Aripioare crocante marinate, cu sos

de anisoara in Pui, 18 Aug 2010 | 17941 vizualizari

 

Aceasta reteta am adaptat-o de la un restaurant din Chisnau. Imi placeau foarte mult aripioarele acestea la o halba de bere. Si mi-am pus scopul, cu orice pret sa le prepar , si sa ajung la gustul acela crocant si placut . Dar gustul cel deosebit , era de la condimentul Tarhun, putin iute si dulceag cu o aroma extraordinara. In combinatie cu sosul , care il voi expune in reteta urmatoare...fara cuvinte.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de aripi de pasare
  • boabe de piper negru  aromat- 10 buc.
  • 3-4 frunze de dafin
  • o capatina de usturoi
  • 2 linguri de miere de albina naturala
  • 50 ml de tarhun (optional)
  • cca 2 lingurite de sare
  • 400 ml de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare crocante marinate, cu sos:

Aripile se parlesc la aragaz si se curata de tot perisorul ramas. Se spala bine in apa rece si se taie cu cutitul in bucati mai mici.  Prepararea marinadei: Intr-un vas se fierbe 1.5 de apa cu toate condimentele, inafara de usturoi. Se raceste apa.Se inlatura frunzele de dafin .Se adauga usturoiul curatat si pisat cu sare. Se amesteca bine. Se gusta, si daca e nevoie se mai adauga putina sare , ca sa obtineti o solutie saratica. Eu adaug cam 2 linguriti de sare.Dar si sarea, in ziua de azi, e diferita, de aceea nu va pot spune cantitatea concreta. Dupa ce s-a  facut saramura , se toarna peste aripioare si se lasa la marinat intr-un loc racoros, pentru cel putin 4 ore. Aripioarele se scot si se pun pe un reshou sa se scurga de marinada. Se incinge  uleiul intr-un ceaun . O parte din aripioare , deja  uscate ,se pun in cratita de reshou, si se introduc in uleiul bine incins. Se prajesc timp de 8-10 minute, la un foc mijlociu ,pana se rumenesc bine . Se scot si se pun pe un servetel de bucatarie , pt ca sa-si absoarbe uleiul de prisos.Nu se acopera intr-un vas oarecare sub capac, deoarece isi pierd gustul crocant. Se servesc la masa cu un sos foarte delicios . Reteta sosului va fi scrisa in reteta urmatoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare crocante marinate, cu sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

eleny2010 1

12.11.2010, 16:10

arata super. kiar vreau si eu o aripioare. n am mai cerut de la altcineva dar astea mi au facut o pofta . bv bv .

elena1988 1

22.03.2011, 18:36

adry88 1

23.05.2011, 11:26

la cat de bn arata vreau si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
ARIPIOARE DE PUI CU GARNITURA PICANTA