Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1565
PRIETENI373
Retete

Gratin de conopida

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2011

Conopida se desface in buchetele si pune la fiert in apa clocotita. Nu trebuie sa fiarba prea mult, sa fie crocanta. Se pregateste vasul de gratin, se tapeteaza cu unt si pesmet. Se aseaza buchetelele de conopida. Se bat ouale cu smantana si se toarna peste conopida. Se presara cascavalul...

Negresa

In Prajituri la 3 Mai 2011

Zahărul, untul, laptele şi 2 linguri de cacao se topesc la foc mic. Din această compoziţie se pun deoparte 20 de linguri. Restul se răceşte şi apoi se adaugă cele 4 gălbenuşuri pe rând, amestecând continuu. Se bat albuşurile spumă şi se adaugă alternativ făina, praful...

Escalop de porc cu ciuperci

In Porc la 27 Apr 2011

Carnea (pulpa sau fleica de porc) se taie fideluta si se prajeste in ulei de masline (eu am folosit tigaia Wok!) Ciupercile decongelate se pun peste carnea rumenita si se fierb acoperit pana se evapora tot lichidul. Se asezoneaza cu sare si piper, optional cu boia dulce de ardei. La final se...

Cozonac altfel

In Prajituri la 26 Apr 2011

Am pregatit aluatul la masina de paine, (ajutorul nr. 1 in familie la aluaturile dospite!). Am pus ingredientele in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojidia uscata, coaja de lamaie, esenta de rom 1/2 de fiola si untul topit. Am pornit masina la...

Drob de miel altfel!

In Oaie la 26 Apr 2011

Partea cea mai grea este sa transezi mielul si sa reusesti sa ridici carnea de pe coaste fara sa o rupi. Intre timp se pun la fiert maruntaiele de miel. Se toaca marunt, se adauga verdeturile tocate marunt. Se asezoneaza de sare. piper si se amesteca bine cu ouale crude. Se incepe procedeul de...

Oua de pasti altfel!!!

In Aperitive / Garnituri la 23 Apr 2011

Ouale se golesc de continut. Se spala si se pun la scurs si uscat. Intre timp se fierb legumele mexicane, se amesteca cu bucatele de muschi file. Se umplu cojile de oua cu legumele si suca. Gelatina se prepara conform instructiunilor si se toarna peste amestecul din coaja de oua. Se pun la rece...

Oua vopsite ecologic

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2011

Se spala ouale cu apa si detergent de vase. Se limpezesc bine. Se aseaza firele de verdeata pe ou si se pun in dres. Se leaga bine si se pun intr/un vas cu apa rece. Se pun la fiert, se adauga 2 linguri de otet si se lasa aproximativ 10 minute sa fiarba, dupa ce a inceput apa sa fiarba. Se scot...

Salata de fasole boabe

In Salate la 21 Apr 2011

Se varsa lichidul din conserva, eventual se trece fasolea sub un jet de apa rece. Ceapa se curata si se taie rondele. Se pune fasolea intr/un bol, se adauga ceapa, se presara sare. Se face un amestec de ulei si putin otet (dupa gust!!!) se toarna peste amestecul de fasole si ceapa. Se amesteca...

Omleta Panacris

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2011

Cartofii se curata si se taie pentru prajit. (De obicei raman de vineri, cativa cartofi prajiti si ii folosesc la omleta). Ceapa se curata, se taie felii subţiri si se pune la prajit in ulei. Cand ceapa s-a facut translucida, se adauga cartofii prajiti si sunculita taiata marunt. Intre timp se...

Pate de maruntaie de pasare

In Aperitive / Garnituri la 15 Apr 2011

Se fierb ouale in apa sarata cca. 3 minute. (Eu am folosit aparatul de fiert oua!!!!!) Maruntaiele de pasare se pun la fiert cu un praf de sare. Intre timp ceapa se curata, se taie marunt si se caleste intr/un pic de unt si apa. Dupa ce au fiert ouale se curata de coaja si se scot galbenusurile....

