Tocana taraneasca de pui

de Rahela Velicu in Pui, 26 Apr 2018 | 5303 vizualizari

 

Cea mai gustoasa tocana. Inspiratie de la Merisor, a devenit preferata noastra de la prima degustare :)

 

INGREDIENTE

  • carne de pui
  • 500 g ceapa
  • 500 g rosii
  • 50 ml ulei
  • supa de pui
  • 3-4 fire de usturoi/2-3 catei
  • patrunjel verde
  • sare
  • 1/2 lingurita de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana taraneasca de pui:

Fierbem carnea de pui si oprim supa. Prajim apoi carnea de pui, doar cat sa o rumenim putin.

In acelasi ulei in care am rumenit carnea de pui, calim ceapa taiata julienne pentru 7-8 minute.

 Adaugam  rosiile tocate cuburi mai mari si usturoiul tocat rondele si lasam in continuare pe foc pentru inca 10 minute. Adaugam supa de pui ( 1 cana)  si lasam 15 minute la fiert.  Adaugam sare si 1/2 lingurita de zahar la final + patrunjelul tocat marunt.

Servim tocana cu mamaliguta, razuim un cub zdravan de telemea si adaugam si carne de pui.

TIPS-URI

1

Daca nu aveti supa de pui, puneti 1 cana de apa.

2

Carnea folosita a fost de la un pui de curte, dar merge si cu pui din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana taraneasca de pui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu sos teriyaki