Cum se prepara Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori
Biscuții și nucile se mărunțesc fin cu ajutorul robotului. Pudra de cacao se presară peste amestecul de biscuiți, apoi se adaugă untul topit, zahărul pudră, siropul de căpșuni și...
Iata cum se prepara Reteta de prajitura Borzosa
Untul se topește într-o crăticioră pe bain-marie sau la microunde.
Se pune apoi în bolul vasului pentru mixer, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, făina cernută împreună cu praful de copt și sarea.
Se...
Iata cum se prepara Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos
Pentru început ne vom apuca de aluat și vom pune untul cu zahărul, praful de sare și extractul de vanilie într-un castron. Omogenizăm cu un tel sau cu robotul de bucătărie...
Iata cum se prepara Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe
Se prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se frământă un aluat căruia, dacă este prea lipicios, i se mai adaugă puţină făină, apoi se...
Iata cum se prepara Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci
Untul la temperatura camerei se amestecă cu zahărul pudră, sarea și extractul de vanilie energic până ce se omogenizează, într-un castron sau vas-ul mixerului.
Apoi se adaugă rând pe rând...
Iata cum se prepara Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos
Într-un bol se amestecă făina cu zahărul și sarea. Apoi se adaugă uleiul, untul topit și apa rece, se frământă pănâ ce se omogenizează toate ingredientele. Apoi se pune aluatul într-o foaie de...
Iata cum se prepara Reteta de briose cu afine proaspete
Untul se topește și se lasă la răcorit. Afinele se spală și se lasă la scurs.
Făina cernută, și praful de copt se amestecă într-un bol.
În vasul mixerului se pun ouăle, zahărul pudră și zahărul vanilinat,...
Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu zahărul, zahărul vanilinat, ouăle și coaja de lămâie.
Făina se cerne împreună cu praful de copt și se adaugă peste amestecul de unt, zahăr și ouă.
Apoi se amestecă ușor până ce se înglobează toate...
Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga ușor untul topit. După ce s-au încorporat bine, se adauga făina cernută împreună cu praful de copt și coaja de lămâie.
Se toarnă aluatul obținut într-o tavă...
Făina și pudra de cacao se cern într-un bol adânc. Apoi se adaugă zahărul, ouăle și se amestecă ușor. Se adaugă untul lichefiat, uleiul și se amestecă energic până se ce înglobează toate ingredientele. Se asezonează de sare și esența de rom și se amestecă...
Nucile măcinate se amestecă cu zahărul pudră, oul și pudra de cacao până se obține un amestec omogen.
Pentru cremă: gălbenușurile de ou fierte și răcite se dau pe răzătoare, apoi se amestecă cu untul moale, zahărul pudră și zahărul vanilinat, până se obține o...
Albușurile se mixează energic cu un praf de sare până se obține o spumă fermă.
Gălbenușurile se amestecă în alt bol, separat cu zahărul, zahărul vanilinat și cel aromat, uleiul până ce se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă făina amestecându-se...
Aluatul de foietaj, dezghețat se taie în fâșii de cca. 2 degete grosime. Se pun vișinele în șir indian pe mijlocul fâșiilor, apoi se închid obținându-se un rulou cât mai uniform.
Se aează într-o tavă tapetată cu hârtie de ...
Trandafirii se spală sub jet de apă rece, apoi se scot petalele, se freacă cu puțin zahăr și zeama de la o lămâie, apoi se lasă la rece, până ce se prepară siropul.
Zahărul și apa se pun la fiert, la foc mic, cca. 60 de minute până se reduce lichidul la...
Căpșunile se spală rapid sub jet de apă rece, apoi li se înlătură codițele, și se pun întregi într-un vas încăpător.
În funcție de câte grame de căpșuni curățate aveți, atâtea grame de zahăr presărați peste ele. Răsuciți...
Florile de soc dacă le-am cules după ploaie și din zonă nepoluată nu mai trebuie spălate, că se pierde polenul cel mai valoros.
Dacă le-ați primit dintr-o zonă necunoscută, atunci le puneți ușor într-o strecurătoare și treceți ușor sub un jet de apă rece, cu atenție...
Albușurile reci, se bat energic împreună cu sarea și oțetul. De data asta l-am scos pe Thor la treabă, mixerul planetar, care în doi timpi și trei mișcări și-a făcut treabe pe deplin!