Placinta invartita cu branza

In Aperitive / Garnituri la 15 Apr 2011

Se lasa foile la decongelat. Intre timp se prepara umplutura. Branza de vaci se scurge (daca are un pic de zer), se adauga smantana, telemeaua rasa si 2 oua. Dupa ce s-a omogenizat compozitia se presara grisul si se asezoneza de sare daca mai e nevoie. Se ung foile de placinta cu margarina...

Cartofi cu ciuperci si boia dulce de ardei

In Mancaruri de post la 14 Apr 2011

Cartofii se curata de coaja si se taie rondele. Se aseaza intr-o tava sau vas termorezisten la caldura. Se stropesc cartofii cu putin ulei de masline apoi  se presara sarea, piperul, condimentele si boiaua dulce de ardei.  Se acopera tava cu folie de aluminiu sau capac si se introduce...

Linzer cu gem de caise si nuci

In Prajituri la 4 Apr 2011

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie.   Se pun făina şi se amestecă până aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Mai mult de jumătate din cocă...

Prajitura rapida

In Prajituri la 2 Apr 2011

Se taie cozonacul sau checul in felii un pic mai groase. Feliile de prajitura se aseaza inr-o forma rotunda sau dreptunghiulara si se insiropeaza. Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic. Se rastoarna peste felii de chec si se da la rece. Dupa ce s-a racit se orneaza...

Ciolan afumat cu varza acra

In Mancaruri cu carne la 23 Mar 2011

Ciolanul se spala si se pune intr-o oala mai inalta. Eu folosesc Kukta, oala cu presiune. Varza se taie fideluta, ( am folosit varza de la punga gata taiata, Sauerkraut!!!). Se toaca ardeiul, morcovul se da pe razatoare se presara sarea, piperul, boiaua si mararul tocat marunt. Se acopera cu...

Mancare de castraveti acri si carne de porc

In Porc la 20 Mar 2011

Se curata ceapa si se taie rondele, se pune la calit in apa cu ulei. Carnea se portioneaza, cam cat sa iei o imbucatura, si se pune peste ceapa. Se asezoneaza cu sare, piper si boia de ardei dulce. Se mai adauga apa cat sa acopere totul si se lasa la fiert cca. 30 minute. Intre timp castravetii...

Cotlet de porc cu crusta de mustar

In Porc la 20 Mar 2011

Cotletul se spala si se curata de pielite. Se portioneaza, adica se taie felii pana la jumatate. Mustarul, uleiul de masline, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce, cimbrul si rozmarinul se pun intr/un mojar si se amesteca pana se omogenizeaza. Cu acest amestec sa "maseaza" bine carnea si apoi se...

Salata cu telina, morcovi, mar si pui

In Salate la 18 Mar 2011

Puiul se prajeste usor pe gratar sau in tigaia de teflon fara grasime. Apoi se taie bucatele mici. Se curata  morcovul si se da pe razatoarea fina. Se curata si telina, se rade la fel de fin se stropeste imediat cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida. La fel se procedeaza si cu marul. (cine...

Legume la cuptor

In Mancaruri de legume la 14 Mar 2011

Vinetele se taie in doua, se dau cu sare, ulei de masline si se pun intr/o tava la cuptor. Dupa ce s/au copt, se curata de coaja si se lasa la scurs. Se pregateste o tava tapetata cu foaie de pergament, se aseaza fasiile de vinete, ardeii taiate fideluta, rosiile felii si doveleci feliati...

Legume si carne la Wok

In Mancaruri cu carne la 14 Mar 2011

Ceapa se curata si se taie fideluta. Se caleste in tigaia wok cu un pic de ulei de masline si apa. Se adauga legumele din congelator. Se potriveste de sare, piper si boia. Se adauga carnea si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand e patrunsa carnea. Se poate servi cu garnitura de orez, dar si...

