Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1565
PRIETENI391
Retete / Dulciuri

Reteta de prajitura Borzosa

In Prajituri la 22 Feb 2024

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Borzosa  Untul se topește într-o crăticioră pe bain-marie sau la microunde. Se pune apoi în bolul vasului pentru mixer, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, făina cernută împreună cu praful de copt și sarea. Se...

Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos

In Dulciuri la 5 Ian 2024

Iata cum se prepara Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos Pentru început ne vom apuca de aluat și vom pune untul cu zahărul, praful de sare și extractul de vanilie într-un castron. Omogenizăm cu un tel sau cu robotul de bucătărie...

Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe

In Dulciuri la 31 Dec 2023

Iata cum se prepara Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe Se prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se frământă un aluat căruia, dacă este prea lipicios, i se mai adaugă puţină făină, apoi se...

Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci

In Dulciuri la 24 Dec 2023

Iata cum se prepara Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci  Untul la temperatura camerei se amestecă cu zahărul pudră, sarea și extractul de vanilie energic până ce se omogenizează, într-un castron sau vas-ul mixerului. Apoi se adaugă rând pe rând...

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

In Dulciuri la 1 Dec 2023

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos Într-un bol se amestecă făina cu zahărul și sarea. Apoi se adaugă uleiul, untul topit și apa rece, se frământă pănâ ce se omogenizează toate ingredientele. Apoi se pune aluatul într-o foaie de...

Reteta de briose cu afine proaspete

In Dulciuri la 21 Feb 2023

Iata cum se prepara Reteta de briose cu afine proaspete Untul se topește și se lasă la răcorit. Afinele se spală și se lasă la scurs. Făina cernută, și praful de copt se amestecă într-un bol. În vasul mixerului se pun ouăle, zahărul pudră și zahărul vanilinat,...

Desert tarta cu visine si nuca

In Prajituri la 24 Iun 2022

Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu zahărul, zahărul vanilinat, ouăle și coaja de lămâie. Făina se cerne împreună cu praful de copt și se adaugă peste amestecul de unt, zahăr și ouă. Apoi se amestecă ușor până ce se înglobează toate...

Desert prajitura cu cirese

In Prajituri la 15 Iun 2022

  Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga ușor untul topit. După ce s-au încorporat bine, se adauga făina cernută împreună cu praful de copt și coaja de lămâie. Se toarnă aluatul obținut într-o tavă...

Desert negresa ciocolatoasa

In Prajituri la 28 Mai 2022

Făina și pudra de cacao se cern într-un bol adânc. Apoi se adaugă zahărul, ouăle și se amestecă ușor. Se adaugă untul lichefiat, uleiul și se amestecă energic până se ce înglobează toate ingredientele. Se asezonează de sare și esența de rom și se amestecă...

Desert rulada fara coacere

In Dulciuri la 31 Dec 2021

Nucile măcinate se amestecă cu zahărul pudră, oul și pudra de cacao până se obține un amestec omogen. Pentru cremă: gălbenușurile de ou fierte și răcite se dau pe răzătoare, apoi se amestecă cu untul moale, zahărul pudră și zahărul vanilinat, până se obține o...

Desert rulada cu dulceata de pere si nuci

In Prajituri la 30 Noi 2021

Albușurile se mixează energic cu un praf de sare până se obține o spumă fermă. Gălbenușurile se amestecă în alt bol, separat cu zahărul, zahărul vanilinat și cel aromat, uleiul până ce se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă făina amestecându-se...

Desert Cusma lui Guguta

In Prajituri la 28 Iun 2021

Aluatul de foietaj, dezghețat se taie în fâșii de cca. 2 degete grosime. Se pun vișinele în șir indian pe mijlocul fâșiilor, apoi se închid obținându-se un rulou cât mai uniform. Se aează într-o tavă tapetată cu hârtie de ...

Sirop din petale de trandafiri

In Sirop / Compot la 9 Iun 2021

Trandafirii se spală sub jet de apă rece, apoi se scot petalele, se freacă cu puțin zahăr și zeama de la o lămâie, apoi se lasă la rece, până ce se prepară siropul. Zahărul și apa se pun la fiert, la foc mic, cca. 60 de minute până se reduce lichidul la...

Gem de capsuni la masina de paine

In Dulceata / Gem la 7 Iun 2021

Căpșunile se spală rapid sub jet de apă rece, apoi li se înlătură codițele, și se pun  întregi într-un vas încăpător. În funcție de câte grame de căpșuni curățate aveți, atâtea grame de zahăr presărați peste ele. Răsuciți...

Dulceata din flori de soc cu sofran si vanilie

In Dulceata / Gem la 7 Iun 2021

Florile de soc dacă le-am cules după ploaie și din zonă nepoluată nu mai trebuie spălate, că se pierde polenul cel mai valoros. Dacă le-ați primit dintr-o zonă necunoscută, atunci le puneți ușor într-o strecurătoare și treceți ușor sub un jet de apă rece, cu atenție...

Desert chec din albusuri cu capsuni si cocos

In Prajituri la 5 Iun 2021

Albușurile reci, se bat energic împreună cu sarea și oțetul. De data asta l-am scos pe Thor la treabă, mixerul planetar, care în doi timpi și trei mișcări și-a făcut treabe pe deplin! După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat și...

