pt foi:
pentru crema:
pregatim crema pentru inceput:
Punem zaharul intr-o cratita la caramelizat, nu trebuie sa se inchida prea tare la culoare pentru ca iese amar, dupa care adaugam 900 ml lapte.
Restul de lapte il amestecam cu faina.
Dupa ce s-a topit caramelul adaugam amestecul de faina cu lapte in fir subtire amestecand continuu pana se ingoasa.
La sfarsit punem si esenta de vanilie si untul/margarina, amestecam pana se topeste si dam jos de pe foc.
acoperim cratita cu o folie pentru a nu se mai forma pojgita deasupra si lasam sa se raceasca cat se coc foile.
Pregatim foile:
Frecam untul/margarina cu cu zaharul , apoi adaugam ouale, laptele, amoniacul si la sfarsit faina, trebuie sa iasa un aluat moale care sa nu se lipeasca de maini, daca mai este nevoie mai puneti faina, sau daca aluatul este prea tare mai puneti lapte.
Impartim aluatul in 5 si le lasam sa se odihneasca cel putin 30 de minute.
Apoi intindem cu sucitorul cate o foaie subtire, o intepam cu furculita din loc in loc si o coacem pe dosul tavii (pe care am uns-o cu ulei si am tapetatat-o cu faina sau punem hartie de copt si o folosim la toate cele 5 foi) cam 8-10 minute la foc mediu.
Procedam la fel cu toate 5.
Cand am copt toate foile si crema s-a racit, punem pe fiecare foaie crema.
Punem o greutate peste prajitura si lasam peste noapte, cu cat sta mai mult cu atat este mai buna.
Inainte de a o taia presaram zahar pudra.