Desert batoane Nuga cu ciocolata

de madi_marin in Prajituri, 8 Apr 2018 | 3130 vizualizari

 

,,Bunatati de Paste,,

 

INGREDIENTE

  • Tava 25/35 cm:
  • 4 albușuri
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri rase de făină
  • 125 g rahat tăiat cubulețe
  • 125 g nucă măcinată mai mare
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • un praf de sare
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • Crema:
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 50 g unt
  • In plus:
  • napolitane cu lămâie
  • 100 - 150 g ciocolată cu lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert batoane Nuga cu ciocolata:

Preparăm blatul : se bat spumă tare cu un praf de sare, după care adăugam treptat zahărul şi le facem bezea.

 Se încorporează uşor cu spatula făina cernută cu praful de copt, cubulețele colorate de rahat, nuca măcinată, esenţa şi coaja de lămâie.

 Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt.

 Coacem 20 de minute la 180 grade C, apoi scoatem la răcit.

 Pentru cremă: topim ciocolata cu frişca lichidă şi untul. Dăm la congelator să capete consistenţă.

 Asamblare : blatul răcit se unge pe o parte cu un strat subţire de ciocolată, apoi se pun deasupra napolitanele tăiate în jumătate ( sa nu fie foarte groase). Întoarcem cu grijă blatul, apoi facem aceeaşi operaţiune.

 Lăsăm pentru jumătate de oră la rece, apoi porţionăm şi înmuiem capetele batoanelor în ciocolată topită.

 Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert batoane Nuga cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu smantana, branza si ciocolata