laura_n

7

Bucataras
Top-Chef

Focsani

Bucataras din 25.05.2012

RETETE556
PRIETENI359
Retete / Dulciuri

Melcisori fragezi cu nuca si cacao

In Prajituri la 22 Dec 2012

Am amestecat untul moale cu zaharul, am adaugat faina (cu praful de copt) cat a fost necesar sa obtin un aluat moale dar modelabil. Pe o foaie de copt, am intins o foaie din aluat, am presarat multa nuca si am rulat ca o rulada. Apoi am taiat felii groase cam de un deget. Am asezat feliile...

Fursecuri vanilate cu rahat

In Prajituri la 22 Dec 2012

Precizez de la inceput ca am folosit jumatate unt, jumatate margarina din cauza ca nu mi-a ajuns untul. Intr-un castron, am amestecat untul, margarina cu zaharul si cu semintele de vanilie. Faina am amestecat-o separat cu praful de copt, praful de budinca si am incorporat si untul dulce....

Cornulete cu nuca si vanilie

In Prajituri la 21 Dec 2012

Margarina am taiat-o bucati, am taiat o pastaie de vanilie si am ras semintele, le-am adaugat peste margarina si am mixat-o spuma cu zaharul. Am adaugat oul si am mixat in continuare. Am macinat nuca si am adaugat-o la compozitie. Eu am pus mai multa nuca. Peste toata compozitia, am adaugat...

Tiramisu reţetă originală

In Prajituri la 16 Dec 2012

Tiramisu reţetă originala Incepem prin a pregati crema. Galbenusurile le punem la fiert cu zaharul pe baie de aburi, amestecand cu un tel si lasam la fiert pana se topeste zaharul si se formeaza o crema inchegata. Adaugam tot lichiorul si amestecam bine. Dam deoparte si lasam sa se...

Coltunasi cu branza

In Prajituri la 8 Dec 2012

Intr-un castron, am cernut faina, am adaugat un praf de sare, ouale batute si o lingura ulei. Am inceput sa framant un aluat, apoi am intins o foaie din acest aluat si am taiat triunghiuri. Branza de vaci am amestecat-o cu zahar, ouale si apoi am adaugat coaja de clementine. Am umplut...

Mar copt cu afine, smantana si dulceata de fragute

In Prajituri la 2 Dec 2012

Merele se spala, se scobesc cotoarele si se presara afine in interior. Peste afine se presara cate o lingurita de zahar si se dau la cuptor pentru vreo 20 min. Dupa ce s-au copt (se umfla putin) se scot, se presara cate o lingura generoasa de smantana peste ele si apoi o lingurita de dulceata...

Gogosi pufoase si gustoase reteta cu drojdie

In Prajituri la 14 Noi 2012

Cum se prepara Gogosi pufoase si gustoase reteta cu drojdie Intr-un castron, cernem faina si facem o gaura in mijloc. Intr-un castronel mai mic, incalzim laptele si adaugam zaharul. Amestecam bine sa se topeasca zaharul si adaugam putin cate putin peste drojdie, sa se topeasca. Turnam...

Biscuiti cu lapte

In Prajituri la 21 Oct 2012

Mai intai de toate, incalzim cuptorul. Intr-un castron, punem faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si amestecam cu o lingura. Adaugam untul (eu nu l-am lasat afara ci l-am folosit direct de la frigider). Ne echipam cu o manusa de unica folosinta si incepem sa framantam untul cu...

Tort stelist

In Torturi la 12 Oct 2012

Albusurile se bat spuma. Cand s-au intarit, se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o bezea tare; se adauga galbenusurile, sucul de  sfecla  rosie  si semintele de  vanilie . Se amesteca bine pana se omogenizeaza; culoarea este destul de buna, insa daca se vrea o...

Sirop de catina cu miere

In Sirop / Compot la 8 Oct 2012

Spalam catina sub jet de apa si o punem intr-o strecuratoare. O mai curatam de diverse chestii care mai raman printre ea, precum crengute, frunze . O bagam la storcatorul de fructe care si separa semintele si o stoarcem. Eu fac aceasta operatiune de doua ori; deci dupa ce am stors-o o data,mai...

