Intr-un castron batem ouale impreuna cu zaharul,zaharul vanilat,praful de copt,amoniacul stins in zeama de lamaie,adaugam laptele,uleiul si amestecam cu o spatula,faina treptat pana se incorporeaza toata compozitia.
Ungem o forma cu unt si tapetam cu faina,turnam un strat de...
Drojdia se dizolva in lapte caldut.Faina se pune intr-un castron,in mijloc se pune drojdia ,ouale,uleiul,sarea si se face un aluat care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.Se intinde o foaie subtire ,se taie fasie subtire de aluat pe care se repartizeaza cate 3 felii de salam,branza...
Drojdia se dizolva in 200 de ml de apa calda,se toarna peste faina si se framanta cu celelalte ingrediente pana se obtine o coca omogena pe care o lasam jumate de ora la dospit.
Intindem o foaie subtire pe care asezam cascaval,branza topita,sunca,ardei,ceapa,ciuperci.Presaram oregano.Dam...
Carnea tocata o amestecam pe rand cu ceapa calita,baconul taiat marunt,orez,piper,sare,cimbru.
Pregatim foile de varza,pe fiecare frunza punem cate o lingura din compozitia facuta si o rulam,inchidem la capete fiecare foaie ca sa nu iasa compozitia.Pe fundul oalei punem unsoare,varza tocata...
Faina o punem intr-un castron,in mijloc facem o gropita unde punem, drojdia dizolvata cu zaharul in lapte cald,un praf de sare,2 oua si uleiul.Se framanta un aluat si il lasam sa isi dubleze volumul la caldura.
Se intinde cu sucitorul o foaie din aluat si se taie triunghiuri potrivite si...
Se curata merele si se dau prin razatoare.Se presara o lingura de zahar si rom peste ele.Se freaca intr-un castron galbenusurile,untul si zaharul vanilat.Adaugam faina.Se pun merele si albusurile batute spuma cu restu de zahar.Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu zahar,se toarna...
Ceapa si carnatiul se taie si se caleste in putin ulei.Varza o taiem marunt si o adaugam peste ceapa calita impreuna cu bulionul si 2 cani de apa si lasam sa dea in clocot. Completam cu apa, sa treaca de varza, foile de dafin si cimbru si lasam sa fiarba la foc potrivit. Saram si piperam dupa...
Spaghetele le fierbem intr-o cratita in care a pus o ling.sare.Separat ceapa taiata o calim intr-o tigaie cu putin ulei,salamul taiat feliute,ciupercile si bulionul.Cand au fiert spaghetele le scoatem la scurs si le amestecam cu feliute de branza topita.
Montam farfuria si mai adaugam bucatele...
Intr-o cratita calim ceapa taiata cu putin ulei, adaugam mazarea boabe, ardeiul gras taiat, bulionul si usturoiul feliute si lasam sa dea in clocot. Se ia cratita de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si se paseaza toate cu blenderul. Pireul obtinut il condimentam cu sare si piper.
Se...
Ceapa si ardeiul le taiem cubulete si le calim in putin ulei. Carnatul il taiem feliute si-l adaugam peste ceapa calita si ardei. Adaugam si cartofii taiati cubulete, acoperim cu apa si lasam sa fiarba. Cand cartofii sunt fierti, saram si piperam, adaugam patrunjel verde si cele 2 lg de bulion....
Punem faina intr-un castron. In mijloc facem o gropita si adaugam sarea, zaharul, drojdia dizolvata in apa calda, amestecam usor cu o lingura. Framantam cu mana aluatul adaugand uleiul si apa cat ne cere aluatul. Trebuie sa iasa un aluat moale si pufos. Il lasam sa isi dubleze volumul la...
Într-un vas se mixează ouăle cu zahărul, până ce se topeste complet. Se adaugă esenta de rom si apoi untul moale.Se amenstecă făina cu drojdia si se adauga ouale batute . Pe masa presărată cu făină se întinde aluatul si apoi se taie patrate. Pe fiecare se asază...
