Simteam nevoia sa mananc ceva dulce si am facut acest tort. Rapid, racoros, delicios... iar data viitoare va fi acoperit de frisca :)
Mai intai caramelizam intr-o cratita cele 4 lg de zahar. Facem in asa fel incat caramelul sa ajunga si pe peretii vasului.
Pregatim apoi un pandispan simplu : Separam ouale, albusurile si cu un praf de sare se bat spuma. Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza si ele si se pun peste albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza cu grija in compozitia de oua.
Curatam merele de coaja, scoatem cotorul si apoi le taiem rondele asezandu-le peste zaharul caramelizat (inclusiv pe peretii vasului). Presaram cu scortisoara, dupa care punem untul din loc in loc. Deasupra turnam compozitia de blat si dam la cuptorul preincalzit la 180°. Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa 5 min sa se racoreasca, apoi se rastoarna pe un platou.
Se da la rece si se poate servi cu inghetata sau frisca, dar e foarte bun si simplu.