A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Ciorba de cartofi, cu smantana si...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele, se spală și se taie semirondele, după care se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Se spumuiește când este cazul. Frunzele de pătrunjel se aleg, se...Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat cu branza...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se cerne faina, se separa ouale, se pun albusurile cu zaharul in vasul de mixer, se mixeaza ca pentru bezea sa devina ferme. Galbenusurile se pun intr-un bol, se freaca cu sare. Untul se...Citeste continuarea

Hummus cu ceapa verde si patrunjel

Postat de: Criss in Mancaruri de post

  Intr-un bol se pun toate ingredientele enumerate mai sus, se mixeaza pana cand devine un amestec omogen si cremos. Se pune hummusul intr-un bol, se decoreaza dupa imaginatie, apoi se...Citeste continuarea

Desert tort cu visine si crema cu...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Intr-un bol puneti apa minerala, uleiul, zaharul, amestecati cu un tel pana ce acesta din urma, s-a topit. Adaugati nuca macinata, cacaua, ness-ul si coaja rasa de portocala. Intr-o cana...Citeste continuarea

Crap in faina alba, prajit, cu...

Postat de: vasimur in Peste

Curățarea peștelui: Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și...Citeste continuarea

Desert pasca de branza dulce, cu...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se face mai întâi aluatul fraged, din ingredientele de mai sus și se pune în frigider, pentru o oră. Între timp se pregătesc ingredientele pentru umplutură. Se...Citeste continuarea

Salata de fasole rosie

Postat de: katty in Salate

Se scurge fasolea din conserva si se clateste bine. Ceapa verde se taie rondele, ardeii grasi si rosiile se taie cubulete. Se amesteca fasolea cu boabele de porumb, ceapa verde, rosia si...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu afumatura

Postat de: eumimi in Ciorbe

Taiem ceapa marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mica. Le punem la calit in ulei si le lasam 5-6 minute pana se patrund bine. Adaugam kaiserul taiat felii si mai lasam 7-8 minute la...Citeste continuarea

Ciorba de salata verde cu sunculita...

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam morcovul si ceapa, le spalam, iar apoi tocam ceapa fin, iar morcovul il dam pe razatoarea mica. Taiem sunculita cubulete. In uleiul incins punem cubuletele de sunca la prajit, amestecan...Citeste continuarea

Spaghete cu chiftelute in sos de rosii

Postat de: katty in Spaghete

Pregatim chiftelele. Intr-un bol amestecam carnea tocata cu 1 ceapa tocata fin, 2 catei de usturoi zdrobiti, sare, piper, patrunjel tocat fin si 1 ou. Formam cu mainile umede bile rotunde din...Citeste continuarea

Desert galuste cu caise

Postat de: Oana in Prajituri

Spalati bine cartofii in coaja si apoi puneti-i la fiert Dupa ce s-au fiert, scurgeti apa si lasati-i la racit Intre timp, desfaceti caisele...Citeste continuarea

Aperitiv omleta la cuptor, cu...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Cepele verzi se curăță, se spală și se taie rondele. Se spală ardeii și se taie (cel capia în rondele, iar ardeiul gras în feliuțe) Se răzuie cașcavalul și se feliază...Citeste continuarea

Sarmale cu legume

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei. Adaugam morcovul dat pe razatoarea mica si in caz ca nu aveti bulion de ardei, tocati marunt un ardei gras rosu si-l caliti...Citeste continuarea

Spanac cu sos de lamaie

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Spanacul se curata de codite si se spala bine frunzele, una cate una. Cateii de usturoi se taie in doua. Punem uleiul la incins intr-o cratita un pic mai inalta, calim usturoiul cateva...Citeste continuarea

Sarmale in frunze de vita - reteta...

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Cepele se toaca marunt si se calesc in ulei. Ciupercile se curata si se toaca marunt, adaugandu-se peste ceapa. Se adauga morcovii dati pe razatoarea mica si stafidele. Orezul se spala in...Citeste continuarea

Ciolan afumat cu mazare si zucchini

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Ceapa se pune la calit in ulei de masline, dupa cateva minute adaugam si ciolanul taiat cuburi si morcovul feliute. Punem apa si acoperim, lasam la foc potrivit sa fiarba circa 1 ora. Se pun...Citeste continuarea

Strozzapreti cu ciuperci si zucchini

Postat de: gurita_ta2005 in Paste

Intr-o craticioara se pune apa la clocotit cu sare, cand incepe sa fiarba, se adauga pastele si se lasa la foc potrivit sa fiarba. Intr-o tigaie punem ulei de masline, ceapa taiata feliute,...Citeste continuarea

Ciocanele cu cartofi la cuptor

Postat de: ladydi in Pui

Curatam cartofii si ii taiem cubulete. Curatam si pisam usturoiul. Amestecam ciocanelele cu cartofii, rosiile taiate in jumatati, usturoiul si uleiul. Asezonam cu sare, piper si cimbru...Citeste continuarea

Aperitiv stelute, inimioare din...

