publicat la 11.11.2024
publicat la 07.11.2024
publicat la 28.10.2024
Atentie la tendinta de a exagera: fie iti propui sa faci mai multe decat poti, fie te trezesti ca te-ai ingrasat cateva kilograme, fara sa bagi de seama!
Bucataras.ro
[email protected]
Melcisori fragezi cu nuca si cacao
Am amestecat untul moale cu zaharul, am adaugat faina (cu praful de copt) cat a fost necesar sa obtin un aluat moale dar modelabil. Pe o foaie de copt, am intins o foaie din aluat, am presarat multa nuca si am rulat ca o rulada. Apoi am taiat felii groase cam de un deget. Am asezat feliile...
Fursecuri vanilate cu rahat
Precizez de la inceput ca am folosit jumatate unt, jumatate margarina din cauza ca nu mi-a ajuns untul. Intr-un castron, am amestecat untul, margarina cu zaharul si cu semintele de vanilie. Faina am amestecat-o separat cu praful de copt, praful de budinca si am incorporat si untul dulce....
Cornulete cu nuca si vanilie
Margarina am taiat-o bucati, am taiat o pastaie de vanilie si am ras semintele, le-am adaugat peste margarina si am mixat-o spuma cu zaharul. Am adaugat oul si am mixat in continuare. Am macinat nuca si am adaugat-o la compozitie. Eu am pus mai multa nuca. Peste toata compozitia, am adaugat...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originala Incepem prin a pregati crema. Galbenusurile le punem la fiert cu zaharul pe baie de aburi, amestecand cu un tel si lasam la fiert pana se topeste zaharul si se formeaza o crema inchegata. Adaugam tot lichiorul si amestecam bine. Dam deoparte si lasam sa se...
Coltunasi cu branza
Intr-un castron, am cernut faina, am adaugat un praf de sare, ouale batute si o lingura ulei. Am inceput sa framant un aluat, apoi am intins o foaie din acest aluat si am taiat triunghiuri. Branza de vaci am amestecat-o cu zahar, ouale si apoi am adaugat coaja de clementine. Am umplut...
Mar copt cu afine, smantana si dulceata de fragute
Merele se spala, se scobesc cotoarele si se presara afine in interior. Peste afine se presara cate o lingurita de zahar si se dau la cuptor pentru vreo 20 min. Dupa ce s-au copt (se umfla putin) se scot, se presara cate o lingura generoasa de smantana peste ele si apoi o lingurita de dulceata...
Gogosi pufoase si gustoase reteta cu drojdie
Cum se prepara Gogosi pufoase si gustoase reteta cu drojdie Intr-un castron, cernem faina si facem o gaura in mijloc. Intr-un castronel mai mic, incalzim laptele si adaugam zaharul. Amestecam bine sa se topeasca zaharul si adaugam putin cate putin peste drojdie, sa se topeasca. Turnam...
Biscuiti cu lapte
Mai intai de toate, incalzim cuptorul. Intr-un castron, punem faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si amestecam cu o lingura. Adaugam untul (eu nu l-am lasat afara ci l-am folosit direct de la frigider). Ne echipam cu o manusa de unica folosinta si incepem sa framantam untul cu...
Tort stelist
Albusurile se bat spuma. Cand s-au intarit, se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o bezea tare; se adauga galbenusurile, sucul de sfecla rosie si semintele de vanilie . Se amesteca bine pana se omogenizeaza; culoarea este destul de buna, insa daca se vrea o...
Sirop de catina cu miere
Spalam catina sub jet de apa si o punem intr-o strecuratoare. O mai curatam de diverse chestii care mai raman printre ea, precum crengute, frunze . O bagam la storcatorul de fructe care si separa semintele si o stoarcem. Eu fac aceasta operatiune de doua ori; deci dupa ce am stors-o o data,mai...
Pasta de zahar
Intr-un castron, cernem cam 450 gr zahar pudra, adaugam o lingura de Gumtex si amestecam sa se distribuie uniform si facem o adancitura in mijloc. Intr-o canita, punem o lingura de glucoza cu 5 lg apa si dam la microunde pt 30 secunde. Scoatem si turnam acest lichid peste zaharul...
Amandine
Batem albusurile spuma. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem o bezea. Galbenusurile le mixam cu uleiul si le incorporam usor in bezeaua obtinuta anterior. Adaugam faina cu praf de copt si cacaoa si amestecam bine. Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de copt. Eu am folosit...
Tort Garfield
Acest tort contine doua blaturi, unul de vanilie si unul cu cacao. Incepem sa pregatim primul blat. Separam 6 albusuri de galbenusuri, le batem spuma cu 6 lg apa. Adaugam pe rand cele 6 lg zahar si batem pana obtinem o bezea. Adaugam galbenusurile, mixam bine si adauga faina si vanilia si...
Briose cu nutella
Intr-un castron, cernem faina, adaugam praful de copt si zaharul si amestecam. Adaugam cele doua oua,le incorporam bine, bine, apoi adaugam laptele si apoi uleiul. Amestecam foarte bine sa se omogenizeze compozitia si adaugam nuca de cocos. Pregatim forme de briose, turnam compozitia in ele...
Prajitura cu mere, crema de vanilie si frisca
Curatam merele si le taiem felii. Punem pe foc o cratita, caramelizam zaharul, adaugam vinul si lasam sa se topeasca zaharul. Adaugam acest lichid peste merele taiate, adaugam scortisoara si amestecam. Pregatim o tava unsa cu unt si pudrata cu faina si punem merele. Le lasam sa se...