Intr-un castron punem 2 lg de faina, praful de sare, zaharul, drojdia si laptele cald. Le amestecam si le lasam putin deoparte. Restul de faina o punem intr-un castron, adaugam in mijloc galbenusurile, uleiul si le amestecam cu faina. Turnam si laptele si incepem sa framantam. Trebuie sa rezulte...
Toate legumele, carnea,sunca se taie cubulete si se pun intr-un castron.Adaugam mazarea,3 oua fierte taiate.Facem maioneza de casa si amestecam cu o lingura cu ingredientele din castron usor pana se omogenizeaza compozitia,Se aseaza pe un platou pe care il ornam cu maioneza,ou fiert taiat feliute...
Taiem puiul si il punem la fiert impreuna cu legumele curatate intr-o cratita cu apa. Din cand in cand luam spuma care se formeaza deasupra apei de la carne. Cand carnea si legumele au fiert, le scoatem din cratita, tocam legumele fin si putina carne si adaugam in cratita, un cub de delicat de...
Intr-o tigaie cu putin ulei punem carnea tocata condimentata cu sare si piper la calit. Separat dovlecelul, ceapa si castravetii ii taiem. Adaugam peste carne dovlecelul si ceapa taiata si le calim impreuna.
Ungem o tava cu putin ulei si pesmet si punem compozitia calita. Deasupra punem...
Amestecam toate ingredientele si se face un aluat nu foarte tare si il lasam sa se odihneasca 10 minute.Intindem aluatul cu sucitorul pe masa de lucru pe care am presarat faina.Se taie dreptunghiuri,se cresteaza fiecare dreptunghi pe mijloc si se scoate un capat prin taietura din aluat.Se prajesc...
Albusurile le separam de galbenusuri.Mixam albusurile spuma,adaugam pe rand zaharul,galbenusurile,faina putin cate putin,cacaoa,praful de sare si uleiul.Coacem la 180 de grade intr-o tava tapetata cu unt si faina.Facem testul cu scobitoarea.
Mixam frisca ,untul il taiem cubulete si il mixam cu...
Intr-o cratita punem apa la fiert si oasele garf taiate.Le lasam sa dea in clocot si luam toata spuma care se formeaza de la carne.Legumele taiate cubulete le punem in oala si orezul si lasam sa fiarba.La sfarsit...
Facem o mamaliga nu foarte tare din faina de malai,apa,sare si putin ulei.
Carnea,carnatiul,ceapa le taiem cubulete si le calim putin.Intr-un vas de yena,uns cu putin unt alternam un strat de mamaliga cu unul de carne,castraveti murati taiati feliute ,unul de mamaliga,deasupra radem...
Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu ajutorul mixerului, adaugam treptat zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul si uleiul in fir subtire. Adaugam faina si amestecam cu o lingura usor. Se intinde compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Dam la cuptor la 180 de...
Facem un aluat din ingrediente si il lasam la frigider 1 ora.
Din aluat intindem o foaie si taiem rondele cu un pahar pe care il trecem mereu prin faina. Punem formele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam la foc potrivit la cuptor 10-15 minute. Crema o facem din amestecul de banana...
Slanina o punem intr-o tigaie fara ulei, adaugam feliutele de salam, ceapa si lasam sa se rumeneasca putin. Separat ouale le batem cu sare si piper si cascaval ras. Turnam in tigaie peste slanina, la foc mic. Radem cascaval deasupra.
Pofta buna.
Din pulpa taiem 5 felii de carne pe care le batem snitele, le saram si piperam. Pe fiecare bucata de carne punem o felie de sunca, branza topita, o feliuta de ceapa, rulam si prindem cu scobitoare sa nu se desfaca. Fiecare rulou il trecem prin faina si ou batut si le prajim in ulei incins....
Se bat albusurile spuma tare,se adauga zaharul,putin cate putin,batand in continuare.Se adauga galbenusurile,unul cate unul si zaharul vanilat.La sfarsit se incorporeaza faina si se amesteca cu o spatula.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se coace la foc potrivit...
