Amandina (2)

de gaby_duceag in Prajituri, 28 Dec 2010 | 19012 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 oua
  • 100 gr zahar
  • o cana faina
  • un praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa
  • un varf cutit sare

Pentru sirop:

  • 200 gr zahar
  • 400 gr apa
  • o esenta rom
  • o lingurita ness

Pentru crema:

  • 250 gr margarina 
  • 200 gr zahar pudra
  • 4 linguri cacao
  • 3 galbenusuri
  • o esenta rom

Pentru fondant:

  • 500 gr zahar
  • 150 gr apa
  • 100 ml miere
  • o lingurita esenta vanilie
  • 3 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina (2):

Blat. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea si zaharul pana obtinem un amestec ferm , apoi adaugam apa si galbenusurile frecate cu ulei. Mixam bine adaugand apoi faina cernuta cu praful de copt si cacaua. Amestecam si turnam intr-o tava de 20/30 cm, tapetata cu ulei si faina. Coacem timp de 35-40 min la foc mediu.

Sirop. Caramelizam 100gr. zahar .Adaugam apa, nessul si zaharul ramas si fierbem timp de 8 minute. Cand s-a racit punem si esenta

Crema Margarina o taiem cubulete si o lasam la temperatura camerei.O mixam spuma impreuna cu zaharul pudra . Separat, amestecam galbenusurile cu cacaua si esenta de rom apoi le adaugam treptat in margarina si mixam bine. Dam crema la frigider.

Fondant: Punem la foc zaharul impreuna cu apa.Fierbem pana ce siropul este aproape legat. Se adauga mierea si se lasa la fiert. Luam proba intr-o ceasca cu apa rece, luand sirop cu lingura si lasand sa picure deasupra apei. Daca picatura de sirop se imprastie mai lasam la fiert; daca picatura ramane in apa asemeni unei perlute, oprim focul si transferam vasul intr-un alt vas cu apa rece (eu am pus in chiuveta si am lasat sa curga mereu apa rece) . Cu o lingura de lemn amestecam in vas pana ce se albeste siropul dupa care adaugam cacaua.

Asamblare. Taiem blatul in doua pe orizontala. Insiropam primul blat cu jumatate din cantintatea de sirop, intindem apoi uniform toata crema, asezam deasupra celalalt blat si insiropam cu siropul ramas. Dam la frigider pentru o ora. Scoatem prajitura, o portionam. Punem din nou fondantul pe foc , il lasam pana la obtinerea unui sirop destul de lichid si cu ajutorul unei inguri mari glazuram fiecare prajitura. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mini amandine