Amandina

de yammy in Prajituri, 7 Mai 2009 | 14464 vizualizari

 

Cui nu-i place amandina?! Si de ce sa o cumparam plina de e-uri, cand putem sa o facem acasa...?! Plus sa e mult mai buna si sti ce ai pus in ea :)

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 7 oua
  • 5 linguri apa
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 varf cutit de sare
Crema:
  • 1 cana zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri cacao
  • 200 g unt
  • 7 linguri zahar
Sirop:
  • 200 ml cafea
Glazura:
  • 2 plicuri glazura Dr.Oetker de caramel
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina:

Pt blat: -Bati albusurile spuma cu sarea, 5 lg de apa si zaharul. Adaugi cacaoa, cele 7 galbenusuri batute separat si faina. Amesteci toate ingredientele cu mixerul, apoi torni compozitia in tava si coci 25 min. (poza 1)


Pt crema:- freci zaharul cu ouale si cacaoa(poza 2)

-le fierbi pe aburi pana se caramelizeaza(poza 3)

-separat amesteci untul cu 7 lg zahar(poza 4)

-le amesteci cu crema racita (poza 5)

-blatul il tai in doua si il insiropezi cu cafeaua (poza 6)

-torni crema peste blat (poza 7)

-si o intinzi uniform (poza 8)

-pui cealalta bucata de blat deasupra, tai prajitura (poza 9)

-prepari glauzura dupa instructiunile de pe plic, si glazurezi fiecare bucata in parte (poza 10)


Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ecler Lebada cu vanilie