Carnea tocata o amestecam cu 2 oua,cascaval ras,sare,piper,feliutele de paine inmuiate in apa.Amestecam pana compozitia devine omogena si o intindem pe o hartie de copt.Radem cascaval deasupra,punem felii de sunca,branza topita Delaco,feliute de ceapa si rulam cu ajutorul hartiei de copt.Punem...
Intr-un castron punem aripioarele spalate, sare, piper, vin si amestecam.Tava cuptorului o tapetam cu hartie de copt si asezam aripioarele, cartofii taiati mai mari, ceapa si ardeiul taiat feliute. Saram si cartofii si stropim cu putin ulei. Introducem tava in cuptor pentru 1 ora la 200 de grade....
Perisoarele le facem din carnea de pui amestecata cu sare,piper,2 oua,felia de paine.
Separat ceapa curatata si taiata o calim impreuna cu ardeiul si pastarnacul,telina ,adaugam apa si lasam sa dea in clocot.Cand fierbe adaugam orezul, perisoarele si le lasam la fiert.Cand sunt fierte batem 2...
Separam albusul de galbenusuri,Albusul il batem cu un praf de sare,adaugam pe rand zaharul pudra si mixam bine,galbenusurile,zaharul vanilat,uleiul si treptat amestecand cu o spatula faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia o punem intr-o cratita rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina...
Chec pufos cu kiwi
Intr-un castron batem ouale impreuna cu zaharul,zaharul vanilat,praful de copt,amoniacul stins in zeama de lamaie,adaugam laptele,uleiul si amestecam cu o spatula,faina treptat pana se incorporeaza toata compozitia. Ungem o forma cu unt si tapetam cu faina,turnam un strat de...
Rulouri cu branza topita Delaco salam si ceapa
Drojdia se dizolva in lapte caldut.Faina se pune intr-un castron,in mijloc se pune drojdia ,ouale,uleiul,sarea si se face un aluat care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.Se intinde o foaie subtire ,se taie fasie subtire de aluat pe care se repartizeaza cate 3 felii de salam,branza...
Pizza cu branza topita si cascaval Delaco
Drojdia se dizolva in 200 de ml de apa calda,se toarna peste faina si se framanta cu celelalte ingrediente pana se obtine o coca omogena pe care o lasam jumate de ora la dospit. Intindem o foaie subtire pe care asezam cascaval,branza topita,sunca,ardei,ceapa,ciuperci.Presaram oregano.Dam...
Sarmale cu bacon afumat
Carnea tocata o amestecam pe rand cu ceapa calita,baconul taiat marunt,orez,piper,sare,cimbru. Pregatim foile de varza,pe fiecare frunza punem cate o lingura din compozitia facuta si o rulam,inchidem la capete fiecare foaie ca sa nu iasa compozitia.Pe fundul oalei punem unsoare,varza tocata...
Cornuri cu sunca si cascaval Delaco
Faina o punem intr-un castron,in mijloc facem o gropita unde punem, drojdia dizolvata cu zaharul in lapte cald,un praf de sare,2 oua si uleiul.Se framanta un aluat si il lasam sa isi dubleze volumul la caldura. Se intinde cu sucitorul o foaie din aluat si se taie triunghiuri potrivite si...
Budinca de mere
Se curata merele si se dau prin razatoare.Se presara o lingura de zahar si rom peste ele.Se freaca intr-un castron galbenusurile,untul si zaharul vanilat.Adaugam faina.Se pun merele si albusurile batute spuma cu restu de zahar.Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu zahar,se toarna...
Mancare de varza cu carnati semiafumati
Ceapa si carnatiul se taie si se caleste in putin ulei.Varza o taiem marunt si o adaugam peste ceapa calita impreuna cu bulionul si 2 cani de apa si lasam sa dea in clocot. Completam cu apa, sa treaca de varza, foile de dafin si cimbru si lasam sa fiarba la foc potrivit. Saram si piperam dupa...
