Tort Ioana - La multi ani tuturor bucatarasilor ce poarta numele Sf Ioan

de Miha in Torturi, 8 Ian 2010 | 18358 vizualizari

 

La multi ani Ioana mea mica si draga!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 120 g faina
  • 3 linguri Nesquik
  • esenta de rom
  • Blatul de rulada:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 3 linguri Nesquik
  • Crema rulada:
  • 1 ceasca apa
  • 1 cana zahar
  • 100 g unt
  • 150 g lapte praf
  • 50 g nuca de cocos
  • Crema de ciocolata amaruie:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 350 ml frisca lichida
  • Crema de ciocolata alba
  • 150 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina
  • Crema de fragi:
  • 100 ml lichior de fragi
  • 50 g ciocolata
  • 150 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina
  • Sirop:
  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
  • 3-4 linguri lichior de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ioana - La multi ani tuturor bucatarasilor ce poarta numele Sf Ioan:

Blat:

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si Nesquik-ul amestecand de jos in sus.

Compozitia o impartim in 2 si coacem 2 blaturi (subtiri) intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu, timp de 10-15 minute.

Blat rulada:

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, timp de 10-15 minute.

Blatul copt se rastoarna pe o hartie de copt tapetata cu zahar si se ruleaza cu grija.

Crema rulada:

Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul.

Se da deoparte, se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Se adauga apoi laptele praf si nuca de cocos.

Crema rezultata se intinde in strat uniform peste blatul racit, se ruleaza din nou si se da la rece pentru cateva ore.

Crema de ciocolata amaruie:

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu 200 ml frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.Cand incepe sa se intareasca adaugam restul de frisca batuta si mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Crema de ciocolata alba

Gelatina o punem la inmuiat in 2 linguri de apa rece.

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu 200 ml frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata si amestecam pana la dizolvarea completa a acesteia.

Restul de frisca il batem bine, apoi turnam peste amestecul cu gelatina complet racit.

Frisca cu gelatina o incorporam in amestecul cu ciocolata. Dam la frigider pana incepe sa se intareasca.

Crema de fragi:

Gelatina o punem la inmuiat in 2 linguri de apa rece.

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu jumatate din cantitatea de frisca. Lasam la racit si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata si amestecam pana la dizolvare. Restul de frisca il batem bine, apoi turnam peste amestecul cu gelatina complet racit. La sfarsit incorporam si lichiorul de fragi.

In tava in care am copt cele 2 blaturi vom asambla tortul.

Rulada o taiem felii, potrivit de groase.

Punem unul din blaturi, il stropim cu putin sirop, iar de jur imprejur vom tapeta tava cu feliile de rulada.

Punem crema de ciocolata amaruie in strat cat mai uniform.

Cu portionatorul de inghetata vom forma bilute din crema de fragi pe care le vom pozitiona pe mijlocul tortului in forma de floare.

De jur imprejur punem si crema de ciocolata alba.

Acoperim cu cel de-al doilea blat, de asemenea insiropat cu putin sirop si dam la frigider pentru cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Se rastoarna pe platou si se decoreaza cu frisca din belsug si bilute de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ioana - La multi ani tuturor bucatarasilor ce poarta numele Sf Ioan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu capsuni fara coacere