Am curatat cartofii, i-am taiat in bucati mai marisoare si i-am lasat in apa rece. Am curatat si spalat ceapa, pe care am tocat-o marunt si am pus-o la calit in ulei direct in cratita in care urma sa fac mancarea.Am adaugat pe rand ardeiul gras taiat,baconul cubulete,cartofii si apa cat sa...
Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu ajutorul mixerului, adaugam treptat zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul si uleiul in fir subtire. Adaugam faina si amestecam cu o lingura usor. Se intinde compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Dam la cuptor la 180...
Clatite pufoase reteta
Stafidele le punem intr-un castron sa se inmoaie in apa calda.Biscuitii ii faramitam.
Branza o mixam impreuna cu zaharul,ouale si zaharul vanilat.Laptele impreuna cu restu esentelor le mixam impreuna cu branza,incorporam faina amestecata cu praful de copt si un praf...
Asezam intr-un castron pe rand cate un rand din fiecare carne pe care le-am sarat si piperat.Facem un sos din toate mirodenile,ulei si apa si turnam peste carne si lasam la macerat 30 de minute.In tava cuptorului asezam bucatile de carne si zeama ramasa si lasam la 200 de grade pana se...
Amestecam carnea tocata cu sosul,ouale intregi,cascavalul ras,pasta de jumeri(jumeri date prin masina de tocat) si restul ingredientelor.In palma umeda luam cate o lingura din compozitie si o modelam,fiecare piftea o trecem prin faina si prin ouale batute cu sare si piper si le prajim in ulei la...
Cum se prepara Rulouri din piept de pui - Reteta gustoasa pentru un preparat excelent
Pieptul de pui se taie fasii subtiri si se bate ca la snitele, se sareaza si se pipereaza. Pe fiecare fasie se pun o felie de sunca, una de branza topita, se ruleaza si se prinde cu o scobitoare ca sa nu se...
Intr-o cratita punem putin ulei si calim ceapa si ardeiul taiat, adaugam carnea taiata cubulete si 2 cani de apa si lasam sa dea in clocot .Dupa ce a fiert carnea adaugam ciupercile, saram si piperam si facem galustele dintr-un ou, 2 lg de faina si zeama din tocanita.
Pofta buna.
Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul, faina si se mixeaza bine. Ungem o forma cu unt si o tapetam cu faina si turnam jumatate din compozitie, punem cu lingura crema de ciocolata, cealalta jumatate de compozitie o amestecam cu 2-3 lg de crema tartinabila si turnam in...
Orezul (pungutele) il punem la fiert 12 minute in apa cu sare. Separat taiem pieptul de pui, ceapa si ardeiul fidelute si le calim in putin ulei. Adaugam si ciupercile, 2 cani de apa si lasam sa fiarba 10 minute. Saram si piperam dupa gust, adaugam smantana amestecata cu 2 lg din zeama din...
Taiem cornurile in felii potrivite pe care le stropim cu lapte,separat taiem feliute sunca,cascavalul si rosile.Batem cu sare si piper ouale,amestecam toate ingredientele la un loc impreuna cu untul ca sa se omogenizeze compozitia si punem intr-o tava termorezistenta la cuptor la 200 de...
Separam galbenusurile de albusuri.Albusurile le batem cu un praf de sare,adaugam pe rand zaharul,galbenusurile,uleiul si incorporam faina amestecand cu o paleta .Ungem o forma de tarta cu unt si tapetam cu faina si turnam compozitia in forma,punem struguri si presaram zahar.Dam la cuptor ,facem...
Se rad cartofii si se amesteca cu ouale si branza rasa.Se pune compozitia pe o hartie de copt si se da o forma dreptunghiulara. Deasupra punem cascavalul feliute si baconul afumat. Rulam cu ajutorul hartiei de copt si dam forma unei rulade. O punem apoi intr-o forma si ungem rulada cu un ou...
Se face un aluat din faina,margarina,zahar si galbenusuri framantand bine ca sa iasa un aluat elastic.Se fac bilute din aluat ,fiecare biluta in parte se apasa cu degetu in mijloc si cu degetele se ridica uniform marginile...
