O prajitura destul de usoara si foarte delicioasa!
Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie. Se pun făina şi se amestecă până aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Mai mult de jumătate din cocă se întinde şi se aşează într-o tavă tapetată cu unt şi făină sau doar cu foaie de pergament. Se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 15 minute, până se albeşte.
Între timp se bate albuşul oului rămas, se adaugă dulceaţa şi nuca măcinată.
După ce s-a albit foaia în cuptor, se scoate şi se întinde peste ea compoziţia de gem.
Din aluatul rămas se fac câteva grilaje, care se pun deasupra prăjiturii. Se unge cu gălbenuşul rămas, se presară zahăr vanilat şi se mai introduce la cuptor pentru încă 10 minute.
După ce s-a copt se presară zahăr praf din belşug.
1
se poate folosi si altfel de gem;
2
in loc de nuci se pot pune migdale sau nuca de cocos.