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Intindem aluatul pe masa infainata si decupam stelute, inimioare, etc.,cu ajutorul formelor pentru fursecuri/biscuiti. La jumatate din forme, le decupam mijlocul cu o forma rotunda. Asezam...Citeste continuarea

Aperitiv chec Picnic

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Tocam cubulete salamul, pastrama, apio si ardeiul. Tocam marunt ceapa verde, usturoiul verde, loboda si feliem ciupercile. Dam cascavalul pe razatoare. Mixam bine ouale cu putina sare, apoi...Citeste continuarea

Cartofi cu rozmarin la cuptor

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Curatam cartofii si ii taiem felii mai mari. Intr-un bol punem pasta de tomate, piperul, ghimbirul si ardeiul boia. Adaugam si apa si amestecam bine. Adaugam in bol si cartofii si mestecam...Citeste continuarea

Dulceata de rubarba si caju

Postat de: ladydi in Dulceata / Gem

Punem apa cu zahărul la fiert si intre timp spalam rubarba si perele si le taiem in bucatele de cca. un cm. Dupa 10-15 minute de cand am pus oala pe foc, adaugam feliile de lime si...Citeste continuarea

Desert pasca cu crema de ciocolata...

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Intai pregatim aluatul : dizolvam zaharul in laptele caldut si apoi varsam deasupra pliculetul de drojdie uscata si lasam sa se activeze. Cernem faina intr-un bol, amestecam cele doua galbenusuri...Citeste continuarea

Desert prajitura israeliana de...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Se topeste untul ( 50 gr.) la foc mic; in el se topeste ciocolata ( 200 gr.); se trage vasul de pe foc, se adauga smantana si se amesteca bine. Untul moale( 200 gr.) se mixeaza cu zaharul timp...Citeste continuarea

Spanac cu oua de prepelita

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Calim ceapa in ulei incins. Adaugam o cana de apa si spanacul spalat si tocat. Lasam 15-20 de minute la fiert. Transferam spanacul intr-un vas termorezistent, presaram sare si adaugam ouale de...Citeste continuarea

Pulpe de rata la cuptor

Postat de: Ela68 in Rata

1. Spalati si uscati bine pulpele cu un prosop de bucatarie. 2. Presarati cu sare pe toate partile si asezati pulpele intr-un vas, cu pielea in jos. 3. Adaugati apa, sucul de portocale,...Citeste continuarea

File de somon cu cartofi

Postat de: Bucataras in

Se taie ceapa verde rondele si rosiile cherry pe jumatate. Intr-un castron se pun cartofii bine spalati, cu tot cu coaja si taiati cuburi. Se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza cu...Citeste continuarea

Friptura de iepure la cuptor

Postat de: sufletista in Iepure

Intr-un bol amestecam uleiul cu condimente dupa gust, adaugam carnea, vinul, acoperim si lasam cateva ore la rece. Curatam legumele, le taiam cubulete. Le asezam in tava unsa cu ulei, adaugam...Citeste continuarea

Paine cu fibre

Postat de: katty in Piine

Cernem intr-un castron mare faina de grau si de secara, adaugam taratele, zaharul, punem sarea intr-o margine, iar in mijloc facem o adancitura in care punem maiaua. Turnam cate putina apa...Citeste continuarea

Maia pentru paine

Postat de: katty in Piine

Ziua 1: Amestecam  intr-un vas 100 gr faina de secara cu 100 ml apa calduta. Lasam amestecul la loc cald(30 grade C) pentru 24 ore. Ziua 2: Adaugam 100 gr faina de secara si 100 ml apa...Citeste continuarea

Crap la gratar

Postat de: sufletista in Crap / Caras

Bucatile de crap le spalam bine, le stergem cu prosop de bucatarie. Le stropim cu zeama de lamaie si lasam deoparte cat pregatim condimentele. Intr-un castron amestecam condimente dupa gust...Citeste continuarea

Desert budinca de chia si rubarba

Postat de: ladydi in Dulciuri

Curatam rubarba si o blenduim pana devine o pasta. Din banane facem un piure. Amestecam laptele cu zaharul pana se topeste, adaugam esenta de vanilie, scortisoara si ghimbirul dupa gust,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu piersici

Postat de: ladydi in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu zaharul si cu praful de copt stins in otet. Galbenusurile le mixam cu apa, uleiul, praful de sare, zaharul vanilat, esentele,...Citeste continuarea

Ton cu sfecla rosie si mascarpone

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Ceapa rosie se toaca marunt. Maruntiti caperele. Taiati cubulete mai mici sfecla rosie. Mascarponele trebuie adus la temperatura camerei pentru ase putea amesteca mai...Citeste continuarea

Desert prajitura cu urda si visine

Postat de: oanapl in Prajituri

Speli visinele si le scoti samburii, apoi le lasi la scurs intr-o sita. Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale unul cate unul si mixezi...Citeste continuarea

Pasta de peste

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se scoate untul din frigider din timp, ca să fie moale, pentru procesare. Feliile de pește se clătesc bine cu apă rece și se pun la fiert, la foc iute, pentru 10-12 minute, din momentul...Citeste continuarea

Desert crema de zahar ars cu...

