Ficat turcesc

de reisnaor_2006 in Ficat, 1 Mar 2020 | 7753 vizualizari

 

Chiar daca nu sunteti iubitori de ficat, va garantez ca aceasta reteta o veti manca cu placere si va fi cea mai delicioasa mancare de ficat pe care ati incercat-o.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ficat de pui
  • 3 linguri de amidon
  • 1 lingura de boia de ardei dulce
  • 1 lingura de sare
  • 50 ml de ulei
  • 6 buc de usturoi
  • 1 ceapa
  • Sos:
  • 200 gr pasta de rosii
  • 2-3 linguri miere de albine
  • 1/2 pahar de apa calda
  • 2-3 linguri de ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat turcesc:

      Pentru inceput curatam ficatul de pui, il taiem fasii mai mari. Intr-un bol amestecam ficatul cu amidonul, sarea, boiaua de ardei dulce, usturoiul pisat si uleiul.

      Il lasam la marinat timp de 20 de minute. Punem ficatul la prajit si cand este aproape gata adaugam o ceapa taiata cubulete.

      Sosul: Intr-un bol punem pasta de rosii, uleiul, mierea, omogenizam bine ingredientele si turnam compozitia peste ficatul prajit impreuna cu 1/2 pahar cu apa calda. Se lasa la fiert 10 minute si se serveste alaturi de garnitura.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ficatul de pui il putem inlocui cu ficat de porc.

2

Poate fi servit alaturi de o salata de ceapa rosie taiata subtire si marinata in ulei de masline, sare si otet balsamic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat turcesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ficat de porc cu ceapa, reteta rapida si delicioasa