Prajitura cu prune si scortisoara
Spalam prunele bine si le scoatem samburii. Le punem intr-un castron si punem o lingura de zahar pudra si un varf de nucsoara si scortisoara. Batem albusurile spuma, apoi adaugam zaharul pudra si mai batem pana se intareste albusul si devine ca o bezea. Adaugam faina cate putin si amestecam...
Tort rosu si alb
Albusurile se bat spuma. Cand s-au intarit, se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o bezea tare; se adauga galbenusurile, sucul de sfecla rosie si semintele de vanilie. Se amesteca bine pana se omogenizeaza; culoarea este destul de buna, insa daca se vrea o culoare mai intensa se poate...
Crumble cu dulceata de prune
Intr-un castron, am pus faina, untul, zaharul si am framantat un aluat sfarimicios. Am adaugat si oul si am framantat iar, apoi am dat aluatul la congelator pentru un sfert de ora. Am scos aluatul, am oprit un sfert din el deoparte si din bucata mai mare am intins o foaie pe care am asezat-o...
Briose cu scortisoara
Intr-un castron, punem faina, praful de copt, zaharul, cacaoa, scortisoara si nucsoara. Amestecam usor cu o lingura cat sa se omogenizeze si apoi adaugam ouale, amestecam bine si adaugam laptele. Omogenizam bine, bine, apoi punem si uleiul si amestecam iar sa se incorporeze si acesta din urma....
Prajiturele din gris cu nuca de cocos
Intr-un vas, se amesteca grisul cu zaharul, nuca de cocos si macul. Se adauga amestecand, laptele de cocos si apa. Se pune la fiert si se lasa sa fiarba cam jumatate de ora. (reteta impunea o ora de fiert, dar mie mi se afuma compozitia). Dupa ce a fiert, am adaugat untul si semintele de...
Prajitura cu ricotta si banane
Intr-un castron, adaugam faina, praful de copt, zaharul si cacaoa. Amestecam putin si adaugam oul, uleiul si la sfarsit laptele. Amestecam bine sa se incorporeze toate ingredientele si turnam compozitia intr-o forma de copt. Coacem cam 40 - 50 min. Dupa ce s-a copt blatul, scoatem si lasam...
Tort cu nuca, stafide si whisky
Intr-un vas, inmuiem stafidele cu apa, cat sa le acopere si le fierbem cam 10 min, apoi le scurgem si pastram siropul. Untul moale il mixam cu zaharul. Cand compozitia devine cremoasa, adaugam oul si continuam sa mixam. Incorporam faina, bicarbonatul, un praf de sare, nucsoara, turnand pe...
Cosulete cu crema de lamaie (lemon curd) si fructe de padure
Intr-un bol, am pus faina, zaharul pudra si untul moale cat de cat si am framantat un aluat. Am adaugat oul si semintele de vanilie si am framantat iar, am mai presarat un pic de faina, am pus aluatul intr-o folie de plastic si am dat la frigider. Eu am lasat aluatul in frigider pana a doua zi...
Negresa cu crema de branza vanilata si fructe de padure
Spalam si curatam bine fructele, apoi lasam la scurs. Topim ciocolata cu untul la bain marie. Intre timp, batem albusurile spuma si adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea. Apoi adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam pana se incorporeaza toata faina....
Tarta cu vanilie si fructe de padure
Framantam un aluat din unt, faina, ou si zahar. Il lasam la rece o jumatate de ora, dupa care il intindem in forma de tarta (daca nu aveti, puteti face o tarta mare in forma de copt). Perforam cu o furculita aluatul din forma si dam la cuptor pentru vreo 20 min. Scoatem si lasam la...
Minitarte cu crema de branza si fructe de padure
Intr-un bol, cernem faina, adaugam zaharul si untul moale si framantam un aluat. Adaugam si oul si amestecam bine ca sa se incorporeze. Dam aluatul la frigider pentru 20 min. Pregatim formele de tarta. Cuptorul se preincalzeste. Aluatul se intinde intr-o foaie, aveti grija sa...
Yogurt cake
Punem gelatina la hidratat in apa. Zmeura o spalam si o lasam la scurs. Biscuitii ii maruntim la robot sau cu sucitorul, dar nu foarte fin, ci sa arate ca o sare grunjoasa mai mare. Untul il topim si il turnam peste biscuiti si amestecam bine. Intr-o forma de copt, intindem pasta de...
Coronita pufoasa cu prune
Se spala si se curata de samburi prunele. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt si cu zaharul. Se adauga ouale, uleiul si se amesteca bine. La sfarsit se adauga si laptele si se desface usor compozitia. Intr-o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu faina, se toarna aceasta...
Prajitura cu piscoturi
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, am adaugat faina si putin lapte. Apoi, am pus la fiert si am adaugat tot laptele. Am amestecat pana a inceput sa se ingroase. Se ia de pe foc si se mai amesteca putin. Am impartit crema in doua boluri, si intr-unul am adaugat ciocolata bucati si am amestecat...
Tort rosu & negru
Trebuie facute doua blaturi rosu-negru. Blatul negru: 200 gr - ciocolata se topeste cu cele 50 gr unt. 3 oua se bat cu 5 lg zahar si se adauga amestecand, peste ciocolata topita. Se adauga 5 lg faina, jumatate pliculet praf copt, cacaoa si se amesteca; se adauga cafeaua la sfarsit...