Desert racoritor cu capsuni si mango

In Dulciuri la 1 Iun 2021

Pentru început se prepară un sos delicios, din căpșuni și zahărul brun. Într-o crăticioară se pun căpșunile împreună cu zahărul brun, la foc mic, până se reduce la jumătate, apoi se strecoară și se lasă la răcorit. Gelatina se pune la hidratat cu...

Sirop din flori de soc la rece

In Sirop / Compot la 28 Mai 2021

Florile de soc dacă le-am cules după ploaie și din zonă nepoluată nu mai trebuie spălate, că se pierde polenul cel mai valoros. Dacă le-ați primit dintr-o zonă necunoscută, atunci le puneți ușor într-o strecurătoare și treceți ușor sub un jet de apă rece, cu atenție...

Desert Norisorii Dianei

In Dulciuri la 16 Mai 2021

Pentru început se prepară un sos delicios, din căpșuni și zahărul brun. Într-o crăticioară se pun căpșunile împreună cu zahărul brun, la foc mic, până se reduce la jumătate, apoi se strecoară și se lasă la răcorit. Gelatina se pune la hidratat cu...

Desert prajitura cu zmeura si ciocolata

In Prajituri la 5 Mai 2021

Pentru început se prepară un sos delcios, din zmeura congelată și zahărul tos. Într-o crăticioară se pune zmeura congelată cu zahărul la fiert, la foc mic, până se reduce la jumătate, apoi se strecoară și se lasă la răcorit. Pentru crema de bază am ales...

Desert pasca cu ricotta, stafide și ciocolata

In Prajituri la 3 Mai 2021

Untul se topește și se lasă la răcorit. Brânza ricotta, iaurtul se pun într-un bol înalt și se amestecă ușor, până ce se înglobează și se obține o cremă omogenă. Gălbenușurile de ou, zahărul tos, zahărul vanilinat cu aroma de rom, zahărul...

Desert rulouri cu magiun de prune si nuca

In Prajituri la 21 Apr 2021

În vasul aparatului de frământat și dospit aluaturi se adaugă ingredientele lichide: laptele călduț, esențele aromate, untul la temperatura camerei, ouăle bătute cât să se înglobeze, albușul cu gălbenușurile. Ingredientele uscate: făina, sarea, zahărul,...

Dulceata din toporasi (viorele de padure)

In Dulceata / Gem la 18 Apr 2021

Cum spunea și Clementina, mai greu cu culesul toporașilor minunați! 😉 Dar este exact exercițiul de stretching ce mi-a lipsit zilele astea de interdecție în sala de fitness😉 Chiar mi s-a relaxat musculatura spatelui, copaselor, feselor și brațelor! 😉 așa că am îmbinat...

Desert cozonac Leopard Keto

In Dulciuri la 16 Apr 2021

Ouăle se mixează energic cu iaurtul, drojdia și îndulcitorul, apoi se adaugă ketomix cozonac, până la obținerea unui aluat omogen. La final se adaugă untul topit și se amestecă până ce se obține un aluat omogen. Se lasă la dospit acoperit, la loc călduț cca. 60 de...

Desert pasca turnata cu fructe confiate

In Dulciuri la 15 Apr 2021

Ouăle se amestecă cu zahărul, zahărul vanilinat, brânza de vaci, coaja de lămâie, până ce se omogenizează. Apoi se adaugă făina, amidonul, grișul, praful de sare și praful de copt, amestecându-se până ce se încorporează în amestecul de...

Desert rulada cu crema de unt, unt de arahide si migdale

In Prajituri la 14 Mar 2021

Albușurile se mixează energic cu un praf de sare. Gălbenușurile se amestecă în alt bol, separat cu zahărul brun, zahărul vanilinat și cel aromat, uleiul până ce se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă făina amestecându-se ușor, până ce se...

Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de branza

In Prajituri la 25 Feb 2021

Albușurile se bat energic cu zahărul tos și sarea, până ce se obține o bezea spumoasă. Apoi se adaugă nuca și făina și se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele. Într-o tavă tapetată cu foaie de pergament se toarnă aluatul și se dă la...

Desert chec cu cirese confiate si samburi de cacao

In Prajituri la 23 Feb 2021

În vasul mixerului se pun albușurile și ouăle întregi, se adaugă sarea și zahărul, zahărul vanilinat, apoi se mixează energic până ce se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă zeama de portocale, uleiul de cocos, uleiul de floarea soarelui în fir subțire,...

Desert prajitura cu crema de branza si zmeura

In Prajituri la 8 Feb 2021

Ouăle se separă în recipiente separate. Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul, apa și uleiul până ce se obține o cremă spumoasă. Albușurile se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă în crema de ouă, amestecându-se ușor până ce se...

Desert Babka cu dulceata de lapte si fistic

In Dulciuri la 29 Dec 2020

Într-un vas încăpător sau direct în bolul mixerului se cerne făina, se adaugă sarea și drojdia uscată, se amestecă ușor cât să se înglobeze toate ingredientele. Apoi se adaugă apa călduță și ouăle, mixându-se la viteză mica până se...

Afisate 1 - 30 din 369 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Buna, scriu un eseu despre cei mai frumosi oameni in viata. Pot sa-ti iau un interviu?

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]