Fasolea se curata, se spala si se lasa in apa de pe o zi pe alta. A doua zi se limpezeste si se pune la fiert in apa rece. O lasam sa dea in clocot si schimbam apa.
Cand fasolea este aproape fiarta se adauga morcovul ras si legumele taiate cubulete. Separat calim ceapa tocata marunt si 2 lg de...
Pulpele le punem la fiert cu un cub de knor.Sunca,ceapa si ardeiul taiate marunt se calesc in putin ulei.Intr-un vas termorezistent punem bucati de unt,felii de branza topita,pulpele fierte,sunca,ceapa si ardeiul calit,felii taiate de cascaval,branza topita si d-am la cuptor pana se rumenesc...
Calim in putin ulei ceapa tocata marunt si carnea tocata.La chifle le scoatem miezul,in fiecare punem cate o bucatica de unt,o lingura de carne tocata cu ceapa,rosii cherry,o felie de branza topita Delaco,spargem un ou,il saram si piperam.
Punem chiflele intr-o tava tapetata cu...
Oul il mixam cu un praf de sare, adaugam pe rand zaharul, nuca de cocos, zaharul vanilat, praful de copt, laptele, cacaoa si faina amestecand usor cu o spatula pana se incorporeaza toate ingredientele.
Intr-o forma de briose punem o lingura de compozitie, o bucatica de ciocolata si inca o...
Feliile de paine le ungem cu unt, le taiem coaja si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra punem sunca si salamul taiat feliute, ciupercile, ceapa taiata fidelute, rondele de ardei, rosiile, cascavalul, masline, presaram oregano. Oul il batem cu branza Delaco si il punem in tava...
Faina o punem intr-un castron, in mijloc facem o gropita unde punem drojdia dizolvata cu zaharul in lapte cald, un praf de sare , 2 oua si uleiul. Se framanta un aluat si il lasam sa isi dubleze volumul la caldura. Se intinde cu sucitorul o foaie din aluat, o indreptam la capete, jumate il...
Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul in laptele cald.Faina se pune intr-un bol,se adauga,laptele cu zaharul si droj. dizolvata,untul.Se framanta un aluat elastic.Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Umplutura ptr. cornulete:se face o budinca conform instructiunile de pe plic si se...
Intr-o oala punem putin ulei si carnea tocata impreuna cu ceapa taiata cubulete. Le lasam sa se caleasca putin si adaugam legumele taiate. Punem apa cat sa ramana loc liber de 2 degete in oala si lasam sa fiarba, cand da in clocot adaugam orezul spalat si cartofii taiati cubulete. Potrivim de...
Orezul il punem la fiert in apa cu putina sare,cand a fiert il lasam la scurs.Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul.Galbenusurile le amestecam cu zaharul vanilat,orezul si 2 lg. de scortisoara.
Adaugam merele rase si albusurile batute spuma si omogenizam compozitia. Ungem o...
Orezul il fierbem in apa cu sare,il lasam la scurs,adaugam sare,piper dupa gust,ouale,pateul si branza rasa,le amestecam pana se omogenizeaza compozitia si da-m la cuptor in forme de briose 10 minute.Pofta buna.
Albusurile le mixam impreuna cu un praf de sare, zaharul, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu o spatula si adaugam si nuca de cocos. Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina si turnam compozitia si dam la cuptor. Facem testul cu scobitoarea.
Crema o facem mixand...
Cartofii ii fierbem in apa cu sare, ii lasam sa se raceasca, ii curatam de coaja si ii taiem feliute. La fiecare feliuta de cartofi punem o feliuta de sunca, una de cascaval, slanina, ardei, salam cu sunca, ceapa si unim tot cartoful cu un betisor de frigarui. Asezam in tava cuptorului, punem...
Drojdia o dizolvam in laptele cald. Ouale le mixam impreuna cu zaharul, uleiul si sarea, turnam in castron peste faina, adaugam drojdia dizolvata, coaja de lamaie si framantam un aluat care sa fie moale si sa nu se lipeasca de maini. Lasam aluatul sa creasca, intindem o foaie subtire pe masa de...