Pasta de zahar

In Torturi la 7 Oct 2012

Intr-un castron, cernem cam 450 gr zahar pudra, adaugam o lingura de Gumtex si amestecam sa se distribuie uniform si facem o adancitura in mijloc. Intr-o canita, punem o lingura de glucoza cu 5 lg apa si dam la microunde pt 30 secunde.  Scoatem si turnam acest lichid peste zaharul...

Amandine

In Prajituri la 7 Oct 2012

Batem albusurile spuma. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem o bezea. Galbenusurile le mixam cu uleiul si le incorporam usor in bezeaua obtinuta anterior. Adaugam faina cu praf de copt si cacaoa si amestecam bine. Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de copt. Eu am folosit...

Tort Garfield

In Torturi la 3 Oct 2012

Acest tort contine doua blaturi, unul de vanilie si unul cu cacao. Incepem sa pregatim primul blat. Separam 6 albusuri de galbenusuri, le batem spuma cu 6 lg apa. Adaugam pe rand cele 6 lg zahar si batem pana obtinem o bezea. Adaugam galbenusurile, mixam bine si adauga faina si vanilia si...

Briose cu nutella

In Prajituri la 2 Oct 2012

Intr-un castron, cernem faina, adaugam praful de copt si zaharul si amestecam. Adaugam cele doua oua,le incorporam bine, bine, apoi adaugam laptele si apoi uleiul. Amestecam foarte bine sa se omogenizeze compozitia si adaugam nuca de cocos. Pregatim forme de briose, turnam compozitia in ele...

Prajitura cu mere, crema de vanilie si frisca

In Prajituri la 1 Oct 2012

Curatam merele si le taiem felii. Punem pe foc o cratita, caramelizam zaharul, adaugam vinul si lasam sa se topeasca zaharul. Adaugam acest lichid peste merele taiate, adaugam scortisoara si amestecam. Pregatim o tava unsa cu unt si pudrata cu faina si punem merele. Le lasam sa se...

Prajitura cu prune si scortisoara

In Prajituri la 30 Sep 2012

Spalam prunele bine si le scoatem samburii. Le punem intr-un castron si punem o lingura de zahar pudra si un varf de nucsoara si scortisoara. Batem albusurile spuma, apoi adaugam zaharul pudra si mai batem pana se intareste albusul si devine ca o bezea. Adaugam faina cate putin si amestecam...

Tort rosu si alb

In Torturi la 15 Sep 2012

Albusurile se bat spuma. Cand s-au intarit, se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o bezea tare; se adauga galbenusurile, sucul de sfecla rosie si semintele de vanilie. Se amesteca bine pana se omogenizeaza; culoarea este destul de buna, insa daca se vrea o culoare mai intensa se poate...

Crumble cu dulceata de prune

In Prajituri la 13 Sep 2012

Intr-un castron, am pus faina, untul, zaharul si am framantat un aluat sfarimicios. Am adaugat si oul si am framantat iar, apoi am dat aluatul la congelator pentru un sfert de ora. Am scos aluatul, am oprit un sfert din el deoparte si din bucata mai mare am intins o foaie pe care am asezat-o...

Briose cu scortisoara

In Prajituri la 11 Sep 2012

Intr-un castron, punem faina, praful de copt, zaharul, cacaoa, scortisoara si nucsoara. Amestecam usor cu o lingura cat sa se omogenizeze si apoi adaugam ouale, amestecam bine si adaugam laptele. Omogenizam bine, bine, apoi punem si uleiul si amestecam iar sa se incorporeze si acesta din urma....

Prajiturele din gris cu nuca de cocos

In Prajituri la 29 Aug 2012

Intr-un vas, se amesteca grisul cu zaharul, nuca de cocos si macul. Se adauga amestecand, laptele de cocos si apa. Se pune la fiert si se lasa sa fiarba cam jumatate de ora. (reteta impunea o ora de fiert, dar mie mi se afuma compozitia). Dupa ce a fiert, am adaugat untul si semintele de...

Prajitura cu ricotta si banane

In Prajituri la 28 Aug 2012

Intr-un castron, adaugam faina, praful de copt, zaharul si cacaoa. Amestecam putin si adaugam oul, uleiul si la sfarsit laptele. Amestecam bine sa se incorporeze toate ingredientele si turnam compozitia intr-o forma de copt.  Coacem cam 40 - 50 min. Dupa ce s-a copt blatul, scoatem si lasam...

