frigider oul crud şi muştarul, pentru a le aduce la temperatura camerei. Este important ca toate ingredientele să aibă aceeaşi temperatură. Se fierb ouăle tari. Se...Citeste continuarea

Desert negresa cu branza

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se mixeaza ouale intregi, timp de 2-3 minute, apoi se adauga zaharul, uleiul, batand in continuare. Se toarna laptele si faina alternativ, praful de copt si sarea. La sfarsit se adauga cacaua...Citeste continuarea

Orez brun cu legume si ciuperci

Postat de: CameliaComan in Mancaruri de post

Curatam ceapa si morcovii. Taiem ceapa foarte marunt, iar morcovii ii dam pe razatoare. Intr-o oala mare punem o lingura de ulei. Adaugam legumele (ceapa si morcovii) si le calim putin....Citeste continuarea

Legume cu pui garam-masala

Postat de: amalia01 in Pui

Pulpele le speli si le presari cu amestecul de condimente, apoi le asezi intr-un vas termorezistent si adaugi 200 ml apa. Acoperi cu hartie pentru copt ( eu nu folosesc niciodata folia din...Citeste continuarea

Desert mucenici muntenesti

Postat de: UrsanMihaela in Dulciuri

   Se pune apa cu putina sare la fiert. Cand da in clocot, se adauga zaharul, dupa gust si mai clocoteste un clocot, doua, pe urma se adauga covrigeii vanilati.    Dupa ce se...Citeste continuarea

Desert tort Sofia cu frisca si...

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blat:   Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem si uleiul, impreuna cu putina...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu legume

Postat de: vasimur in Ciorbe

Curățarea și „tranșarea” puiului: Se curăță puiul și se spală foarte bine în apă caldă. Se îndepărtează pulpele și pieptul și se pun la scurs într-o...Citeste continuarea

Burger de somon

Postat de: cristina1985 in Somon

Se indeparteaza pielea de pe carnea de somon. Se scot oasele si se taie in cubulete mici. Se pune sare, piper, cativa stropi de lamaie,1 ou si painea (cat doua degete) inmuiata in apa si...Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu carne tocata

Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carne

Cartofii se curata si se taie felii subtiri si nu prea mari.  Carnea o calim in alt vas: punem ulei de masline cu ceapa tocata marunt la calit, adaugam usturoiul si apoi carnea-calim bine,...Citeste continuarea

Desert mucenici moldovenesti - de post

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron cernem faina, adaugam zaharul si drojdia maruntita. Incalzim nectarul de piersici, sa fie caldut, nu fierbinte. Turnam putin cate putin nectarul caldut si incepem sa amestecam,...Citeste continuarea

Desert chec cu afine si merisoare

Postat de: sufletista in Prajituri

Untul la temperatura camerei (moale) il mixam cu zaharul pana ce se topeste zaharul. Adaugam ouale, mixand bine dupa fiecare. Adaugam 50 ml iaurt amestecat cu zeama de lamaie, esenta de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu afine

Postat de: sufletista in Prajituri

Batem albusul cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare.. Adaugam uleiul, coaja de...Citeste continuarea

Ciorba de peste

Postat de: sufletista in Peste

Capurile de peste le spalam si le saram cateva ore inainte. Intr-o oala se pune apa la fiert (cca 5l). Intre timp curatam, spalam, tocam marunt legumele si punem in apa care fierbe,...Citeste continuarea

Mucenici moldovenesti - de post

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Din aceasta cantitate mi-au iesit in total 18 mucenici din care 10 simpli si 8 impletiti. Se pregateste mai intai maiaua. Se incalzeste usor 150 ml apa, apoi se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina...Citeste continuarea

Muschi de porc si cartofi la cuptor...

Postat de: Cristina82 in Porc

Asezam slanina intr-o tava rotunda, pe marginile tavei, muschiul il taiem felii si il asezam pe centrul tavei. Condimentam muschiul si slanina cu piper si cimbru. Cartofii ii curatam, ii...Citeste continuarea

Mucenici/ sfintisori moldovenesti,...

Postat de: Ina in Dulciuri

Incalzim apa cat sa tinem degetul fara sa ne friga. Turnam 100 ml apa calda intr-o cana, adaugam zaharul, doua linguri cu faina si drojdia. Amestecam totul si lasam 5-10 minute deoparte, ca maiaua...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din piept de...

Postat de: Cristina82 in Supe/Ciorbe

Punem la fiert apa intr-o oala incapatoare. Curatam si spalam foarte bine ceapa, morcovul si pastarnacul, apoi le punem la fiert impreuna cu apa. In timp ce fierbe apa si legumele preparam...Citeste continuarea

Sfintisori moldovenesti impletiti,...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se pune făina cernută într-un vas pentru frământat aluat, iar în mijlocul ei se face o adâncitură în care se pun drojdia sfărâmițată, zahărul tos și...Citeste continuarea

Desert negresa Oana

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Am folosit o tava cu dimensiunile de 22/32 cm tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron incapator am pus dulceata de visine, zaharul si apa minerala si am amestecat pana ce zaharul este...Citeste continuarea

Desert prajitura desteapta cu vanilie

Postat de: Oana in Prajituri

Mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra pus treptat, pana se albesc si isi dubleaza volumul Adauga vanilia si coaja de lamaie Pune treptat...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu ciocolata si...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Am folosit pentru acest cheesecake un borcan mic cu visine puse pe iarna la borcan, pt prajituri. Am pus visinele la scurs iar siropul rezultat l-am folosit pentru jeleu. Se pune untul la topit...Citeste continuarea

Desert prajitura Tosca dietetica

Postat de: deyutzky in Prajituri

Pregatim crema: Punem intr-o craticioara galbenusurile cu indulcitorul si le amestecam bine cu un tel. Adaugam amidonul, apoi treptat laptele si amestecam bine cu telul pana la...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]