Sunca, ardeiul si maslinele le taiem marunt. Intr-un castron punem faina, praful de copt, smantana, sarea, laptele si le amestecam cu o lingura. Incorporam si maslinele, ardeiul si sunca taiata. Punem compozitia in forme de briose si dam la cuptor la 180 de grade.
Pofta buna.
Punem conopida la fiert intr-o oala cu sare,dupa ce a fiert o lasam sa se raceasca si o scurgem de zeama,maioneza o facem dintr-un galbenus de ou,un varf de cutit de sare,putin mustar si ulei.In blendar punem conopida,sunca taiata...
Carnea taiata cubulete,carnatiul taiat felii si aripioarele le punem la calit in putin ulei.Adaugam si ceapa cu ardeiul taiat feliute le lasam 5 minute si adaugam castravetii taiati feliute, turnam peste o cana de apa sa se fiarba.Separat facem o mamaliga din faina de malai pe care o punem la...
Pulpele le punem intr-un castron,le saram ,piperam,punem putin ulei si vinul.Lasam 10 minute,cartofii ii curatam si ii taiem felii potrivite.Tava cuptorului o tapetam cu hartie de copt si punem pulpele de pui si cartofii sarati si stropiti cu putin ulei.Pe fiecare pulpita punem cate putin unt si...
Tocanita de cartofi cu ciuperci si bacon afumat
Am curatat cartofii, i-am taiat in bucati mai marisoare si i-am lasat in apa rece. Am curatat si spalat ceapa, pe care am tocat-o marunt si am pus-o la calit in ulei direct in cratita in care urma sa fac mancarea.Am adaugat pe rand ardeiul gras taiat,baconul cubulete,cartofii si apa cat sa...
Tort cu crema de ciocolata si nuci
Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu ajutorul mixerului, adaugam treptat zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul si uleiul in fir subtire. Adaugam faina si amestecam cu o lingura usor. Se intinde compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Dam la cuptor la 180...
Clatite pufoase reteta cu branza de vaci si stafide
Clatite pufoase reteta Stafidele le punem intr-un castron sa se inmoaie in apa calda.Biscuitii ii faramitam. Branza o mixam impreuna cu zaharul,ouale si zaharul vanilat.Laptele impreuna cu restu esentelor le mixam impreuna cu branza,incorporam faina amestecata cu praful de copt si un praf...
Tava lipicioasa (piept de porc, coaste si carnati la cuptor)
Asezam intr-un castron pe rand cate un rand din fiecare carne pe care le-am sarat si piperat.Facem un sos din toate mirodenile,ulei si apa si turnam peste carne si lasam la macerat 30 de minute.In tava cuptorului asezam bucatile de carne si zeama ramasa si lasam la 200 de grade pana se...
Piftele cu sos Dijonnaise si pasta de jumeri
Amestecam carnea tocata cu sosul,ouale intregi,cascavalul ras,pasta de jumeri(jumeri date prin masina de tocat) si restul ingredientelor.In palma umeda luam cate o lingura din compozitie si o modelam,fiecare piftea o trecem prin faina si prin ouale batute cu sare si piper si le prajim in ulei la...
Rulouri din piept de pui - Reteta gustoasa pentru un preparat excelent
Cum se prepara Rulouri din piept de pui - Reteta gustoasa pentru un preparat excelent Pieptul de pui se taie fasii subtiri si se bate ca la snitele, se sareaza si se pipereaza. Pe fiecare fasie se pun o felie de sunca, una de branza topita, se ruleaza si se prinde cu o scobitoare ca sa nu se...
Tocanita de carne cu galuste si ciuperci
Intr-o cratita punem putin ulei si calim ceapa si ardeiul taiat, adaugam carnea taiata cubulete si 2 cani de apa si lasam sa dea in clocot .Dupa ce a fiert carnea adaugam ciupercile, saram si piperam si facem galustele dintr-un ou, 2 lg de faina si zeama din tocanita. Pofta buna.