Spaghete cu felii de branza topita Delaco
Spaghetele le fierbem intr-o cratita in care a pus o ling.sare.Separat ceapa taiata o calim intr-o tigaie cu putin ulei,salamul taiat feliute,ciupercile si bulionul.Cand au fiert spaghetele le scoatem la scurs si le amestecam cu feliute de branza topita. Montam farfuria si mai adaugam bucatele...
Piure de mazare cu snitele
Intr-o cratita calim ceapa taiata cu putin ulei, adaugam mazarea boabe, ardeiul gras taiat, bulionul si usturoiul feliute si lasam sa dea in clocot. Se ia cratita de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si se paseaza toate cu blenderul. Pireul obtinut il condimentam cu sare si piper. Se...
Tocanita de cartofi cu carnati de porc afumat
Ceapa si ardeiul le taiem cubulete si le calim in putin ulei. Carnatul il taiem feliute si-l adaugam peste ceapa calita si ardei. Adaugam si cartofii taiati cubulete, acoperim cu apa si lasam sa fiarba. Cand cartofii sunt fierti, saram si piperam, adaugam patrunjel verde si cele 2 lg de bulion....
Placinte cu branza si ceapa la tigaie
Punem faina intr-un castron. In mijloc facem o gropita si adaugam sarea, zaharul, drojdia dizolvata in apa calda, amestecam usor cu o lingura. Framantam cu mana aluatul adaugand uleiul si apa cat ne cere aluatul. Trebuie sa iasa un aluat moale si pufos. Il lasam sa isi dubleze volumul la...
Cornuri cu dulceata din coaja de portocale
Într-un vas se mixează ouăle cu zahărul, până ce se topeste complet. Se adaugă esenta de rom si apoi untul moale.Se amenstecă făina cu drojdia si se adauga ouale batute . Pe masa presărată cu făină se întinde aluatul si apoi se taie patrate. Pe fiecare se asază...
Branzoici
Intr-un castron punem 2 lg de faina, praful de sare, zaharul, drojdia si laptele cald. Le amestecam si le lasam putin deoparte. Restul de faina o punem intr-un castron, adaugam in mijloc galbenusurile, uleiul si le amestecam cu faina. Turnam si laptele si incepem sa framantam. Trebuie sa rezulte...
Salata de Boeuf
Toate legumele, carnea,sunca se taie cubulete si se pun intr-un castron.Adaugam mazarea,3 oua fierte taiate.Facem maioneza de casa si amestecam cu o lingura cu ingredientele din castron usor pana se omogenizeaza compozitia,Se aseaza pe un platou pe care il ornam cu maioneza,ou fiert taiat feliute...
Supa de pui cu galuste
Taiem puiul si il punem la fiert impreuna cu legumele curatate intr-o cratita cu apa. Din cand in cand luam spuma care se formeaza deasupra apei de la carne. Cand carnea si legumele au fiert, le scoatem din cratita, tocam legumele fin si putina carne si adaugam in cratita, un cub de delicat de...
Morcov pentru iarna
Curatam morcovul ,il dam prin razatoare,il repartizam in pungute mici si il punem la congelator pentru iarna.
Musaca cu carne tocata si castraveti murati
Intr-o tigaie cu putin ulei punem carnea tocata condimentata cu sare si piper la calit. Separat dovlecelul, ceapa si castravetii ii taiem. Adaugam peste carne dovlecelul si ceapa taiata si le calim impreuna. Ungem o tava cu putin ulei si pesmet si punem compozitia calita. Deasupra punem...
Izmene intoarse
Amestecam toate ingredientele si se face un aluat nu foarte tare si il lasam sa se odihneasca 10 minute.Intindem aluatul cu sucitorul pe masa de lucru pe care am presarat faina.Se taie dreptunghiuri,se cresteaza fiecare dreptunghi pe mijloc si se scoate un capat prin taietura din aluat.Se prajesc...
