radu_popovici

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 08.12.2010

RETETE43
PRIETENI32
Retete

Rata cu ananas

In Rata la 8 Mai 2012

Se incinge cuptorul la 170 °C. Se fierbe orezul in 2 cani de apa cu sare, timp de 16 minute, sau pana ce este facut, iar lichidul a fost absorbit.  Intre timp se curata pieptii de rata de pielea in exces. Se cresteaza oblic pielea cu un cutit ascutit (atentie, taieturile nu trebuie sa...

Peppersteak cu cartofi fondanti si salata de cruditati

In Vita la 25 Apr 2012

Se tempereaza fripturile minim 30-40 de minute, la temperatura camerei, inainte de a fi gatite. Se astern pe suprafata de lucru boabele de piper macinate. Se preseaza fripturile, ca piperul sa adere pe ambele fete. Se sareaza carnea. Se incinge cuptorul la 200 °C. Se taie cartofii in...

Cotlete de miel cu crusta crocanta si piure de cartofi dulci

In Oaie la 13 Apr 2012

Se curata bine (french trimming) cotletul, indepartand grasimea in exces si curatand capetele coastelor. Se intinde cotletul pe suprafata de lucru, cu partea carnoasa in sus. Se asezoneaza cu sare, piper, usturoi praf si Herbes de Provence. Se incinge cuptorul la 200-210 °C. Se incinge o...

Somon cu sos rose

In Somon la 26 Feb 2012

Se incinge cuptorul la 200 °C. Se spala fileurile de somon si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se asaza fileul intr-un platou de dimensiune potrivita. Se ung cu ulei de masline platoul si fileul de somon. Acesta din urma se asezoneaza cu sare si piper. Se asaza deasupra...

Ardei umpluti cu orez

In Mancaruri de legume la 21 Feb 2012

 Se fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj.  Se incinge cuptorul la 190 °C. Se unge cu ulei o tava de copt, sau un platou ceramic. Se taie ardeii in jumatate, pe lungime (prin codita), si se curata de cotoare.  Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare. Se...

Spetsofai

In Porc la 15 Feb 2012

Se incing 2-3 linguri de ulei intr-o cratita mare, se adauga ardeii, se sareaza si se gatesc 8-10 minute, la foc mediu, pana incep sa se rumeneasca. Se incinge cuptorul la 180 °C. Se incinge restul de ulei intr-o tigaie. Se adauga carnatii si se prajesc rapid, intorcandu-i frecvent, ca sa...

Crema de branza cu nuci

In Aperitive / Garnituri la 1 Feb 2012

 Se incinge cuptorul la 180 °C (gradatia Mediu). Se asterne pe o tava de copt o foaie de hartie de pergament. Peste ea se asaza miejii de nuca. Se coc 5-10 minute, sau pana ce sunt rumeniti. Se toaca circa trei sferturi dintre ei; se pun deoparte miejii care arata cel mai bine, intregi,...

Orez cu pui si carnati

In Pui la 30 Ian 2012

Se incinge o cratita cu fund gros la foc iute. Se adauga uleiul. Cand incepe sa fumege, se adauga carnatii si se prajesc 3-4 minute, pana se rumenesc, fara sa se amestece. Se amesteca abia acum si se adauga cubuletele de pui. Se prajesc 3 minute, apoi se amesteca si se continua gatitul pana ce...

Pui cu paste si ciupercute

In Pui la 23 Ian 2012

Se taie pieptul de pui in jumatate, pe orizontala. Se asaza feliile intre doua folii si se bat usor, ca sa aiba o grosime uniforma de cca. 5 mm. Se scot fileurile din folii, se sareaza si se pipereaza. Se tavalesc apoi prin faina, cat sa se acopere uniform. Se scutura de exces. Se fierb...

Omleta cu orez si pui

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2012

Se fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurge bine si se pune deoparte. Intre timp se sareaza si se pipereaza carnea. Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie, la foc iute. Se adauga carnea si se soteaza 1-2 minute. Se micsoreaza flacara, se adauga ceapa si se caleste 2-3...