Chec din albusuri cu crema de ciocolata
Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul, faina si se mixeaza bine. Ungem o forma cu unt si o tapetam cu faina si turnam jumatate din compozitie, punem cu lingura crema de ciocolata, cealalta jumatate de compozitie o amestecam cu 2-3 lg de crema tartinabila si turnam in...
Orez cu piept de pui si ciuperci
Orezul (pungutele) il punem la fiert 12 minute in apa cu sare. Separat taiem pieptul de pui, ceapa si ardeiul fidelute si le calim in putin ulei. Adaugam si ciupercile, 2 cani de apa si lasam sa fiarba 10 minute. Saram si piperam dupa gust, adaugam smantana amestecata cu 2 lg din zeama din...
Budinca de cornuri
Taiem cornurile in felii potrivite pe care le stropim cu lapte,separat taiem feliute sunca,cascavalul si rosile.Batem cu sare si piper ouale,amestecam toate ingredientele la un loc impreuna cu untul ca sa se omogenizeze compozitia si punem intr-o tava termorezistenta la cuptor la 200 de...
Tarta cu struguri
Separam galbenusurile de albusuri.Albusurile le batem cu un praf de sare,adaugam pe rand zaharul,galbenusurile,uleiul si incorporam faina amestecand cu o paleta .Ungem o forma de tarta cu unt si tapetam cu faina si turnam compozitia in forma,punem struguri si presaram zahar.Dam la cuptor ,facem...
Rulada de piure cu bacon afumat si cascaval
Se rad cartofii si se amesteca cu ouale si branza rasa.Se pune compozitia pe o hartie de copt si se da o forma dreptunghiulara. Deasupra punem cascavalul feliute si baconul afumat. Rulam cu ajutorul hartiei de copt si dam forma unei rulade. O punem apoi intr-o forma si ungem rulada cu un ou...
Cosulete cu rahat ,struguri si sirop de brad
Se face un aluat din faina,margarina,zahar si galbenusuri framantand bine ca sa iasa un aluat elastic.Se fac bilute din aluat ,fiecare biluta in parte se apasa cu degetu in mijloc si cu degetele se ridica uniform marginile...
Ciorba de fasole de post acrita cu tarhon
Fasolea se curata, se spala si se lasa in apa de pe o zi pe alta. A doua zi se limpezeste si se pune la fiert in apa rece. O lasam sa dea in clocot si schimbam apa. Cand fasolea este aproape fiarta se adauga morcovul ras si legumele taiate cubulete. Separat calim ceapa tocata marunt si 2 lg de...
Pulpe de pui la cuptor cu cascaval si branza Delaco
Pulpele le punem la fiert cu un cub de knor.Sunca,ceapa si ardeiul taiate marunt se calesc in putin ulei.Intr-un vas termorezistent punem bucati de unt,felii de branza topita,pulpele fierte,sunca,ceapa si ardeiul calit,felii taiate de cascaval,branza topita si d-am la cuptor pana se rumenesc...
Chifle delicioase la cuptor cu branza topita Delaco
Calim in putin ulei ceapa tocata marunt si carnea tocata.La chifle le scoatem miezul,in fiecare punem cate o bucatica de unt,o lingura de carne tocata cu ceapa,rosii cherry,o felie de branza topita Delaco,spargem un ou,il saram si piperam. Punem chiflele intr-o tava tapetata cu...
Briose cu ciocolata si nuca de cocos
Oul il mixam cu un praf de sare, adaugam pe rand zaharul, nuca de cocos, zaharul vanilat, praful de copt, laptele, cacaoa si faina amestecand usor cu o spatula pana se incorporeaza toate ingredientele. Intr-o forma de briose punem o lingura de compozitie, o bucatica de ciocolata si inca o...
Pizza pe paine cu branza si cascaval Delaco
Feliile de paine le ungem cu unt, le taiem coaja si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra punem sunca si salamul taiat feliute, ciupercile, ceapa taiata fidelute, rondele de ardei, rosiile, cascavalul, masline, presaram oregano. Oul il batem cu branza Delaco si il punem in tava...