Tort pandispan cu pere
Albusurile le separam de galbenusuri.Mixam albusurile spuma,adaugam pe rand zaharul,galbenusurile,faina putin cate putin,cacaoa,praful de sare si uleiul.Coacem la 180 de grade intr-o tava tapetata cu unt si faina.Facem testul cu scobitoarea. Mixam frisca ,untul il taiem cubulete si il mixam cu...
Ciorba acra cu tarhon si oase garf
Intr-o cratita punem apa la fiert si oasele garf taiate.Le lasam sa dea in clocot si luam toata spuma care se formeaza de la carne.Legumele taiate cubulete le punem in oala si orezul si lasam sa fiarba.La sfarsit...
Mamaliga la cuptor
Facem o mamaliga nu foarte tare din faina de malai,apa,sare si putin ulei. Carnea,carnatiul,ceapa le taiem cubulete si le calim putin.Intr-un vas de yena,uns cu putin unt alternam un strat de mamaliga cu unul de carne,castraveti murati taiati feliute ,unul de mamaliga,deasupra radem...
Tort cu mere si budinca
Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu ajutorul mixerului, adaugam treptat zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul si uleiul in fir subtire. Adaugam faina si amestecam cu o lingura usor. Se intinde compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Dam la cuptor la 180 de...
Biscuiti pentru cafea
Facem un aluat din ingrediente si il lasam la frigider 1 ora. Din aluat intindem o foaie si taiem rondele cu un pahar pe care il trecem mereu prin faina. Punem formele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam la foc potrivit la cuptor 10-15 minute. Crema o facem din amestecul de banana...
Omleta
Slanina o punem intr-o tigaie fara ulei, adaugam feliutele de salam, ceapa si lasam sa se rumeneasca putin. Separat ouale le batem cu sare si piper si cascaval ras. Turnam in tigaie peste slanina, la foc mic. Radem cascaval deasupra. Pofta buna.
Rulou de snitel umplut
Din pulpa taiem 5 felii de carne pe care le batem snitele, le saram si piperam. Pe fiecare bucata de carne punem o felie de sunca, branza topita, o feliuta de ceapa, rulam si prindem cu scobitoare sa nu se desfaca. Fiecare rulou il trecem prin faina si ou batut si le prajim in ulei incins....
Rulada pufoasa cu dulceata de capsuni si nuca
Se bat albusurile spuma tare,se adauga zaharul,putin cate putin,batand in continuare.Se adauga galbenusurile,unul cate unul si zaharul vanilat.La sfarsit se incorporeaza faina si se amesteca cu o spatula. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se coace la foc potrivit...
Rulada din carne tocata umpluta
Carnea tocata o amestecam cu 2 oua,cascaval ras,sare,piper,feliutele de paine inmuiate in apa.Amestecam pana compozitia devine omogena si o intindem pe o hartie de copt.Radem cascaval deasupra,punem felii de sunca,branza topita Delaco,feliute de ceapa si rulam cu ajutorul hartiei de copt.Punem...
Aripioare de pui cu cartofi la cuptor
Intr-un castron punem aripioarele spalate, sare, piper, vin si amestecam.Tava cuptorului o tapetam cu hartie de copt si asezam aripioarele, cartofii taiati mai mari, ceapa si ardeiul taiat feliute. Saram si cartofii si stropim cu putin ulei. Introducem tava in cuptor pentru 1 ora la 200 de grade....
Ciorba cu perisoare de pui fara orez
Perisoarele le facem din carnea de pui amestecata cu sare,piper,2 oua,felia de paine. Separat ceapa curatata si taiata o calim impreuna cu ardeiul si pastarnacul,telina ,adaugam apa si lasam sa dea in clocot.Cand fierbe adaugam orezul, perisoarele si le lasam la fiert.Cand sunt fierte batem 2...
Tort cu mascarpone si kiwi
Separam albusul de galbenusuri,Albusul il batem cu un praf de sare,adaugam pe rand zaharul pudra si mixam bine,galbenusurile,zaharul vanilat,uleiul si treptat amestecand cu o spatula faina amestecata cu praful de copt. Compozitia o punem intr-o cratita rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina...