"Bunatati de Paste"
Hristos a Inviat ! Paște fericit tuturor!
Dupa Prajitura tricolora in oua de Paste va propun o varianta sarata de data aceasta.
O idee originala, destul de rapid de facut care va suprinde invitatii dvs.
Daca faceti racituri si va ramane zeama, se merita de-ncercat.
Am vazut deja retete de acest fel, dar foloseau gelatina. Iata deci varianta mea cu zeama de carne ramasa de la reteta Racitura terina franceza / Jambon persillé .
Puteti binenteles daca vreti sa le faceti rapid, folosi foi de gelatina diluate in supa calda (de casa sau Kub).
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/oua-in-gelatina-de-casa-aperitiv-pascal.html
Desenați un cerc pe fundul oului.
Faceti o gaura cu vârful unui ac si incepeti sa decupati cercul.
Gaura este destul de mare, albusul si galbenusul vor iesi rapid.
Puteti deasemenea cu o scobitoare sparge galbenusul si amesteca un pic pentru a goli oul apoi intr-un castron.
Repetati si goliti toate ouăle. Le puteti folosi si face o prajitura cu ele, nimic nu este pierdut.
Se spală cojile decupate de ou cu apă fierbinte. Puneti-le timp de 30 de minute într-un vas cu apă caldă și 100 g de sare. Ouale trebuie să fie umplute complet cu apă.
După 30 de minute se spală ouăle și se pun la scurs.
Punem succesiv un pic din fiecare ingredient: carne, legume, patrunjel etct.
Umpleti fiecare ou cu supa calduta bine filtrata si bine asezonata (usturoi , piper etc) .
Puneti la rece cel putin 12 ore.
Ale mele erau prinse dupa 4 ore.
Le cojim si le degustam cu paine si castraveti murati sau dupa dorinta.