După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat și...
Pentru început se prepară un sos delicios, din căpșuni și zahărul brun. Într-o crăticioară se pun căpșunile împreună cu zahărul brun, la foc mic, până se reduce la jumătate, apoi se strecoară și se lasă la răcorit.
Gelatina se pune la hidratat cu...
Florile de soc dacă le-am cules după ploaie și din zonă nepoluată nu mai trebuie spălate, că se pierde polenul cel mai valoros.
Dacă le-ați primit dintr-o zonă necunoscută, atunci le puneți ușor într-o strecurătoare și treceți ușor sub un jet de apă rece, cu atenție...
Pentru început se prepară un sos delicios, din căpșuni și zahărul brun. Într-o crăticioară se pun căpșunile împreună cu zahărul brun, la foc mic, până se reduce la jumătate, apoi se strecoară și se lasă la răcorit.
Gelatina se pune la hidratat cu...
Pentru început se prepară un sos delcios, din zmeura congelată și zahărul tos. Într-o crăticioară se pune zmeura congelată cu zahărul la fiert, la foc mic, până se reduce la jumătate, apoi se strecoară și se lasă la răcorit.
Pentru crema de bază am ales...
Untul se topește și se lasă la răcorit.
Brânza ricotta, iaurtul se pun într-un bol înalt și se amestecă ușor, până ce se înglobează și se obține o cremă omogenă.
Gălbenușurile de ou, zahărul tos, zahărul vanilinat cu aroma de rom, zahărul...
În vasul aparatului de frământat și dospit aluaturi se adaugă ingredientele lichide: laptele călduț, esențele aromate, untul la temperatura camerei, ouăle bătute cât să se înglobeze, albușul cu gălbenușurile.
Ingredientele uscate: făina, sarea, zahărul,...
Cum spunea și Clementina, mai greu cu culesul toporașilor minunați! 😉 Dar este exact exercițiul de stretching ce mi-a lipsit zilele astea de interdecție în sala de fitness😉 Chiar mi s-a relaxat musculatura spatelui, copaselor, feselor și brațelor! 😉 așa că am îmbinat...
Ouăle se mixează energic cu iaurtul, drojdia și îndulcitorul, apoi se adaugă ketomix cozonac, până la obținerea unui aluat omogen. La final se adaugă untul topit și se amestecă până ce se obține un aluat omogen. Se lasă la dospit acoperit, la loc călduț cca. 60 de...
Ouăle se amestecă cu zahărul, zahărul vanilinat, brânza de vaci, coaja de lămâie, până ce se omogenizează.
Apoi se adaugă făina, amidonul, grișul, praful de sare și praful de copt, amestecându-se până ce se încorporează în amestecul de...
Albușurile se mixează energic cu un praf de sare.
Gălbenușurile se amestecă în alt bol, separat cu zahărul brun, zahărul vanilinat și cel aromat, uleiul până ce se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă făina amestecându-se ușor, până ce se...
Albușurile se bat energic cu zahărul tos și sarea, până ce se obține o bezea spumoasă. Apoi se adaugă nuca și făina și se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.
Într-o tavă tapetată cu foaie de pergament se toarnă aluatul și se dă la...
În vasul mixerului se pun albușurile și ouăle întregi, se adaugă sarea și zahărul, zahărul vanilinat, apoi se mixează energic până ce se obține o cremă omogenă.
Apoi se adaugă zeama de portocale, uleiul de cocos, uleiul de floarea soarelui în fir subțire,...
Ouăle se separă în recipiente separate. Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul, apa și uleiul până ce se obține o cremă spumoasă.
Albușurile se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă în crema de ouă, amestecându-se ușor până ce se...
Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori
Cum se prepara Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori Biscuții și nucile se mărunțesc fin cu ajutorul robotului. Pudra de cacao se presară peste amestecul de biscuiți, apoi se adaugă untul topit, zahărul pudră, siropul de căpșuni și...
Reteta de prajitura Borzosa
Iata cum se prepara Reteta de prajitura Borzosa Untul se topește într-o crăticioră pe bain-marie sau la microunde. Se pune apoi în bolul vasului pentru mixer, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, făina cernută împreună cu praful de copt și sarea. Se...
Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos
Iata cum se prepara Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos Pentru început ne vom apuca de aluat și vom pune untul cu zahărul, praful de sare și extractul de vanilie într-un castron. Omogenizăm cu un tel sau cu robotul de bucătărie...
Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe
Iata cum se prepara Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe Se prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se frământă un aluat căruia, dacă este prea lipicios, i se mai adaugă puţină făină, apoi se...
Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci
Iata cum se prepara Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci Untul la temperatura camerei se amestecă cu zahărul pudră, sarea și extractul de vanilie energic până ce se omogenizează, într-un castron sau vas-ul mixerului. Apoi se adaugă rând pe rând...
Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos
Iata cum se prepara Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos Într-un bol se amestecă făina cu zahărul și sarea. Apoi se adaugă uleiul, untul topit și apa rece, se frământă pănâ ce se omogenizează toate ingredientele. Apoi se pune aluatul într-o foaie de...
Reteta de briose cu afine proaspete
Iata cum se prepara Reteta de briose cu afine proaspete Untul se topește și se lasă la răcorit. Afinele se spală și se lasă la scurs. Făina cernută, și praful de copt se amestecă într-un bol. În vasul mixerului se pun ouăle, zahărul pudră și zahărul vanilinat,...
Desert tarta cu visine si nuca
Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu zahărul, zahărul vanilinat, ouăle și coaja de lămâie. Făina se cerne împreună cu praful de copt și se adaugă peste amestecul de unt, zahăr și ouă. Apoi se amestecă ușor până ce se înglobează toate...
Desert prajitura cu cirese
Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga ușor untul topit. După ce s-au încorporat bine, se adauga făina cernută împreună cu praful de copt și coaja de lămâie. Se toarnă aluatul obținut într-o tavă...
Desert negresa ciocolatoasa
Făina și pudra de cacao se cern într-un bol adânc. Apoi se adaugă zahărul, ouăle și se amestecă ușor. Se adaugă untul lichefiat, uleiul și se amestecă energic până se ce înglobează toate ingredientele. Se asezonează de sare și esența de rom și se amestecă...
Desert rulada fara coacere
Nucile măcinate se amestecă cu zahărul pudră, oul și pudra de cacao până se obține un amestec omogen. Pentru cremă: gălbenușurile de ou fierte și răcite se dau pe răzătoare, apoi se amestecă cu untul moale, zahărul pudră și zahărul vanilinat, până se obține o...
Desert rulada cu dulceata de pere si nuci
Albușurile se mixează energic cu un praf de sare până se obține o spumă fermă. Gălbenușurile se amestecă în alt bol, separat cu zahărul, zahărul vanilinat și cel aromat, uleiul până ce se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă făina amestecându-se...
Desert Cusma lui Guguta
Aluatul de foietaj, dezghețat se taie în fâșii de cca. 2 degete grosime. Se pun vișinele în șir indian pe mijlocul fâșiilor, apoi se închid obținându-se un rulou cât mai uniform. Se aează într-o tavă tapetată cu hârtie de ...
Sirop din petale de trandafiri
Trandafirii se spală sub jet de apă rece, apoi se scot petalele, se freacă cu puțin zahăr și zeama de la o lămâie, apoi se lasă la rece, până ce se prepară siropul. Zahărul și apa se pun la fiert, la foc mic, cca. 60 de minute până se reduce lichidul la...
Gem de capsuni la masina de paine
Căpșunile se spală rapid sub jet de apă rece, apoi li se înlătură codițele, și se pun întregi într-un vas încăpător. În funcție de câte grame de căpșuni curățate aveți, atâtea grame de zahăr presărați peste ele. Răsuciți...
Dulceata din flori de soc cu sofran si vanilie
Florile de soc dacă le-am cules după ploaie și din zonă nepoluată nu mai trebuie spălate, că se pierde polenul cel mai valoros. Dacă le-ați primit dintr-o zonă necunoscută, atunci le puneți ușor într-o strecurătoare și treceți ușor sub un jet de apă rece, cu atenție...
Desert chec din albusuri cu capsuni si cocos
Albușurile reci, se bat energic împreună cu sarea și oțetul. De data asta l-am scos pe Thor la treabă, mixerul planetar, care în doi timpi și trei mișcări și-a făcut treabe pe deplin! După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat și...