Creveti cu cartofi si busuioc

In Fructe de mare la 4 Ian 2012

Se sareaza si se pipereaza crevetii. Se adauga usturoi, suc de lamaie si vin si se amesteca bine. Se lasa la marinat 30 de minute. Se amesteca cele doua tipuri de boia. Intre timp se pun la fiert cartofii, cu coaja cu tot, in apa cu sare. Se fierb molcom 10-12 minute, sau pana ce sunt...

Risotto cu prosciutto si creveti

In Fructe de mare la 6 Dec 2011

Se pune orezul intr-o tigaie bine incinsa si se prajeste uscat 2-3 minute, la foc mare, amestecand continuu. Se adauga in fondul clocotit sofranul si se amesteca. Intre timp se incinge uleiul intr-o tigaie mare si adanca. Se face focul mic si se adauga ceapa. Se sareaza si se caleste 2-3...

Andive cu salata de creveti

In Fructe de mare la 1 Dec 2011

Se incinge cuptorul la 180 C. Se asaza miezul de nuca pe o tava de copt si se prajeste la cuptor cateva minute. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se toaca. Se pastreaza cateva miezuri pentru ornat. Intre timp se sareaza si se pipereaza crevetii. Se incinge uleiul de mmasline intr-o tigaie...

Kedgeree cu mazare si somon afumat

In Somon la 21 Noi 2011

    Se fierbe orezul circa 10 minute, pana se face fraged. Se scot pungutele din apa, se scurg si se transfera orezul intr-un bol. Intre timp se da in clocot apa intr-o craticioara, se adauga circa 1 lingura de sare si se amesteca pana se dizolva. Se micsoreaza flacara, ca apa...

Dorada cu lapte de cocos

In Peste la 26 Iun 2011

Pestele se sareaza si se stropeste in interior si in exterior cu jumatate din cantitatea de suc de lamaie; se pune intr-un vas termorezistent. Se incalzeste cuptorul la 180 °C (foc mediu). Intr-un castron mare se combina pasta de rosii, usturoiul, curry, iaurtul, sarea, laptele de cocos,...

Frigarui de pui asiatice, cu sos de arahide

In Pui la 24 Mai 2011

  Se combina intr-un castron sosul de soia cu miere, usturoi, ghimbir, jumatate din cantitatea de ulei si din cea de suc de lamaie. Se adauga cubuletele de pui, se acopera cu folie transparenta si se lasa la marinat, in frigider, minim 1 ora.   Se incinge 1 lingura de...

Dorada in sos de iaurt

In Peste la 24 Mai 2011

  Se incinge cuptorul la mediu. Se proceseaza in blender ceapa cu usturoi, praz si ardei iute. Se adauga sare, piper, suc de lamaie si 2 linguri de ulei si se proceseaza pana se obtine o pasta.   Se practica despicaturi oblice pe ambele fete ale pestilor. Se ung cu mixtura...

Cartofi cu maioneza de post

In Mancaruri de post la 24 Mai 2011

 Se amesteca ceapa cu sare, piper, 2 linguri de ulei, 1 lingurita de cimbru si 1 lingura de suc de lamaie. Se lasa sa stea pana ce se prepara restul ingredientelor.  Se fierb molcom cartofii si morcovii 3-4 minute, in apa cu sare. Se scurg bine. Se lasa sa se raceasca 5 minute. Se...

Cartofi cu curry

In Mancaruri de post la 24 Mai 2011

  Se proceseaza ceapa, ardeiul iute, ghimbirul si usturoiul cu putina sare, pana se obtine o pasta omogena.   Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga mixtura de ceapa, curry, sare si piper. Se amesteca bine si se gateste, la foc mediu, circa 2 minute.   Se...

Ardei umpluti cu cuscus

In Mancaruri de post la 24 Mai 2011

 Se incinge cuptorul la 200 °C. Se practica o despicatura in ardeii grasi, de sub coada pana in mijlocul partii inferioare (se pastreaza intacte coditele). Se curata de seminte si cotor.  Se da in clocot apa si se adauga peste cuscus, impreuna cu 1 lingura de ulei, sare si piper....

Gnocchi international

In Paste la 24 Mai 2011

Se prepara sosul romanesc, amestecand ingredientele intr-un castron. Se prepara sosul mediteranean intr-o tigaie si se pastreaza cald. Se infuzeaza uleiul de orez cu mirodenii. Se fierb gnocchi in apa clocotita cu sare, timp de 2-3 minute, pana ce se ridica la suprafata. Se impart...

Telina gratinata

In Mancaruri de post la 30 Apr 2011

Reteta este rapida si usor de facut, iar savoarea sa este deosebita datorita combinatiei de lactate cu nucsoara, ca si aportului de gust adus de capere. Se incinge cuptorul la 190 °C. Se curata telina de coaja, se taie in jumatate si se feliaza fiecare dintre jumatati la 5 mm grosime. Se...

Pilaf cu 7 arome

In Mancaruri de post la 30 Apr 2011

 Acest pilaf este asezonat intr-un mod mai special, cu un amestec de condimente (de tip pasta) creat de mine cu ceva timp in urma. Pasta “7 arome romanesti” da un gust cu totul special acestui preparat traditional Se pun intr-un blender semintele de floarea-soarelui, sarea,...

Peste la pachet

In Pangasius la 30 Apr 2011

Vreau sa va supun atentiei o modalitate simpla de a gati si asezona un peste intreg. Preparatul este unul sanatos, caci metoda respectiva nu foloseste grasimi, iar pestele este servit alaturi de legume, gatite suficient ca sa fie fragede si sa-si si pastreze nutrientii, culoarea si textura.

Parjoale

In Mancaruri cu carne la 30 Apr 2011

Aceste parjoale se fac usor, se gatesc rapid si sunt destul de simpatice ca sa fie servite oricand, chiar si la mese mai festive, ca gustari sau antreuri. Se pun intr-un blender menta, patrunjel, usturoi, 2-3 linguri de iaurt si suc de lamaie. Se proceseaza pana se omogenizeaza. Se adauga...

Orez cu fasole

In Mancaruri de post la 30 Apr 2011

Reteta de fata este una de post, ea combinand orezul (carbohidraţi) cu fasole (proteine). Punctul ei interesant este metoda de asezonare, care da combinaţiei de orez şi fasole – una mai curand “boanta” ca gust – un plus insemnat de savoare si de micronutrienti. Se...

Muschi de porc cu trei sosuri

In Porc la 30 Apr 2011

Aceasta reteta este extrem de simpla si va ofera mai multe variante de a asezona carnea, dupa ce este prajita. Asezonarea se face cu ajutorul unor sosuri pe baza de unt si diverse condimente, numite “unturi compozite”. Se toaca marunt usturoiul si se piseaza cu sare. Se incinge...

Supa crema cu tarhon

In Supe la 17 Apr 2011

Se incing uleiul si untul intr-o oala mare si se caleste ceapa 4-5 minute, pana se face translucida.   Se adauga cartofii, morcovii si telina si se inabusa, la foc mic, timp de 10 minute, pana ce vegetalele sunt aproape fragede. Se amesteca ocazional.   Intre timp se fierbe...

Salata de cuscus

In Mancaruri de post la 17 Apr 2011

Se amesteca sucul de portocala cu pasta de ardei iute, sare si piper. Se toarna mixtura peste cuscus, intr-un castron. Se lasa cuscusul la inmuiat, circa 15-20 de minute. Se amesteca apoi cuscusul rehidratat cu stafide, ardei grasi, rosie, ceapa verde, masline si patrunjel. Se sareaza si...

Rondele de cartofi cu nucsoara

In Mancaruri de post la 17 Apr 2011

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se adauga semintele de chimen. Se prajesc, amestecand frecvent, pana ce incep sa sfaraie.  Se adauga ghimbirul si ardeiul iute si se gatesc 2 minute, amestecand frecvent.   Se adauga sarea, nucsoara, coriandrul si piperul alb, se amesteca...

Afisate 1 - 30 din 43 retete    

Postari recente

publicat la 08.05.2012

Rata cu ananas

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Buna, scriu un eseu despre cei mai frumosi oameni in viata. Pot sa-ti iau un interviu?

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]