Strudel cu ciocolata cu menta si nuca de cocos
Faina o punem intr-un castron, in mijloc facem o gropita unde punem drojdia dizolvata cu zaharul in lapte cald, un praf de sare , 2 oua si uleiul. Se framanta un aluat si il lasam sa isi dubleze volumul la caldura. Se intinde cu sucitorul o foaie din aluat, o indreptam la capete, jumate il...
Cornuri cu budinca de lamaie si nuca de cocos
Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul in laptele cald.Faina se pune intr-un bol,se adauga,laptele cu zaharul si droj. dizolvata,untul.Se framanta un aluat elastic.Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Umplutura ptr. cornulete:se face o budinca conform instructiunile de pe plic si se...
Ciorba cu carne tocata
Intr-o oala punem putin ulei si carnea tocata impreuna cu ceapa taiata cubulete. Le lasam sa se caleasca putin si adaugam legumele taiate. Punem apa cat sa ramana loc liber de 2 degete in oala si lasam sa fiarba, cand da in clocot adaugam orezul spalat si cartofii taiati cubulete. Potrivim de...
Budinca de orez cu mere
Orezul il punem la fiert in apa cu putina sare,cand a fiert il lasam la scurs.Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul.Galbenusurile le amestecam cu zaharul vanilat,orezul si 2 lg. de scortisoara. Adaugam merele rase si albusurile batute spuma si omogenizam compozitia. Ungem o...
Briose cu orez,pateu si branza
Orezul il fierbem in apa cu sare,il lasam la scurs,adaugam sare,piper dupa gust,ouale,pateul si branza rasa,le amestecam pana se omogenizeaza compozitia si da-m la cuptor in forme de briose 10 minute.Pofta buna.
Delicioasa
Albusurile le mixam impreuna cu un praf de sare, zaharul, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu o spatula si adaugam si nuca de cocos. Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina si turnam compozitia si dam la cuptor. Facem testul cu scobitoarea. Crema o facem mixand...
Cartofi trasi in teapa
Cartofii ii fierbem in apa cu sare, ii lasam sa se raceasca, ii curatam de coaja si ii taiem feliute. La fiecare feliuta de cartofi punem o feliuta de sunca, una de cascaval, slanina, ardei, salam cu sunca, ceapa si unim tot cartoful cu un betisor de frigarui. Asezam in tava cuptorului, punem...
Trigoane cu ciocolata
Drojdia o dizolvam in laptele cald. Ouale le mixam impreuna cu zaharul, uleiul si sarea, turnam in castron peste faina, adaugam drojdia dizolvata, coaja de lamaie si framantam un aluat care sa fie moale si sa nu se lipeasca de maini. Lasam aluatul sa creasca, intindem o foaie subtire pe masa de...
Briose cu masline si sunca
Sunca, ardeiul si maslinele le taiem marunt. Intr-un castron punem faina, praful de copt, smantana, sarea, laptele si le amestecam cu o lingura. Incorporam si maslinele, ardeiul si sunca taiata. Punem compozitia in forme de briose si dam la cuptor la 180 de grade. Pofta buna.
Pasta de conopida cu sunca si maioneza de casa
Punem conopida la fiert intr-o oala cu sare,dupa ce a fiert o lasam sa se raceasca si o scurgem de zeama,maioneza o facem dintr-un galbenus de ou,un varf de cutit de sare,putin mustar si ulei.In blendar punem conopida,sunca taiata...
Tochitura cu castraveti murati,mamaliga si ochiuri
Carnea taiata cubulete,carnatiul taiat felii si aripioarele le punem la calit in putin ulei.Adaugam si ceapa cu ardeiul taiat feliute le lasam 5 minute si adaugam castravetii taiati feliute, turnam peste o cana de apa sa se fiarba.Separat facem o mamaliga din faina de malai pe care o punem la...
Pulpe cu cartofi la cuptor
Pulpele le punem intr-un castron,le saram ,piperam,punem putin ulei si vinul.Lasam 10 minute,cartofii ii curatam si ii taiem felii potrivite.Tava cuptorului o tapetam cu hartie de copt si punem pulpele de pui si cartofii sarati si stropiti cu putin ulei.Pe fiecare pulpita punem cate putin unt si...