Tort cu nuca, stafide si whisky

In Torturi la 27 Aug 2012

Intr-un vas, inmuiem stafidele cu apa, cat sa le acopere si le fierbem cam 10 min, apoi le scurgem si pastram siropul. Untul moale il mixam cu zaharul. Cand compozitia devine cremoasa, adaugam oul si continuam sa mixam. Incorporam faina, bicarbonatul, un praf de sare, nucsoara, turnand pe...

Cosulete cu crema de lamaie (lemon curd) si fructe de padure

In Prajituri la 24 Aug 2012

Intr-un bol, am pus faina, zaharul pudra si untul moale cat de cat si am framantat un aluat. Am adaugat oul si semintele de vanilie si am framantat iar, am mai presarat un pic de faina, am pus aluatul intr-o folie de plastic si am dat la frigider. Eu am lasat aluatul in frigider pana a doua zi...

Negresa cu crema de branza vanilata si fructe de padure

In Prajituri la 23 Aug 2012

Spalam si curatam bine fructele, apoi lasam la scurs. Topim ciocolata cu untul la bain marie. Intre timp, batem albusurile spuma si adaugam zaharul si continuam sa  batem pana obtinem o bezea. Apoi adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam pana se incorporeaza toata faina....

Tarta cu vanilie si fructe de padure

In Prajituri la 16 Aug 2012

Framantam un aluat din unt, faina,  ou si  zahar. Il lasam la rece o jumatate de ora, dupa care il intindem in forma de tarta (daca nu aveti, puteti face o tarta mare in forma de copt). Perforam cu o furculita aluatul din forma si dam la cuptor pentru vreo 20 min. Scoatem si lasam la...

Minitarte cu crema de branza si fructe de padure

In Prajituri la 15 Aug 2012

Intr-un bol,  cernem faina, adaugam zaharul si untul moale si  framantam un aluat. Adaugam si oul si amestecam bine ca sa se incorporeze. Dam aluatul la frigider pentru 20 min. Pregatim formele de tarta. Cuptorul se preincalzeste. Aluatul se intinde intr-o foaie, aveti grija sa...

Yogurt cake

In Torturi la 12 Aug 2012

Punem gelatina la hidratat in apa. Zmeura o spalam si o lasam la scurs. Biscuitii ii maruntim la robot sau cu sucitorul, dar nu foarte fin, ci sa arate ca o sare grunjoasa mai mare.  Untul il topim si il turnam peste biscuiti si amestecam bine. Intr-o forma de copt, intindem pasta de...

Coronita pufoasa cu prune

In Prajituri la 11 Aug 2012

Se spala si se curata de samburi prunele.  Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt si cu zaharul. Se adauga ouale, uleiul si se amesteca bine. La sfarsit se adauga si laptele si se desface usor compozitia. Intr-o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu faina, se toarna aceasta...

Prajitura cu piscoturi

In Prajituri la 9 Aug 2012

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, am adaugat faina si putin lapte. Apoi, am pus la fiert si am adaugat tot laptele. Am amestecat pana a inceput sa se ingroase. Se ia de pe foc si se mai amesteca putin. Am impartit crema in doua boluri, si intr-unul am adaugat ciocolata bucati si am amestecat...

Tort rosu & negru

In Torturi la 8 Aug 2012

Trebuie facute doua blaturi rosu-negru. Blatul negru: 200 gr -  ciocolata se topeste cu cele 50 gr unt. 3 oua se bat cu 5 lg zahar si se adauga amestecand, peste ciocolata topita. Se adauga 5 lg faina, jumatate pliculet praf copt, cacaoa si se amesteca; se adauga cafeaua la sfarsit...

Afisate 241 - 270 din 310 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

Atentie la tendinta de a exagera: fie iti propui sa faci mai multe decat poti, fie te trezesti ca te-ai ingrasat cateva kilograme, fara sa bagi de seama!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu(biban rosu) prajit

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor

de Caty 3

ieri la 16:35

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

pe 16.11 la 20:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]