Desert racoritor cu capsuni si mango
Pentru început se prepară un sos delicios, din căpșuni și zahărul brun. Într-o crăticioară se pun căpșunile împreună cu zahărul brun, la foc mic, până se reduce la jumătate, apoi se strecoară și se lasă la răcorit. Gelatina se pune la hidratat cu...
Sirop din flori de soc la rece
Florile de soc dacă le-am cules după ploaie și din zonă nepoluată nu mai trebuie spălate, că se pierde polenul cel mai valoros. Dacă le-ați primit dintr-o zonă necunoscută, atunci le puneți ușor într-o strecurătoare și treceți ușor sub un jet de apă rece, cu atenție...
Desert Norisorii Dianei
Pentru început se prepară un sos delicios, din căpșuni și zahărul brun. Într-o crăticioară se pun căpșunile împreună cu zahărul brun, la foc mic, până se reduce la jumătate, apoi se strecoară și se lasă la răcorit. Gelatina se pune la hidratat cu...
Desert prajitura cu zmeura si ciocolata
Pentru început se prepară un sos delcios, din zmeura congelată și zahărul tos. Într-o crăticioară se pune zmeura congelată cu zahărul la fiert, la foc mic, până se reduce la jumătate, apoi se strecoară și se lasă la răcorit. Pentru crema de bază am ales...
Desert pasca cu ricotta, stafide și ciocolata
Untul se topește și se lasă la răcorit. Brânza ricotta, iaurtul se pun într-un bol înalt și se amestecă ușor, până ce se înglobează și se obține o cremă omogenă. Gălbenușurile de ou, zahărul tos, zahărul vanilinat cu aroma de rom, zahărul...
Desert rulouri cu magiun de prune si nuca
În vasul aparatului de frământat și dospit aluaturi se adaugă ingredientele lichide: laptele călduț, esențele aromate, untul la temperatura camerei, ouăle bătute cât să se înglobeze, albușul cu gălbenușurile. Ingredientele uscate: făina, sarea, zahărul,...
Dulceata din toporasi (viorele de padure)
Cum spunea și Clementina, mai greu cu culesul toporașilor minunați! 😉 Dar este exact exercițiul de stretching ce mi-a lipsit zilele astea de interdecție în sala de fitness😉 Chiar mi s-a relaxat musculatura spatelui, copaselor, feselor și brațelor! 😉 așa că am îmbinat...
Desert cozonac Leopard Keto
Ouăle se mixează energic cu iaurtul, drojdia și îndulcitorul, apoi se adaugă ketomix cozonac, până la obținerea unui aluat omogen. La final se adaugă untul topit și se amestecă până ce se obține un aluat omogen. Se lasă la dospit acoperit, la loc călduț cca. 60 de...
Desert pasca turnata cu fructe confiate
Ouăle se amestecă cu zahărul, zahărul vanilinat, brânza de vaci, coaja de lămâie, până ce se omogenizează. Apoi se adaugă făina, amidonul, grișul, praful de sare și praful de copt, amestecându-se până ce se încorporează în amestecul de...
Desert rulada cu crema de unt, unt de arahide si migdale
Albușurile se mixează energic cu un praf de sare. Gălbenușurile se amestecă în alt bol, separat cu zahărul brun, zahărul vanilinat și cel aromat, uleiul până ce se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă făina amestecându-se ușor, până ce se...
Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de branza
Albușurile se bat energic cu zahărul tos și sarea, până ce se obține o bezea spumoasă. Apoi se adaugă nuca și făina și se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele. Într-o tavă tapetată cu foaie de pergament se toarnă aluatul și se dă la...
Desert chec cu cirese confiate si samburi de cacao
În vasul mixerului se pun albușurile și ouăle întregi, se adaugă sarea și zahărul, zahărul vanilinat, apoi se mixează energic până ce se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă zeama de portocale, uleiul de cocos, uleiul de floarea soarelui în fir subțire,...
Desert prajitura cu crema de branza si zmeura
Ouăle se separă în recipiente separate. Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul, apa și uleiul până ce se obține o cremă spumoasă. Albușurile se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă în crema de ouă, amestecându-se ușor până ce se...