Postat de: ladydi in Prajituri

Intr-o oala incapatoare punem cele 6 linguri de zahar la foc mediu.Din cand in cand amestecam. Cand zaharul a devenit maroniu, tapetam peretii si fundul oalei, inclinand-o si invartind-o. Cat...Citeste continuarea

Desert prajitura Blanc cu lamaie

Postat de: UrsanMihaela in Prajituri

Macinam biscuitii la robot si ii amestecam cu untul topit. Tapetam o tava de chec cu folie de plastic si punem biscuitii cat sa acopere tot fundul tavii, apoi ii presam cu mana si dam la frigider...Citeste continuarea

Desert tort dobos a la Oana

Postat de: Corina33 in Torturi

Intai pregatim foile : se separa albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul pudra, zaharul vanilat, iar la sfarsit galbenusurile si untul topit...Citeste continuarea

Papricas de pui cu ciuperci si...

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Pulpele de pui se condimenteaza si se pun intr-o tigaie in ulei la prajit. Dupa ce se rumenesc pe ambele parti se scot pe o farfurie. Intr-o oala pune ceapa verde taiata, morcovul rondele, ulei...Citeste continuarea

Salata de post, din cartofi si...

Postat de: RODIMUR in Salate

Cartofii se spală bine și se pun la fiert, întregi, în coajă, la foc iute. Între timp se curăță cepele verzi și se spală, se spală roșiile și măslinele, se alege...Citeste continuarea

Desert tort cu piersici si ciocolata

Postat de: diaconta in Torturi

Am pregatit mai întâi mousse-ul de piersici . De fapt l-am pregatit cu o zi înainte ca sa se întareasca sufficient. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili, cu...Citeste continuarea

Desert briose-lalele

Postat de: ancutsa in Prajituri

Pentru brioşe : se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, apa fierbinte, făina şi praful de copt. Se obţine o...Citeste continuarea

Spaghete cu bacon si ardei

Postat de: sufletista in Spaghete

Fierbem spaghetele conform instructiunilor de pe pachet. Intr-o tigaie adaugam uleiul, cand s-a incalzit adaugam baconul si lasam sa se prajeasca cat sa se rumeneasca putin, adaugam ceapa...Citeste continuarea

Desert cornulete cu cirese si nuca...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Ciresele le stropim cu zeama de lamaie, adaugam zaharul, nuca de cocos si amestecam bine. Intr-un bol amestecam untura cu smantana, ouale, adaugam praful de copt stins in zeama de lamaie...Citeste continuarea

Desert cosulete cu cirese si ciocolata

Postat de: sufletista in Dulciuri

Ciresele fara samburi le-am amestecat cu esenta de vanilie si putin lichior. Intr-un bol cernem faina, amestecam cu zaharul,sarea,facem o adancitura adaugam praful de copt stins in otet...Citeste continuarea

Desert placinte cu dulceata de zarzare

Postat de: sufletista in Dulciuri

Zarzarele (dezghetate) le adaugam intr-un ceaun impreuna cu zaharul, cana de apa, felia de lamaie si punem pe foc potrivit sa fiarba pana ce se inmoaie zarzarele. Amidonul il dizolvam in putina...Citeste continuarea

Desert prajitura de duminica pentru...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Am folosit pentru foi o tava cu dimensiunile 25/36 cm, tapetata cu hartie de copt. Foaia 1 : Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut...Citeste continuarea

Ciorba cu varza murata si ciolan...

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Ciolanul afumat se pune intr-o oala mare la fiert. Se clateste varza murata,se toaca cat mai marunt si se pune la fiert impreuna cu ciolanul afumat. Se firb cam circa 1.1/2 dupa care se pun...Citeste continuarea

Somon la gratar cu legume (tablou)

Postat de: amalia01 in Somon

Somonul il speli sub jet de apa rece, il usuci si il condimentezi. Intre timp incingi gratarul si pui legumele la wok impreuna cu apa. Pulverizezi uleiul pe suprafata somonului si il asezi pe...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

pe 04.09 la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]