Stiuca cu lamaie si rozmarin

In Peste la 14 Mar 2011

Pestele se curata de solzi, intestine si spala foarte bine in apa rece. Se da cu sare,  piper si se lasa cca. 10 minute la rece. O tava se unge cu ulei de masline, se face un pat de lamaie peste care se pune pestele peste care se presara rozmarin. Se pune la cuptor neacoperit cca. 10 minute....

Ciorba de varza acra cu perisoare din carne de pui

In Ciorbe la 14 Mar 2011

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei cu apa. Intre timp se curata zarzavatul si se da pe razatoarea mare. Varza acra se taie fideluta. Dupa ce s/a calit ceapa se adauga, ardeiul tocat marunt, zarzavatul ras, varza fideluta si se potriveste de sare, piper si boia. Se lasa la fiert cca....

Placinta de carne cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2011

Margarina se topeste pana devine lichida, se adauga faina, sarea si smantana. Se framanta pana devine un aluat elastic. Se pune la frigider cca. 1 ora. Intre timp se curata ceapa, se taie fideluta si se caleste in putin ulei si apa. Cand ceapa devine sticloasa se adauga carnea tocata si...

Tort aperitiv din clatite

In Aperitive / Garnituri la 8 Mar 2011

Din faina, oua, sare si apa minerala se prepara un aluat de clatite. In aceasta compozitie se adauga piureul de urzici ( sau spanac). Se lasa la rece cca. 10 minute ca sa se odihneasca aluatul. Se fac clatite mai grosute din aluatul obtinut (cca. 10 bucati). Dupa ce ati copt clatitele incepeti...

Tort cu blaturi din bezele

In Torturi la 7 Mar 2011

Foile se fac din cate 4 ouă. Se bat albuşurile pe baie de aburi împreună cu zahărul (cantiatea totală se împarte în trei) şi zahărul vanilat până se obţine o spumă tare. Am facut fiecare foaie pe rand. Se coace în formă de tort, tapetată cu foie de...

Pogacele cu branza

In Aperitive / Garnituri la 3 Mar 2011

In cuva de la masina de paine se pun pe rand apa, sarea, zaharul, uleiul, faina si drojdia. Se programeaza pentru aluat cca. 90 de minute. Cand s-a terminat programul, se scoate aluatul, se intinde, sa taie in patratele. Se pune pe fiecare patratea cate o bucata de telemea. Se inchide...

Peste cu ceapa si lamaie

In Peste la 2 Mar 2011

Pestele din conserva se scurge de ulei. Se pune intr-o farfurie adanca au bol. Ceapa se curata si se taie felii subtiri. Se amesteca cu pestele. Lamaia se spala si se stoarce. Zeama obtinuta se pune in amestecul de peste si ceapa. Se amesteca usor si se serveste cu paine.

Fusilli cu pui si ciuperci

In Fusilli la 2 Mar 2011

Pastele se fierb in apa sarata conform indicatiilor de pe ambalaj. Ceapa se curata,se toaca marunt si se pune la dinstuit in ulei cu apa. Dupa ce s/a inmuiat ceapa se adauga carnea de pui taiata  fasii. Se potriveste de sare, piper si boia. Se lasa cca. 5 minute sa se combine gusturile. Se...

Cornulete fragede cu gem

In Prajituri la 1 Mar 2011

Se amesteca ingredientele foarte bine pana la omogenizare. Nu trebuie  sa creasca aluatul!!!! Se intinde aluatul in foaie de apoximativ  1/2 de cm. Se taie in patratele. Se pune cate o lingurita de dulceata pe fiecare patratel. Optional se poate pune si cate 1/2 de nuca. Se ruleaza in...

Ficat cu ceapa si mere

In Ficat la 1 Mar 2011

Ficatul se curata de pielite, se spala si se portioneaza. Se prajeste usor in ulei de masline. Se scoate din tigaie ficatul si se adauga ceapa taiata rondele fine. Dupa ce s/a calit ceapa, se vor adauga feliile de mere, ca sa se inmoiae putin. Se adauga ficatul in acest amestec, se potriveste de...

Afisate 1531 - 1560 din 1565 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]