Aperitiv Pascal Oua in Gelatina de casa

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 8 Apr 2018 | 3841 vizualizari

 

"Bunatati de Paste"
Hristos a Inviat ! Paște fericit tuturor!
Dupa Prajitura tricolora in oua de Paste va propun o varianta sarata de data aceasta.

O idee originala, destul de rapid de facut care va suprinde invitatii dvs.
Daca faceti racituri si va ramane zeama, se merita de-ncercat.
Am vazut deja retete de acest fel, dar foloseau gelatina. Iata deci varianta mea cu zeama de carne ramasa de la reteta Racitura terina franceza / Jambon persillé .
 Puteti binenteles daca vreti sa le faceti rapid, folosi foi de gelatina diluate in supa calda (de casa sau Kub).
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/oua-in-gelatina-de-casa-aperitiv-pascal.html

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • patrunjel proaspat
  • carne fiarta sau cubulete de sunca
  • legume fierte: morcovi, mazare etc
  • supa de racituri sau supa de casa sau Kub
  • foi de gelatina daca folositi supa de casa sau Kub (in proportie cu cantitatea de lichid)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv Pascal Oua in Gelatina de casa:

Desenați un cerc pe fundul oului.

Faceti o gaura cu vârful unui ac si incepeti sa decupati cercul.

Gaura este destul de mare, albusul si galbenusul vor iesi rapid.

Puteti deasemenea cu o scobitoare sparge galbenusul si amesteca un pic pentru a goli oul  apoi intr-un castron. 

Repetati si goliti toate ouăle. Le puteti folosi si face o prajitura cu ele, nimic nu este pierdut.

Se spală cojile decupate de ou cu apă fierbinte. Puneti-le timp de 30 de minute într-un vas cu apă caldă și 100 g de sare. Ouale trebuie să fie umplute complet cu apă.

După 30 de minute se spală ouăle și se pun la scurs.

Punem succesiv un pic din fiecare ingredient: carne, legume, patrunjel etct. 

Umpleti fiecare ou cu supa calduta bine filtrata si bine asezonata (usturoi , piper etc) .

Puneti la rece cel putin 12 ore.

Ale mele erau prinse dupa 4 ore.

Le cojim si le degustam cu paine si castraveti murati sau dupa dorinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv Pascal Oua in Gelatina de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute