Reteta este plina de aroma si condimentata intr-un mod original si echilibrat, iar gustul este delicios, cu o usoara nuanta picanta. Este foarte simpla si relativ rapida, fiind o modalitate deosebita de a da gust si aroma unei retete de post.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se adauga semintele de chimen. Se prajesc, amestecand frecvent, pana ce incep sa sfaraie.
Se adauga ghimbirul si ardeiul iute si se gatesc 2 minute, amestecand frecvent.
Se adauga sarea, nucsoara, coriandrul si piperul alb, se amesteca bine, dupa care se adauga cartofii. Se amesteca si se gatesc 2-3 minute.
Se adauga fondul, se amesteca, se acopera tigaia si se fierb cartofii 20 de minute, pana ce sunt fragezi.
Se adauga sucul de lamaie si mararul si se amesteca cu grija, ca sa nu se sfarama cartofii. Se servesc fierbinti, ornati cu rondele de ardei iute si coaja de lamaie rasa.